Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

15. juni 2022 15:17Foto: Sirotti

I mange år var det en fast tradition, at løbet åbnedes med en sprinteretape, men for andet år i træk skal klassementsrytterne være klar fra start. Der lægges nemlig ud med løbets brostensetape, som bruger næsten samme rundstrækning, som sidste år gjorde det muligt for Remco Evenepoel at køre fra alle sine rivaler, og dermed er der lagt op til endnu en spændende åbning med flere mulige udfald.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

I årevis har det været helt fast, at løbet er blevet indledt med sprinteretapen til Knokke-Heist, men det gør det ikke længere. Igen i år lægger man hårdt ud med brostenetapen, og den bruger endda næsten samme rundstrækning som sidste år, men da man har gjort den første del hårdere og kører en ekstra omgang, bliver der næsten 700 højdemeter mere over en kortere distance. Der skal således klatres 1783 højdemeter over 165,0 km, og efter en tur ind gennem De Flamske Ardenner med et par tidlige stigninger, sluttes der med fire omgange på en 20,4 km lang rundstrækning. Den byder på Fortstraat (800 m, 4%) med top med 15,1 km igen, Ellestraat (1400 m, 4,4%) med top med 10,4 km igen og slutteligt brostensstigningen Berg ten Houte (1100, 6,3%) med top bare 1,7 km fra mål, hvorefter det går let faldende ind til stregen i en teknisk ukompliceret finale, hvor sidste sving kommer på toppen af bakken.

 

 

 

 

Vejret

Et løb som dette er meget følsomt over for vejret, men lige nu er Belgien ramt af varme og ikke vind og regn. Således venter en stort set skyfri onsdag med en temperatur på 26 grader, og der vil bare være en svag til let vind (5-9 km/t) fra østnordøst. Det giver hovedsageligt forskellige former for sidevind frem til rundstrækningen, hvor der i starten primært vil være sidemodvind. Man får sidemedvind frem til Berg Ten Houte, hvor der vil være sidemedvind, ligesom der vil være sidemedvind efter toppen.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens urimeligt mange løb bliver det en skitseagtig gennemgang af favoritterne.

 

Denne slags etaper kan være pokkers svære at spå om, fordi det altid er svært at gennemskue, hvor hårde de er. Heldigvis så vi rundstrækningen sidste år, og vi fik set, at Remco Evenepoel kunne køre fra alt og alle. Til gengæld var alle andre angreb nyttesløse, og det var 26 mand, der spurtede om 4. pladsen bag belgieren og de to udbrydere, han havde samlet op. Her vandt Jasper Philipsen foran Jasper de Buyst og Toon Aerts, men også en lidt tungere mand som Nacer Bouhanni var med, dog uden at have kræfterne til at blande sig i spurten

 

Chancen for en spurt er relativt god. Jeg vil tro, at Quick-Step vil gøre alt for at få et hårdt løb, og Lottos stærke hold er formentlig med på galejen, selvom de vil have en spurt med Arnaud de Lie i baghovedet, da deres hovedmål er klassementet. Alpecin vil sikkert gerne spurte med Philipsen og Trek med Mads Pedersen, men de er begge, særligt Pedersen, stærke nok til at gå med i angrebene også. Det er derfor ikke sikkert, at der er hold, der entydigt vil kontrollere for en spurt. Det vil først ske, hvis bussen kører uden dem, men så er der også et hav af hold, der kan tænkes at jagte, herunder de ovenfor nævnte, Intermarché, Bora, Israel-PT, Cofidis, Arkea og Uno-X.

 

Jeg tror, at vi får en sand angrebsfest, som vi fik det sidste år, men der mangler en rytter, der er lige så overlegen som Evenepoel. Vi så sidste år, at udbruddet holdt hjem, men det er stærkt usandsynligt, at det sker, da etapen er et mål for Lotto, Quick-Step, Trek og Alpecin, som bør kontrollere. Uden en Evenepoel er der næppe en mand, der kører fra alt og alle, men jeg ser to scenarier. Enten får vi en gruppe med de rette klassikerspecialister fra de vigtigste hold, som herefter samarbejder om at køre til stregen, eller også får vi en spurt.

 

Jeg tror mest på en spurt. Terrænet er ikke hårdt nok, og der er for mange stærke hold til at jagte, særligt i år hvor der er lidt længere mellem stigningerne. Spurten er til gengæld knaldhård. Nok er den flad, men det handler om, hvem der ikke sidder med syre til halsen efter Berg Ten Houte, som Bouhanni gjorde sidste år. Det er også en rigtig powerspurt på en lang og lige vej.

 

Jeg peger på Mads Pedersen. Han skuffede en smule i Norge, men han var stadig på et ganske højt niveau i forhold til det, vi plejer at se efter en pause. Nu bør han nærme sig Tour-formen, og det er en etape, der passer ham. Her er stigningerne som i Flandern Rundt ikke for svære. Tværtimod passer de ham ganske perfekt, og det samme gør finalen. Pedersen er en mester i at køre en lang powerspurt efter en hård dag, og hvis han spurter, som han gjorde i Paris-Nice, bliver han svær at slå her. Han kan også være med i et hårdt og aggressivt løb.

 

Den største trussel må være Jasper Philipsen. Han vandt spurten sidste år, og det er således en spurt, der passer ham. Han har nok en højere topfart på flad vej end Pedersen, men med Berg Ten Houte i benene vil jeg tro, at balancen tipper i dansk favør. Hans form er også ukendt efter en pause på mere end en måned, men sidste år var billedet det samme, og her startede han jo godt på denne etape. Alpecin har også den uhyre formstærke Gianni Vermeersch, men han vinder næppe en flad spurt mod sprinterne. I et hårdt løb er han dog en god kandidat.

 

Er den for hård for Arnaud de Lie? Jeg tror sagtens, at han kan køre den og lave et resultat, men vi så hans begrænsninger i Hageland, hvor han efter eget udsagn var for træt til at bevæge sig frem i spurten. Dette løb minder meget om Hageland, men til gengæld er selve spurten flad, og det er nok til De Lies fordel. Han har vist sin imponerende fart, men han skal vise, at han også har den på toppen af Berg Ten Houte, når modstanderne er Pedersen og Philipsen. Som alternativ har Lotto Florian Vermeersch, men han mangler farten til at vinde, hvis ikke det er i et hårdt løb, hvor også Tim Wellens kan være med. Det skal flaske sig, hvis Victor Campenaerts skal vinde, men afskrives kan han ikke i et ukontrollerbart løb.

 

Det er også en god finale for Danny van Poppel. Sam Bennett burde være kandidat, men efter Limburg er det svært at tro på. Her var Van Poppel til gengæld uhyggelig med sit stærke lead-out, der var nok til selv at gå på podiet. Finalen passer ham ganske perfekt, selvom der gerne måtte være mål på toppen, men han mangler måske den sidste fart i forhold til de ovennævnte. Jordi Meeus er også i spil, men jeg vil tro, at der satses på Van Poppel.

 

Quick-Step har Florian Senechal. Han kan være med fremme, men når der ikke er mål på toppen, får han svært ved at vinde. Han er til gengæld en topkandidat i et hårdt løb, da han viste fornem form trods alle uheldene i Hageland. Til det hårde løb har holdet også Yves Lampaert, Mauro Schmid og Stan van Tricht, der også alle er hurtige.

 

Jeg er meget imponeret over den form, vi så fra Piet Allegaert i Bruxelles, og også i Hageland var han med fremme. Finalen her burde passe ham godt, men han mangler den sidste fart til at vinde. Det samme gælder for kometen Axel Zingle, der nok skal bruge et hårdt løb for faktisk at gøre det færdigt.

