Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. afdeling af Feltet.dk Race Series

Optakt: 4. afdeling af Feltet.dk Race Series

10. marts 2020 16:30

I aften køres 4. afdeling af Feltet.dk´s spritnye E-sportsløbsserie Feltet.dk Race Series på Zwift, og her har du vores optakt til løbet. Husk, at du stadig kan nå at tilmelde dig, og hvis du ikke selv kører løbet, har du naturligvis stadig mulighed for at følge med, når vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores forskellige sociale platforme fra klokken 20.00.

 

TILMELD DIG LØBET HER - VI STARTER TIRSDAG KLOKKEN 20.15.

Næsten 1500 mennesker har samlet deltaget i de tre første afdelinger af Feltet.dk Race Series.

Vi håber naturligvis, at den store interesse for serien vil fortsætte, når vi tirsdag den 10. marts fra klokken 20.00 (løbsstart fra 20.15) blænder op for 4. afdeling her på Feltet.dk, på vores sociale platforme samt på DBR-lives Facebook-side.

Desværre har det langtfra været alle gennemførende ryttere, der har fået registreret deres resultat ved de første tre afdelinger.

Vi henviser derfor til, at man sørger for at køre i den rette kategori, bære pulsbælte, benytte wattmåler (og ikke ZPower) og have sammenkoblet sine profiler på henholdsvis Zwift.com og Zwiftpower.com.

Alle kriterier skal være opfyldt for at blive inkluderet i de officielle resultater!

Ens rette kategori finder man på sin profilside på Zwiftpower.com (anført med et bogstav mellem A og D). Kører man ikke i den angivne kategori, får man et UPG ud for sit navn på resultatlisten, og ens resultat vil således ikke være godkendt.

Det samme er gældende, hvis man overskrider kategoriens grænse for watt pr. kilo. Har man gjort dette, vil der i stedet stå WKG ud for ens navn.

Kører man eksempelvis i B-klassen, hvor den øvre grænse er et FTP på 4,0 watt pr. kilo, må ens bedste 20 minutters power undervejs i løbet således ikke være højere end 4,21 watt pr. kilo. Dette skyldes den generelle antagelse, at FTP svarer til 95 % af den maksimale 20 minutters power.

Husk at rykke op i den rigtige kategori, hvis du tidligere er blevet diskvalificeret!

Hvordan du sammenkobler dine Zwift- og Zwiftpower.com-profiler, kan du læse om nederst i denne artikel.


Løbet livestreames
Løbet er det fjerde af i alt syv, som køres over de kommende tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts.

 

I løbet af serien kommer rytterne igennem fem forskellige verdener i Zwifts univers, og således vil ruterne variere kraftigt fra gang til gang.

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk.

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat og resultater.

 

Aftenens løb vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. Løbet vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.


Det er igen Zwift-ambassadør Alex Rasmussen og Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, som sidder bag mikrofonerne, og de vil selvfølgelig være klar til både at guide seerne gennem løbet og svare på spørgsmål undervejs. Der vil være præmier til brugerne med de bedste spørgsmål.

 

Referat og resultater vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage.

 

Gør dig helt klar til 4. afdeling med Alex Rasmussens bedste løbstips.

 

Ruten

Tirsdag aften venter 33 kilometer fordelt på to omgange af VM-rundstrækningen i Richmond.

 

Mange vil sikkert huske rundstrækningen fra verdensmesterskabet i 2015, da Peter Sagan vandt sin første regnbuetrøje med et sent soloangreb.

 

De første otte kilometer byder på et par småstigende sektioner, men byder i alt på bare 14 højdemeter og er dermed så godt som flade.

 

Til gengæld inkluderer rundstrækningens første halvdel hele to indlagte spurter, som passeres efter henholdsvis 4,3 og 7,9 kilometer.

 

Kort efter følger et fald på 50 højdemeter over én kilometer. Forvent, at rytterne her vil ramme over 70 kilometer i timen.

