Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Lynoptakt: 3. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

23. marts 2023 14:30Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG E3 SAXO CLASSIC UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

I 2019, 2020 og 2021 bød løbet på en etape med start og mål i Forli, hvor man kørte omgange på en rundstrækning med en stigning, inden man sluttede med en flad finale. Det gav sejre i reducerede massespurter til Simone Velasco og Pascal Eenkhoorn, men også en udbrudssejr i 2021, hvor Mikkel Honoré og den samlede vinder, Jonas Vingegaard, kørte væk på den sidste stigning. Efter et års fravær vender etapen i 2023 tilbage, men denne gang med en ny rundstrækning, hvor man passerer en grusvejsstigning for sidste gang med næsten 50 km til mål. Selvom man senere skal over en lille grusvejsmur tættere på mål, er der denne gang nok så meget fladland til sidst, at det ender i en reduceret massespurt som i 2019 og 2022, for forskellene kan meget vel være så små, at det kan blive svært for et udbrud at holde hjem. Denne gang bliver spurten endnu mere spektakulær, da den skal afvikles over halvanden omgang på cykelbanen i Forli.

 

Med en distance på 139,8 km er der tale om en meget kort etape, der har både start og mål i Forli. Fra start kører man mod sydvest ad en let stigende vej, inden man skal op ad en bakke (3,1 km, 5,8%), der har top efter 8,1 km. Kortvarigt flader det herefter ud, inden det igen stiger (2,3 km, 5,1%) frem til en top, der rundes efter 12,3 km. Nu går det mod nordøst og øst ad en ikke alt for svær nedkørsel ned til dagens hovedrundstrækning.

 

Den rammes, når man efter 21,3 km når byen Meldola, er 27,7 km lang og skal tilbagelægges tre gange. Fra start køre man ad helt flade veje mod nordøst og sydøst, inden man fortsætter mod sydøst op ad kategori 2-stigningen Monte Cavallo (4,7 km, 7,2%), der hovedsageligt stiger med ca. 6%, men undervejs har to kilometer med 8-9%, hvis sidste 1600 m stiger med 8,2%, og hvis første 3,3 km er på grusvej. Toppen rundes efter hhv. 37,2 km, 64,9 km og 92,6 km, hvorfor der efter sidste passage fortsat resterer 47,2 km, og herfra går det mod nordvest ad en lang nedkørsel, der generelt er meget let, men har en teknisk passage midtvejs.

 

Sidste omgang afsluttes efter 104,4 km, hvorefter de sidste 35,4 km indledes med, at man kører den første flade del af rundstrækningen igen. Når man rammer gruset, kører man imidlertid mod nordøst op ad en anden stigning, Tessello (1,8 km, 10,8%), hvor der også er grus hele vejen op. Toppen rundes efter 117,6 km, hvorefter de sidste 22,2 km indledes med et generelt let faldende stykke, som fører mod nord og nordvest frem til en bakke (500 m, 8,6%), hvis top rundes efter 124,9 km i den gamle bydel i Bertinoro.

 

Herfra resterer 14,9 km, der først går mod nordvest ad en faldende vej, inden det er stort set helt fladt, når man kører mod nord og nordvest tilbage til Forli. Der er et sving i en rundkørsel med 6 km igen, hvorefter en lige vej afbrydes af rundkørsler med hhv. 4500 m, 3400 m, 2900 m, 2000 m og 1500 m igen, Ved den røde flamme drejer man skarpt til venstre, hvorefter to bløde kurver leder ind på cykelbanen i Forli, hvor man slutter løbet med at køre halvanden omgang.

 

Etapen byder på i alt 2419 højdemeter.

 

Forli var været for en tilsvarende etape i 2021, 2020 og 2019, hvor man dog benyttede en anden rundstrækning med en stigning tættere på mål. I 2022 lykkedes det Mikkel Honoré og den førende Jonas Vingegaard at køre væk på stigningen, hvorefter Honoré vandt spurten, mens Vingegaard tog den samlede sejr, og Shane Archbold vandt spurten om 3. pladsen 19 sekunder senere i en gruppe på bare 14 mand. I 2020 var Pascal Eenkhoorn i en gruppe på 35 mand hurtigere end Diego Ulissi og Jhonatan Narvaez, der med 3. pladsen i sidste øjeblik sikrede sig den samlede sejr. I 2019 var Simone Velasco foran Francesco Gavazzi og Alexander Kamp hurtigste mand i en gruppe på 45 mand. Derudover var Forli tidligere vært for et stort cykelløb i 2015, da Nicola Boem overraskende snød sprinterne på en Giro-etape. Også i 2006 kom Giroen forbi, og her var Robbie McEwen hurtigst i en massespurt.

 

 

 

 

 

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG E3 SAXO CLASSIC UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

Der venter endnu en pæn og nu også varm dag. Torsdagen vil ganske vist mest være skyet med kun lidt sol, men det vil klare op mod slutningen, og temperaturen i Forli vil være hele 21 grader. Vinden vil være let (7-13 km/t) og komme fra vest. Det giver en del sidevind det meste af dagen. På rundstrækningen vil der være sidevind på grusdelen af stigningen og modvind på sidste del, hvorefter man først får sidemod- og siden sidemedvind. På sidste grusvejsstigningen får man sidemedvind, hvorefter der vil være først sidevind og siden sidemodvind tilbage til Forli. Det varer ved hele vejen frem til cykelbanen.

 

Favoritterne

Dagens etape viste, hvorfor Coppi e Bartali er så svært at spå om. Der er ikke mange store hold, og det gør det meget svært at kontrollere. Da vi i dag først havde fået etableret en gruppe med flertallet af de store hold, var slaget kørt for feltet, og det gjorde det en smule tilfældigt, hvem der faktisk endte i front og dermed tog et stort skridt mod et topresultat i den samlede stilling.

 

Den slags kan åbenlyst sagtens gentage sig på en rute, der er så uforudsigelig som denne.  Det er ganske spektakulært med grusvejsstigninger og en afslutning på en cykelbane, men som udgangspunkt kommer grusvejsstigningerne lidt for tidligt til at kunne skabe varige forskelle mellem de bedste. Det ligger dog også i kortene, at der vil blive kørt cykelløb på bakkerne, og kører den rette gruppe med de fleste af de stærke hold, kan de sagtens holde hjem.

 

En udbrudssejr er også en mulighed. Forskellene er nu store, og på en dag uden oplagt favorit kan de store hold sagtens lade et udbrud køre hjem, mens de sparer sig til kongeetapen. Omvendt er der også en del store hold, der ikke har fået noget med hjem endnu, og på så åben og uforudsigelig en etape bør der være nok hold, der tror på, at de kan vinde. Det burde hvert fald gælde for EF, Jumbo, Jayco og Trek, mens Soudal må have en interesse i, at udbruddet kører hjem.

 

Det kan altså gå begge veje, men mon ikke vi får samling, også fordi jeg forventer, at der bliver kørt cykelløb på stigningerne. I dag var Soudal skrøbelige, da Remi Cavagna smed sit klassement, og der må være en interesse i at isolere Schmid. Heldigvis så James Knox godt ud i dag. Jeg ser derfor to scenarier - ud over udbrudsscenariet - nemlig at vi får en reduceret massespurt, som vi fik i Forli i 2019 og 2020 på den gamle rundstrækning, eller at vi får en gruppe i stil med den, vi fik i dag. De vil i givet fald så skulle enten spurte - på cykelbanen vel at mærke - eller afgøre det i en taktisk finale.

 

Jeg hælder nok mest til en spurt, fordi det nu er ret entydigt, at Schmid og Soudal skal køre løbet defensivt, og jeg vil også tro, at det stærke Jumbo-hold vil arbejde for en spurt, hvis Loe van Belle overlever stigningerne, ligesom Trek og EF formentlig vil, hvis ikke de har en mand med i front. Det bør dog blive i et relativt lille felt, og det bliver en meget speciel spurt på cykelbanen.

 

Jeg prøver igen at pege på Mauro Schmid. Han har i hvert fald erfaring fra banen, og han vandt spurten i går. Han blev til gengæld slået af Sean Quinn i dag, og det vidner om, at det kan gå begge veje. Min bekymring kan være, at han skal bruge for mange kræfter undervejs, og meget vil afhænge af, om Remi Cavagna kommer med over bakkerne, og om Knox holder niveau. Bedst chance har han nok i en mindre gruppe, men får vi en større spurt vil han også stå stærkt, primært fordi han har den baneerfaring, der kan blive afgørende. Man skal også altid åbne døren for, at Remi Cavagna får lov at angribe, men det kræver, at Schmid ikke er isoleret.

 

Det kan også let blive Sean Quinn igen. Nu vandt han, da jeg efter to mislykkede forsøg valgte ikke at pege på ham, så nu vinder han sikkert ikke i morgen, men det er en god etape for ham. I dag bekræftede han sin fart på flad vej, og jeg vil stadig forvente, at han er hurtigste mand blandt de ryttere, der kan overleve. Også i et hårdere løb er han en god kandidat, da han ligner en af de stærkeste. Med James Shaw som lead-out man vil han også lukrere på det stærkeste hold, og det bør kunne gøre forskellen. Shaw er også en kandidat, fordi EF kan spille ham ud i det taktiske spil, hvis der kører en gruppe fra distance. I det spil kan de også bruge Mark Padun, Stefan De Bod og Ben Healy, men de får som spurtsvage svært ved at vinde.

 

En dog kandidat er Loe van Belle. Han viste i går, at han har farten, og han bakkes op af et af de stærkeste hold. Han fik dog en gedigen lussing i dag, og han kan meget vel få det for svært. Overlever han, bør han dog stå meget stærkt. Alternativt viste Milan Vader, at han godt kan spurte, men skal han vinde, skal det nok være i en mindre gruppe efter et taktisk spil. I det spil kan de også bruge Thomas Gloag, der er kommet sig over sin sygdom, samt Tijmen Graat og Johannes Staune-Mittet, men de får svært ved at vinde.

 

Trek står heller ikke dumt, særligt hvis det bliver hårdt. Natnael Tesfatsion er ikke skræmmende hurtig på flad vej, men han har et fremragende tog med Mathias Vacek og Tony Gallopin. Det kan gøre det muligt at slå hurtigere folk. Både Vace og Gallopin er også så hurtige, at de kan gøre det færdigt, hvis de kommer afsted i det taktiske spil.

 

Q36.5 har kometen Walter Calzoni, der bliver ved med at imponere. Hans spurter søndag og tirsdag indikerer, at han måske mangler den sidste fart, men bliver løbet hårdt, eller ender det i en mindre gruppe, der kører væk, bør det med støtte fra Gianluca Brambilla kunne lade sig gøre. Sidstnævnte er også et stærkt kort, hvis han kommer væk i en gruppe uden Calzoni, da han er ganske hurtig.

 

Hos Tudor var Rick Pluimers overraskende hurtig i går. Jeg vil gerne se det gentaget, men efter 1. etape må han regnes som en reel vinderkandidat, også fordi han har en god lead-out man i hurtige Luc Wirtgen, der er plan B til en spurt. Han havde det dog svært i dag, og ligesom Van Belle risikerer han at falde fra undervejs.

 

Jeg er ret imponeret over den form, Davide Gabburo har fundet. Det gør ham til en reel vinderkandidat. Engang var han ganske hurtig, men i dag spurter han stort set aldrig. Det gjorde han dog i går, hvor han viste, at han kan være med i dette felt. Han har også fordel af, at han næppe er alene til sidst.

 

Hos Jayco bør Felix Engelhardt også kunne vinde. Det viste han med søndagens sejr, men vi så også, at han slet ikke var med fremme i går. Han lider under et svagt hold, og jeg frygter, at han betaler prisen for at være alene til sidst.

 

Astana har Christian Scaroni, der igen i går bekræftede, at han er hurtig. Det vil dog undre mig, hvis han faktisk kan vinde i dette felt, særligt fordi han vil være alene. Hans bedste chance er derfor nok at komme af med de hurtigste i en taktisk gruppe, der kører væk undervejs.

 

Bingoal har hele tre hurtige folk, men de er utroligt svingende. I går floppede Remy Mertz , og i dag var det Marco Tizza, mens Lennert Teugels også faldt igennem i dag. Ingen af dem er derfor til at regne med, og jeg tror, at denne etape bliver for hård. Klarer de den, bør Mertz og Tizza dog have en reel chance.

 

Endelig er der Mark Stewart. Han har helt sikkert farten til at vinde, men er formentlig for tung. Han klarede dog dagens etape så godt, at det bestemt ikke kan udelukkes, at han kommer med hjem.

 

Feltet.dks vinderbud: Mauro Schmid

Øvrige vinderkandidater: Sean Quinn, Loe van Belle

Outsidere: Natnael Tesfatsion, Walter Calzoni, Rick Pluimers, Davide Gabburo, Felix Engelhardt

Jokers: Christian Scaroni, Remy Mertz, Marco Tizza, Mark Stewart, James Shaw, Gianluca Brambillla, Remi Cavagna, Mathias Vacek, Tony Gallopin, Luc Wirtgen, Milan Vader,

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG E3 SAXO CLASSIC UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Mauro Schmid
Sean Quinn, Loe van Belle
Natnael Tesfatsion, Walter Calzoni, Rick Pluimers, Davide Gabburo, Felix Engelhardt
Christian Scaroni, Remy Mertz, Marco Tizza, Mark Stewart, James Shaw, Gianluca Brambillla, Remi Cavagna, Mathias Vacek, Tony Gallopin, Luc Wirtgen, Milan Vader
Brandon Rivera, Lennert Teugels, Ben Healy, Thomas Gloag, Stefan De Bod, Leo Hayter, Mark Padun, Domenico Pozzovivo, Ben Hermans, Marco Frigo, Floris De Tier, Johannes Staune-Mittet, Tijmen Graat, Ben Zwiehoff, Alex Martin, Rudy Porter
DEL
INFO
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 03/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 04/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 10/06-14/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger