Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Bomstærke Bettiol i smuk solosejr

27. maj 2021 17:02Foto: Sirotti

Dagens 23-mandsudbrud fik lang snor af feltet, der tog sig en hviledag inden de to afgørende bjergetaper. Her var Alberto Bettiol den suverænt stærkeste, da han kørte alene over målstregen på dagen 18. etape af Giro d'Italia. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Alberto Bettiol sikrede sig sin første Grand Tour-etapesejr, da han kørte fra alt og alle på dagens etape af Giro d'Italia. 

 

Simone Consonni sikrede sig andenpladsen, da han var den hurtigste i den forfølgergruppe, der kom i mål knap 20 sekunder efter Bettiol. 

 

Etapen blev domineret af et stort udbrud på 23 ryttere. Det stod hurtigt klart, at etapevinderen skulle findes blandt dem, da feltet lod dem sejle væk med over 23 minutter.

 

Etapereferat:

Årets længste etape ventede feltet på 18. etape af Giro d’Italia, hvor monsterlængden på 231 kilometer ventede. Det var dog endnu en gang høj sol, der ventede rytterne i Rovereto, og modsat sidste år var der ingen strejke eller utilfredshed at spore hos rytterne ved etapestarten.

 

Tre yderst vigtige profiler måtte dog forlade løbet forud for etapen grundet gårsdagens styrt. Nick Schultz (BikeExchange), Giulio Ciccone (Trek - Segafredo) og Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) var alle ude med alvorlige kvæstelser.

 

Apropos styrt var det trods en yderst sparsom nattesøvn og en iturevet krop, at Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step) endnu en gang var aktiv fra etapens start, men han var bestemt ikke den eneste. 

 

Velkendte profiler i løbet som Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert) og Alexis Gougeard (AG2R Citroën) forsøgte sig også. Det første lovende hug kom dog fra Remi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step), som fik sprinteren Matteo Moschetti (Trek - Segafredo) og leadoutrytteren Maximilian Richeze (UAE Team Emirates) på hjul.

 

Cavagna fik dog ikke meget hjælp, og de tre måtte lade sig opsluge igen. Flere hurtige folk som Fabio Sabatini (Cofidis) og Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) var fremme og forsøge sig, og senere prøvede Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) selv at liste sig med.

 

Det fik Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) til at melde sig helt i fronten, idet han havde en pointtrøje at forsvare.

 

Honoré forsøgte flere gange, og det samme gjorde Lukas Wizniowski (Qhubeka Assos) og Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix). Faktisk var det kun Ineos Grenadiers, BikeExchange, Jumbo-Visma og Israel Start-Up Nation, der ikke var at se ved fronten de første 30 kilometer.

 

Sagans tropper leger betjente

Herfra kom en stor gruppe af sted, som med det samme kørte rulleskift. I gruppen sad flere af løbets udbrudsprofiler samt favoritter til dagens etape, og de så ud til at have skabt dagens udbrud.

 

Udover Cavagna var det Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), Simon Pellaud, Natnael Tesfatsion og Andrii Ponomar (Androni Giocattoli-Sidermec), Patrick Bevin (Israel Start-Up Nation), Simone Consonni (Cofidis), Gorka Izagirre og Samuele Battistela (Astana - Premier Tech).

 

Derudover sad Fransesco Gavazzi og Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Wesley Kreder (Intermarché-Wanty-Gobert), Stefano Oldani (Lotto Soudal), Alberto Bettiol (EF Education - Nippo), Maximiliano Richeze og Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Jacobo Mosca (Trek - Segafredo), Nikias Arndt, Nico Denz og Nicholas Roche (Team DSM), Dario Cataldo (Movistar) og Filippo Zana (Bardiani-CSF-Faizané) i udbruddet.

 

I feltet var der stadig mange forsøg, hvor Honoré, Wizniowski og Gougeard alle tre havde misset det udbrud, de så gerne ville med i. Ligesom tidligere i løbet forsøgte Sagan at lege politibetjent og intimiderede flere af de angrebslystne, men konkurrenterne lod sig ikke kue.

 

Ej heller gjorde Bauke Mollema (Trek - Segafredo), Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert) eller Dries de Bondt (Alpecin-Fenix). På et tidspunkt forsøgte Sagans tropper at brede sig ud over hele vejen for at gøre det fysisk umuligt at køre forbi, men Honoré smuttede forbi, inden der var sat prop i.

 

Der var mellem 15 og 25 sekunder op til det store udbrud de næste tyve kilometer, hvor tempoet fortsat var rasende højt. På den første time var der kørt knap 49 kilometer, hvor store dele var i modvind. 

 

Efter etapens første mindre bakker kom forspringet ikke desto mindre op på 40 sekunder, mens Sagans tropper nedstirrede de angrebslystne, som de kørte ind gang på gang. Efter 53,5 kilometer kommunikerede Sagan med en Cofidis rytter, som signalerede til feltet, at nu skulle kampen ophøre.

 

Som sagt så gjort, og det 23 mand store udbrud fik for alvor hullet, mens feltet tog sig en tissepause. Herfra kunne Filippo Ganna og Salvatore Puccio (Ineos Grenadiers) sætte sig frem i modvinden og sørge for et roligt tempo, mens udbruddet stille og roligt kunne udarbejde et større forspring.

 

 

Po-sletten skaber scene til fredstraktat

Med Sagans trøje i sikkerhed og med sprinterholdene med flere hurtige og stærke ryttere i udbruddet var det ikke længere et spørgsmål om udbruddet ville holde hjem. Forspringet byggede sig gradvist op til 11 minutter hen over de næste 50 kilometer. 

 

Her var det dramatisk højpunkt da Puccio tabte en dunk i forplejningszonen, hvorved man kunne frygte et minuts tidsstraf og fratrukne UCI-point til den italienske arbejdshest.

 

Allerede med 70 kilometer til mål stod det hundrede procent klart, at vinderen skulle findes i udbruddet, da de havde øget deres forspring til over 14 minutter. Det var tydeligt, at dagen blot skulle overstås for klassementsfavoritterne inden de to kommende, hårde bjergetaper.

 

Hektisk finale mellem udbryderne 

Der var stilstand i både udbrud og felt langt hen ad vejen mod målet Stradella, men da udbryderne ramte dagens første stigning med 30 kilometer til mål, var freden forbi. Samuele Battistela ville forgribe tingene, da han stak af fra de øvrige med Filippo Zana på hjul. 

 

Det fik Team DSM ud af sit skjul, da Nico Denz lukkede hullet i en snuptag sammen med Patrick Bevin og Stefano Oldani.

 

Forhåndsfavorit Alberto Bettiol gik også efter, og han fik selskab af Jacopo Mosca, der lukkede til de forreste. 

 

Der var etableret en seksmandsgruppe, hvor Bettiol tog en stor del af føringsarbejdet for at komme af med nogle af gruppens hurtige folk. 

 

Der var dog ingen, der havde overskuddet eller lysten til at hjælpe den stærke italiener, så der var samling i udbruddet på ny. I samme moment stak Remi Cavagna afsted med et kraftfuldt hug, som ingen kunne følge. 

 

Den franske tempospecialist fik hurtigt opbygget sig et forspring på et halvt minut til de øvrige udbrydere. På den tekniske nedkørsel hentede forsølgerne stille og roligt ind på Cavagna, der havde 20 sekunder i bunden af den næste stigning. 

 

Alberto Bettiol lignede en mand, der ikke ville snydes for en etapesejr, og han gik på solojagt efter Cavagna. Nicolas Roche fik med nød og næppe kæmpet sig op til Bettiol. Med ti kilometer til mål havde Cavagna 15 sekunder til de to forfølgere, og det lignede, at vinderen sad blandt de tre første. 

 

På dagens sidste stigning, der lå otte kilometer fra målstregen, jagtede Bettiol indædt Cavagna. Italieneren kørte så stærkt, at Roche måtte slippe hans hjul. 

 

Kort inden toppen fik den tidligere vinder af Flandern Rundt kontakt med Cavagna i front, der knækkede med det samme, Bettiol satte tempoet op. 

 

EF-rytteren så sig ikke tilbage på nedkørslen og kunne sikkert køre over målstregen med armene i vejret. 

 

17 sekunder senere kom hans nærmeste forfølgere i mål. Her sikrede Simone Consonni sig andenpladsen foran Nicolas Roche, der blev nummer tre. 

 

Blandt favoritterne var der våbenhvile, så Egan Bernal kan igen i morgen iklæde sig La Maglia Rosa. Her skal rytterne igen udfordres med store bjerge, når der er mål i Alpe di Mera. De sidste 9,6 kilometer stiger med 9 procent i gennemsnit, så der er lagt op til endnu en stor klassementskamp. 

 

Læs alt om Giro d'Italia her.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet
DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?