Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Efter 2021-succes: Dansk damesatsning hæver niveauet igen i 2022

Efter 2021-succes: Dansk damesatsning hæver niveauet igen i 2022

12. november 2021 16:00Foto: Christian Koerner

Danmarks førende dameelite-projekt, Team ABC Dame Elite, har nu kørt sit første år, men hvordan er det gået? Og hvordan skal det udvikle sig i 2022. Feltet.dk har sat teammanager, Lars Nielsen, stævne efter projektets debutår.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Forud for 2021-sæsonen blev et nyt flagskib i dansk, hjemlig kvindecykling lanceret. ABC Dame Elite indfandt sig på en plads i dansk cykelsport, som der ikke just har været rift om i de senere år, og ambitionerne var store allerede fra start.

 

Kigges der på 2021-sæsonen har den traditionsrige Københavner-klubs elitesatsning da også været en dominerende del af den danske kvindeside, på flere måder, og det vil holdets ledelse nu arbejde videre med i 2022.

 

Det fortæller Lars Nielsen i et interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Grundlæggende har det været et fantastisk år for os. Både rent udviklingsmæssigt og rent resultatmæssigt. Kigger vi på resultater har vi været dominerende i de hjemlige løb, vi vandt tre ud af fire Ladies Cup-afdelinger, og vi vandt det samlet,” fortæller han.

 

”Vi bød ikke mindst de professionelle op til dans til linjeløbet til DM. Der har været mange sportslige højdepunkter, men det er lige så vigtigt, at vi har udviklet os på den administrative side og haft en utrolig glæde, gejst og sammenhold på teamet, som har båret os rigtig langt,” siger han.

 

Marita Jensen hentede sejren i den førende danske cup på egen grund, mens hun sammen med Rebecca Koerner satte sig på fjerde- og femtepladsen ved elite-DM.

 

Toscana-løb var et højdepunkt
Dertil kommer også, at holdet drog uden for landets grænser på jagt efter erfaring i kampen mod verdenseliten, da Giro della Toscana blev holdets første store løb i udlandet.

 

”Det har også gjort, at vi havde en udenlandstur til Italien for at køre vores første UCI-etapeløb. Der har været stor sportslig succes og en masse oplevelser.”

 

”Det har gjort, at mange andre ryttere har henvendt sig i løbet af sæsonen for at høre, om de kunne komme på allerede i denne sæson, men også til 2022-sæsonen, fordi de kunne se, vi havde gang i et rigtig fedt projekt,” siger han om interessen.

 

I løbet havde holdet både ryttere fra deres eget hold og andre danske hold med til løbet, og stemningen både under og efter løbet var præget af noget, der grænsede til eufori, mens der også blev noteret vigtige punkter til udviklingsfronten.

 

”Samstemmende fra alle lød det, at det var en kæmpe, kæmpe oplevelse og noget af det vildeste, de havde været med til.”

 

”Selvfølgelig var det én på opleveren og rigtig god erfaring, men det lyste også på det, vi har snakket om før, nemlig at det kræver endnu mere, end det vi er vant til at være mere synlige i et så internationalt felt,” fortæller Nielsen.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Foto: Christian Koerner

 

Han afslører i samme ombæring, at der kort efter løbets afslutning kom invitationer til to store løb på den italienske kalender, også med nogle af sportens største hold, og han betragter det som udtryk for, at holdet gjorde sig bemærket.

 

”Grundlæggende var det både en oplevelse og en øjenåbner, som vi skal gøre mere af. Det kan godt være, det hele ikke bliver i Italien, for det kræver meget af et lille hold som vores, men vi satser helt klart på at komme mere til Belgien og Holland også.”

 

”Vi har egentlig i støbeskeen, at to, tre, fire og måske fem løb skal vi til udlandet til i 2022,” fortæller han om holdets foreløbige planer.

 

Mangler flere, der satser
De udenlandske løb er vigtige for holdet. Udviklingen fra holdets første løb, Hurtig Joakim-Løbet på Værløse Flyvestation, til nu at sigte udenlands hænger sammen med tilstanden i dansk cykelsport på nuværende tidspunkt.

 

”Det, vi har lært rigtig meget, og den feedback vi har fået, er, at vi skal udvikle os til at køre i de store felter også. Vi har også på bedringen, at vi skal flere gange til udlandet at køre. Med alt respekt for de danske løb er det stadig begrænsede felter.”

 

”Der var nogle felter i forårssæsonen, hvor vi ramte 50 ryttere, men skal vi udvikle os alle sammen, så skal de ud at matches i de store felter, hvor der bliver skubbet og er en større konkurrence i bare at sidde i feltet,” udtrykker Nielsen.

 

Det ændrer dog ikke på, at der fra teammanageren ligeledes falder positive ord af på de tiltag, der tages, senest med Uno-X’s endnu dybere forpligtelse på kvindesiden i Danmark.

 

”Vi håber selvfølgelig, at der er flere, der har lyst til både at lave teams, og at de kan tiltrække flere. Med det, der er meldt ud i forhold til Uno-X, MOT, DCU og kvindecykling er super positivt, men vi savner helt klart, at flere kvinder har mod på at dyrke licenscyklingen mere, så den hjemlige konkurrence øges.”

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

”Vi kan godt mærke, at der er et stort spring i forhold til, hvis man er udenlandsprofessionel og vant til at sidde i store felter weekend efter weekend. Der mangler vi noget herhjemme endnu, men det kommer forhåbentlig, hvis flere klubber og teams har lyst til at satse på kvindecyklingen,” siger han.

 

Det giver på mange måder mening for såvel holdet som andre interessenter i sporten, at flere satser på den del af sporten. I denne sæson sendte ABC Dame Elite nemlig Rebecca Koerner til Uno-X’s store kvindeprojekt, og det bekræfter blot, at der er plads til eliteprojekter som det danske hold.

 

”Nøjagtig ligesom de gode danske herrehold på DCU- og kontiniveau vil vi også gerne sende ryttere videre. Vi ville gerne forme nogle af vores ryttere og gøre dem klar til en udenlandskarriere.”

 

”Det er klart et kvalitetsstempel og en succes for os, og det går vi selvfølgelig også efter til næste år, og gerne et par stykker,” siger han.

 

Foto: Christian Koerner

 

Når en rytter skal blive god nok til at komme på WorldTouren, kræver det først og fremmest, at rytteren selv er god nok og lægger det arbejde, der skal til. Omvendt skal holdet også være det rigtige.

 

”Vi er stolte af, at Rebecca har fået muligheden for det. Det tager vi også med fra det arbejde, vi har lagt. Selvfølgelig er Rebecca hovedansvarlig på det, men den ramme og modningsproces, som vi har været med til at give hende, er et kvalitetsstempel.”

 

”Mange har lagt mærke til, at vi hurtigt har formet en WorldTour-rytter allerede,” fortæller han til slut om det emne.

 

Niveauet hæves yderligere
Rebecca Koerner er ikke den eneste rytter, som holdet siger farvel til i den kommende sæson. De erfarne Charlotte Nobel og Tina Rishøj tager et skridt ned efter at have spillet en rolle i teamets etablering.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

I stedet for de tre ryttere kommer der fire nye ryttere til, teaser teammanageren. Hvem de er, er der dog endnu ikke sat ord på.

 

”Vi siger farvel til tre, og det er selvfølgelig altid trist og vemodigt, men vi siger til gengæld goddag til fire nye ryttere. I stedet for at være otte i 2021, bliver vi ni i 2022,” fortæller han og fortsætter så:

 

”Vi kunne nærmest have været dobbelt så mange i forhold til de henvendelser, vi har fået om at køre for ABC Dame Elite. Det sportslige niveau vil generelt blive hævet, det er vi ikke i tvivl om.”

 

At det sportslige niveau hæves, er afgørende for et hold, hvis de førnævnte udenlandsambitioner skal bære frugt.

 

”Det er set i lyset af, at skal vi til udlandet at køre, så kræver det også, at vi får en større topbredde på kvaliteten. Rent sportsligt kommer vi til at højne niveauet endnu mere,” fortæller han.

 

Det er dog ikke det eneste afgørende parameter. De nye ryttere er bosiddende omkring Hovedstadsområdet, da muligheden for at køre træning sammen har vist sig at være afgørende på markant vis.

 

”Det har været vigtig for os at tage nogle ryttere, som lokationsmæssigt er tæt på København, for vi kommer også til i 2022 i endnu højere grad at dyrke, at vi, hvis ikke ugentligt så hver anden uge, har teamtræninger, hvor vi øver os og øver taktiske ting, som vi kan tage med os ind i løbene,” fortæller han.

 

Team ABC Dame Elite sætter senere på off-season navn på de fire nye ryttere til den kommende sæson, hvilket du i den forbindelse naturligvis vil kunne læse mere om på Feltet.dk.

DEL
INFO
Team ABC Dame Elite
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?