 

Arkea kommer med både Hugo Hofstetter og Amaury Capiot, der passer godt til denne finale. Deres form er dog lidt ukendt efter en pause for Hofstetter og Capiots punktering i Hageland, hvor vi aldrig fik lov at se hans form. De mangler nok farten til at vinde. Til et hårdt løb er der også Kevin Vauquelin, men også han vil mangle den sidste fat.

 

Jeg glæder mig også til at se Quinten Hermans i denne finale. Han viste sin hurtighed ved at slå Wout van Aert i Liege, men det var også efter et meget hårdt løb. Vi har i Baskerlandet og Romandiet set, at han må mangle lidt fart i forhold til sprinterne, og skal han vinde, skal det nok være et hårdt løb, hvor også de halvhurtige og stærke Lorenzo Rota, Sven Erik Bystrøm og Loic Vliegen , der var fremme i Hageland, kan komme i spil.

 

Spurten passer også godt til Rasmus Tiller, men også han skulle have haft mål på toppen. Han har samtidig stadig ikke fundet sidste års niveau, og derfor tvivler jeg på, at han kan være stærk nok til at gøre det færdigt i det hårde løb, han skulle bruge for at vinde.

 

Det bliver også spændende at se, hvad Thibau Nys kan i en finale, der burde passe ham som fod i hose. Han skuffede dog i Hageland, og derfor er entusiasmen dæmpet en anelse. Det er også en god afslutning for Eli Iserbyt , men hans form er ukendt, da det er hans første løb i år. Hos Israel-PT kan hurtige Tom van Asbroeck, Sep Vanmarcke, Mads Würtz Schmidt og Guillaume Boivin alle lave et resultat, men næppe vinde. Hos DSM bliver det spændende at se, hvor langt Alberto Dainese kommer med sin nye holdbarhed, men overlever han, bliver det nok mere som Bouhanni. Hos Sport Vlaanderen bliver Rune Herregodts spændende, og de har også alt stabile Kenneth van Rooy, mens det hos Bingoal burde være en god finale for den ustabile Milan Menten , der dog kørte en god spurt på bakken i Limburg. Også Luc Wirtgen og Marco Tizza kan lave et resultat. I dag er finalen nok for hård for Coen Vermeltfoort, der jo ellers stadig er hurtig, og det samme gælder for Jan-Willem van Schip .

 

Feltet.dks vinderbud: Mads Pedersen

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Arnaud de Lie

Outsidere: Danny van Poppel, Florian Senechal, Piet Allegaert, Hugo Hofstetter, Quinten Hermans

Jokers: Axel Zingle, Amaury Capiot, Gianni Vermeersch, Rasmus Tiller, Florian Vermeersch, Tim Wellens, Mauro Schmid, Kevin Vauqelin, Thibau Nys, Yves Lampaert, Loic Vliegen, Sam Bennett

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Robbe Ghys’ sejr fra 2021.

 

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

Læs også
Mads Pedersen
Jasper Philipsen, Arnaud de Lie
Danny van Poppel, Florian Senechal, Piet Allegaert, Hugo Hofstetter, Quinten Hermans
Axel Zingle, Amaury Capiot, Gianni Vermeersch, Rasmus Tiller, Florian Vermeersch, Tim Wellens, Mauro Schmid, Kevin Vauqelin, Thibau Nys, Yves Lampaert, Loic Vliegen, Sam Bennett
Jordi Meeus, Milan Menten, Alberto Dainese, Sven Erik Bystrøm, Lorenzo Rota, Stan van Tricht, Alex Kirsch, Victor Campenaerts, Clement Russo, Eli Iserbyt, Tom van Asbroeck, Sep Vanmarke, Mads Würtz Schmidt, Guillaume Boivin, Oscar Riesebeek, Rune Herregodts, Kenneth van Rooy, Marco Tizza, Luc Wirtgen, Coen Vermeltfoort
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Der er pt. ingen nyheder i listen.

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?