 

Herfra fører en hurtig højre-venstre-kurve ned til et langt lige stykke, der via et hårnålesving leder rytterne frem til bunden af rundstrækningens første bakke Libby Hill (650 m á 6,3 %, maks 12 %). Der er, præcis som i de indlagte spurter, 5-4-3-2-1 på spil på toppen af Libby Hill.

 

Fra toppen venter et falsk plateau på et par hundrede meter, inden en stejl nedkørsel og et skarpt højresving sender rytterne direkte ind i en mur i form af 23rd Street (250 m á 10 %, maks 12 %), hvor Sagan lancerede sit vindende angreb i 2015.

 

Også på toppen af 23rd Street er der point til de første fem ryttere over stregen. Fra toppen resterer 2,5 kilometer til målstregen.

 

Herefter byder ruten på 1,2 kilometer nedkørsel, der først er stejl med 7-10 % og siden flader ud mod bunden af finalebakken på Governor Street (1,2 km á 3,7 %).

 

Målbakken starter let, men tager derefter fat på midterstykket, der stiger med 5-8 %, inden et venstresving leder ind på den 500 meter lange opløbsstrækning, som stiger svagt med 1-3 % hele vejen til målstregen.

 

De 33 kilometer byder på omkring 260 højdemeter, og du finder rundstrækningens højdeprofil lige her. 

Løbet forventes at tage mellem 41 og 43 minutter for A-rytterne.

Bemærk, at der er indlagte spurter ved samtlige sprint- og KOM-bannere på begge af de to omgange. Der er dermed point ved de to spurtbannere samt på toppen af Libby Hill og 23rd Street - men altså ikke ved passering af målstregen på toppen af Governor Street i forbindelse med afslutningen på første omgang.

 

Med den første halvdel af rundstrækningen værende flad eller sågar faldende vil højdepunkterne i løbets indledende fjerdel utvivlsomt blive de to indlagte spurter.

 

Derefter bør de tre bakker på rundstrækningens sidste 4,5 kilometer dog sikre et festfyrværkeri af angreb, hvor et udbrud ikke bare vil have udsigt til at køre om løbssejren men også de mange indlagte spurtpoint undervejs.

 

De efterfølgende flade 12 kilometer vil imidlertid give en forfølgergruppe muligheden for at komme tilbage, før det er blevet tid til afgørelsens time på bakkerne for anden og sidste gang.

 

Under alle omstændigheder kan både ryttere og seere se frem til en spændende begivenhed, da ruten giver optimale betingelser for et omskifteligt og underholdende cykelløb tirsdag aften.


Fik du læst om mulighederne for at få København som virtuel verden i Zwift?


Morten Jarlunds dom
Richmond UCI er flad, indtil den ikke er det længere. De første 12 km på den 16 km lange rundstrækning er helt flade, med undtagelse af en længere og ret så vigtig nedkørsel.

Nedkørslen er vigtig, ikke mindst fordi at rytterne har mulighed for at restiturere lidt. Men i særdeleshed også fordi, at der meget let kan opstå huller på den anden pointspurt. Selvom man ikke kører efter point, er det stadig nødvendigt at sidde med fremme for ikke at blive sat på nedkørslen, hvor farten vil være ekstra høj.

Der vil formentlig blive holdt højt tempo allerede fra start. De to spurter giver chance for, at de som ikke er helt så stærke mod slutningen kan score nogle point.

Efter anden sprint og efterfølgende nedkørsel har rytterne et par kilometer til at forberede sig på tre nyreslag i form af først Libby Hill, derefter 23rd Street og sidst men ikke mindst Governor Street.

Da der er point på spil, vil både Libby Hill og 23rd Street blive kørt med fuld gas på begge omgange. Skal man vinde til sidst, er det nødvendigt at kunne komme sig hurtigt igen.

Et lille felt kommer til at køre om det på Governor Street anden gang. Det bliver ikke en eksplosiv spurt. Snarere vil nogen skille sig ud på den sidste del af stigningen og derefter afgøre det på det flade opløb. 

 

Reglerne

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes.


- Kører man over sin kategoris øvre grænse i watt pr. kilo eller kører i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat heller ikke godkendt.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest to dage efter løbet.


- Tjek dit resultat på Zwiftpower.com for at sikre, at du ikke har overtrådt din kategoris grænser for watt pr. kilo i sidste uges 1. afdeling. I så fald SKAL du rykke en kategori op til denne afdeling.


Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
 

Kategorierne (inddelt i FTP)

A-klassen: 3,99 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: 2,50 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19

 

Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

 

Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

 

Vær opmærksom på, at der ved 4. afdeling er hele otte indlagte spurter undervejs. Disse er placeret ved de to passager af henholdsvis de to spurtbannere, Libby Hill samt 23rd Street.

 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

BEMÆRK, at det nu er hver rytters seks mest pointgivende afdelinger (og ikke længere samtlige syv), som vil tælle i det samlede pointregnskab, hvilket gælder for både det individuelle og holdklassementet.

Du kan her læse hvorfor, at denne regelændring er blevet foretaget.

Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Favoritterne

Med i alt seks hårde bakker, heraf de tre sidste passager kommende kort før mål, er det kun løbets stærkeste ryttere, som vil sidde tilbage i finalen.

 

Ikke desto mindre betyder det lange flade stykke før de sidste tre bakker, at en større gruppe sandsynligvis vil være samlet til de afsluttende kilometer.

 

Denne gruppe vil her blive splittet til atomer, men en god spurt vil dog formentlig stadig være påkrævet, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at vinde på toppen af Governor Street.

 

Feltet er utrolig åbent på forhånd, og det er derfor meget nogen usikkerhed, at vi peger på Morten Vaeng som favorit. Nordmanden er ikke den hurtigste i en spurt, men med sine blot 59 kilo har han en stor fordel på bakkerne. Vaeng og Kalas-holdet dominerede seriens 1. afdeling, og vi tror, at ruten denne gang vil vise sig hård nok til, at nordmanden kan gøre forskellen.

 

Team Poauto må undvære sidste uges vinder Casper Folsach, men holdet har stadig to stærke kort i Martin Hammer Larsen og Nicklas Pedersen. Kun Vaeng overgår Larsen i 20 minutters watt pr. kilo på Zwiftpower.com, og Pedersen sluttede efter et flot leadout som nummer fire i tirsdags.

 

Poauto besidder også Anders Moustgaard, der ligger nummer fem i den samlede stilling, men spørgsmålet er, om bakkerne bliver for vanskelige for den 83 kilo tunge dansker.

 

Fusion ECT havde fire mand blandt de 12 bedste ved 3. afdeling, og til denne afdeling kan mandskabets bedste bud meget vel blive Jesper Attermann. Danskeren var tredjehurtigst i sidste uge, og i kraft af sine kun 71 kilo er han bestemt blandt favoritterne igen.

 

Attermanns holdkammerat Simon Nielsen skal naturligvis også nævnes. Nielsen generobrede den samlede føring i tirsdags og vil utvivlsomt gå på jagt efter flere point på Richmond-ruten. Indtil videre har danskerens satsning på de indlagte spurter dog hæmmet hans chancer for etapesejre.

 

Foruden Attermann og Nielsen kan Fusion ECT også satse på Thomas Maaløe. Maaløe var holdets bedste mand i sidste uge med en syvendeplads.

 

De stærke danskerhold kommer imidlertid igen op mod de velkørende nordmænd fra Vikings-mandskabet. Haavard Gjeldnes og Brage Bergeng kunne ikke blande sig i sidste uges reducerede massespurt, men mon ikke den hårdere rute vil passe nordmændene, der ligger henholdsvis toer og treer i klassementet.

 

Vikings inkluderer derudover også tirsdagens femmer Vegard Hedalen og Stian Lersveen, som begge er sluttet i top 15 ved de to afdelinger, som de har deltaget i indtil videre. Også holdets sidste rytter, Kjetil Farup, skal ikke undervurderes, selvom det endnu ikke er lykkedes ham at slutte i top 20.

 

Johan Wigforss har ikke mange holdkammerater fra SZ med i løbsserien, men svenskeren har ikke desto mindre imponeret. To løb og to andenpladser er det blevet til, og med sine 77 kilo og stærke spurtevner er han ikke skidt stillet til Richmonds hårde rute.

 

Vinderen af 2. afdeling blev den tidligere professionelle Martin Mortensen, og efter at have været fraværende i tirsdag har DBR-rytteren igen meldt sin ankomst. Danskeren har måske ikke den samme spurtpower som mange af de andre favoritter, men i et hårdt løb er han afgjort ikke uden chancer.

 

Skal løbet afgøres i en spurt fra en mindre gruppe, kan Kristoffer Kjul meget vel blive en farlig herre. I lørdags producerede danskeren 17,5 watt pr. kilo i en spurt, og kan han afslutte med lignende tal på Governor Street, bliver han svær at slå.

 

Som sagt er favoritfeltet ekstremt bredt. Således er det også værd at holde øje med navne som Nikolaj Lysholm Larsson, Kristian Nøhr (Fusion Dev), Peter Houkjær (DBR), Morten Jarlund (DBR), Ole Christian Fagerli (Kalas), Gustav Heby Pedersen, Troels Abildskov (DBR), Christian Moxon (BRT), Kristian Sobota (Fusion Dev), Morten Holt (ReC1910) og Andreas Thell (SZ).

Tirsdag eftermiddag har 59 A-ryttere, 77 B-ryttere, 55 C-ryttere, 12 D-ryttere og tre E-ryttere tilmeldt sig løbet.

*Favoritlisten vil blive opdateret løbende, efterhånden som flere deltagere tilmelder sig op til løbet.

*OPDATERING: Leandro Messineo har tilmeldt sig løbet tirsdag. Argentineren kører for kontinentalholdet Transportes Puertas de Cuyo og har tidligere vundet en etape i Tour de San Luis. Messineo er kendt som en af de stærkeste ryttere på Zwift og er med den 16. bedste rangering på Zwiftpower.com en af 4. afdelings tunge favoritter.

Også den 27-årige belger Mathieu Decock har meldt sin ankomst. Decocks 20 minutters power på 5,4 watt pr. kilo er kun overgået af Vaeng og Messino på startlisten. Lige efter med 5,2 watt pr. kilo følger Roar Paaske, der i dag kører sit første løb ved Feltet.dk Race Series. 

Derudover har spændende navne som walisiske Joe Rees, Anders Danielsen fra Vikings og Miklas-Bang Sørensen meldt sig til på løbsdagen.

**OPDATERING: Joost van den Bosch har tirsdag eftermiddag meldt sig til løbet. Hollænderen har feltets sjettebedst registrerede 20 minutters power i watt pr. kilo på Zwiftpower.com. Samtidig har Mattias Lundqvist sluttet sig til det velbesatte SZ-hold.

***OPDATERING: Den niende bedste rangede Zwift-rytter i verden, Brett Boniface, stiller op. Canadieren har i årevis hentet stribevis af topplaceringer i nogle af Zwifts største løb og er naturligvis blandt favoritterne. Også den brølstærke amerikaner Sean Pantellere kører med.

Har du undret dig over, hvordan et hold på Zwift fungerer? Læs om det her.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 22/08

Schaal Sels(1.1) 23/08

Tour de Indonesia(2.1) 24/08-29/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY RACERCYKEL? SØG, FILTRER, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER