Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Tour des Alpes-Maritimes

Optakt: 1. etape af Tour des Alpes-Maritimes

17. februar 2024 14:49Foto: Israel Premier Tech

Tour des Alpes-Maritimes byder igen i år på en sjældent let rute, og det betyder, at man skal gribe de muligheder, der er. Derfor er der lagt op til en aggressiv og uforudsigelig åbning på løbet, for selvom den første etape er den letteste, betyder adskillige mindre bakker kan bruges til angreb, som vi så det på en lignende etape sidste år, men samtidig vil løbets få holdbare sprintere også kunne drømme om at spurte sig til den første førertrøje.

Artiklen fortsætter efter videoen.

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

 

Ruten

Er man sprinter har der kun sjældent været meget at komme efter i Tour du Var, men løbet starter altid med sin letteste etape, og den har af og til været for de hurtige folk. Sådan var det blandt andet i 2022, og sådan havde man også ventet, at det ville være i 2023, hvor sprinterne dog alligevel blev snydt af et sent angreb. Også i denne nye, forkortede udgave åbnes der med den letteste af de to etaper, og igen kan de mest holdbare af de hurtige folk bestemt drømme om at komme til fadet. Helt enkelt bliver det dog slet ikke, da der skal sluttes på en kuperet rundstrækning med to mindre bakker, og dermed er der lagt op til en aggressiv og uforudsigelig åbning, hvor eksplosive klassikertyper utvivlsomt vil forsøge at gøre forskelle - akkurat som det skete sidste år.

 

Med en distance på 163,8 km er der tale om en relativt kort etape, der fører feltet fra Levens til Azur Arena i Antibes. Startbyen ligger i bjergene nord for Nice, mens målet ligger i det kuperede område nord for kystbyen Antibes, og derfor går det op og ned det meste af dagen. Man lægger ud med at køre mod vest på ad en ganske lille bakke, inden en nedkørsel fører mod syd. Derfra går det videre mod syd op ad en bakke (2,4 km, 5,6%) med top efter 14 km, inden en teknisk nedkørsel snor sig mod vest ned til dalen.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Den forlader man dog med det samme for at køre mod nordvest og sydvest op ad kategori 3-stigningen Gattières (4,2 km, 4,4%), der efter en let start stiger med 4-6% over de sidste 3,2 km frem mod toppen, som rundes efter 29,3 km. Den leder op til et let kuperet plateau, som følges mod sydvest ind gennem søndagens målby, Vence, hvorefter en lille bakke leder op til dagens første spurt, som kommer efter 44,0 km. Herfra leder en småsnoet nedkørsel mod sydvest og nordvest, inden det går mod sydvest op ad en bakke (6,0 km, 3,6%), der har top efter 44 km. Derfra leder en let nedkørsel mod sydøst ned til den afsluttende rundstrækning, som rammes efter 65,1 km.

 

Her lægger man ud med fire hele omgange på den i alt 21,1 km lange runde. Først kører man mod vest op ad en bakke, inden det går ad en lige og faldende vej mod sydøst ned til udkanten af Antibes, hvor man kører op ad en bakke (1,0 km, 3,5%) og ned ad en nedkørsel til et punkt, hvor man på fjerde og sidste omgang kører dagens sidste spurt efter 140,2 km. I stedet for at køre ind til byen drejer man dog mod nordvest for at køre ad en snoet vej op ad endnu en bakke (1,8 km, 5,0%). Toppen rundes for sidste gang med 16,5 km igen, og herfra går det mod vest ad en let stigende vej frem til rundstrækningens udgangspunkt.

 

Efter sidste omgang tager man hul på endnu en omgang, hvorfor man kører mod vest op ad den første bakke og derefter mod sydøst ad den lige og faldende vej til udkanten af Antibes, hvor man kører op og ned ad den første af de to bakker (1,0 km, 3,5%). Den har top med 4 km igen, og efter nedkørslen forlader man rundstrækningen, når man med 1,9 km igen drejer til højre i en rundkørsel. Derefter går det ad en snoet vej frem mod tre sene sving med 900 m, 600 m og 400 m igen. Det falder ned til den røde flamme, hvorefter den sidste kilometer stiger med 2,1% i snit, idet den dog flader ud over de sidste 500 m.

