Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta korte - 30. august 2006

Vuelta korte - 30. august 2006

30. august 2006 00:010
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Gerolsteiner: Davide Rebellin overrasker
- Di Luca: Nu fokuserer jeg på VM
- T-Mobile: Tilfredse med Bernhard Kohl
- Andrey Kashechkin: Valverde og Sastre er mine farvoritter
- Johan Bruyneel: Vi er motiveret for at vinde
- Carlos Sastre: Stigningen var for kort til angreb
- Rabobank: Vi skal være usynlige
- Feltet.dk: Følg 5. etape fra 15.00


De korte nyheder opdateres løbende


Gerolsteiner: Davide Rebellin overrasker


Det virker, som Davide Rebellin er kommet sig over sit styrt på holdtidskørslen, der dannede optakten til årets Vuelta a España. På dagens etape, der sluttede med den lange stigning op til Estación de Esqui La Covatilla sad han godt med et langt stykke, og måtte først slippe på de sidste kilometer af dagens etape. Efter femte etapes 178 km kom Gerolsteiner-kaptajnen i mål på en 20. plads.

Rebellins præstation var en behagelig overraskelse for sportsdirektør, Reimund Dietzen: "Det havde jeg ikke regnet med efter hans styrt og på den vanskelige etape i dag. Men Davide kørte et super løb og har nu garanteret samlet motivation for de kommende etaper," erklærede han efter etapen.

Til gengæld formåede Markus Fothen ikke helt at holde tempoet blandt de forreste. "Men det var forventeligt efter Touren og den efterfølgende pause. Han ville se, hvordan det gik. Det lykkedes bare ikke i dag. Han vil dog sikkert forsøge at udsøge sig en etape," kommenterede Dietzen sin unge rytters resultat.

Der var også ros fra sportsdirektøren til Torsten Hiekmann, som var med i det udbrud, som længe prægede etapen. "Det var en flot præstation af ham."

Tilbage til toppenDi Luca: Nu fokuserer jeg på VM


Efter at have vundet løbets første bjergetape og indtaget løbets gyldne førertrøje skulle man tro, at Di Luca ville fokusere på at forsvare trøjen, men sådan er det ikke.

”Jeg ville vinde en etape i Vueltaen og nu er det mål opnået. Nu vil jeg begynde at fokusere på VM i Salzburg. Dagen efter jeg var tvunget til at stå af i Touren, fortalte jeg Ballerini, at jeg ville gøre mit bedste for at få lov til at køre VM. Ballerini bad om at få et klar signal, det har han nu fået. Jeg satser ikke på klassementet i Vueltaen, fordi der er ryttere som Valverde og Sastre, som har trænet specifikt frem mod dette løb, og når løbets niende etape starter, så vil de være i topform.”

Men mon ikke Di Luca vil forsøge at lave flere store resultater, inden han sikkert udgår senere i løbet.

Tilbage til toppenT-Mobile: Tilfredse med Bernhard Kohl


Efter at have fightet hele vejen opad dagens sidste stigning kæmpede T-Mobiles klassementshåb, Bernhard Kohl, sig i mål på en imponerende 10. plads, 42 sekunder efter Danilo Di Luca. Samlet er Kohl nu på niendepladsen.

”Hatten af for Bernhards store præstation,” udtalte sportsdirektør Frans van Looy efter etapen. ”Davis, Nardello og Giling ydede Kohl en god støtte på denne svære etape. Jeg håber, han kan fortsætte på dette høje niveau.”

Eneste bekymring for van Looy er, at Kohl ikke kan nå at restituere sig oven på denne hårde etape inden fredag, hvor det igen begynder at gå opad.

Tilbage til toppenAndrey Kashechkin: Valverde og Sastre er mine farvoritter


Inden dagens etape var Andrey Kashechkin nervøs for, hvordan det ville gå i dag. Men med en tredjeplads på etapen og i det samlede klassement, var han naturligvis yderst tilfreds efter etapen.

“Det har været en god etape, men meget anderledes fra etaperne i Tour de France. Det har været meget varmt, og vi har fået lavet en stor udskilning.”

Den store udskilning Kashechkin omtaler, ramte også hans egen kaptajn, Alexandre Vinokourov, som tabte over to minutter i dag. Med ganske kort til mål sad Kashechkin i en tre-mands gruppe sammen med Valverde og Sastre, og jagtede Brajkovic og Di Luca. Men Kashechkin deltog med vilje ikke i arbejdet. ”Jeg stoppede med at arbejde, for Valverde og Sastre havde et større ansvar.” Til sidst rykkede Kashechkin solo op til de to forreste, men kunne ikke være med, da Di Luca satte sin spurt ind.

Selvom flere forhåndsfavoritter, som Menchov, Vinokourov og Mayo satte tid til på dagens etape, mener Kashechkin ikke, at noget er afgjort endnu.

”Der er stadigvæk mange hold, som kommer til at kæmpe om klassementet. Det var kun den første bjergetape og jeg tror, at både Valverde og Sastre bliver bedre i den sidste uge. De er stadigvæk mine farvoritter.” Kashechkin tror dog også at Marchante vil blive farlig, eftersom han så ham angribe meget stærkt opad af dagens sidste stigning.

Tilbage til toppenJohan Bruyneel: Vi er motiveret for at vinde


På løbets første bjergetape viste Discovery Channel endelig den styrke, som de på ingen måde har vist i hverken Giroen eller Touren tidligere på sæsonen. Med hele tre ryttere i top 8 i det samlede klassement efter dagens etape og en flot anden plads til Janez Brajkovic, kunne holdet næsten ikke have forventet mere i dag.

”Du ved aldrig, hvad du kan forvente på løbets første bjergetape, og især ikke i Vueltaen. Vores kaptajn, Tom Danielson, gjorde det OK, men jeg forventer, at han gør det en smule bedre i fremtiden. Men han er kun 22 sekunder efter Valverde, så jeg er ikke det mindste bekymret,” udtalte Manager, Johan Bruyneel, til holdets hjemmeside efter etapen.

Mens Bruyneel havde forventet lidt mere fra Danielson, gav Brajkovic ham en stor overraskelse. “At sige, at han har været en glædelig overraskelse, er vist en underdrivelse. Vi tog ham med her til Vueltaen udelukkende for at hjælpe ham med at udvikle sig og give ham erfaring, men i dag var han toer efter Di Luca og ligger nu toer i klassementet. Han viste sig virkelig frem til cykel verden. Men dette er hans første store Tour, og selvom han bliver ved med at overraske og vise sit talent tidligere end forventet, så vil jeg ikke regne ham som en af løbets favoritter. Vi vil ikke putte noget pres på ham, han er super professionel, så vi vil afvente hvad der sker.”

Dermed er løbet for alvor i gang, og moralen er i top på det amerikanske hold. ”Det var en god start, og vi er motiveret for at vinde, men der er stadigvæk langt til Madrid,” slutter Bruyneel af med.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Stigningen var for kort til angreb


Carlos Sastre rykkede frem på den samlede fjerdeplads i Vuelta a Espana ved at blive femmer på løbets femte etape onsdag. Den første bjergetape i løbet blev en stor triumf for Danilo Di Luca (Liquigas), der både vandt etapen og erobrede såvel førertrøjen som bjergtrøjen og den kombinerede trøje.

Inden den afsluttende stigning havde Team CSC fået en portion arbejde på sine skuldre, da et udbrud med 16 ryttere var kørt afsted tidligt på etapen uden nogen af holdets ryttere kom. Men Team CSC tog ansvaret i feltet og kørte udbryderne hjem et pænt stykke før etapens afgørelse.

"Holdet gjorde et fantastisk arbejde for at styre etapen i dag, og jeg vil gerne sende en tak til dem alle sammen. Det sidste bjerg var lidt for kort til at angribe, men jeg synes også der var nogenlunde styr på det", vurderede Sastre efter etapen.

Team CSCs danske sportsdirektør Kim Andersen var også godt tilfreds efter etapen.

"Det udviklede sig godt nok for os. Vi havde snakket om i forvejen, at vi måtte frem og arbejde, hvis vi ikke fik nogen med og heldigvis fik vi fin hjælp af Caisse d'Epargne, så det var godt nok. Vi holdt sammen på tropperne indtil sidste bjerg, og det var det vigtigste i indledningen", sagde Kim Andersen efter etapen og fortsatte:

"Det hele er lidt mere overskueligt nu end inden løbet, hvor der var mange favoritter. Nogle af dem mistede en del tid i dag, så nu er det nemmere at kredse Carlos' værste konkurrenter ind".

Tilbage til toppenRabobank: Vi skal være usynlige


Det hollandske Rabobank hold har man ikke set meget til indtil videre i årets Vuelta. Men står det til manager, Adri van Houwelingen, må det gerne fortsætte på dagens bjergetape. ”Selvfølgelig skal vi gøre vores bedste i dag, da vi kan se, hvordan vi ligger i forhold til de andre hold. Men vi vil ikke prøve at afgøre hele løbet på denne første bjergetape. Jeg vil jo også gerne have et fuldt hold til de kommende etaper, og derfor er det ubrugbart at ofre hele holdet i dag. Hvis vi tager kontrol i dag, så vil alle de andre hold kigge på os resten af løbet, derfor vil vi gerne være usynlige et stykke tid endnu.”

Adri van Houwelingen mener at der er fem favoritter til årets Vuelta a Espana. Menchov, Valverde, Sastre, Mayo og Vinokourov, og han forventer ikke at se nogen af dem angribe i dag, med mindre nogen af dem viser svaghedstegn. ”Du skal selvfølgelig udnytte de muligheder, du har. Denis er en af de bedste opad, så han vil ikke vente på nogen.”

Ellers er glæden over de kommende bjergetaper stor på det hollandske hold, da det betyder, at temperaturen vil falde et par grader

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 5. etape fra 15.00


Du kan følge 5. etape af Vueltaen direkte på Feltet.dk fra kl. 15:00.

Dagens etape er den første rigtige bjergetape, som slutter opad stigningen La Covatilla, som er udenfor kategori. Men det er ikke den eneste stigning opad. Forinden dagens store stigning venter der rytterne to kategori 1 stigninger samt en kategori 2 stigning.

Dagens etape slutter oppe i 1960 meters højde... det skal nok blive spændende. Så følg med fra kl. 15.00!

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Tour de Romandie
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?