Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Tour de Wallonie

Lynoptakt: 2. etape af Tour de Wallonie

23. juli 2023 15:30Foto: Lotto Dstny

Fra lørdag til onsdag skydes anden del af sæsonen i gang med det fem dage lange Tour de Wallonie, der i år fungerer som en vigtig VM-test og derfor byder på en meget lang enkeltstart og derudover de eksplosive etaper, vi kender løbet for. Grundet Touren kommer der kun korte lynoptakter til de første to etaper, inden der kommer mere fyldige optakter til de sidste tre.

Artiklen fortsætter efter videoen.

DOWNLOAD FELTET.DK's TOUR-APP

SE TOUR DE WALLONIE OG TOUREN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

 

Ruten

De holdbare sprintere havde en chance lørdag, og det kan de meget vel få igen søndag. Her venter nemlig endnu en kuperet dag med mere end 2200 højdemeter, men som på den foregående etape er der mest af alt tale om blødere bakker, mange vil kunne overleve. Også denne gang er der dog en her lidt længere finalebakke, der vil kunne bruges som afsætsrampe for et sent angreb, som måske kan forhindre det, der ellers ligner endnu en reduceret massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,7 km, der fører feltet fra Saint-Ghislain til Walcourt. Starten er ganske enkel, idet man lægger ud med at køre ad lange, lige veje mod sydøst, og hvor det i starten er helt fladt, bliver det hurtigt lidt småkuperet med en lidt længere bakke undervejs og derefter generelt let stigende terræn. I udkanten af byen Chimay når man efter ca. 60 km etapens sydligste punkt, hvor man drejer mod nordøst for at køre igennem let kuperet terræn frem til den første spurt, som kommer efter 77,0. Her drejer man med det samme mod syd for at køre op ad kategori 2-stigningen Cote de l’Ermitage (2,3 km, 5,6%), der har top efter 81,1 km, hvorefter en nedkørsel leder mod nord.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Nu går det igennem mere let kuperet terræn mod nordøst og nord, inden man drejer mod nordvest for at køre op ad dagens vanskeligste udfordring, kategori 1-stigningen Cote Les Strepys (3,1 km, 5,0%), der har top efter 117,0 km. Den leder op til et næsten fladt plateau, som følges mod nordvest og vest frem til den afsluttende rundstrækning, som rammes efter 139,5 km. Umiddelbart herefter kører man efter 142,2 km dagens anden spurt, hvorefter man efter 146,2 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 33,5 km lange rundstrækning, der indledes med, at man snor sig mod sydvest, vest, nordvest og nordøst igennem let kuperet terræn frem til det nordligste punkt, hvor dagens sidste spurt køres efter 161,9 km. De sidste 17,8 km indledes nu med et næsten fladt stykke, der fører mod sydøst, inden man drejer mod syd for at køre op ad en bakke (1,4 km, 5,0%). Fra toppen resterer 6,5 km, der består af først et kort plateau, siden en nedkørsel og slutteligt 3 km, der er stort set flade. Der er et skarpt sving med 2900 m igen, men derefter bugter vejen sig kun let.

 

Etapen har i alt 2245 højdemeter.

 

Walcourt har ikke tidligere i dette årtusinde været vært for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

DOWNLOAD FELTET.DK's TOUR-APP

SE TOUR DE WALLONIE OG TOUREN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

 

Vejret

Det kedelige belgiske vejr bliver til rent efterår denne søndag. Der venter en dag med konstant nedbørsrisiko på 45-75%. Temperaturen vil bare være 19-20 grader, og det vil være blæsende med en frisk til hård vind (27-30 km/t) fra sydvest. Det giver direkte sidevind, indtil man kort inden første spurt får med- og sidemedvind. Slutteligt får man sidemodvind frem til rundstrækningen, hvor der først vil være sidemodvind og dernæst medvind frem til sidste spurt. Efter et kort sidevindsstykke vil der være sidemodvind, indtil man får næsten direkte modvind over de sidste 2 km.

 

Favoritterne

Sprinterne fik deres ventede første chance, men alligevel er de alle tomhændede, da Filippo Ganna gav sig selv en drømmestart på et løb, hvor han i forvejen er storfavorit. Nu har de hurtige folk kun én chance tilbage, hvis de vil have en klassisk spurtafgørelse, og derfor skal der slås til søndag.

 

Ruten er som altid ganske kuperet, men den er lettere end dagens rute. Et sultent sprinterfelt bør derfor sikre, at vi ikke får en udbrudssejr. I dag kontrollerede Ineos og Lotto, og de vil sikkert kontrollere igen i morgen. Bliver det kritisk, skal Intermarché, Israel-PT og Soudal nok give en hånd med. I teorien burde den sidste bakke kunne skabe lidt udskilning, men den er ikke særligt stejl, og der vil stå en orkan ind i ansigtet. Derfor regner jeg med, at finalen bliver endnu mindre selektiv end i dag.

 

Det er dog kunne under den forudsætning, at vi ikke får sidevindskørsel. Søndag bliver det virkelig blæsende og vejrmæssigt generelt trist, og da man starter med ca. 70 km med direkte sidevind, udelukker jeg ikke, at det kan blive ret dramatisk fra start. Som vi fik bekræftet i dag, er Vallonien bare sjældent åbent nok til sidevindskørsel, og da vinden derefter stort set kun byder på med- eller modvind, vil jeg tro, at eventuelle splittelser går i sig selv. Der kommer et farligt sidevindsstykke igen på rundstrækningen, men det er kort og efterfølges af direkte modvind i forbindelse med bakken. Jeg tør altså ikke helt udelukke sidevindsræs, men jeg bliver meget overrasket, hvis vi får det.

 

I stedet tror jeg, at modvindsstykkerne vil sikre, at vi får et næsten fuldt felt til endnu en massespurt, men denne gang er det anderledes med en teknisk ukompliceret finale uden sving. På de smalle belgiske veje kan man altid blive lukket inde, men hvor dagens spurt handlede om positionering, bør denne spurt handle mere om fart - hvis man kan time det rigtigt i den hårde modvind.

 

Derfor gå jeg med Arnaud De Lie igen, men som vi fik bekræftet i dag, kan det sagtens gå galt. Toget med Cedric Beullens og Jarrad Drizners er ikke imponerende, og han er svag i positionskampen. Sandsynligheden for, at han igen sidder for langt tilbage, er i hvert fald stor, men den er mindre end i dag. Han bør være klart hurtigst i dette felt, og lukkes han ikke inde, kan hans fart redde meget, selvom vinden i den sammenhæng er et stort problem. Jeg vælger at tro, at det lykkes denne gang.

 

Kan Elia Viviani endelig få sin sejr? I dag lignede det en tilfældighed, at Filippo Ganna spurtede, fordi han havde tabt sin sprinter, men vi fik bekræftet, at toget er stærkt. Det kan meget vel tænkes, at Ganna kan sætte Viviani op fra spids. Det er en svær spurt at vinde alene på fart, men den fart, han viste i Occitanie, burde med et godt lead-out give ham en god chance i dette felt. Kører de mod forventning for Ganna, vil italieneren have en chance, men det er vanskeligere mod sprinterne i denne finale, der handler om fart.

 

Det var opløftende at se Arne Marit i dag. Han viste ny fart i Giroen, og det bekræftede han i dag, hvor han så hurtig ud. Han er sårbar i positionskampen, men toget med Loic Vliegen, Sven Erik Bystrøm og ikke mindst Laurenz Rex gjorde det godt i dag. Han synes at have farten.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Jeg tror også meget på Timo Kielich. I dag endte Robert Stannard bedst, men det var formentlig grundet den tekniske finale. Her bør de køre for Kielich, hvis tog med Gianni Vermeersch, Kristian Sbaragli, Stefano Oldani og Stannard ligner et af de allerstærkeste. Da han også burde have farten, kunne det sagtens give karrierens største sejr.

 

Trek kørte for Edward Theuns i dag og ikke Thibau Nys. Al logik siger, at det vil gælde igen i morgen. Han er ikke så hurtig som tidligere, men med de spurter, han kørte i foråret, kan sagtens vinde i dette felt. Hans tog med Mathias Vacek, Daan Hoole, Nys og Filippo Baroncini ligner nemlig også et af de stærkeste.

 

Jeg tror ret meget på Erlend Blikra. Som frygtet blev han sat af i dag, men i morgen hjælper modvinden ham. Han har i år vist, at han har farten, og hans positionering er blevet meget bedre. Et tog med Louis Bendixen, Niklas Larsen og Tord Gudmestad ser også ganske fornuftigt ud.

 

Jeg begynder at tvivle på, at Giacomo Nizzolo stadig er hurtig nok, men i dette felt bør han have en chance. Det kræver, at han sidder rigtigt, og det har desværre knebet i lang tid. Hans tog med Jens Reynders og Tom Van Asbroeck burde dog kunne gøre det hæderligt i dette felt.

 

Det ser vanskeligere ud for Davide Ballerini denne gang. Som vi fik bekræftet i dag, mangler han en del fart. Til gengæld fik vi også bekræftet, at toget med Jannik Steimle, Stan Van Tricht og ikke mindst Florian Senechal er det stærkeste. I denne finale er det vanskeligere at vinde på sin position alene, men med et godt lead-out har han i hvert fald en chance.

 

Ag2r har Marc Sarreau, der har noget fart og egentlig også et fint tog, men han vil formentlig tabe på sin positionering. Falder han fra igen, vil de gå med Clement Venturini, der mangler fart. Hos Cofidis mangler Simone Consonni både holdet farten. Holdet har Jake Stewart, men han mangler farten til denne enkle finale. Andre, der kan blande sig, er Alan Riou, Kenneth Van Rooy, Aaron Van Poucke, Maco Tizza, Vito Braet, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Enrico Dhaeye, Paul Hennequin og Jonathan Couanon

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud De Lie

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Arne Marit

Outsidere: Timo Kielich, Edward Theuns, Erlend Blikra, Giacomo Nizzolo, Davide Ballerini

Jokers: Filippo Ganna, Thibau Nys, Marc Sarreau, Simone Consonni, Jake Stewart, Robert Stannard, Vito Braet, Kenneth Van Rooy

 

DOWNLOAD FELTET.DK's TOUR-APP

SE TOUR DE WALLONIE OG TOUREN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

Arnaud De Lie
Elia Viviani, Arne Marit
Timo Kielich, Edward Theuns, Erlend Blikra, Giacomo Nizzolo, Davide Ballerini
Filippo Ganna, Thibau Nys, Marc Sarreau, Simone Consonni, Jake Stewart, Robert Stannard, Vito Braet, Kenneth Van Rooy
Clement Venturini, Tord Gudmestad, Florian Senechal, Tom Van Asbroeck, Stefano Oldani, Aaron Van Poucke, Alan Riou, Joris Nieuwenhuis, Fabian Lienhard, Laurenz Rex, Filippo Baroncini, Cedric Beullens, Marco Tizza, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Pim Ronhaar, Enrico Dhaeye
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?