Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta korte - 7. september 2006

Vuelta korte - 7. september 2006

07. september 2006 08:060
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Billeder: 12. etape
- Kim Andersen: Frygter den sidste stigning
- Carlos Sastre: Ser frem til enkeltstarten
- Bettini og Paolini: Som venner vi dele!
- Astana: Tog ansvar - for første gang
- Kim Andersen: Vi skal forsøge igen i morgen
- Marcus Ljungqvist: Klar til at forsøge igen
- Theo Eltink: Jeg ville aldrig have gjort som Voigt
- Rabobank: Holder fanen højt
- Theo Eltink: Jeg blev nødt til at bruge f-ordret
- Feltet.dk: Følg 12. etape fra kl. 15.00

De korte nyheder opdateres løbende


Billeder: 12. etape
Luca Paolini vinder / Foto: Sirotti
Luca Paolini på podiet / Foto: SirottiValverde triller i mål / Foto: SirottiValverde og Sastre på podiet / Foto: Sirotti


Tilbage til toppenKim Andersen: Frygter den sidste stigning


I morgen venter en 180 km. lang kuperet til etape fra Guadalajara til Cuenca. Det venter rytterne tre kategoriserede stigninger, den sidste bare 12,8 km. fra målstregen og det kan give problemer advarer sportsdirektør på Team CSC, Kim Andersen.

”Den sidste stigning er farlig. Vi bliver nødt til at holde godt øje med angrebene der,” siger han til CSC.com.

Dagens etape bød bl.a. på temperaturer helt ned til 10 grader og det kostede hos rytterne.

”Det var noget af et shock for systemet efter så mange dage med høje temperaturer og hede,” siger Andersen.

”I morgen bliver det endnu hårdere”, siger den danske sportsdirektør med henvisning til det kuperede terræn, der venter på etapen.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Ser frem til enkeltstarten


Efter en forholdsvis rolig uge for klassements rytterne, starter kampen op podium placeringer igen på lørdag, når der skal køres 33 kilometer lang enkeltstart. Team CSC Carlos Sastre er nuværende på en tredjeplads, 44 sekunder efter Valverde. Men den lille spanier ser frem til kampen mod uret.

"Umiddelbart ser enkeltstartsruten god ud for mig, og jeg møder frisk til start, for som holdet kører og beskytter mig, bruger jeg ikke unødige kræfter," udtalte Sastre i dag til TV 2 Sporten.

Tilbage til toppenBettini og Paolini: Som venner vi dele!


”Jeg har angrebet mange gange i denne Vuelta for at vinde, men indtil i dag har jeg ikke haft heldet. Jeg er i god form, men valgte at angribe til sidst for at undgå en spurt,” således udtalte Luca Paolini efter etapen til pressen.

Årsagen til at Paolini ville undgå en spurt, var, at hans gode ven Bettini var en del af udbrydergruppen. “Jeg følte mig stærk kørende i dag, men blev slået af Paolini, som var stærkere. Vi er gode venner, så jeg er glad for, at han kunne vinde, når det ikke blev mig. Jeg var ikke stærk nok til at fange ham alene, så jeg prøvede at få Davitamon ryttere til at hjælpe mig,” udtalte Bettini efter etapen. De billeder man så fra finalen, lignede dog mest af alt, at Dockx arbejdede meget hårdt for at lukke hullet, mens Bettini havde det udmærket med Paolini som sejrsherre. Der er jo et VM om ikke så lang tid, og der har Bettini jo brug for Paolini som hjælperytter.

Denne hjælp har Bettini sikret sig nu. “Det var en stor sejr i dag, men vi vil arbejde for Bettini til VM i Strazbourg. Bettini er meget stærk, så han vil være en af favoritterne til at vinde. Hele holdet vil arbejde for ham,” afsluttede Paolini. Dermed formåede både Bettini og Paolini at få det optimale ud af dagens etape.