 

Etapen byder på i alt 2655 højdemeter.

 

Antibes har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var på 2. etape i dette løb i 2023, hvor Mattias Skjelmose vandt en reduceret massespurt foran Neilson Powless og Kevin Vauquelin. Her var målet placeret samme sted, men det er kun er de sidste 5,0 km af denne etape, der er de samme.

 

 

 

 

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

 

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

 

Vejret

Rytterne kan se frem til en forrygende weekend. Der vil kun være få skyer fra start, men mest af alt vil det være skyfrit, mens temperaturen vil stige fra 14 til 17 grader. Der vil bare være en let vind (7-9 km/t), i starten fra syd, men hovedsageligt fra sydøst. Det giver første generel sidemodvind, indtil man får side- og dernæst sidemodvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der være medvind på den sværeste bakke og derefter med- og sidemedvind, indtil man på rundstrækningens højeste punkt får modvind på den anden halvdel. Det varer vel hele vejen, indtil man forlader rundstrækningen. Derfra vil der være sidemodvind og slutteligt modvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Som jeg skrev i den store optakt, er Tour des Alpes-Maritimes et af de vanskeligste løb at skrive optakt til. Etaperne er nemlig helt uforudsigelige, og det skyldes ikke mindst en etape som denne. Det er nemlig en af den slags ruter, der kan få ganske mange forskellige udfald.

 

Man kan nok godt sammenligne den lidt med 1. og 2. etape fra sidste år. Også her var dog nogle bakker undervejs. På 1. etape havde mange regnet med en spurt, men her sikrede Kevin Vauquelin sig den samlede sejr, da han tog Mattias Skjelmose på sengen og kørte væk med en lille gruppe. På 2. etape, der har samme finale som denne, var forholdene lidt anderledes. Her var der knap så svære bakker i finalen, og i stedet var der en stor stigning undervejs. Her endte det da også i en spurt, men bakkerne og den kringlede finale var nok til, at sejren ikke gik til sprintere som Clement Venturini og Sam Watson, men derimod til Mattias Skjelmose.

 

Etapen kan gå flere veje. Israel-PT kommer med Ethan Vernon, og det er helt sikkert, fordi de vil spurte. Vi vil formentlig få en ret aggressiv start, men de store hold vil markere hinanden, og udbruddet bliver næppe for stærkt. Derefter kan der godt komme en lille magtkamp om, hvem der skal føre, men jeg vil forvente, at israelerne og Ag2r påtager sig ansvaret, måske sammen med FDJ. Det bør være nok til at sikre, at udbruddet ikke holder hjem.

 

På rundstrækningen vil jeg forvente, at vi får en lang finale. Med så få sprintere til start vil de fleste have et hårdt løb, og jeg forventer, at særligt FDJ og Ag2r kommer til at angribe i ét væk. Det skal gerne sikre, at sprinterne bliver ristede og ideelt set, at en lille gruppe kan køre væk. Det lykkedes for Vauquelin og co. sidste år, men betingelserne er ikke næppe. Den sværeste bakke kommer trods alt med mere end 15 km til mål, og over de sidste ca. 10 km vil der være modvind.

 

Det er i hvert fald ikke et løb, hvor bedste mand bare kører alene væk. Hvis alle er opmærksomme, hvad de ikke var på 1. etape sidste år, bliver det svært at få så lille en gruppe, at der kan samarbejdes. Det gælder særligt, hvis Michael Woods og Dylan Teuns går med i angrebene og derefter nægter at føre. Når det sidste år lykkedes for Vauquelin-gruppen at køre væk, handlede det meget om overraskelsen, der totalt tog Skjelmose på sengen.

 

Det betyder ikke, at det ikke kan blive sejr til en lille gruppe. Etapen kan være selektiv nok, men det vil bare undre mig, hvis den bliver så selektiv, at vi får en gruppe, der kan blive enige. Jeg er bange for, at det går i sig selv, og at vi derfor alligevel ender med en reduceret massespurt. Den kan til gengæld godt give et uventet udfald, som vi så det sidste år, for i denne kringlede afslutning handler alt om positionering. Og skulle det alligevel ende med en sejr til en gruppe af de stærkeste, kan det blive afgjort i en spurt eller i en taktisk finale, hvor man kan snige sig væk i den relativt flade afslutning.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Det får mig til at pege på Ethan Vernon. Briten er en af meget få sprintere i feltet, men vi aner ikke, hvor han står. Det er nemlig hans første løb, men vi ved, at han startede stærkt sidste år, hvor han vandt tre gange, inden vinteren var omme. Desværre ved vi også, at hans holdbarhed kan være enormt svingende. Det så vi i Romandiet, hvor han klatrede som en drøm på 1. etape, men var en af få sprintere, der blev sat på 5. etape. Heldigvis er han denne gang helt frisk, og en god Vernon burde kunne klare disse bakker. Der er kun to, der kan slå ham på fart, nemlig Davide Persico og Niccolo Bonifazio, men det er bestemt ikke givet, at de vil lykkes med det. Vernon viste stigende fart sidste år og udvikler sig helt sikkert positivt. Det handler om at sidde rigtigt i den tekniske finale, men her han god hjælp af israelerne, der er et af de stærkeste hold - og kommer Guillaume Boivin med hjem, har han en decideret lead-out man. Bliver det for hårdt, vinder israelerne ikke en spurt, men i en lille gruppe vil de have muligheder med den i dag meget stærke Michael Woods og Dylan Teuns, der i dag var hjælper, men i dette løb formentlig er beskyttet. Begge kan spurte, men skal de vinde, skal det nok være via taktik.

 

Jeg rangerer Benoit Cosnefroy som nr. 2. Som beskrevet i den store optakt er jeg bestemt ikke overbevist om formen, men får vi en spurt her, skal han trods alt nok sidde med hjem. Vi har før set, at han kan være rasende hurtig på flad vej, og denne tekniske finale burde passe ham fremragende, særligt fordi han i Bastien Tronchon har en meget stærk lead-out man. Jeg vil også stadig give ham en god chance for at vinde fra en lille gruppe, for terrænet er trods alt ikke så svært, at han med Besseges-formen ikke burde kunne være med. Jeg har dog også store forventninger til vilde Tronchon, der klatrede helt urimeligt godt i dag. Han bør være en af de allerstærkeste i dette terræn og kan køre med i en lille gruppe. Han har ikke Cosnefroys fart, men uden ham vil han ikke være uden chance i den spurt, han så vil få chancen for at køre. Det tredje kort er Aurelien Paret-Peintre, der også er relativt hurtig, men skal han vinde, skal det nok være relativt taktisk, da der er flere, der er hurtigere end ham.

 

Jeg er meget spændt på Romain Gregoire. Jeg har nemlig pokkers svært ved at vurdere, hvor hurtig han er i en flad spurt. Det er ikke mit indtryk, at han kan matche Cosnefroy, og nogen Vernon er han jo ikke, men han er altså ganske hurtig. Han har et fremragende hold til at sætte sig i scene til en spurt, både i et felt og i en lille gruppe, der er kørt væk, og det kan sagtens tippe balancen i denne tekniske finale. Han viste i hvert fald i dag, at formen er god, for det var et løb, der var for svært. Han ledsages af den uhyre formstærke Kevin Geniets og den knap så formstærke Quentin Pacher. Begge er hurtige, men jeg vil tro, at de kører en spurt for Gregoire. Til gengæld kan de to begge komme i spil i en hård og taktisk finale - særligt Geniets. De har også semisprinteren Fabian Lienhard, men jeg vil forvente, at han er hjælper.

 

Det store spørgsmål er jo Kevin Vauquelin. Han er meldt klar til at køre, men han er forslået. Det er derfor meget svært at sige, hvor han står, men er han kørende, kan han vinde denne etape. I denne tekniske finale vil han have en lille chance i en reduceret massespurt, men hans store chance er en spurt i en lille gruppe. Han er i hvert fald hurtig nok, og den tekniske finale hjælper, hvis andre er hurtigere end ham. Vi ved, at formen er fabelagtig, og han har endda også vist en evne til at snige sig væk i taktiske finaler. Holdets andet bud er Vincenzo Albanese, der jo virker meget formsvag. Derfor skal han nok satse på en spurt i en stor gruppe. Her har jeg svært ved at se ham slå Vernon, for han skuffer altid i spurter, han bør vinde. Til gengæld er han som udgangspunkt mere holdbar. Holdet har også halvhurtige Clement Champoussin og Ewen Costiou, men de får svært ved at vinde, da de må antages lavest i hierarkiet.

 

Løbets joker er vel Niccolo Bonifazio. Italieneren får det formentlig for hårdt, men han imponerede altså på 3. etape i Colombia. Hvis det er udtryk for, at han har den holdbarhed, han kan have, når han er bedst, er denne etape ikke uden for hans rækkevidde. Jeg ser ham bare ikke klatre bedre end Vernon, som han i dag nok får svært ved at slå efter nogle skuffende spurter i Colombia. Til gengæld elsker han tekniske finaler, og han har Kristian Sbaragli som lead-out man. Sidstnævnte er et mere holdbart alternativ, men han har ikke samme fart som tidligere og synes ikke i form.

 

Han begik en brøler, men det skal ikke slette indtrykket af, at Tobias Johannessen var flyvende i dag. Han lignede stærkeste mand og havde fortjent at vinde. Denne etape kan dog være for let. Jeg har haft for vane at overvurdere hans fart, og jeg tror, at han får svært ved at vinde en spurt. Det skal i hvert fald nok være i en lille gruppe, men får han det, er det bestemt heller ikke umuligt. Manden kan sagtens spurte. Til gengæld så vi i dag, at hans hurtige bror Anders Johannessen faldt tilbage på sit meget lave bundniveau. Heldigvis kan Johannessen så regne med Simon Dalby i finalen, men skal han vinde, skal det være via taktik. Fredrik Dversnes har en god spurt, men grundet klassementet vil de nok køre for kaptajnen.

 

Cofidis har en meget spændende joker i Axel Mariault. Dagens stigning var for svær, men han bekræftede den gode form fra Australien. Det er lidt svært at vurdere, hvor hurtig han egentlig er, men han er trods alt gået i top 5 i en massespurt i Ain. Dette er lige hans terræn, men kan han være med de bedste i en lille gruppe? I en større gruppe vinder han nok trods alt ikke. Cofidis har også halvhurtige Anthony Perez, men de bør spurte med Mariault. Vi aner ikke, hvor uheldige Guillaume Martin står, men som for Jonathan Lastra gælder, at han næppe vinder en etape som denne - og Gorka Izagirre og Simon Geschke må være hjælpere.

 

Det var opløftende at se Romain Bardet i dag. Han synes i betydeligt bedre startform end sidste år, og vi har jo de seneste år i bl.a. Alperne og Romandiet set, at han er ganske hurtig. Sidste var det dog også klart, at hans fart ikke helt rakte i dette løb, og derfor kan det være svært at se ham vinde. Han skal i hvert fald nok have en lille gruppe, men så kan meget også ske i en teknisk finale. Holdets alternativ er Kevin Vermaerke, der i dag bekræftede sit stigende niveau, og som kan spurte, men de vil formentlig spurte med Bardet. Holdet har også Sean Flynn til en større spurt, men han er ikke hurtig nok. Endnu hurtigere er Patrick Bevin, men han er stadig en skygge af sig selv og kom slet ikke til start i dag. Chris Hamilton kan ikke gøre det færdigt.

 

En anden joker er Davide Persico. Italieneren viste en chokerende høj fart i sin spurt på 1. etape i Colombia. Til gengæld synes han at være en meget tung sprinter, og jeg bliver meget overrasket, hvis han kan være med her. Vi er dog ved at lære ham at kende, så helt udelukkes kan han nok ikke. Til en reduceret massespurt har Bingoal Marco Tizza, men han vinder ikke i en større gruppe og synes helt uden form. De mest klatrestærke, Louka Matthys, Aaron Van Der Beken og Floris De Tier, kan ikke gøre det færdigt.

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Det er svært at tro meget på Total, der fik endnu en lussing i dag. Deres bedste bud er nok stadig Mathieu Burgaudeau. Han passer til terrænet, men jeg tvivler på, at han kan vinde en spurt, selv i en lille gruppe. Helt langsom er han dog ikke, og dagens svage resultat kan handle om, at han sparede sig til et løb, der passer ham bedre. I dag var der endelig lidt livstegn fra Alexis Vuillermoz, men han skal satse på en spurt i en større gruppe, og her mangler han nok den sidste fart. Steff Cras skuffede i dag, og som for den i dag velkørende Jordan Jegat gælder også, at det skal flaske sig, hvis han skal vinde en etape som denne.

 

Kontinentalholdene får det svært. Etapen passer til halvhurtige Maxime Jarnet, der har punch på bakker, men skuffede i dag. Til gengæld var halvhurtige Jean-Louis Le Ny uventet god, og han passer til terrænet. Thomas Boudat, Jonathan Couanon, Paul Hennequin og Romain Cardis kommer næppe med hjem til en spurt, og Artus Jaladeau, Clement Braz Afonso, Mats Wenzel og Joris Delbove får svært ved at gøre det færdigt.

 

Feltet.dks vinderbud: Ethan Vernon

Øvrige vinderkandidater: Benoit Cosnefroy, Romain Gregoire

Outsidere: Kevin Vauquelin, Vincenzo Albanese, Bastien Tronchon, Niccolo Bonifazio, Tobias Johannessen

Jokers: Axel Mariault, Romain Bardet, Kevin Geniets, Aurelien Paret-Peintre, Michael Woods, Dylan Teuns, Davide Persico, Quentin Pacher, Kevin Vermaerke, Mathieu Burgaudeau, Kristian Sbaragli, Sean Flynn,

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Mattias Skjelmoses sejr fra 2023, hvor etapen var helt anderledes, men de sidste 5 km dog de samme.

 

DELTAG I SÆSONSPILLET MED KAPTAJN

DELTAG I SÆSONSPILLET UDEN KAPTAJN

Ethan Vernon
Benoit Cosnefroy, Romain Gregoire
Kevin Vauquelin, Vincenzo Albanese, Bastien Tronchon, Niccolo Bonifazio, Tobias Johannessen
Axel Mariault, Romain Bardet, Kevin Geniets, Aurelien Paret-Peintre, Michael Woods, Dylan Teuns, Davide Persico, Quentin Pacher, Kevin Vermaerke, Mathieu Burgaudeau, Kristian Sbaragli, Sean Flynn
Alexis Vuillermoz, Patrick Bevin, Clement Champoussin, Anthony Perez, Guillaume Martin, Simon Dalby, Chris Hamilton, Maxime Jarnet, Jean-Louis Le Ny, Marco Tizza, Fabian Lienhard, Ewen Costiou, Jonathan Lastra, Steff Cras, Jordan Jegat, Fredrik Dversnes, Nans Peters, Krists Neilands, Jakob Fuglsang, Matteo Vercher, Thomas Boudat, Alexandre Delettre, Clement Braz Afonso, Joris Delbove, Louka Matthys, Aaron Van Der Beken, Gorka Izagirre,Floris De Tier, Cyril Barthe, Anders Johannessen, Ådne Holter.
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour des Alpes Maritimes et du Var
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?