Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af 4 Jours de Dunkerque

Optakt: 3. etape af 4 Jours de Dunkerque

05. maj 2022 15:37Foto: Sirotti

For anden gang på under et år satte Jason Tesson WorldTour-sprintere på plads, da han tog karrierens største sejr på en 2. etape, der heldigvis var mindre kontroversiel end den foregående. Franskmanden drømmer utvivlsomt om at gøre det igen, men det bliver ikke let, når der torsdag bydes på en lidt hårdere spurt på en lille bakke, hvor Bryan Coquard sejrede ved seneste besøg for fire år siden.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten

Løbet har tradition for gradvist at blive mere kuperet, og den mode fastholdes i 2019. Således byder tredje etape på flere stigninger end de foregående etaper, og den sidste af disse leder endda op til mål. Ganske vist er der bare tale om en 600 m lang bakke, som med sin stigningsprocent på 4,0% ikke kan ryste sprinterne, men det vil give en anderledes spurt end hidtil, som vi så ved senest besøg i 2018, hvor Bryan Coquard, som er specialist i den slags spurter, sejrede.

 

Der skal i alt tilbagelægges 170,0 km, som fører feltet fra Péronne til Mont-Saint-Éloi. Fra starten snor man sig mod sydvest og nordvest igennem småkuperet terræn, inden man kører mod sydvest op over to kategoriserede stigninger, Bray-sur-Somme (700 m, 5,4%) og Chipilly (700 m, 6,5%), hvis toppe passeres efter hhv. 18,3 km og 23,7 km. Herfra gør det mod sydvest, vest og nordvest igennem fladt terræn frem til den første spurt, som kommer efter 33,8 km, inden det går mod nordøst op ad den kategoriserede stigning Vaux-sur-Somme (1,5 km, 4,1%), hvis top passeres efter 35,6 km.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Herfra bliver det lettere, idet det kun er let kuperet, når man snor sig i en generelt nordlig retning frem til de to sidste spurter, der kommer i rap efter hhv. 85,8 km og 94,1 km. Herefter går det mod nordøst igennem fladt terræn frem mod målbyen, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning efter 110,2 km, inden man 8,6 km senere krydser stregen for første gang på toppen af den kategoriserede stigning Mont-Saint-Éloi (600 m, 4,0%), hvor der er en bjergspurt.

 

Etapen afsluttes nu fire omgange på den i alt 12,8 km lange runde. Den er i alt væsentligt flad, men byder på to bakker. Den første af disse (300 m, 5,0%) har top med 4 km igen, hvorefter en meget kort nedkørsel efterfølges af fladt terræn, som leder frem til målbakken, hvis 200 m-segmenter stiger med hhv. 3,8%, 7,0% og bare 1,4% til sidst. Over de sidste 3 km er der to sving, nemlig med 2000 og 1200 m igen. Der er bjergspurter på målstregen efter de to første omgange, dvs. efter hhv. 131,6 km og 144,4 km.

 

Etapen byder på i alt 1516 højdemeter.

 

Mont-Saint-Éloi har tre gange tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i dette løb i 2018, hvor Bryan Coquard spurtsejrede foran Jasper de Buyst og Wouter Wippert. Det mindre Boucle de l’Artois var forbi i 2013, hvor Leonardo Pinizzotto vandt med 3 sekunder ned til feltet anført af Florian Senechal og Johan Coenen, og i 2009, hvor Frank Vandenbroucke vandt en enkeltstart foran Patrick Gretsch og Bert Roesems.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

 

 

 SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Vejret

Efter nogle tørre dage vil det faktisk regne i løbet af natten, men rytterne vil få endnu en tørvejsetape, selvom det kun vil være med lidt sol og mestendels skyet. Temperaturen vil nå 17 grader, og der vil være en let til jævn vind (13-16 km/t) fra nordvest. Det giver sidemodvind stort set hele dagen, indtil man får sidevind ved den sidste spurt. På rundstrækningen vil der første være modvind, siden medvind, så igen modvind, indtil der over de sidste 3 km hovedsageligt vil være sidevind, dog med modvind mellem de to sving med 1200 og 2000 m igen.

 

Favoritterne

Dagens etape blev heldigvis mindre kontroversiel end den foregående, og Jason Tesson kunne for anden gang vise, at han er hurtig nok til at vinde mod WorldTour-sprintere. Samtidig kan puncheurtyperne glæde sig over, at bonussekunder fortsat primært er gået til tunge sprintere, der ikke har den store chance for at være med på lørdag.

 

Til gengæld har vi ikke fået megen indsigt i styrkeforholdet mellem dem, men måske får vi et lille kig på 3. etape. Nu er der nemlig lidt variation i sprinterfesten med en afslutning på en lille bakke. Den skal dog ikke overgøres. Vi kender finalen fra besøget i 2018, og her så vi, at den meget tunge sprinter Wouter Wippert endte som nr. 3. Alle sprintere kan således være med i denne finale, men det er ingen tilfældighed, at Bryan Coquard vandt foran Jasper de Buyst. Det er en afslutning, der vil tilgodese de mere bakkestærke sprintere, som kan se frem til deres bedste chance i løbet, og vi vil sikkert også se nogle puncheurtyper give dem et skud.

 

Bakken er ganske kort, men den har i alt to gange 100 m med tocifrede procenter. Til gengæld er de sidste 200 m meget lette, og faktisk falder de sidste 100 m en anelse. De stejle procenter er svære nok til at give puncheurtyper en chance, men det er først og fremmest en finale for sprintertyper.

 

Jeg vil tro, at vi får vores spurt, men det er en smule mere åbent i et løb uden Arnaud de Lie. Vi så i dag, at Lotto og særligt Philippe Gilbert gjorde deres bedste for at undgå en spurt, og det var alene DSM og Auber, der jagtede i finalen. I morgen vil mange sprintere være lidt usikre på deres evner på bakken, og derfor kan de være mere tøvende i forhold til at indlede en jagt.

 

Jeg regner dog med en rolig start. Der skal nok blive lidt kamp om at ramme udbruddet, og måske varer den endda så længe, at den første spurt kommer i spil, men derefter vil der falde ro på. Auber vil tage kontrol, og jeg vil tro, at de vil få hjælp af Intermarché, der tankede selvtillid i dag, samt Arkea, der burde se en god chance med Hugo Hofstetter. Det bør være nok til, at det tidlige udbrud hentes. Der kommer et sidevindsstykke frem til rundstrækningen, men det vil nok kun skabe nervøsitet, da vinden næppe er stærk nok.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Rundstrækningen er ikke helt let. Den er kort, og der er hele to bakker undervejs. Her vil vi formentlig se en del angreb, særligt fra Lotto. Det kan ikke helt udelukkes, at det vil være muligt at gøre en forskel. Der mangler det stærke favorithold, der med sikkerhed vil kontrollere etapen. Vi så dog også i dag, at grupperne i det relativt lette terræn blev så store, at de ikke kunne samarbejde, og mest taler derfor for en spurt, da særligt Intermarché, Auber og Arkea formentlig vil arbejde herfor. Det vil dog formentlig være i et reduceret felt. Allerede dagens etape skabte overraskende stor udskilning - blandt andre Sam Welsford kom ikke med hjem - og morgendagens finale bør være hårdere.

 

Spurten er denne gang ikke teknisk. Det sidste sving kommer med 1200 m igen, og selvom et tog vil være af betydning på de ofte ret smalle vej, vil det - også fordi det stiger - være en afslutning, hvor der burde være plads til at lade farten tale.

 

Jeg vælger at pege på Hugo Hofstetter. Franskmanden kørte en mærkelig spurt i dag, hvor han åbnede op med 500 m igen, og det blev naturligvis alt for langt. Vi fik samtidig set, at de ikke kørte for den forslåede Dan McLay, og det vil de næppe heller gøre i morgen, hvor finalen passer bedre til franskmanden. Hofstetter er ikke decideret specialist i bakkespurter, men i dette felt burde han være en af de bedre i en finale som denne. Holdet med McLay (hvis han overlever bakkerne) og Clement Russo er også brølstærkt, og Hofstetter er en ørn i positionskampen. Derfor tror jeg, at han vinder, selvom Frankfurt indikerer, at han ikke er på toppen. Faktisk kan det sagtens være, at Russo også spurter, da han med sine bonussekunder kører klassement, og det er en god finale for den eksplosive crossrytter.

 

Alpecin har været ret anonyme indtil nu, men her bør de satse på Robert Stannard. Australieren er specialist i at spurte op ad bakke, som vi så med 5. pladsen i Vueltaen i 2020 og i Burgos og Andalusien sidste år. I dette felt ligner han en af de allerbedste puncheurs, men spørgsmålet er, om bakken er lang og hård nok mod sprinterne. Positioneringen kan også være et problem, men Alpecin ser ikke ringe ud med Lionel Taminiaux, der næppe kører denne spurt, og Gianni Vermeersch, der meget vel selv kan lave et resultat, når han alligevel skal holde sig til. Bakken er måske lidt for let, men Stannard burde have en god chance for at vinde.

 

Dernæst vil jeg pege på Jake Stewart. Hidtil har FDJ kørt for Bram Welten, men i denne stigende finale bør de satse på briten. Stewart er stadig uprøvet som bakkesprinter, men han foretrækker hårde finaler. Sidste år blev han nr. 8 i den velkendte stigende spurt i Polen i betydeligt skrappere selskab. For ham er positioneringen altid en enorm udfordring, som kan koste ham sejren, men hans hold er blandt de stærkeste, som vi så igen i dag, og de bliver kun stærkere, hvis den lovende Samuel Watson ikke går i udbrud.

 

Nok vidste vi, at Sam Welsford ikke er holdbar, men det var alligevel overraskende at se ham blive sat i dag. Jeg tør ikke helt udelukke ham i morgen, hvis der blot var tale om en offday, for som vi så i 2018 kan tunge sprintere godt køre denne finale, og Welsford er formentlig løbets hurtigste. Det bliver dog i bogstavelig forstand op ad bakke, og jeg tror, at de kører for Nils Eekhoff, også hvis Welsford er med hjem. Hollænderen er ikke klassisk sprinter, men han er specielt god i stigende spurter, som vi særligt så på 1. etape i Tour of Britain sidste år, hvor han blev nr. 2 bag Wout van Aert. Han lider dog under en ringe positionering, som vi så i dag, og jeg frygter, at han ender for langt tilbage i kraft af et lidt for tungt hold.

 

En spændende kandidat er Lorrenzo Manzin . Franskmanden er ikke kendt for sine evner i stigende spurter, men han overraskede mig meget positivt i puncheurspurten i Provence. I det hele taget har han været flyvende i år, og det her ligner en god chance. Han har det stadig svært i positionskampen, men det er gået meget bedre i år, og sidder han rigtigt burde han være hurtigt nok til at køre med om sejren. Chris Lawless burde også elske denne spurt, og han har set godt ud i dette løb. Det vil dog undre mig, hvis han får chancen. Det samme gælder for Julien Simon, der jo ellers også er specialist i spurter som denne.

 

Jeg er lidt spændt på, hvad Lotto gør. I teorien kan Reinardt van Rensburg, Philippe Gilbert, Andreas Kron og måske særligt Carlos Barbero køre denne spurt. Spanieren virker dog så formsvag, at det vil undre mig, hvis han får chancen, og jeg tvivler også på, at de vil satse på Kron på så kort en bakke. Det står formentlig mellem Van Rensburg og Gilbert, og de kan bestemt begge lave et resultat. Den er dog nok lidt for let for Gilbert med hans nuværende fart og niveau, og Van Rensburg ligner bedste bud. Han har været i god form i de få løb, han har kørt i år, og han har tidligere vundet Binche i en stigende spurt. Han er dog ikke helt så hurtig længere, og jeg tvivler på, at hans fart stadig rækker hele vejen, ligesom positioneringen kan blive et problem.

 

Hvor godt kan Arvid de Kleijn klare denne spurt? Når Wippert kan ende som nr. 3, kan De Kleijn også, og han viste igen i dag, at han er hurtig, selvom han ikke var så uhyggelig, som han var i går. Denne gang klarede han også positioneringen bedre, men det er stadig en svaghed, da holdet er blandt de ringere. Han er godt støtter af Pier-André Coté, som med den gode form fra Sicilien måske også vil gå efter at lave et resultat her, selvom han næppe vinder. Skal de vinde, skal det være med De Kleijn, men jeg tror, at han kommer lidt til kort mod de lettere folk.

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

Efter den svage spurt i går var det overraskende at se Gerben Thijssen være den hurtigste mand i dagens spurt. Desværre tabte han igen i positionskampen, som har været hans helt store svaghed. Heldigvis er finalen i morgen enklere, og vi har set, at toget med Hugo Page og Boy van Poppel er blandt de stærkeste. Selv med et godt lead-out vil jeg dog tro, at bakken er lidt for svær til, at han kan vinde, selvom dagens spurt bestemt ikke udelukker sejr. Det burde også være en god spurt for Page, men efter i dag vi de efter alt at dømme køre for Thijssen.

 

En spændende kandidat er også Thomas Boudat. Franskmanden er genfødt i år, og det bevidste han igen med dagens 3. plads. Hans store problem har altid været positionskampen, men den gik heldigvis godt i dag. Det giver håb inden en enklere finale, og han har altid foretrukket stigende spurter. Han mangler dog formentlig stadig den sidste fart til faktisk at vinde. De satser formentlig på ham og ikke den tungere Emiel Vermeulen

 

Jason Tesson har i dette løb bekræftet sit store potentiale, men jeg bliver overrasket, hvis han vinder denne spurt. Han er kendt for alt andet end holdbarhed, og denne bakke er formentlig lidt for slem. Han er heldigvis god i positionskampen, og Wippert har vist, at Tesson-typerne godt kan lave et resultat, men endnu en sejr vil være en overraskelse.

 

Selvom han var med fremme i dag, har jeg svært ved at se Marc Sarreau vinde med den nuværende holdbarhed. Han kan meget vel falde fra undervejs, men det kan så betyde, at Ag2r satser på Damien Touzé og Oliver Naesen. Begge er ganske gode i denne form for spurter, men de mangler nok den sidste topfart, og Touzé har haft det lidt svært med sin positionering.

 

Også for Stanislaw Aniolkowski er det en svær spurt. Polakken er ikke kendt for sin holdbarhed, men han har et andet våben. Han er stærk i positionskampen, selvom det ikke gik alt for godt i dag, og det betyder som regel, at han ender ganske langt fremme. Denne gang er bakken dog nok for svær til, at han kan vinde.

 

Endelig er der B&B. Pierre Barbier har før vist, at han kan spurte på en bakke, men det er bestemt en klar ulempe for den tunge franskmand. Han er god i positionskampen, men her vinder han næppe. Snarere kunne B&B måske prøve med Cyril Barthe, der burde være god i en spurt som denne, selvom farten ikke rækker til at vinde, også fordi hans form er usikker efter en lang skadespause.

 

Jeg tror ikke for alvor på de øvrige hold. Hos Cofidis burde det være en god finale for Alexis Renard, men han blev i dag sat for anden gang på en uge. Hos Burgos er finalen formentlig for hård for Mikhel Raim, Alex Molenaar og Oscar Pelegri, og det er måske snarere Jetse Bol, der måske kan ende hæderligt. Hos Sport Vlaanderen er finalen også for hård for Jules Hesters og Milan Fretin. Nice vil måske prøve med Jonathan Couanon og Tristan Delacroix, og hos Nates ser jeg ikke Emmanuel Morin helt fremme på en bakke som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Hugo Hofstetter

Øvrige vinderkandidater: Robert Stannard, Jake Stewart

Outsidere: Nils Eekhoff, Lorrenzo Manzin, Reinardt van Rensburg, Arvid de Kleijn, Gerben Thijssen

Jokers: Thomas Boudat, Clement Russo, Philippe Gilbert, Chris Lawless, Gianni Vermeersch, Jason Tesson, Damien Touzé, Dan McLay, Bram Welten, Sam Welsford, Stanislaw Aniolkowski, Cyril Barthe

  

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Bryan Coquards sejr fra 2018.

 

 SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Hugo Hofstetter
Robert Stannard, Jake Stewart
Nils Eekhoff, Lorrenzo Manzin, Reinardt van Rensburg, Arvid de Kleijn, Gerben Thijssen
Thomas Boudat, Clement Russo, Philippe Gilbert, Chris Lawless, Gianni Vermeersch, Jason Tesson, Damien Touzé, Dan McLay, Bram Welten, Sam Welsford, Stanislaw Aniolkowski, Cyril Barthe
Pierre Barbier, Emmanuel Morin, Oliver Naesen, Marc Sarreau, Mihkel Raim, Pier-André Coté, Julien Simon, Hugo Page, Andreas Kron, Carlos Barbero, Lionel Taminiaux, Romain Cardis, Emiel Vermeulen, Alexis Renard, Oscar Pelegri, Jetse Bol, Jonathan Couanon, Tristan Delacroix
DEL
INFO
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?