Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 5. etape af Tour of Britain

Lynoptakt: 5. etape af Tour of Britain

07. september 2023 15:00Foto: SWpix.com

Fra søndag til søndag køres årets Tour of Britain, der i år byder på et hav af sprinteretaper, men også en hård sidste weekend med appel til klassikerrytterne samt et stærkt felt anført af Wout van Aert og Tom Pidcock. I en uge med Vuelta a Espana og tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Heller ikke på femtedagen er der meget nyt under solen. Jo, det nye er, at der skrues op for distancen, men alligevel når vi end ikke op på 1000 højdemeter. Som på 3. etape foregår etapen dog ude ved kysten, hvor der endda skal sluttes helt ude ved vandet i byen Felixstowe, og det kan øge chancen for, at vinden kan komme i spil. Sker det ikke, lugter det igen af massespurt i en finale, der denne gang er helt flad og atter byder på nogle af de sene sving, løbet er så kendt for.

 

Denne gang skal de køres en betydeligt længere distance på 192,4 km, der har både start og mål i Felixstowe. Der er tale om en kystby ved den engelske østkyst, og etapen består af en tur ind i det helt flade terræn, der gemmer sig inde i landet mod nordvest. Fra start snor man sig således mod nordvest ind til storbyen Ipswich, hvor man efter en tur gennem centrum kører mod syd op ad kategori 3-stigingen Freston (900 m, 3,0%), der har top efter 25,0 km. Derefter går det mod sydøst igennem fladlandet, inden man kører mod nordvest frem til kategori 3-stigningen Holbrook (500 m, 3,2%), der har top efter 42,2 km.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Efter disse meget beskedne stigninger bliver det helt fladt, når man kører mod vest ad lange, lige veje, inden man sætter kursen mod nordvest for at køre igennem fladlandet frem til dagens spurt, der er placeret efter 64,8 km. Efter 72,4 m drejer man så mod nordøst, inden man efter 87,7 km atter drejer mod nordvest for efter 91,3 km at køre mod først nordøst og siden øst.

 

Efter en lang og monoton fase når man efter 141,7 km det østligste punkt, hvorfra det går mod sydvest ad lange, lige og flade veje. Først med ca. 25 km igen ændrer man igen retning, når man drejer mod syd for at køre ad lige veje ud mod kysten og målbyen, inden man slutteligt zigzagger sig mod sydøst det sidste stykke ud til Felixstowe, hvor de sidste 5 km er stort set helt flade. Her drejer man skarpt med 2800 m igen, inden man skal igennem en rundkørsel med 1500 m igen. Slutteligt er der to sene sving bare 800 m og 600 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 974 højdemeter.

 

 

Felixstowe har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

 

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det vilde sommervejr forsætter, men det bliver lidt køligere på en helt skyfri torsdag. Ved start og mål vil temperaturen være 23 grader, mens den vil toppe på 27 grader længere inde i landet. Vinden vil være let til jævn (13-14 km/t) og komme fra østsydøst og øst i finalen. Det giver generel sidemedvind i den indledende fase, indtil der venter et stykke med generel sidemodvind. Derefter får man atter sidemedvind, indtil man får sidemodvind på det sidste stykke tilbage mod Felixstowe. Med 2800 m igen får man sidemedvind, inden der slutteligt vil være sidemodvind over de sidste 800 m.

 

Favoritterne

Man fristes til at bryde ud i sang og skråle ”Der kommer altid en sprinteretape og en Kooij-sejr til” i denne meget monotone udgave af den britiske cykelstolthed. Igen venter der en helt flad etape, og selvom vi kommer ud til kysten, er der ingen udsigt til sidevindskørsel. Derfor er spørgsmålene de samme som i går: Får Jumbo hjælp, hvis et udbrud pludselig bliver farligt, og kan de komme under angreb fra de store hold på samme måde, som de gjorde det efter deres eget sidevindsangreb i går?

 

Hverken en udbrudssejr eller sene angreb kan afvises, men når man ser på, hvor effektive de har været indtil nu, tvivler jeg på, at det vil lykkes med et udbrud. Enten er det for svagt, eller også truer det trøjen, hvorfor de øvrige klassementshold vil hjælpe til. Den største trussel er de sene angreb, vi så i går. Chancen herfor er større i morgen, hvor etapen er meget længere og derfor hårdere, men der venter formentlig stadig en ret let dag. Som jeg skrev i går, er den effektive måde at lukke ned for de angreb at sende Wout van Aert med. Går han med i angrebene, er lysten til at slæbe ham med til stregen nok helt anderledes lille, hvis han bare sidder på hjul.

 

Jeg tror altså mest på en spurt, og nu er vi tilbage i en af de tekniske finaler. To sene sving med hhv. 800 og 600 m igen samt en meget smal vej over de sidste 800 m betyder, at det er en spurt, der vindes via positionering mere end fart.

 

Og ja, derfor er Olav Kooij igen den store favorit. I dag klarede de for anden dag i træk sig uden Edoardo Affini, men med Nathan Van Hooydonck som nr. 3 gik det stadig strålende. Det gør det formentlig igen i morgen, hvor de må antages at have Affini til rådighed, og derfor taler alt for, at de i denne tekniske finale vil dominere. Gør de det, er det svært at se, hvordan Kooij kan slås. Igen tror jeg, at Wout van Aert er den værste trussel. Det tyder ikke på, at han får chancen for at spurte, men i en teknisk finale kan Kooij vælge at give ham et hul gennem svingende eller - mere sandsynligt - undgå at spurte forbi, hvis de dominerer så meget, at det lader sig gøre.

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Det må stadig være Sam Bennett, der er største trussel. I dag gik det helt galt for holdet, der aldrig fik det til at spille, men er der et tog, der kan slå Jumbo, er det formationen med Nils Politt, Ryan Mullen og Danny van Poppel. Hvis nogen kan true Van Aert til sidst, er det i hvert fald Van Poppel. Bennett har ikke Kooijs fart, men i en teknisk spurt er det heller ikke nødvendigt. Det er også muligt, at Van Poppel ender bedst, fordi Bennett før har tabt hans hjul.

 

Hos Movistar kører de stadig for Max Kanter, der har gjort det godt i forhold til både fart og positionering. I dag fik han et ret godt lead-out fra Fernando Gaviria, men det blev mest brugt til at køre ham frem. Kan de bruge det mere konstruktivt i morgen, har han et af de bedste lead-outs til denne tekniske finale. Det har Gaviria også, hvis de mod forventning pludselig kører for ham.

 

Et af de gode tog er DSM. I dag lykkedes det endelig for Tobias Lund og Niklas Märkl at anbringe Casper van Uden godt. Hollænderen havde endda også mere fart, end jeg havde ventet, og det lover godt. Vi har set, at toget er svingende og let kan kikse, men der er grund til en vis optimisme.

 

Jeg har skuffet over de spurter, Ethan Vernon har kørt, og han ligner en mand, der får svært ved at vinde. Han har dog klaret positionskampen uventet godt, og kører Noah Hobbs samme sublime lead-out som i går, bør det blive til endnu et godt resultat i denne tekniske finale.

 

Jeg vil også igen fremhæve Uno-X. De dage, hvor de har kørt for Stian Fredheim har han altid været med fremme, og med sit stærke tog bør han igen stå stærkt i denne tekniske finale.

 

Vi har set, at Ineos mangler lidt fart til sidst, og i en flad spurt bliver det lidt for svært for Tom Pidcock eller Ben Turner som endte længste fremme i dag. Kometen Luke Lamperti bekræftede også sit potentiale i forgår, men har et svagt hold.  Rory Towsend har også et godt tog, og Davide Bomboi har været imponerende stabil med god støtte fra et godt hold. I dag lykkedes det endelig for Alexander Salby og Davide Persico at sidde fremme, og det tyder på, at de kører for Persico. Andre, der kan blande sig, er Milan Fretin, Szymon Sajnok, William Tidball, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen og Matthew Bostock, mens klassementsrytterne også spurter af hensyn til de vigtige placeringspoint.

 

Som sagt kan man ikke helt udelukke et sent angreb. Her skal vi kigge efter hurtige folk, og jeg tror som sagt, at Jumbo vil sende Wout van Aert med denne gang. Gør de det, vil han måske endda køre med rundt og tage chancen for at vinde tid i klassementet. Andre gode kandidater er Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt og Ben Turner, der alle var med i går, men også Tom Pidcock, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield, Connor Swift, Stephen Williams og Ide Schelling. Kandidater til et udbrud, der har tabt tid, kunne være Matthew Bostock, Kamil Malecki og Tobias Lund.

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Wout van Aert, Sam Bennett

Outsidere: Danny van Poppel, Max Kanter, Casper van Uden, Ethan Vernon, Fernando Gaviria

Jokers: Stian Fredheim, Luke Lamperti, Rory Townsend, Milan Fretin, Davide Persico, Alexander Salby, Davide Bomboi, Tom Pidcock, Ben Turner, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Olav Kooij
Wout van Aert, Sam Bennett
Danny van Poppel, Max Kanter, Casper van Uden, Ethan Vernon, Fernando Gaviria
Stian Fredheim, Luke Lamperti, Rory Townsend, Milan Fretin, Davide Persico, Alexander Salby, Davide Bomboi, Tom Pidcock, Ben Turner, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield
Connor Swift, Stephen Williams, Ide Schelling, Matthew Bostock, Kamil Malecki, Tobias Lund, Tord Gudmestad, William Tidball, Szymon Sajnok, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen, Paul Magnier, Robert Donaldson, Alex Colman, Niklas Märkl, Joren Bloem, Hartthijs de Vries, Finn Crockett, Noah Hobbs, Mark Stewart
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?