Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Verdens nummer et besejret ved Feltet.dk Race Series

Verdens nummer et besejret ved Feltet.dk Race Series

11. marts 2020 19:20

Morten Vaeng snød nogle af verdens bedste Zwift-ryttere, da nordmanden med et angreb i bunden af Governor Street afgjorde 4. afdeling af Feltet.dk Race Series til sin fordel. Kalas-rytteren vandt foran verdens uofficielt bedste Zwift-rytter Stefan Kirchmair og den tyske mester Ingo Reichart. Husk, at Feltet.dk Race Series fortsætter på tirsdag klokken 20.15 med 5. afdeling, hvor vi igen vil dække løbet tæt med både livestream, referater og resultater.

Artiklen fortsætter efter videoen.

4. afdeling af Feltet.dk Race Series havde tiltrukket flere af de absolut stærkeste ryttere på Zwift, da det i går gjaldt 33 kilometer på VM-rundstrækningen fra 2015 i amerikanske Richmond.

 

Løbet blev en særdeles underholdende affære, som til sidst blev vundet af Morten Vaeng.

 

Nordmanden kørte væk fra en uhyre stærk frontgruppe i bunden af målbakken, Governor Street, og formåede på imponerende vis at holde hjem.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Verdens uofficielt bedste Zwift-rytter, Stefan Kirchmair, blev nummer to, mens den tyske mester Ingo Reichart rundede podiet af. Den britiske mester og verdenstoer James Phillips blev firer.

 

Bedste dansker blev Kristoffer Kjul (Beer Development) som nummer syv.

 

Simon Nielsen vandt begge af løbets første to indlagte spurter, men eftersom danskeren blev sat på bakkerne, måtte han nøjes med 11 point til den samlede stilling.

 

Det betyder, at Fusion ECT-rytteren har mistet den samlede førsteplads til norske Haavard Gjeldnes, der i går blev nummer 15. Johan Wigforss fra Sverige sluttede på sjettepladsen og er nu samlet toer trods at have misset forrige uges 2. afdeling.

 

Nicklas Pedersen er nu bedst placerede dansker i klassementet som nummer tre.

 

Feltet.dk Race Series fortsætter med 5. afdeling på tirsdag fra klokken 20.15. Løbsserien byder på i alt syv løb, og det er hver rytters seks bedste resultater, som tæller til det samlede klassement.

 

Løbsreferat

Tirsdag aften var det blevet tid til 4. afdeling af Feltet.dk Race Series, da rytterne skulle ud på 33 kilometer fordelt på to omgange af VM-rundstrækningen anno 2015.

 

Dermed bød de virtuelle veje på i alt seks bakker med to passager af Libby Hill, 23rd Street og Governor Street på rundstrækningens sidste fire kilometer. Desuden ventede i alt otte indlagte spurter undervejs før afslutningen på toppen af Governor Street.

 

87 ryttere kørte med i A-klassen, herunder adskillige af de mest profilerede Zwift-ryttere i verden. Hele fire af verdens ti bedst rangerede Zwift-ryttere var til start, inklusiv de to højest rangerede ryttere på Zwiftpower.com, Stefan Kirchmair fra Østrig og den britiske mester James Phillips.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

De skulle dog få hård kamp af amerikanske Brian Hodges (nr. syv i verden), den tyske mester Ingo Reichart (nr. ni), den argentinske kontinentalrytter Leandro Messineo samt naturligvis en stor del af den skandinaviske elite.

 

Løbsseriens hidtil stærkeste felt holdt sammen på de indledende 12 kilometer, hvor Simon Nielsen (Fusion ECT) igen viste sin store spurtstyrke undervejs.

 

Først formåede danskeren akkurat at passere Michael Heiberg (DBR) ved løbets første indlagte spurt, inden han også snuppede nummer to - denne gang i suveræn stil foran klassementsrivalen Haavard Gjeldnes (Vikings).

 

DBR havde tydeligvis udpeget de første to indlagte spurter som et stort mål, da også Klaus Møller, Morten Jarlund og Jesper Nielsen sikrede holdet gode point til holdkonkurrencen.  


Bakkerne splitter feltet

Godt 70 ryttere ramte i samlet flok rundstrækningens første bakke Libby Hill efter 12,5 kilometer. Her blev der sat et hæsblæsende tempo på omkring 7-8 watt pr. kilo, og det betød, at feltet blev strakt ud.

 

Morten Vaeng (Kalas), Troels Abildskov (DBR), Martin Hammer Larsen (Poauto) og Johan Wigforss (SZ) rundede toppen med et lille hul til et forfølgerfelt på godt 35 ryttere. Mange ryttere var således sat fra dette felt, og blandt de distancerede var løbsseriens samlede etter, Nielsen.

 

Norske Vaeng tog de maksimale fem point på toppen foran Abildskov, Larsen og Wigforss.

 

Kvartetten blev dog opslugt på den efterfølgende mur 23rd Street, og det udnyttede Gjeldnes til at snuppe de fem point foran engelske John Russell og belgiske Koen Van Geyt (BZR).

 

23rd Street gav en smule spredning, men frontgruppens omkring 40 ryttere var samlet, da de kort efter nåede bunden af målbakken Governor Street.

 

På denne bakke kørte rytterne en anelse mere konservativt, og således var gruppen stort set intakt, da målstregen blev passeret for første gang.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Den vanvittige omgangstid på 20.22 for de 16,2 kilometer vidnede om feltets ekstremt høje kvalitet, hvilket gjorde et udbrud så godt som umuligt på dette stadie i løbet.


DBR henter flere spurtpoint

Som ventet bød anden omgangs flade åbningskilometer ikke på de store begivenheder med undtagelse af de to indlagte spurter.

 

Her viste DBR igen stor interesse for pointene, og Abildskov kunne uden den store kamp sikre sig de fem point foran Vegard Hedalen (Vikings) og Nicklas Pedersen (Poauto).

 

Ved omgangens anden spurt lancerede Jarlund en lang spurt, og da ingen kørte med danskeren, kom han klart først over stregen. Stian Lersveen (Vikings), Abildskov, Pedersen og Morten Holt (ReC1910) snuppede de resterende point.

 

Spurterne skabte små huller i feltet, men de 40 mand var samlet, da det var blevet tid til afgørelsen på de tre bakker på omgangens sidste fire kilometer.

 

Troels Vest (Fusion Dev) angreb fra bunden af Libby Hill, og med sig havde danskeren sin holdkammerat Kristian Nøhr, som efter Vests lead-out fortsatte offensiven.

 

Nøhr blev dog hentet lige før toppen af bakken, hvor Holt, Kjetil Farup (Vikings), Pedersen og Mattias Lundqvist (SZ) akkurat smuttede forbi.

 

Libby Hill havde reduceret frontgruppen til omkring 30 mand, der derefter hamrede op ad 23rd Street. På de sidste meter af denne spurtede Gjeldnes og Holt om pointene med nordmanden som en kneben vinder.

 

Igen var feltet strakt ud på én lang linje henover toppen, men på den hurtige nedkørsel mod Governor Street samledes de godt 30 ryttere igen.


Afgørelsen

Således skulle et stærkt reduceret felt afgøre løbet på målbakken, og her kørte Vaeng solo fra bunden. Det tidlige angreb virkede til at overraske konkurrenterne, og ingen ønskede at tage ansvar med stadig over en kilometers stigning til målstregen.

 

Kalas-rytteren lagde derfor øjeblikkeligt afstand til forfølgerne, og da nordmanden i Peter Sagan-lignende stil rundede opløbssvinget med et forspring på næsten ti sekunder, var løbet afgjort.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Vaeng havde nemlig benene til at holde kæden stram på den næsten flade opløbsstrækning, og han tog en flot solosejr efter et medrivende og spændende cykelløb.

 

Bag nordmanden blev der spurtet om andenpladsen, og i en tæt finish var det verdensetteren Kirchmair (Kirchmair e-Cycling), som var hurtigst foran holdkammeraten Reichart og verdenstoeren Phillips (Canyon).

 

Du kan se eller gense hele løbet øverst i artiklen eller på Feltet.dk´s Facebook-side

 

Samtlige resultater fra 4. afdeling af Feltet.dk Race Series kan ses her.

 

De samlede stillinger af Feltet.dk Race Series finder du her.

Resultater af 4. afdeling af Feltet.dk Race Series (A-klassen)

1.

Morten Vaeng

 42.09 

2.

Stefan Kirchmair

  + 3 

3.

Ingo Reichart                             

   St.

4.

James Phillips

 

5.

Martin Røste Omdahl

 

6.

Johan Wigforss

 

7.

Kristoffer Kjul

 

8.

Nicklas Pedersen

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

9.

Mattias Lundqvist

 

10.

Brian Hodges

 

11.

Kristian Oftedal

 

12.

Thijs Zonneveld

 

13.

Søren Bay

 

14.

Leandro Messineo

 

15. 

Haavard Gjeldnes                     

 

 

 

1.

Haavard Gjeldnes              

 102 p

2.

Johan Wigforss

  92

3.

Nicklas Pedersen

  89

4.

Simon Nielsen

  88

5.

Kristoffer Kjul

  72

6.

Brage Bergeng

  67

7.

Anders Moustgaard

  62

8.

Morten Vaeng

  61

9.

Casper Folsach

  60

10. 

Morten Holt

  59

11.

Troels Abildskov

  57

12.

Vegard Hedalen

  54

13.

Jeppe Falk

  54

14.

Kristian Nøhr

  53

15.

Stian Lersveen                          

  51      

 

 

1.

Vikings

  267 p 

2.

Team Poauto

  264

3.

Fusion ECT

  213

4.

DanishBikeRiders

  208

5.

Team SZ

  200

6.

Kalas eSport RT

  168

7.

Fusion Development

  151

8.

Randers E-cyclingclub of 1910 

   81

9.

Beer Development

   72

10. 

Kirchmair e-Cycling

   58

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?