Tilbage til toppenAstana: Tog ansvar - for første gang


Dagens etape udviklede sig endnu engang til en intern kamp mellem Illes Balears og danske Team CSC. Team CSC - med kaptajn Carlos Sastre i front - mener ikke, at det spanske hold tager ansvaret med at styre feltet, når man er indehaver af den gyldne trøje, alvorligt nok. På de tidligere etaper er det Team CSC, som har været tvunget til at køre udbrud ind, så Vueltaen ikke udvikler sig ligesom i årets Tour de France, hvor Oscar Pereiro kun kunne vinde, fordi han fik lov til at komme tilbage i kampen ved at vinde 30 minutter i et udbrud.

På dagens etape valgte det danske hold sig dog at forholde sig i baggrunden, på trods af, at udbruddet havde over 12 minutters forspring, og bedste mand i udbruddet, David Arroyo (Illes Balears) kun var 14 minutter efter inden etapen. På dette tidspunkt tog Astana holdet ansvaret i feltet med 45 kilometer til mål.

”Da de havde opnået næsten 12 minutters forspring, beordrede jeg mine ryttere frem, fordi vi ikke ville tage nogen risici. Vi forventede at Milram eller Lampre ville arbejde for en massespurt, men da de ikke gjorde det, ville vi ikke ødelægge vores muligheder,” udtalte sportsdirektør, Herminio Diez Zabala efter etapen.

Ifølge Zabala var det dog ikke så hårdt. ”Vi havde kun fire ryttere, Kemps, Bazayev, Yakovlev og Redondo til at arbejde og det var ikke så mange kilometer. Derudover er det første gang vi arbejder i Vueltaen, så det er ikke så slemt.”

Grundet de minutter Astana holdet fik kørt ind til sidst, skete der ikke nogen ændringer i Top 10.

Tilbage til toppenKim Andersen: Vi skal forsøge igen i morgen


Dagen udviklede sig ikke optimalt for Team CSC. Man havde Kurt Asle Arvesen med i dagens første udbrud, men det kørte Team Milram ind igen. Kort efter rykkede en ny gruppe fri, denne gang uden Team CSC ryttere, og de fik lov til at holde hjem.

”Kurt Asle var af sted i et godt udbrud i starten, men de fik desværre ikke lov at køre. Det havde ellers været en fin afslutning for ham i dag. Astana tog ansvaret i feltet efter et stykke tid, men udbruddet fik forholdsvis lang snor, og det betyder, at Caisse d'Epargne fik yderligere en rytter et godt stykke frem i den samlede stilling. I morgen burde give en ny mulighed for et udbrud, og der skal vi selvfølgelig forsøge at komme med igen” sagde Kim Andersen efter etapen.

Tilbage til toppenMarcus Ljungqvist: Klar til at forsøge igen


Team CSCs svenske rytter, Marcus Ljungqvist har man ikke set meget til indtil videre i årets Vuelta. Men det er ikke fordi, at han ikke har forsøgt sig.

”De seneste dage har der været mange angreb i starten af etaperne, jeg har prøvet at komme med i det rigtige udbrud, men hidtil er det ikke lykkedes. Der er dog stadigvæk nogle etaper tilbage, som ligger godt til mig, så det er bare med at forsøge igen,” skriver Ljungqvist på sin hjemmeside.

Ljungqvist føler stadigvæk at formen er okay, selvom han efterhånden godt kan mærke der er blevet kørt 11 etaper.

Tilbage til toppenTheo Eltink: Jeg ville aldrig have gjort som Voigt


Han er kun 24 år den unge hollænder, alligevel har han allerede styr på hvordan det taktiske spil bliver brugt under et langt cykelløb. Under gårsdagens lange udbrud deltog Joaquin Rodriguez (Caisse d'Epargne-Illes Balears) og Serguei Yakovlev (Astana) ikke i arbejdet, da de begge sad der af taktiske grunde.

“Eftersom der var holdkammerater for Valverde og Vinokourovs hold med i udbruddet, var det en hård dag. De ydede jo ikke noget, men sådan er spillet. Hvis Denis Menchov havde haft en god placering, så ville jeg have gjort det samme. I finalen er det så muligt, at en af dem vil prøve at stjæle sejren, men også det er en del af spillet.”

