Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af Arctic Race of Norway

Lynoptakt: 3. etape af Arctic Race of Norway

19. august 2023 14:07Foto: Sirotti

Fra torsdag til søndag køres det spektakulære etapeløb Arctic Race of Norway, der byder på den hårdeste rute nogensinde og en afslutning helt oppe i Nordkapp som afrunding på en benhård weekend. I en uge med fire endagsløb og fire etapeløb tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A BURGOS OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Efter den første udgave, der var som skabt til stærke sprintere, har man med 2018 som en undtagelse hver gang haft en afslutning på en stigning, hvor klatrerne om lørdagen har haft mulighed for at gøre en forskel. Sværhedsgraden har været varierende, og denne gang har fundet en sand mur, der gør debut i løbet. For første gang skal man slutte i Havøysund, og her venter et sandt bæst, der over 2,2 km stiger med hele 10%. Dermed er det løbets eksplosive murspecialister, der får lov at boltre sig på årets kongeetape, hvor de kan tage et stort skridt mod den samlede sejr inden den historisk hårde finaleetape søndag.

 

I alt skal der tilbagelægges beskedne 167,0 km, der fører feltet fra Hammerfest til Havøysund. Startbyen ligger ud til kysten på øen Kvaløra. Herfra er starten meget enkel, da man kører tilbage ad samme vej som på den foregående etape. Således går det mod syd og øst ad den helt flade kystvej, inden man kører over en bro til fastlandet i byen Kvalsund, der passeres efter 27,0 km. Herfra går ad samme vej som på 2. etape mod sydøst ad den flade kystvej frem til byen Skaidi, hvor dagens første spurt køres efter 52,5 km.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Nu forlader man fredagens rute og havet, når man kører mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Skaidi Summit (1,9 km, 4,9%), der har 500 med 6,1%, men derudover er ganske let og har top efter 54,6 km. Herfra stiger det kortvarigt videre mod nordøst, inden man kører mod nordøst og nordvest ad et fladt plateau og slutteligt af en faldende vej tilbage til kysten, der efter 74,8 km nås i byen Olderfjord. Nu kører man videre mod nordvest ad den flade kystvej, idet der dog undervejs er en ganske lille bakke, og idet man undervejs kører dagens anden spurt i Lillefjord efter 110,5 km. Senere kører man kortvarigt ind i landet, når man kører mod nordøst, stadig i fladt terræn, inden man atter rammer vandet og fortsætter mod nordøst og nord.

 

Nu forlader man endelig igen havet for at køre mod nord op ad kategori 1-stigningen Kirkedalen Summit (4,1 km, 5,2%), der midtvejs har to kilometer med 6-7%, inden den flader ud frem mod toppen, som rundes efter 134,5 km. En let nedkørsel leder nu mod nord tilbage til kysten, hvorefter det går mod nordvest og nordøst op ad den flade kystvej frem til dagens sidste spurt, der kommer efter 148,4 km. Nu forlader man igen vandet for at køre mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Selvika Summit (2,6 km, 5,4%), der har 1 km med 8-9%, men derudover er ganske let.

 

Toppen rundes efter 153,1 km, hvorefter de sidste 13,9 km indledes med en let nedkørsel, der fører mod nord tilbage til kysten, hvorefter det går mod nord ad den helt flade kystvej frem til målbyen. Man slutter dog ikke nede i byen. I stedet ender etapen med, at man kører mod nordvest op ad kategori 1-stigningen Havøysund Summit (2,2 km, 10,0%), der starter ”let” med 6,8% over 500 m, men derefter stiger med hhv. 11,6% og 13,1% over de næste to 500 m-segmenter, inden den bliver lidt lettere med 9,5% frem mod toppen. Man drejer skarpt med 3300 m igen, som man også gør det i bunden af bakken, men derefter er det en ganske lige vej, der kun bugter sig let på vej op ad stigningen.

 

Etapen byder på i alt 2171 højdemeter.

 

Havøysund har aldrig tidligere været mål for et stort cykelløb.

 

 

  

 

 

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

 

 

 

SE VUELTA A BURGOS OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det ustadige, kolde og blæsende vejr fortsætter. Konstant gennem etapen vil der være en bygerisiko på 45-55%, og temperaturen vil være beskedne 10 grader. Samtidig vil det være blæsende med en frisk vind (21-25 km/t) fra nordvest. Det giver med- og sidemedvind indtil kort efter første stigning, hvorefter der vil være mod- og sidemodvind næsten hele dagen. Der er dog et kort sidevindsstykke i forbindelse med sidste spurt og næstsidste stigning, men derefter får man igen sidemodvind. Der vil være direkte modvind hele vejen op ad målstigningen.

 

Favoritterne

Det lykkedes enkelte at få lidt bonus, og derudover var der en række outsidere - samt en favorit i form af Odd Christian Eiking - der blev sat til vægs i dagens sidevind, men vi er ikke blevet spor klogere på klatrehierakiet de første to dage. Det havde vi ellers chancen for i dag, men modvinden gjorde det til en meget passiv affære.

 

I morgen får vi svarede. Selvom sidste etape er historisk hård, er dette stadig kongeetapen. Målstigningen er et af de to sværeste bjerge, der har været anvendt i løbet, og trods den beskedne længde betyder de stejle procenter, at vi bør se pæne forskelle ned gennem feltet. Det er en perfekt stigning, for de eksplosive typer, der elsker stejle procenter.

 

Det bør skulle afgøres mellem favoritterne. Et udbrud vil blive etableret, og derefter vil det lille FDJ-hold tage kontrol. De har ingen chance for at forsvare trøjen, men vil utvivlsomt vise den ære. De får dog formentlig hjælp af Uno-X, Israel-PT og Cofidis, der nok skal sikre, at et udbrud ikke har en chance.

 

Det skyldes også, at vi efter en medvindsstart igen har brutal modvind det meste af dagen. Desværre er der kun ét sidevindsstykke, nemlig i forbindelse med næstsidste stigning, men jeg tvivler på, at vi vil se varig splittelse, når vi her bevæger os ind i landet. I stedet vil jeg forvente, at stigningen bruges af Uno-X, Israel-PT og/eller Cofidis til at gøre det hårdt, men tidlige angreb giver ingen mening, når målbjerget er svært, og der er benhård modvind efterfølgende.

 

Et samlet felt bør derfor ramme stigningen, og her vil jeg forvente, at særligt Uno-X, men måske også Cofidis og Israel-PT vil lægge presset. Derefter skal de bedste slås om det, men jeg tror faktisk, at det ender i en eller anden form for spurt mellem 3-4-5-6 mand på toppen. Nok er procenterne stejle, men der vil stå en benhård og direkte modvind. I Nordnorge synes der ikke at være megen vegetation ud til kysten, så det er sikkert en pivåben åben stigning. Derfor frygter jeg, at det bliver svært at gøre de ventede forskelle mellem de allerbedste, og at det skal koges ned til punch til allersidst.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Det havde jeg imidlertid også regnet med, da jeg skrev den store optakt, og da vi ikke er blevet klogere indtil nu - at man bliver sat i sidevind siger ikke meget om klatreform, hvis man er en spinkel klatrer - bliver nedenstående i vidt omfang en gentagelse af pointerne fra den store optakt.

 

Jeg vælger at pege på Tobias Johannessen, men det er klart, at det er med usikkerhed. Nordmanden har nemlig kørt sin første grand tour og derefter endda også VM, og ingen ved, hvordan han har klaret det. Han skulle dog ikke have deltaget i løbet, da han ikke fremgik af den liste, arrangørerne udsendte i sidste uge, og det tyder på, at han har vurderet sig selv mere frisk end ventet. Hans VM gik da også ganske hæderligt, og vi så, at han sluttede Touren eminent med en fremragende præstation på 17. og 20. etape. Inden løbet sagde han også, at han følte sig klar og i god form.

 

Samtidig er det et løb, der passer perfekt til en eksplosiv fyr som ham. Stigningen er kort, og han kan slå de alle favoritterne i en spurt. Den megen modvind hjælper ham endda, hvis han stadig ikke har sit Tour-niveau, for det kan gøre punch og spurtstyrke endnu vigtigere.

 

Han ledsages af Jonas Gregaard, der også sluttede Touren fremragende og i dette felt bør være en af de stærkeste i et løb som dette, men han har ikke Johannessens punch, og det var lidt bekymrende, at han som eneste mand fra holdet missede sidevinden i dag. Derfor tror jeg mere på april-kometen Fredrik Dversnes¸ for selvom han nok vil finde muren lidt for svær, skulle han være meget velforeredt. Ådne Holter synes til gengæld at være hjælper.

 

Den værste rival kunne meget vel være Dylan Teuns. Belgieren vandt løbet som led i sin drømmeperiode i 2017, og det er da også med den nye rute et løb, der passer ham. Han er som murspecialist skabt til denne etape. Han har også punch, men modvinden kan blive et problem, fordi han på eksplosivitet er slået af Johannessen. Også hans form er usikker efter en lidt skuffende Tour, men han sluttede med en stærk 20. etape. Til gengæld udgik han af San Sebastian, og han er derfor et helt åbent spørgsmål, selvom han har meldt gode ben til træning.

 

Heldigvis har israelerne et alternativ i Stephen Williams, der floppede helt i de første mange måneder, men endelig fandt benene efter Giroen. I Occitanie var han stærk, og han imponerede efter pausen i Vallonien. Han er altid en lottokupon, men er han på toppen, kan han vinde i dette felt, og hans gode spurt i går indikerer, at han er helt klar og motiveret. Her viste han også sin fart og sit punch, og det bringer ham op som nr. 3 på min favoritliste, når modvinden er så brutal. Holdet har også unge Marco Frigo, men hans form er ukendt, og det bliver nok lidt for hårdt.

 

Den på papiret bedste klatrer er Guillaume Martin, der vil elske denne hårdere rute. Han er også god på ret eksplosive stigninger, og derfor er det et løb, der passer ham. Han er dog også den store taber på modvinden, som kan gøre Teuns og Johannessen til bedre bud, da han ikke har samme punch. Derudover har han ikke imponeret i år, men med de ben, han havde i Touren og særligt Dauphiné, bør han være bedste mand på stigningen her, hvis ikke modvinden ødelægger festen. Hans comeback i søndags var hæderligt. Han ledsages af Jonathan Lastra, der endelig viste livstegn i Polen, var stærk i dag og passer til stigningen, men han vinder ikke i dette felt. Simon Geschke har skuffet hele året, som Hugo Toumire også har det, og selvom han var imponerende i Ain, er Pierre-Luc Perichon trods alt ikke klatrer.

 

Arkea kommer med Clement Champoussin, der bestemt ikke har imponeret i år, men som i dette felt bestemt har en chance. Hans form er imidlertid et åbent spørgsmål. Han imponerede i San Sebastian, men har nu holdt mere end to ugers pause og har Touren i benene. Det er altid svært at vide, hvor stort et boost, der kommer efter en grand tour, men har han San Sebastian-ben, kan han vinde, da han er bedst på kortere stigninger og faktisk pludselig har vist fart, som vi så i går. Han ledsages af Michel Ries, der var ganske fint kørende i Polen og bør komme langt i dette felt, men efter i dag er ren hjælper, samt lottokuponen Alessandro Verre, der dog slet intet har vist i år, heller ikke sine løb i juli, og som også missede ud i dag. Det har desværre heller ikke Louis Barré, der efter den lovende start har skuffet og nok også finder løbet lidt for svært. Unge Martin Tjøtta er efter i dag nok også ren hjælper, selvom han er spændende.

 

En spændende kandidat er Christian Scaroni, der bare liver bedre og bedre. Senest var han blandt de bedste på stigningerne i Polen, og disse eksplosive finaler bør passe ham. Han har også masser af fart, men selvom han hjælpes af modvinden, må han nok sande, at muren kan være en anelse for svær. Han ledsages af Andrey Zeits, der i juni viste, at han stadig kan, men han er sjældent flyvende efter en lang pause. Gianmarco Garofoli mangler nok lidt for meget, og Igor Czhzan, der imponerede sidste år, har skuffet fælt i år.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Kern Pharma kommer med Roger Adria, der burde være an af favoritterne. Vi så nemlig i Jura-løbene, hvor god han har var på denne slags stigninger, og han er tillige en af de bedste afsluttere. Han er til gengæld også en lottokupon, der kun har været i form i april. Hans løb i Ordizia og San Sebastian var ikke prangende, men bestemt heller ikke katastrofale. Har han forbedret sig siden da, kan han vinde i dette felt, særligt når der er modvind. Han ledsages af det lovende talent Igor Arrieta, der nu skal til UAE. Han er meget svingende, men har vist lovende takter undervejs, blandt andet i Baskerlandet. Efter pausen har han sendt blandede signaler i Spanien, men en 13. plads til U23-VM på en rute, der ikke passede ham, vidner om form efter forårets lange skadespause. Har han det niveau, han havde i Baskerlandet, kommer han ganske langt i dette felt. Også Pau Miquel har klatret ganske pænt i år.

 

Det norske landshold kommer med Odd Christian Eiking, der før har været tæt på at vinde løbet. Han passer ganske storartet til muren, som vi så, da han i 2021 var tæt på at vinde på den tilsvarende afslutning på løbets kongeetape, og med sit punch vil han være favoriseret af modvinden. Siden 2021 har han dog været langt fra det niveau, og han har ikke vist form i optakten. Det niveau, han fandt i juni, bør dog bringe ham ret langt i dette felt, og dagens tidstab i modvinden siger ikke meget for en sidevindssvag fyr som ham. Han har selskab af Torbjørn Andre Røed, der har klatret godt i USA og vist form i optakten, men er overmatchet på dette niveau.

 

DSM kommer efter afbuddet fra Andreas Leknessund med Kevin Vermaerke og Matthew Dinham, der begge har punch og kan spurte. De kommer fra Touren, og det gav dem fremragende VM-form, hvor de via det tidlige udbrud kom meget langt - Dinham endda i top 10 og Vermaerke elimineret af en sen defekt. Vermaerke har vist det højeste topniveau, men Dinham var imponerende til VM. Spørgsmålet er, hvor længe formen holder, men modvinden vil hjælpe deres punch.

 

Trek kommer med Antwan Tolhoek, der endelig er tilbage efter sin endeløse skadespause. En 20. plads på kongeetapen i Polen viser, at han allerede er i form, men han imponerede mindre senere i løbet. Han er altid en lottokupon, men nærmer han sig tidligere tiders styrke, passer han til løbet. Hans tidstab i sidevinden var forventeligt, men nok også et lille krisetegn, når vi kender hans lave bundniveayHan har selskab af formstærke Filippo Baroncini, der før har vist klatreevner i Ungarn, men muren bør være for stejl. Asbjørn Hellemose viste lovende takter i Polen og kan formentlig komme et ganske pænt stykke uden at være helt fremme. Han har i hvert fald været meget synlig indtil nu.

 

Q36.5 kommer med lokale Carl Fredrik Hagen, der efter sin lille renæssance i 2022 har været meget sygdomsramt i år. Han gjorde det dog ganske godt på de to svære etaper i Polen, inden han faldt sammen på 5. etape. Hvis han har det niveau her, kommer han altså ret langt i dette felt. Han ledsages af den uhyre svingende Alessandro Fedeli, der kørte fornemt på 1. etape i Castilla y Leon, men siden faldt helt sammen. Dette løb bør være for svært med det niveau, han har haft i år. Unge Walter Calzoni, der startede sæsonen så godt, har skuffet i lang tid. Begge faldt også igennem i dag.

 

Human Powered Health kommer med Sebastian Schönberger, der i Polen endelig begyndte at vise det niveau, han havde i 2022. Er det udtryk for en generel tendens, er hans klatreben gode nok til at lave et ganske gode resultat. Holdets bedste kort burde være Paul Double, der endelig bekræftede sit potentiale i Slovenien og mesterskaberne. Han skuffede dog enormt i Polen, men da han forinden sagde, at han havde bedre tal end nogensinde, burde han kunne rejse sig, selvom dagens tidstab var ildevarslende. Den må være for svær for Kristian Aasvold.

 

Flanders kommer med lottokuponen Kamil Bonneu, der har skuffet fælt i år. I Tjekkiet endte han imidlertid pludselig som nr. 4, og det kunne betyde, at han endelig er ved at være der. Niveauet her er dog højere, og han har desværre haft for vane at miste formen i samme takt, som han finder den. Det var dog uhyre lovende, at han ikke blæste agterud i dag.

 

Bingoal kommer med Floris De Tier, der endelig er ved at vise lidt. Han blev nr. 9 på kongeetapen i Østrig på en stigning, der minder om muren. Til gengæld var han ikke imponerende i Tjekkiet i et meget svagere felt end dette. Han er som altid en lottokupon, men den eksplosive stigning passer ham, og med østrigske ben kommer han langt.  Holdet har også Lennert Teugels , der med de ben, han havde i Oman, kan gøre det pænt i dette felt. Han har dog ikke vist samme niveau siden dengang, og han var ikke prangende i hverken Østrig eller Tjekkiet, men gjorde det hæderligt i søndags. Muren er nok også for svær, som den også bør være det for Marco Tizza, mens Alexis Guerin ikke synes i form efter sin skadespause.

 

Jayco stiller med lottokuponen Kevin Colleoni, der før har lavet gode resultater i løb på dette niveau. Han havde dog en lang pause grundet en skade hen over sommeren, og hans comeback i slutningen af juli var ikke lovende. Han har formentlig forbedret sig, men ikke nok, selvom han var ret god i vinden i dag. Holdets andet bud er Alexandre Balmer, men han må nok sande, at stigningen er lidt for hård, og han har ikke kørt løb siden april.

 

Burgos stiller med Eric Fagundez, der faktisk har klaret ganske lovende i sit først år på dette niveau. Han har til gode at være med helt fremme, men han bør kunne komme et stykke i dette felt. Det kan formentlig også unge Alejandro Franco, der også bliver mere og mere konkurrencedygtig og har vist form. Til gengæld har det været sløjt for veteranen Daniel Navarro i år.

 

På kontinentalholdene er det værd at holde øje med unge Cedrik Bakke Christophersen, Magnus Wæhre, Liam Johnston og Brieuc Rolland, der alle bør have et potentiale i et løb som dette.

 

Feltet.dks vinderbud: Tobias Johannessen

Øvrige vinderkandidater: Dylan Teuns, Stephen Williams

Outsidere: Guillaume Martin, Clement Champoussin, Christian Scaroni, Roger Adria, Odd Christian Eiking

Jokers: Kevin Vermaerke, Matthew Dinham, Igor Arrieta, Jonathan Lastra, Fredrik Dversnes, Jonas Gregaard, Antwan Tolhoek, Carl Fredrik Hagen, Sebastian Schönberger, Kamil Bonneu, Paul Double, Marco Frigo, Andrey Zeits

 

SE VUELTA A BURGOS OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Tobias Johannessen
Dylan Teuns, Stephen Williams
Guillaume Martin, Clement Champoussin, Christian Scaroni, Roger Adria, Odd Christian Eiking
Kevin Vermaerke, Matthew Dinham, Igor Arrieta, Jonathan Lastra, Fredrik Dversnes, Jonas Gregaard, Antwan Tolhoek, Carl Fredrik Hagen, Sebastian Schönberger, Kamil Bonneu, Paul Double, Marco Frigo, Andrey Zeits
Floris De Tier, Filippo Baroncini, Asbjørn Hellemose, Michel Ries, Kevin Colleoni, Lennert Teugels, Pau Miquel, Eric Fagundez, Alexandre Balmer, Martin Tjøtta, Gianmarco Garofoli, Alessandro Verre, Alejandro Franco, Daniel Navarro, Marco Tizza, Alexis Guerin, Louis Barré, Alessandro Fedeli, Simon Geschke, Pierre-Luc Perichon, Igor Czhzan, Cedrik Bakke Christophersen, Magnus Wæhre, Liam Johnston, Brieuc Rolland
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Arctic Race of Norway
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?