Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 6. etape af Tour of Britain

Lynoptakt: 6. etape af Tour of Britain

08. september 2023 14:09Foto: SWpix.com

Fra søndag til søndag køres årets Tour of Britain, der i år byder på et hav af sprinteretaper, men også en hård sidste weekend med appel til klassikerrytterne samt et stærkt felt anført af Wout van Aert og Tom Pidcock. I en uge med Vuelta a Espana og tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Hvis man havde tænkt, at fire helt flade etaper i træk måtte være nok, bliver man skuffet. Også på sjettedagen venter nemlig en pandekageflad sag uden væsentlige stigninger. Denne gang er der endda igen også skruet voldsomt ned for distancen, og da man fra starten ved kysten bevæger sig ind i landet, er chancen for det sidevindsdrama, der kunne skabe noget spænding, nok ikke alt for stor. I stedet lugter det af det, der meget vel kan blive løbet sjette massespurt i træk.

 

I alt skal der tilbagelægges beskedne 146,2 km, der fører feltet fra Southend-on-Sea til Harlow. Startbyen er endnu en kystby ved den engelske østkyst, mens målbyen er placeret umiddelbart nord for London i et område, hvor det er helt fladt. Det er det også, når man med det samme forlader vandet for at køre mod nordvest, nordøst, vest, nordøst og øst kringlet fase, hvor man i kystnært terræn zigzagger sig igennem fladlandet frem til dagens spurt, der kommer efter 50,4 lette kilometer.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Herfra kører man kortvarigt mod nordøst, inden man efter 63,8 km forlader kystområdet for at sno sig mod vest igennem fladlandet frem til kategori 3-stigningen Ship Road (1,5 km, 2,4%), hvis top rundes efter 100,2 km. Umiddelbart herefter sætter man kursen mod nordvest for at zigzagge sig igennem terræn, der er en anelse mere kuperet, indtil man til allersidst kører først mod nord og slutteligt nordøst ind mod målbyen. Her falder det let ned mod den røde flamme, hvorefter det stiger ganske let.

 

Denne gang er der tale om en meget enkel finale, hvor man kører ad en stor, bred hovedvej, der er helt uden udfordringer, indtil man med 3100 km igen drejer i en rundkørsel. Med 2300 m igen skal man igennem endnu en rundkørsel, og derefter drejer man i to rundkørsler med hhv. 1900 m og 900 m igen, inden man rammer den store og brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 840 højdemeter.

 

Harlow har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det varme sommervejr fortsætter, men det bliver en skyet fredag. Her vil der kun være en smule sol i starten, men temperaturen vil undervejs stige fra 26 til hele 28 grader. Det vil også være næsten vindstille med en svag vind (4-6 km/t), først fra sydøst, men generelt fra nordvest og vestnordvest. Det giver efter den indledende zigzagtur ved kysten konstant mod- og sidemodvind, indtil man får sidemedvind over de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Vi er nået til den sidste af denne endeløse række af helt flade sprinteretaper, og igen er spørgsmålene de samme. Kan Jumbo hente udbruddet? Og får vi angreb fra klassementsholdene, som vi gjorde på 3. etape?

 

Jeg vil tro, at det er udbruddet, der denne gang er den største trussel. Nu er vi så tæt på weekenden, at jeg vil forvente, at de store hold vil spare på kræfterne, i hvert fald i finalen. Det kan godt være, at de som de foregående dage forsøger sig lidt i starten, men her har Jumbo været stærke nok til at lukke det. Det vil jeg tro, at de også er i morgen.

 

På en vindstille dag må det derfor være udbruddet, der er en trussel, men siden 1. etape har Jumbo slet ikke haft bare skyggen af problemer. I dag fik de endda hjælp af Movistar, og jeg regner derfor med, at de igen kan sikre et svagt udbrud, der kan trækkes ind inden finalen.

 

Det ligner altså en sjette og sidste massespurt. Denne gang er det hele ret enkelt. Vi kører ad store, brede veje, hvor risikoen for at blive lukket inde ikke er alt for stor. Man skal stadig sidde fornuftigt i svinget i rundkørslen med 900 m igen, men dette er nok den bedste chance i løbet for at lade farten tale.

 

Storfavoritten er igen Olav Kooij. Toget med Nathan Van Hooydonck, Edoardo Affini og Wout van Aert var igen altdominerende, og det vil de formentlig være igen i morgen. Denne gang får han ikke på samme måde kun glæde af sit hold, og derfor skal han vitterligt også være hurtigst. Det tyder alt dog på, at han er, og derfor regner jeg med femte sejr. Igen er favoritværdigheden så stor, at jeg anser Van Aert som hans største konkurrent, men denne gang egner finalen sig ikke til en manøvre som i dag. Jeg tror heller ikke, de bytter rundt i det, der er sidste sprinteretape for Kooij, men der kan ske uheld, eller Kooij kan tabe sit hold. Sker det, er Van Aert med et godt lead-out god nok til at vinde.

 

Den største trussel er igen Bora. Det ser ud til, at de nu kører for Danny van Poppel, formentlig fordi han med placeringspoint kan gøre det godt i klassementet. Det har bare slet ikke fungeret, og selv med et godt lead-out fra Sam Bennett bliver det nok svært at vinde. Bedre chance har de nok med Bennett, som stadig må være den hurtigste af de to og også har den lead-out man, der kan true Van Aert. Da det er sidste flade etape, kan det bestemt heller ikke udelukkes, at de igen kører for Bennett.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Da det er bedste chance for at lade farten tale, er Ethan Vernon mit næste bud. Han har skuffet lidt på fat, men i dette felt bør han rangere højt, som han også viste i dag. Han er med sit hold sårbar i positionskampen, men det er gået imponerende godt, og i denne finale betyder det mindre.

 

Movistar vil formentlig igen køre for Max Kanter. Han har de seneste dage vist, at han mangler den sidste fart, men han står med Fernando Gaviria som lead-out man stærkt i positionskampen. Det taler for endnu et godt resultat. Kanter skal bruge placeringspoint, hvis han har klassementsdrømme, men da det er sidste sprinteretape, er det vel en mulighed, at de kører for Gaviria. I det tilfælde står de endnu stærkere.

 

Det gik galt for Casper van Uden i dag, fordi Niklas Märkl styrtede, men toget med Tobias Lund og Märkl er et af de bedste. Positionering betyder også mindre i denne finale, og han viste i går, at hans fart slet ikke var så ringe endda.

 

Det var opløftende at se Alexander Salby i dag. Det tyder på, at han stadig har noget af den fart, der virkelig imponerede i ZLM Tour. Det ser ud til, at både han og unge Davide Persico spurter, men kan de finde ud at køre for Salby står han stærkt i en finale, hvor positionering betyder mindre.

 

Uno-X har også et fremragende tog, men det får de mindre glæde af her. Det har knebet lidt med farten for Stian Fredheim, og selvom det ligner endnu en top 10, tror jeg ikke, at det rækker helt så langt i denne mere enkle finale.

 

Jeg håber også, at Luke Lamperti i denne finale endelig kan sidde godt, for det vil være min forventning, at han har farten til at komme meget langt. Milan Fretin har også endelig de seneste dage vist de takter, vi har set tidligere i år, og Davide Bomboi er imponerende stabil.

 

Vi har set, at Ineos mangler lidt fart til sidst, og i en powerspurt bliver det lidt for svært for Tom Pidcock eller Ben Turner som endte længse fremme i går. Rory Townsend har også et godt tog, men mangler nok den sidste fart. Andre, der kan blande sig, er Szymon Sajnok, William Tidball, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen og Matthew Bostock, mens klassementsrytterne også spurter af hensyn til de vigtige placeringspoint.

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Wout van Aert, Sam Bennett

Outsidere: Danny van Poppel, Ethan Vernon, Max Kanter, Fernando Gaviria, Casper van Uden

Jokers: Alexander Salby, Stian Fredheim, Luke Lamperti, Rory Townsend, Milan Fretin, Davide Persico, Davide Bomboi, Tom Pidcock, Ben Turner

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Olav Kooij
Wout van Aert, Sam Bennett
Danny van Poppel, Ethan Vernon, Max Kanter, Fernando Gaviria, Casper van Uden
Alexander Salby, Stian Fredheim, Luke Lamperti, Rory Townsend, Milan Fretin, Davide Persico, Davide Bomboi, Tom Pidcock, Ben Turner
William Tidball, Szymon Sajnok, Tord Gudmestad, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen, Paul Magnier, Matthew Bostock, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Tobias Johannessen, Tobias Lund, Robert Donaldson, Alex Colman, Niklas Märkl, Joren Bloem, Hartthijs de Vries, Finn Crockett, Noah Hobbs, Mark Stewart, Connor Swift, Stephen Williams, Harry Birchill
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?