Kron mistede førertrøjen i Ineos-dominans

23. marts 2021 17:00Foto: A.S.O. /Fabien Boukla

Rohan Dennis slog Remi Cavagna med fem sekunder, mens Joao Almeida fravristede Andreas Kron førertrøjen, da en enkeltstart i dag udgjorde rammerne for 2. etape af Volta a Catalunya. Ineos endte som dagens store vindere med hele fem mand i top 15.

Rohan Dennis (Ineos Grenadiers) tog sin første sejr siden VM-titlen i 2019, da australieren i dag var hurtigst på 2. etape af Volta a Catalunya.

Remi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step) kom tættest på Dennis, men franskmanden manglede fem sekunder på målstregen.

Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) blev nummer tre, 27 sekunder efter Dennis, hvilket var nok til at overtage førertrøjen fra Andreas Kron (Lotto Soudal).

Danskeren tabte 2.01 til Dennis og røg dermed ud af topstillingen.

Det spanske WorldTour-løb fortsætter i morgen med 3. etape, som slutter på bjerget Vallter 2000.

Etapereferat

18,5 kilometer småkuperet enkeltstart var på menuen, da 163 ryttere rullede ned ad rampen i Banyoles. Jan Bakelants (Wanty) og Nicolas Roche (DSM) var som de eneste gennemførende ryttere fra førstedagen ikke til start.

Frederik Wandahl (Bora-Hansgrohe) og Jonas Gregaard (Astana) var blandt de første ti startende ryttere, men ikke overraskende præsterede ingen af de to danskere nogen nævneværdig tid.

Det gjorde Josef Cerny (Quick-Step) til gengæld. Tjekken satte overliggeren med 23.05, hvilket var 50 sekunder hurtigere end Tony Gallopin (AG2R), som indtil da havde den bedste tid.

Cerny fik imidlertid ikke mange minutter i hot seat, eftersom han kort efter måtte se sin tid smadret af holdkammeraten Remi Cavagna.

TGV-toget hamrede ind i 22.32, 33 sekunder bedre end Cerny.

Dennis tager føringen

Siden fulgte flere interessante navne, inklusive Chris Froome (Israel), Tejay Van Garderen (EF) og Thomas De Gendt (Lotto), men det var først, da Rohan Dennis (Ineos) nærmede sig mål, at Cavagna kom under pres.

Uden nogen registreret mellemtid fløj den tidligere verdensmester i mål i tiden 22.27, en gennemsnitsfart på 49,44 kilometer i timen og fem sekunder bedre end Cavagna.

Dermed kunne Dennis sætte sig i hot seat og se flere af de lette klassementsfavoritter køre i mål.

Simon Yates (1.10), Rigoberto Uran (1.05), Richie Porte (34 sekunder), Brandon McNulty (28 sekunder), Wilco Kelderman (52 sekunder), Adam Yates (35 sekunder) og Steven Kruijswijk (33 sekunder) måtte alle notere tidstab til Dennis.

Adam Yates tydede dermed på at blive en af dagens store vindere, men der kom dog også skår i glæden hos Ineos, da Geraint Thomas skuffede med et tab på 47 sekunder og en foreløbig ottendeplads.

Få minutter senere blev den tidligere Tour-vinder skubbet ned på niendepladsen, da Joao Almeida (Quick-Step) kæmpede sig over stregen blot 28 sekunder dårligere end Dennis. Dermed satte portugiseren sig på den virtuelle føring i klassementet.

Mens Almeida var flyvende, kneb det mere med enkeltstartsformen hos Marc Hirschi (UAE), Richard Carapaz (Ineos) og Enric Mas (Movistar), som tabte henholdsvis 1.28, 1.20 og 1.19 til Dennis, der mere og mere lignede en etapevinder.

Kron i trøjeforsvar

Næste mand i mål var Michael Valgren (EF), og danskeren kørte ind på en foreløbig 23. plads, 1.14 langsommere end Dennis, hvilket Alejandro Valverde (Movistar) tangerede få minutter senere.

Ude på ruten tegnede GPS-tiderne et klart, men kedeligt billede set med danske øjne. Andreas Kron (Lotto Soudal) tabte hurtigt tid til både Almeida og klassementstoeren Luis Leon Sanchez (Astana), som var begyndt etapen bare fire sekunder efter danskeren i klassementet.

Spanieren havde 22 sekunder at give af i forhold til portugiseren og måtte derfor højest sætte 50 sekunder til Dennis for at have en chance for at få førertrøjen.

Det blev tæt, men blot 25 meter fra stregen løb tiden ud for den erfarne Sanchez, som med et tidstab på 53 sekunder måtte se førertrøjen glippe med sølle tre sekunder.

To kilometer nede ad vejen kæmpede Kron det bedste, som danskeren havde lært, men den 22-årige Lotto-rytter kunne intet stille op.

I tiden 24.28 krydsede Kron målstregen til en 74. plads og et tidstab på 2.01 til Dennis, der dermed blev bekræftet som etapevinder.