Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af Circuit Cycliste Sarthe

Lynoptakt: 3. etape af Circuit Cycliste Sarthe

07. april 2022 15:34Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille, sprintervenlige Circuit Cycliste Sarthe, der i år har tiltrukket et historisk stærkt sprinterfelt med en formstærk Mads Pedersen som en af favoritterne ’. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Ruten

Den hårdeste etape plejer at komme om torsdagen, hvor man altid har benyttet en vanskelig rundstrækning i Pre-en-Pail til at give mere klatrestærke typer en chance for at vinde tid. Sådan bliver det dog ikke i år, hvor den sværeste etape helt udgår, og i stedet kommer torsdagen til at ligne de øvrige dage. Således venter der en etape, der er en næsten tro kopi af den foregående og endda den fladeste i løbet, og hvor det igen er vinden, der måske kan true en massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 176,5 km, der denne gang har både start og mål i Sable sur Sarthe. Designet er det samme som på den foregående etape, idet der først køres en omgang på en stor rundstrækning og siden omgange på en finalerundstrækning. Den første af disse er 89,0 km lang og indledes med en lang, lige og flad vej, der leder mod nordøst. I det nordligste punkt drejer man mod sydøst for at køre op ad kategori 3-stigningen Le Chene (600 m, 3,8%), der har top efter 22,2 km. Derfra går det fladt mod sydøst og øst, inden man kører mod syd op ad kategori 3-stigningen Saint-Jean-du-Bois (600 m, 4,0%), der har top efter 33,7 km. Derfra snor man sig fladt mod sydvest forbi dagens første spurt, som kommer efter 47,5 km, inden man i det sydligste punkt drejer mod nord for først at køre op ad kategori 2-stigningen Notre-Dame-du Pé (300 m, 7,0%), der har top efter 69,3 km og siden ad en lige og flad vej frem til målbyen, hvor man efter 78,6 km rammer finalerundstrækningen og derefter kører den sidste del af denne, inden man efter 89,0 km krydser stregen.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapen afsluttes nu med syv omgange på den 12,5 km lange finalerundstrækning, der er meget enkel. Den er nemlig trekantet og helt flad. Først kører man stik syd ad en lige vej, inden man kører ad en lige vej mod sydvest til det sydligste punkt. Her drejer man mod nordøst for at følge en lige vej frem til målbyen, hvo der kommer to sving hurtigt efter hinanden omkring den røde flamme, inden den sidste kilometer stiger med 0,7% i snit. Der er pointspurter efter første og fjerde omgang, dvs. efter hhv. 101,5 og 139,0 km.

 

Etapen byder på i alt 1808 højdemeter.

 

Sable-sur-Sarthe var senest målby i 2018, hvor Dan McLay spurtsejrede foran Samuel Dumoulin og Marc Sarreau, og i 2012, hvor Thomas Dekker akkurat holdt feltet bag sig og sejrede i samme tid som Nacer Bouhanni og Sacha Modolo, der var de hurtigste i spurten. I 2005 vandt Damien Nazon en massespurt, og Marcel Wüst var hurtigste sprinter i 2000.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Vejret

Dagen i dag var blæsende, men i det mindste tør. Torsdag går det helt galt. Her ventes gennem hele etapen en nedbørsrisiko på 75-80%, men i det mindste vil temperaturen nå pæne 15 grader. Først og fremmest vil det dog være uhyre blæsende med en kraftig vind (27-35 km/t) fra vest. De burde give en del sidevind allerede på den store rundstrækning, mens der på den lille vil være sidevind på den første del, modvind på den anden del og sidemedvind på den tredje del, indtil man drejer ind i sidevind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

I dag kom sidevinden ikke i spil, og det vidner om, at det altid er meget svært at forudsige, hvor åbent terrænet er, selv når det blæser kraftigt. I morgen har vi samme udfordring, men chancen for sidevindsræs er større. Dels bliver vinden betydeligt kraftigere, og der synes også at være mere sidevind, end der var det i dag. Det gælder både på den store rundstrækning og på den lille, hvor der er enten direkte sidevind eller sidemedvind det meste af tiden.

 

Igen er billedet dog også, at meget afhænger af den lille rundstrækning, hvor hele den meget lange sidste del udspiller sig. Der ser ud til at være en del skov, men det vil primært på modvinds- og sidemedvindsdelen. Sidevindsdelen ser åben ud, men om det er nok til at skabe splittelse, er meget svært at spå om.

 

Derfor kan det gå begge veje, men med så megen regn og blæst og så mange sidevindsstykker vil jeg tro, at der er en god chance for et sidevindsræs - også fordi Ineos vil prøve hver eneste gang, chancen byder sig. Det er klart, at det er dårligt nyt for Mads Pedersen, hvis det splitter. Bliver det bare en massespurt, er han ”home safe”, mens han i en lille sidevindsgruppe er sårbar over for angreb.

 

Etapen kan igen forløbe på tre måder. Vi kan som i dag få en massespurt, vi kan få en spurt i en lille gruppe efter et ræs, og vi kan se ”en Kristoff”, hvor en eller flere ryttere kører væk fra en lille gruppe, der har massakreret sig selv i vinden. Jeg hælder mest til de to sidstnævnte.

 

Jeg tror på Mads Pedersen. Det bliver svært, hvis han er alene i en lille gruppe, hvor han vil skulle svare på mange angreb, men han er vitterligt i fabelagtig form lige nu. Hvis ikke Alex Kirsch er for mærket af sin brækkede hånd, har han også verdens bedste hjælper i sidevinden. Efter en hård regnvejrsdag har jeg svært ved at se, hvem der skal slå ham, hvis der skal spurtes efter et sidevindsræs. I dag så vi også, at han bestemt ikke er uden chance i en rigtig massespurt, og hans chancer øges kun af det dårlige vejr. Han har altså flere muligheder.

 

Jeg tror, at Elia Viviani er den største trussel. Jeg synes, at Quick-Step igen virker skrøbelige i dette løb, og Ineos er formentlig de bedste i sidevinden. Viviani virker ikke selv flyvende, men han er normalt god i vind. På papiret må han vel stadig regnes som en smule hurtigere end Pedersen, og hvis ikke har han den fordel, at Pedersen skal lukke huller. Det kan give ham den friskhed, der skal til for at vinde. Til gengæld bliver det sværere i en stor spurt, hvor han mangler det gode tog, selvom han normalt er god i positionskampen.

 

Igen i dag gik det galt for Quick-Step, der jo ellers på papiret har det bedste tog. De bør dog stadig sammen med Ineos have det bedste sidevindshold, men får de Mark Cavendish med? Han er normalt god i vind, men han virker altså meget rusten lige nu. Det ændrer dog ikke på, at Quick-Step normalt skal dominere i sidevinden med deres trup, og har de briten med, er han normalt også hurtig efter en hård dag. Jeg tror dog, at han største chance kommer i en stor massespurt, hvor han stadig må regnes som hurtigst, hvis det gode tog rammer rigtigt.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Havde jeg troet på en fuld spurt, havde Olav Kooij nok været min favorit. Han viste igen i dag, at han er uhyggeligt hurtig, og i dette felt klarede han også positionskampen godt med god hjælp fra Mick van Dijke. Holdet er dog ungt og svagt, og jeg tror, at han får svært ved at sidde med i sidevinden. Selv hvis det lykkes, vil han utvivlsomt også betale en pris i forhold til den meget mere robuste Pedersen, som kun har glæde af en hård dag.

 

Sidevinden er også god for Hugo Hofstetter, selvom han ikke melder sig selv i superform. Han er langsommere end de ovennævnte, men efter en hård dag har han optioner i forhold til de mindre holdbare, og hvis Pedersen har skullet lukke huller. Marc Sarreau kan også i kraft af sit hold sidde med i vinden, men vi så i dag, at han er blevet bekymrende langsom. Davide Cimolai virker formsvag, men halvhurtige Axel Zingle kan sidde med i vinden, og det kan Bram Welten måske også. Ingen af dem vinder dog en spurt, og jeg ser heller ikke andre mulige vindere i en stor spurt, selvom Welten måske kan overraske i kraft af sit tog, ligesom Lorrenzo Manzin virker velkørende lige nu.

 

Til et sent angreb og ”en Kristoff” er mit bedste bud nogle af de folk, Pedersen ikke skal frygte, dvs. særligt Quick-Step folk som Yves Lampaert, Tim Declercq, Bert van Lerberghe og Stan van Tricht, men også Oliver Naesen, Benjamin Thomas og Anthony Perez. Filippo Ganna og Luke Plapp samt Kevin Vauquelin, Axel Zingle og Benoit Cosnefroy er dog også farlige, ligesom

 

Feltet.dks vinderbud: Mads Pedersen

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Mark Cavendish

Outsidere: Olav Kooij, Hugo Hofstetter, Yves Lampert, Oliver Naesen, Bert van Lerberghe

 

Jokers: Stan van Tricht, Tim Declercq, Filippo Ganna, Luke Plapp, Kevin Vauquelin, Bram Welten

 

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Mads Pedersen
Elia Viviani, Mark Cavendish
Olav Kooij, Hugo Hofstetter, Yves Lampert, Oliver Naesen, Bert van Lerberghe
Stan van Tricht, Tim Declercq, Filippo Ganna, Luke Plapp, Kevin Vauquelin, Bram Welten
Axel Zingle, Benoit Cosnefoy, Marc Sarreau, Pierre Barbier, Lorrenzo Manzin, Clement Venturini, Laurent Pichon, Alexis Gougeard, Thibaut Pinot, Marijn van den Berg, Thibault Guernalec, Milan Menten, Jason Tesson, Thomas Boudat, Emmanuel Morin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?