Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af La Route d’Occitanie

Lynoptakt: 4. etape af La Route d’Occitanie

18. juni 2023 13:43Foto: A.S.O./Pauline Ballet

I denne uge køres det fire dage lange La Route d’Occitanie, der afvikles i Pyrenæerne og med en bjergrig rute tilbyder en alternativ vej frem mod Touren for flere af klatrerne. Med hele fire etapeløb tillader tiden ikke store etapeoptakter, men hver dag bringes en kortere lynoptakt til den kommende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM LA ROUTE D’OCCITANIE OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne lynoptakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Efter kongeetapen plejer løbet at være afgjort, selvom man følger traditionen med at besøge bjergene igen på sidstedagen. Her skal der klatres 2605 højdemeter over 164,7 km, og de kommer primært kort efter midtpunktet. Efter en flad start skal man nemlig op over Col de la Core (14,1 km, 5,9%) med top efter 96,8 km og Col de Latrape (5,9 km, 7,2%) med top efter 128,0 km, men herefter er de sidste 36,7 km let faldende, slutteligt med 0,5% over den sidste kilometer. Finalen er enkel, da der slet ikke er sving over de sidste 5 km, men der er en rundkørsel 500 m fra stregen.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

 

 

 

STREAM LA ROUTE D’OCCITANIE OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Heller ikke på sidstedagen bliver det så varmt, som det ofte er i løbet. Det vil være en relativt skyet dag med kun lidt sol, hvor temperaturen ved starten vil være 25 grader og i mål 30 grader. Samtidig vil der være en tiltagende risiko for kraftige tordenbyger, en risiko, der når 55-60% i finalen. Vinden vil være let (6-10 km/t) og starte i øst, men derefter dreje mod uret over i vest til finalen. Det giver indledende modvind, men går det svær at sige, hvordan vinden helt præcist vil stå. Der bør dog være sidemed- og medvind på stigningerne, men derefter mod- og sidemodvind på turen tilbage til fladlandet. Slutteligt vil der være sidemodvind over de sidste 4 km, der går ad en lang, lige vej.

 

Favoritterne

Med dagens resultat burde løbet være afgjort, men spørgsmålet er, om alle accepterer det. Den sidste etape er den klart mest komplicerede, for den kan gå mange veje. Der er to regulære bjerge undervejs, og selvom de kommer relativt langt fra mål, bør det være nok til at sikre, at sprinterholdene vil gå efter det.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Det skyldes særligt, at der formentlig vil blive angrebet. Særligt Movistar, men heller ikke Arkea lægger sig vel uden kamp, og jeg bliver overrasket, hvis ikke spanierne kører stærkt på stigningerne for siden at angribe. De sætter næppe Michael Woods, men drømmen må være at isolere ham.

 

Spørgsmålet er, om de også vil jagte udbruddet. Egentlig var jeg ret sikker på, at dette var en udbrudsetape, men nu tror jeg faktisk, at Movistar vil gå efter den. De får ikke lov at gå i udbrud med de folk, der har en god chance for at vinde etapen, og derfor har de ikke noget at miste ved at jagte. Hvis ikke de er repræsenteret i udbruddet, burde der også være en god chance for, at de kan få hjælp fra hold som Cofidis, Arkea, Total, Ag2r, FDJ og EF, der ikke har noget at miste ved at indlede en jagt.

 

En udbrudssejr er stadig sandsynlig. Vi får en lang kamp om at komme afsted, og hvis de fleste store hold har folk foran, og Movistar ikke jagter, holder de. Jeg tror dog mest på, at Movistar vil jagte, og med hjælp vil de formentlig kunne skabe samling.

 

Herefter regner jeg med angreb på stigningerne, men Woods sætter de ikke. Israel-PT er stærke, og der er langt hjem efter toppen. Mit gæt vil være, at de kan skabe samling, og at vi vil se regruppering. Det store spørgsmål er, hvor stor den bliver. Movistar og Cofidis bør have folk til at føre og vil have interesse i så lille et felt som muligt. Det bør sikre, at gruppen ikke vokser alt for meget.

 

Jeg går med Ruben Guerreiro. Portugiseren er ganske hurtig, og målet for Movistar må være at vinde etapen i en spurt med ham. Han viste senest sin fart i Tyskland sidste år, og hvis spanierne kan gøre løbet så hårdt, at vi kommer af med sprintertyperne, vil han være min favorit på stregen. Meget skal flaske sig i et løb, der kan gå mange veje, men jeg tror på, at han giver holdet oprejsning efter i dag.

 

Mit næstbedste bud er Jesus Herrada. Det efterhånden sjældent, han spurter, men som han viste ved at slå Fred Wright i Vueltaen, har han stadig noget fart, der kan true Guerriero. Det kræver bare, at løbet bliver så hårdt, at vi kommer af med sprintertyperne. Victor Lafay kan også spurte, men på flad vej er Herrada hurtigst.

 

Så er der Benoit Cosnefroy, der altid er en lottokupon. Han har været meget aktiv i dette løb og synes ikke i helt ringe form, men han blev sandt tidligt i dagens udbrud. Han bør alligevel have en god chance for at komme tilbage, og hvis han sidder der, vil han formentlig slå Guerreiro - og så er han min topkandidat fra et udbrud.

 

Ineos har en god kandidat i Filippo Ganna . Efter sygdommen er han ikke på toppen, men han burde have en chance for at være med i et felt, der ikke er alt for stort. Skal han spurte mod de ovennævnte, vil han ikke være uden chance, og han vil være livsfarlig i forhold til et sent angreb. Det samme gælder for Luke Plapp, der ligeledes er halvhurtig og kan angribe.

 

Hvilke sprintere har en chance for at overleve? Normalt vil Corbin Strong være den mest klatrestærke. Hans form er usikker, og han sad langt tilbage i dag, men det kan skyldes, at han har arbejdet tidligt på etapen. Alternativt har holdet Guillaume Boivin, der var uventet god i dag - og så viste Michael Woods i går, at han ikke er helt uden chance, hvis feltet er tilstrækkeligt lille.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

Dernæst vil jeg pege på Marijn van den Berg, der virkelig klatrede godt i Portugal i år og sad langt fremme i dag. EF har også Odd Christian Eiking, der vil kunne køre en spurt, hvis det bliver hårdt. Dernæst er der formstærke Sandy Dujardin, der også har en chance for at komme med hjem. Det bør Julien Simon, Dries Van Gestel og Anthony Turgis også have, men de klatrer næppe bedre end Dujardin lige nu. Jeg vil også regne Paul Penhoët som en holdbar sprinter, men han sad langt tilbage i dag, hvor hans incitament til at køre hårdt dog også var meget lille. Normalt ville man også nævne Andrea Vendrame, men han synes formsvag. Et langt bedre ud er Orluis Aular, der dog mangler den sidste fart. Hos Arkea har Jenthe Biermans farten, men stigningen er måske for lang til hans nuværende form. Endelig så vi i går, at Ådne Holter er hurtig, men han skuffede i dag.

 

Til et udbrud har jeg allerede nævnt Cosnefroy, men jeg vil også pege på Filippo Ganna, Luke Plapp, Orluis Aular, Axel Mariault, Michael Valgren, Ibon Ruiz, Rudy Molard, Lars van den Berg, Lorenzo Germani, Enzo Paleni, Sergio Samitier, Thomas Gachignard, Laurent Pichon, Sandy Dujardin, Julien Simon og Ådne Holter.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Ruben Guerreiro

Øvrige vinderkandidater: Jesus Herrada, Benoit Cosnefroy

Outsidere: Filippo Ganna, Corbin Strong, Marijn van den Berg, Sandy Dujardin, Paul Penhoët

Jokers: Orluis Aular, Jenthe Biermans, Luke Plapp, Odd Christian Eiking, Ådne Holter, Michael Woods, Julien Simon, Guillaume Boivin, Andrea Vendrame

 

STREAM LA ROUTE D’OCCITANIE OG TOUR DE SUISSE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Ruben Guerreiro
Jesus Herrada, Benoit Cosnefroy
Filippo Ganna, Corbin Strong, Marijn van den Berg, Sandy Dujardin, Paul Penhoët
Orluis Aular, Jenthe Biermans, Luke Plapp, Odd Christian Eiking, Ådne Holter, Michael Woods, Julien Simon, Guillaume Boivin, Andrea Vendrame
Dries Van Gestel, Victor Lafay, Anthony Turgis, Axel Mariault, Michael Valgren, Ibon Ruiz, Rudy Molard, Lars van den Berg, Lorenzo Germani, Enzo Paleni, Sergio Samitier, Thomas Gachignard, Laurent Pichon
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?