“Jeg kan huske at i Giroen, tog Jens Voigt det med ro i et udbrud, og tilsidst lod han en anden vinde. Det er meget usædvanligt, og jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke ville have gjort det. Ved det lyder hårdt, men du vender dig til det.”

Tilbage til toppenRabobank: Holder fanen højt


Selvom Rabobank holdet i går måtte sige farvel til Denis Menchov, prøver resten af rytterne stadigvæk at holde fanen højt.

“Vi var tvunget til at ændre vores målsætning for nogle dage siden, så vi fokuserede mere på etapesejre end at opnå en god samlet placering. De sidste par dage har vi været tæt på at opfylde den mission. Vi har spillet en rolle på de etaper, og det er ikke alle hold, som kan sige det,” ud-talte Rabobanks sportsdirektør, Adri van Houwelingen, efte gårsdagens etape.

På gårsdagens etape var Theo Eltink manden der kom med i det afgørende udbrud, hvilket resul-terede i en syvendeplads. ”Theo var ikke tilfreds med sin indsats, men jeg fortalte ham, at vi var meget tilfredse. Han gav sig 100 procent, og Egoi Martinez så simpelthen umulig ud.”

Tidligere i år fik Theo Eltink og en top ti placering på en etape i Giroen. ”Hvor mange cykelryt-tere har gjort det.? Cykelsporten drejer sig ikke kun om at vinde, for det ville betyde, at største-delen af kunne rejse hjem med det samme. Det vigtigste man kan gøre, er hvad han gjorde i dag, at vise karakter.”

Tilbage til toppenTheo Eltink: Jeg blev nødt til at bruge f-ordret


”En syvendeplads lyder godt, men jeg er en person, som ikke nemt bliver tilfreds. Efter løbet fortalte sportsdirektøren mig, at han har meget tilfreds med min indsats. Hvis jeg er helt ærlig, må jeg indrømme, at dette var det bedste, jeg kunne opnå. Martinez var fra en anden verden i går, og jeg havde ingen mulighed for at vinde,” således udtalte Theo Eltink efter gårsdagen etape.

Theo Eltink var en del af et stort 15-mandsudbrud som kom af sted efter godt 25 kilometers kørsel. Angrebet blev startet af Eltink på ordre fra Michael Rasmussen, som netop lige var blevet indhentet af feltet. Undervejs var Egoi Martinez kørt fra gruppen, men med 30 kilometer til mål, kørte Landaluze og Gustov frem til ham, uden at Eltink kom med.

”Da Landaluze og Gustov satte efter ham, var jeg meget træt af, at jeg ikke kunne følge dem. Det var en virkelig skuffelse, og jeg blev nødt til at bruge f-ordret.”

Alt i alt kunne Eltink dog bruge dagens udbrud positivt. “I alt var det dog en god dag, som har givet mig en del moral, eftersom jeg troede, at jeg bare var en del af feltet, som ikke kunne gøre en forskel. Men det ser udtil, at mange lider mere end mig. Lige nu føler jeg godt tilpas, og jeg ved, at jeg kan spille en rolle på de kommende etaper.Der vil komme angreb som i dag, og der vil være masser af muligheder for mit hold til at opnå succes. I det mindste føler jeg mig bedre, end mange andre ryttere.”

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 12. etape fra kl. 15.00


Du kan følge 12. etape fra kl. 15.00.

Dagens etape bliver kørt fra Aranda de Duero til Guadalajara over 169,3 km. Mens der har været stille omkring sprinterne på det seneste etaper, så skulle der igen være mulighed for et samlet hovedfelt i afslutningen og aktion på de sidste 100 meter. Men det kan blive en meget åben etape, og det kommer meget an på, hvem der kommer med i "dagens udbrud". Vi tipper før etapen, at Thor Hushovd vinder dagens etape.

Bud på vinder: Thor Hushovd (Credit Agricole)
Hold øje med: Bernard Eisel (Francaise des Jeux)

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Omloop Het Nieuwsblad
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Le Samyn(1.1) 27/02

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger