Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

Lynoptakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

17. juni 2023 13:11Foto: Sirotti

I denne uge køres det fem dage lange Baloise Belgium Tour, der typisk er stedet, hvor supersprinterne tester Tour-formen, og hvor klassikerrytterne og tempospecialister kører om den samlede sejr på en rute med en enkeltstart, to små klassikere og to flade etaper. Med hele fire etapeløb tillader tiden ikke store etapeoptakter, men hver dag bringes en kortere lynoptakt til den kommende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne lynoptakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Som regel falder kongeetapen i Ardennerne om lørdagen, og det gør den også denne gang. I år skal der klatres 3230 højdemeter over 172,6 km på præcis samme rute som i 2022, og der er tale om en ren rundstrækningsetape bestående af fire omgange på en 43,9 km lang runde med seks stigninger, nemlig Champs des Hetres (1,9 km, 3,1%) med top med 38,3 km igen, Petite Somme (2,2 km, 5,5%) med top med 36,0 km igen, Cote de Bende (2,7 km, 3,6%) med top med 23,7 km igen, Cote de Hermanne (2,1 km, 5,8%) med top med 9,3 km igen og Cote Grand Houmart (1000 m, 6,2%) med top med 6,6 km igen, inden det hele slutter på toppen af Mur de Durbuy (900 m, 6,8%), der stiger med 9,2% over de første 500 m og 4,2% over de sidste 400 m. Finalen byder på sving med 900 m og 800 m igen, og Den Gyldne Kilometer indledes med 10,4 km igen og køres på sidste passage Cote de Hermanne.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

 

 

 

 

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Sidste år blev etapen afviklet i ekstrem varme, men sådan bliver det ikke i år. Dagen vil starte solrigt med kun få skyer, men sidste del af eftermiddagen vil være skyet med kun lidt sol. Temperaturen vil være 26 grader, og der vil bare være en svag til let vind (6-8 km/t) fra nordvest. Det giver primært forskellige former for modvind på rundstrækningens første del. Fra bunden af Hermanne vil der være sidemedvind, og det vil stort set vare ved hele vejen til bunden af Mur de Durbuy, hvor der vil være sidevind på den første del og sidemedvind på anden del.

 

Favoritterne

Belgium Tour har altid to nøgleetaper. Den første er enkeltstarten, der nu er ude af verden, og nu gælder det så kongeetapen. Det er altid ardenneretapens sværhedsgrad, der er helt afgørende. I 2018 og særligt i 2021, hvor Caleb Ewan sågar vandt, var den usædvanligt let, men i 2019 var det næsten et helt lille Liege, da finalen var stort set den samme som i den store ardennerklassiker.

 

I år ved vi heldigvis, hvad vi skal forvente, for det er en total kopi af etapen fra sidste år. Her var der ikke mange ardennertyper i feltet, men der var fire, og de knuste al modstand. Quinten Hermans, Mauro Schmid, Tim Wellens og Lorenzo Rota distancerede bedste mand fra feltet, Mark Donovan, med hele 2.20, og det vidner om, at det er en etape, der virkelig kan gøre skade - også så stor skade, at det overgår betydningen af enkeltstarten. Det fik i hvert fald den konsekvens, at de besatte hele top 4 sidste år, selvom Hermans og Rota kørte ganske svage enkeltstarter.

 

Værd at notere sig er det dog også, at de bedste i feltet ud over Donovan var Yves Lampaert, Mads Pedersen, Jasper Philipsen, Oscar Riesbebeek, Rasmus Tiller, Aaron Gate, Sep Vanmarcke, Robbe Ghys, Jordy Bouts og Alberto Dainese - ikke just typer, man forventer at se i front af en ardennerklassiker. Det er således ikke rasende svært terræn, men det hænger også sammen med feltets sammensætning. Det er et løb, der tiltrækker mange tunge folk og meget få lette folk, og det gør det relativt let for de få ardennertyper at distancere de tungere folk - og dermed altså også gøre enkeltstarten mindre vigtig.

 

Feltets sammensætning er nogenlunde tilsvarende i år, og derfor forventer jeg en selektiv etape. Egentlig tilsiger logikken, at Mathieu van der Poel skal gøre defensivt, men Van der Poel kører ikke logisk. For ham er der kun én vej, og det er fremad. Derfor vil det undre mig, hvis ikke han åbner løbet, og han gør det formentlig også tidligt. Det handler nemlig også om, at han skal træne frem mod Touren, og det er hans bedste chance for at gøre det.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Sidste år blev løbet åbnet meget tidligt, og de fire forreste kørte en meget lang finale. Vi ser sikkert det samme i år. Der er nemlig andre end Alpecin, der vil åbne løbet. Sidste år var det Intermarché, der havde held til at gøre det, og de har igen i år et af de mest klatrestærke hold. Lorenzo Rota har igen i år meget at indhente efter enkeltstarten, så hvis ikke Van der Poel åbner løbet, gør Intermarché og Rota det formentlig. En anden kandidat er Israel-PT, der dog ikke har så stærkt et hold.

 

Jeg regner derfor med, at de stærkeste som sidste år vil køre tidligt væk, og herefter vil de skulle afgøre det mellem sig. De sidste stigninger er ikke rasende svære, men den samlede vanskelighed gør, at bedste mand sagtens kan køre alene. Alternativt skal det afgøres i en spurt på muren som i 2022, men det kan også blive en taktisk finale, hvor man kan snige sig væk inden muren. Endelig kan de tungere folk drømme om en større gruppe, som vi jo kunne have fået i 2022, hvis ikke de fire havde været så stærke. Det er dog usandsynligt med Van der Poel i feltet. Åbnes det ikke tidligt, vil der være fuld medvind over de sidste tre bakker, og her bør de bedste som sidste chance gøre forskellen.

 

Den store favorit er Mathieu van der Poel. Som sagt regner jeg med, at han vil gribe løbet offensivt an, og meget kunne tale for, at han tager en solosejr. Det er ikke ideelt terræn for en mand, der ikke er ardennerrytter, men en mand, der kan vinde Strade Bianche, kan også køre alene hjem her. Han har også spurten i baghånden, hvis ikke han kører alene, for det er svært at se, hvem der slår ham på denne mur, selvom den er en anelse stejl på den nedre del. Vi har set, at han ikke er på toppen endnu, og derfor kan man ikke udelukke, at han eksploderer, særligt hvis han spiller med musklerne for tidligt, men den største trussel mod ham er taktik i en lille gruppe, hvor alle vil kigge på ham. Han bør dog være så meget i særklasse, at jeg tror på en solosejr. Hans hold er også stærkt. Jeg er meget spændt på at se, hvor langt den stadig mere holdbare Jasper Philipsen kommer i år, og også Gianni Vermeersch kommer langt på en etape som denne. De bør dog begge som udgangspunkt være hjælpere.

 

Jeg rangerer stadig Thibau Nys som nr. 2. Han er nemlig manden, der har x-faktoren til at true Van der Poel, måske endda i en spurt på muren. Det er stadig helt uklart, hvad der skete med ham i onsdags, og han risikerer da også at falde helt igennem, men da han er blevet i løbet, er det sandsynligt, at det bare var en offday. Er han ikke klar, har Trek alligevel stærke kort. Normalt er dette for hårdt for Jasper Stuyven, men i dag viste han, at han er i storform. Mathias Vacek klatrede også storartet i Norge, men han mangler spurten. Den har Toms Skujins delvist, og er Giro-formen intakt kører han også med de bedste her,

 

Sidste år var Lorenzo Rota tæt på at vinde etapen. Det er da også det perfekt terræn for ham. Han kørte en god enkeltstart i dag, hvilket er lovende, for hans form var usikker efter en katastrofal Giro. Han har i år ikke været på sidste års niveau, men som udgangspunkt er han manden, der i dette terræn måske kan sætte Van der Poel. En god afslutter er han også. De meget formstærke Sven Erik Bystrøm kan også komme langt, for han har blandt andet i Australien vist fremragende klatreben. Loic Vliegen er også ardennerspecialist, men jeg tvivler på, at formen rækker til at køre med de allerbedste. Den er nok lidt for hård for Hugo Page.

 

Med sin gode enkeltstart har Ben Hermans bevist, at han er ved at være tilbage, som vi så det i Ungarn. Er han det, er han sammen med Rota den bedste klatrer i dette felt, og manden, der måske kan sætte Van der Poel. Det er imidlertid også nødvendigt, for han vinder ikke en spurt mod de mere eksplosive. Alternativet er at vinde via taktik, hvad der bestemt også er muligt. Han ledsages af Marco Frigo, men 1. etape indikerer, at han er træt efter Giroen, og etapen er lidt for hård for Sep Vanmarcke og Tom Van Asbroeck.

 

Eolo har Vincenzo Albanese. Også han er en ubekendt efter Giroen, men han meldes motiveret. Med de klatreben, han har haft i år, vil den bedste Albanese være med de stærkeste i dette terræn. Han bør også være god på muren, men den er nok for stejl til, at han kan slå de letteste af de eksplosive.

 

Astana har Cristian Scaroni, der også er en ubekendt efter Giroen. 1. etape indikerer, at han er for træt, men han kørte en hæderlig enkeltstart i dag. Har han vitterligt den form, han havde Giroen, er han en af de få, der kan være med helt i front i dette terræn. Men jeg frygter, at han falder igennem. Cees Bol er en anelse for tung.

 

Soudals bedste bud er Casper Pedersen. På papiret er han en smule for tung mod ardennertyperne, men vi så i januar og februar uhørt gode klatreevner. Han er helt åbenlyst i form, og det giver ham en chancen. Desværre skal han nok vinde via taktik, da han næppe slår de letteste på muren. Yves Lampaert og Stan Van Tricht er lidt for tunge.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Hos Lotto har man Jasper De Buyst, der i dette løb er bedre end længe, men han skal være på sit 2019-niveau for at være med de bedste i dette terræn. Florian Vermeersch har været meget stærk i år, men bør være for tung. Caleb Ewan kan være med i en større gruppe, men han er nok forslået og sparer sig derfor nok til søndag.

 

Hos Uno-X har man Rasmus Tiller, der virkelig er i form, samt dagens vinder, Søren Wærenskjold, men disse bakker bør være en anelse for vanskelige. Hos DSM er det nok kun Alex Edmondson, der måske kan sidde med i en større gruppe. Jeg er spændt på at se kometen Pim Ronhaar, der burde være god på en etape som denne. Andre, der kan gøre det pænt, er Jenno Berckmoes, Aaron Gate, Logan Currie, Joris Nieuwenhuis, Remy Mertz, Luca Van Boven, Kenneth Van Rooy, Bart Lemmen, Andreas Goeman, Aaron Van Poucke og Vito Braet

 

Feltet.dks vinderbud: Mathieu van der Poel

Øvrige vinderkandidater: Thibau Nys, Lorenzo Rota

Outsidere: Ben Hermans, Vincenzo Albanese, Jasper Stuyven, Toms Skujins, Mathias Vacek

Jokers: Cristian Scaroni, Casper Pedersen, Sven Erik Bystrøm, Jasper Philipsen, Jasper De Buyst, Florian Vermeersch, Gianni Vermeersch, Loic Vliegen, Marco Frigo, Rasmus Tiller

 

STREAM BALOISE BELGIUM TOUR OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Mathieu van der Poel
Thibau Nys, Lorenzo Rota
Ben Hermans, Vincenzo Albanese, Jasper Stuyven, Toms Skujins, Mathias Vacek
Cristian Scaroni, Casper Pedersen, Sven Erik Bystrøm, Jasper Philipsen, Jasper De Buyst, Florian Vermeersch, Gianni Vermeersch, Loic Vliegen, Marco Frigo, Rasmus Tiller
Yves Lampaert, Søren Wærenskjold, Pim Ronhaar, Caleb Ewan, Stan Van Tricht, Tom Van Asbroeck, Sep Vanmarcke, Hugo Page, Cees Bol, Aimé De Gendt, Mirco Maestri, Jenno Berckmoes, Aaron Gate, Logan Currie, Joris Nieuwenhuis, Remy Mertz, Luca Van Boven, Kenneth Van Rooy, Bart Lemmen, Andreas Goeman, Aaron Van Poucke, Vito Braet
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?