Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Superman Lopez vinder Tourens kongeetape - Pogacar taber tid

Superman Lopez vinder Tourens kongeetape - Pogacar taber tid

16. september 2020 17:19

Miguel Angel Lopez blev den helt store sejrherre på Tour de Frances kongeetape. Astana-rytteren satte alle konkurrenterne til vægs på vanvittige Col de la Loze, hvor Primoz Roglic samtidig fik set første svaghedstegn hos konkurrenten Tadej Pogacar, der tabte 15 sekunder til landsmanden.

En kongeetape blev vundet af en superman.

 

Tour de Frances 17. etape gik over ikoniske Col de la Madeleine, inden den endnu værre Col de la Loze med sine vanvittige stigningsprocenter agerede løbets første målbjerg udenfor kategori.

 

Selv en ultra-stærk femmandsgruppe kunne ikke holde det jagtende favoritfelt, med Bahrain-McLaren i spidsen, væk, og selvom Mikel Landa ingenlunde kunne retfærdiggøre sit holds eminente forarbejde på finalestigningen, var det det mellemøstlige holds fortjeneste, at etapen blev endog meget begivenhedsrig.

 

Astanas Miguel Angel Lopez angreb og blev belønnet, da han foruden karrierens første Tour de France-etapesejr avancerer i klassementet, så han nu indtager løbets tredjeplads.

 

I den rene slovenske kamp om podiets øverste trin viste Tadej Pogacar for første gang, at der kan findes sprækker i hans forsvar. Den unge af de to slovenere tabte 15 sekunder til landsmanden Primoz Roglic, der nu kan gå ind til løbets sidste fire etaper med et forspring på 57 sekunder.

 

 

Etapereferat:

Ikke mange franske byer rimer lige så meget på Tour de France som Grenoble, der onsdag var startby for årets kongeetape i selvsamme løb. Det var også i byen for foden af Alperne, at den første gule trøje nogensinde for over 100 år siden blev overrakt til Eugène Christophe.

 

Ikke færre end 40 gange er byen blevet besøgt af Tour de France, og mens feltet på gårsdagens etape kørte i en bue rundt om byen, var der i dag start lige i udkanten af centrum, hvor der ventede rytterne flot vejr med høj sol, 29 grader og næsten ingen vind.

 

Desværre blev starten uden en af løbets helt store forhåndsfavoritter, da Egan Bernal (Ineos) forud for etapen trak sig. Heller ikke Stefan Küng (Groupama) stod på startstregen, da schweizeren har rettet sit fokus mod VM i enkeltstart, og da Jérôme Couisin (Total) ikke nåede ind for tidsgrænsen på gårsdagens etape, stod blot 152 ryttere klar på startstregen i Grenoble.

 

Tre af de startende ryttere var Thomas De Gendt (Lotto), Pierre-Luc Périchon (Cofidis) og Krists Neilands (Israel), og de fik straks fra start et hul, men da Matteo Trentin (CCC) gik efter, blev han fulgt af først Peter Sagan (Bora), så Sam Bennett (Deceuninck) og siden adskillige andre ryttere, og så blev gruppen pludselig så stor, at feltet lukkede den ned.

 

Herefter forsøgte Dylan van Baarle (Ineos) sig, men efter et par kilometer alene i spidsen, blev også han hentet. I stedet angreb Sunweb-sprinteren Cees Bol, og da Peter Sagan pludselig havde en defekt bagerst i feltet, gik Sam Bennett og Matteo Trentin helt frem for at lægge pres på. Sagan kom der relativt uproblematisk tilbage til feltet, hvor Bol var blevet hentet.

 

 

Feltets suverænt mest aktive rytter var uden tvivl Thomas De Gendt, og efter 16 kilometer forsøgte de 33-årige belgier for gud ved hvilken gang. Christopher Juul-Jensen (Mitchelton) gik ene mand efter De Gendt, der havde fået et hul på godt 20 sekunder. Efter et par minutter på egen hånd, blev danskeren dog hentet af et felt, der efter 20 kilometer bestemt ikke havde opgivet noget som helst.

 

Alligevel lykkedes det kort efter en stor gruppe på 20 ryttere at rive sig fri, og da de fik kontakt til De Gendt, lod det endelig til, at feltet lettede foden fra gaspedalen. Hverken Cofidis eller EF Pro Cycling var kommet med i gruppen, og det bestemte Jesús Herrada (Cofidis) og Daniel Martinez (EF) sig for at gøre noget ved. De to bjergryttere kom begge op, men med sig havde de resten af feltet, og derfor var der efter 28 kilometers kørsel atter samling.

 

Endelig slipper feltet

Da gruppen blev hentet, stak Julian Alaphilippe (Deceuninck) af, og med Gorka Izagirre (Astana), Dan Martin (Israel) og begge gårsdagens finalister - Lennard Kämna (Bora) og Richard Carapaz (Ineos) - på hjul, fik den super stærke femmandsgruppe hul.

 

Daryl Impey (Mitchelton) forsøgte ene mand at komme op, og mens Jumbo-Visma og Deceuninck-Quick Step bestemte sig for at slippe trådet en smule i feltet, gjorde den høje fart i udbruddet det svært for Impey at få kontakt.

 

Ved dagens indlagte spurt efter 45 kilometer tog Julian Alaphilippe sig uden konkurrence af de 20 point, og lidt over et minut senere kørte Daryl Impey lidt opgivende over stregen. I feltet begyndte Deceuninck, Bora og Matte Trentin at køre sig frem, og da Kasper Asgreen og Michael Mørkøv tre minutter efter udbruddet afleverede Sam Bennett til perfektion, viste ireren endnu engang Peter Sagan, hvor det grønne pointskab skal stå.

 

 

Ikke længe efter spurten opgav Daryl Impey endegyldigt og lod sig falde tilbage til feltet. Her tog Jumbo-Visma kontrollen, men de gulklædte hollænderen kunne ikke helt bestemme sig for, om de ville holde udbruddet i stram snor eller ej.

 

Col de la Madeleine

Da udbruddet med 79 kilometer til mål ramte ikoniske Col de la Madeleine var det ikke desto mindre med et forspring på seks minutter. Mens flere ryttere i feltet straks faldt tilbage på stigningen udenfor kategori, sad verdensmesteren Mads Pedersen stadig hos sin kaptajn Richie Porte, da Mikel Landa sendte sine Bahrain-McLaren-folk frem for at sætte pres på.

 

Med Sonny Colbrelli i spidsen fik Bahrain-McLaren reduceret feltet ganske markant, og også i udbruddet kostede den 16 kilometer lange stigning. Gårsdagens etapevinder, Lennard Kämna, måtte slippe sine udbruddskollegaer med hele 13 kilometer til toppen, og dermed så tyskerens drøm og bjergtrøjen vanskelig ud.

 

Mens Sonny Colbrelli langt om længe slap og overlod føringen til Wout Poels, sad Mads Pedersen stadig hos Richie Porte, da Bahrain-McLaren halvvejs på Madeleine havde halveret udbruddets forspring. Wout Poels mosede videre med det ribben, som han brækkede på løbets første etape.

 

Mitchelton-Scotts Mikel Nieve udgik uden yderligere forklaring fra løbet, og ikke længe efter blev Lennard Kämna hentet af det felt, der efterhånden var reduceret til 27 ryttere. Bahrain McLarens føring betød dog, at feltet rundede toppen på Madeleine bare halvandet minut efter udbruddet, og lidt overraskende gik Tadej Pogacar frem og tog de resterende bjergpoint på toppen.

 

 

Ikke overraskende mistede Dan Martin nærmest øjeblikkeligt kontakten på nedkørslen fra Col de la Madeleine, og mens Julian Alaphilippe som vanligt gav den gas, tog favoritfeltet den mere med ro. Matej Mohoric kom tilbage og satte sig straks frem, mens også Mads Pedersen på imponerende vis kom tilbage til feltet.

 

Col de la Loze

På dalstykket mellem Col de la Madeleine og dagens finalestigning, Col de la Loze, udbyggede fronttrioen en smule, men da de kørte ind på monsterstigningen med 21,5 kilometer til mål, var forspringet igen under to minutter.

 

 

De første par kilometer på Loze-stigningen var ikke voldsomme, og på foranledning fra specielt Carapaz udbyggede de tre forreste faktisk en smule på de første fire kilometer, men da Matej Mohoric igen overlod føringsarbejdet blandt favoritterne til Wout Poels, begyndte det at gå den forkerte vej for udbruddet.

 

Selvom Alaphilippe havde virket rigtig godt kørende hele dagen, måtte han med godt 12 kilometer tilbage af stigningen og dagens etape slippe. Wout Poels havde kort forinden gjort det samme i fronten af favoritfeltet, hvor det i stedet var Pello Bilbao, der havde skruet en tand op for tempoet.

 

Det tog da heller ikke mange minutter, inden Alaphilippe blev hentet, og franskmanden have kun kortvarigt kræfter til at hægte sig på favoritgruppen. Pello Bilbao havde med ti kilometer til mål nedbragt forspringet til Izagirre og Carapaz til bare et halvt minut, og også hos Jumbo-Visma kostede forceringen, da George Bennett måtte slippe.

 

Wout van Aert sad stadig hos sin kaptajn, og det samme gjorde Tom Dumoulin og Sepp Kuss, og de kunne med ni kilometer tilbage se Gorka Izagirre falde tilbage, så kun Carapaz lå alene foran favoritfeltet, der bare bestod af 16 ryttere.

 

Med syv kilometer tilbage af etapen blev favoritgruppen reduceret til 13 ryttere, da først Guillaume Martin (Cofidis) og siden Wout van Aert og endeligt Pello Bilbao måtte slippe. Richard Carapaz var forsat fast beslutte på at bringe Ineos Grenadiers noget succes i årets Tour de France, og ecuadorianeren fortsatte det bedste, han havde lært.

 

Finalen

Mens Damiano Caruso overtog føringen blandt favoritterne, lod Carapaz til at have fået fornyet sit håb om etapesejr. Ecuadorianeren øgede, og selvom der var visuel kontakt, havde Ineos Grenadiers-rytteren 45 sekunder ned, da han kørte ind på stigningens sidste - og sværeste - fem kilometer.

 

Damiano Caruso havde færdiggjort sin arbejdsdag, og i stedet gik David de la Cruz frem. Det fik først Alejandro Valverde til at slippe, og ikke længe efter var også Tom Dumoulin og Mikel Landa tømt for kræfter. Forceringen så også ud til at koste for Carapaz, der pludselig kun havde 20 sekunder ned.

 

 

Det blev ikke just bedre, da Miguel Angel Lopez med 3,5 kilometer igen angreb, Astana-rytteren smed alle modstandere på nær Primoz Roglic, Sepp Kuss og Tadej Pogacar, mens også Richie Porte fik kæmpet sig tilbage. Carapaz blev hentet med tre kilometer igen, og selvom han kortvarigt sad med, måtte han slippe, da Sepp Kuss og Miguel Angel Lopez pludselig fik hul.

 

Superman Lopez fik dog smidt sin amerikanske konkurrent, der i stedet lod sig falde ned til kaptajn Roglic. Roglic så ud til at se svaghedstegn hos landsmanden Pogacar. I hvert fald angreb han, og for første gang i årets Tour de France kunne Pogacar ikke sidde med.

 

Den unge af de to slovenere havde endnu ikke opgivet, og mens Miguel Angel Lopez med 1000 meter til mål mere og mere lignede en etapevinder, forsøgte UAE-rytteren for at lukke det hul på 20-30 meter, som landsmanden havde.

 

Med 300 meter igen så det ud til at lykkes for Pogacar, men på den sidste stejle rampe op mod målstregen accelererede Primoz Roglic, og så måtte UAE-rytteren give fortabt. Forrest kunne Miguel Angel Lopez slå korsets tegn, da han krydsede målstregen til sin første Tour de France-etapesejr i sin første deltagelse i løbet.

 

Bag Lopez gav accelerationen pote for Roglic, der kunne køre i mål med et tidstab på bare 15 sekunder til Lopez. 15 sekunder yderligere bag Roglic fulgte Tadej Pogacar, der for første gang i årets Tour de France viste bare en smule svaghedstegn.

 

DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 25/09

VM - Dame Junior(CMW) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

VM - Herrer(CM) 27/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

BinckBank Tour(2.UWT) 29/09-03/10

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 30/09

La Flèche Wallonne(1.UWT) 30/09

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 30/09

Giro d'Italia(2.UWT) 03/10-25/10

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 04/10

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 04/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 04/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 04/10

Tour de Vendée(1.1) 04/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger