Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: 3. etape af Tour de Pologne

31. juli 2023 14:49Foto: Sirotti

Matej Mohoric trodsede tyngdekraften og satte alle klatrerne til vægs på kongeetapen, og dermed sikrede han sig vigtige sekunder inden enkeltstarten. Han får allerede mandag chancen for at sætte flere i banken, når løbet fortsætter med den murfinale, der er blevet en fast bestanddel af løbet, og som i år kommer efter en svær dag med 3000 højdemeter, men som også byder på en ganske kort mur på bare 500 m.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR DE L’AIN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

I gamle dage var det fast kutyme, at de eneste klatreudfordringer kom på de to etaper i Tatr-bjergene i den sydlige del af landet, men da enkeltstarten forsvandt i 2017, erstattedes den af en nyskabelse. Siden dengang har man haft for vane at gøre brug af en rigtig murafslutning i den fladere del nord for bjergene, og selvom enkeltstarten siden 2021 har været tilbage, rører man ikke ved muren. På årets nytænkte rute kommer den ganske usædvanligt efter kongeetapen, og man har tillige fundet en helt ny mur. Denne gang er den kun 900 m lang, og den vil i sig måske ikke gøre de helt store forskelle, men da man forinden skal over en ikke hel let stigning, får de eksplosive klatrere for anden dag i træk en - dog også sidste - chance for at vinde tid inden enkeltstarten.

 

Også denne dag er der skruet betydeligt ned for de klassiske distancer, idet der skal køres bare 162,3 km mellem Walbrzych og Duszniki-Zdroj, hvor der er mål ved Tauron Duszniki Arena. Begge byer ligger i Tatr-bjergene nord for Tjekkiet, og derfor går det op eller ned det meste af dagen. Allerede fra start kører man mod sydvest op og ned ad en bakke, inden det går mod nordøst op ad endnu en bakke (1,3 km, 7,7%), der har top efter 5 km. Herfra sætter man kursen mod sydøst via en nedkørsel, der leder direkte ned til en lang stigning (4,2 km, 4,4%), der har top efter 21 km. Herefter kører man mod sydvest ad en kort nedkørsel, inden det går mod øst op ad kategori 2-stigningen Walim (3,3 km, 7,3%, max. 14,8%), der er en jævn stigning med top efter 28,2 km.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Nu bliver der en lille chance for at komme sig, da en lang og let nedkørsel fører mod nordøst ned til fladlandet, hvor dagens 95-spurt køres efter 38,0 km. Med det samme forlader man dog fladlandet, da man drejer mod sydvest for at køre ad en let stigende vej og derefter op ad kategori 2-stigningen Przelecz Jugowska (7,8 km, 5,1%, max. 14,8%), der er en ganske jævn stigning med top efter 50,1 km. En lidt kringlet nedkørsel leder nu videre mod sydvest, hvorefter det går mod sydøst og øst ad en kort, fladt stykke. Hurtigt går det dog ind i bjergene igen, når man kører mod nord op ad en bakke (5,0 km, 4,4%), der har top efter 71,5 km, inden en nedkørsel fører mod nordøst tilbage til fladlandet. Det følger man kortvarigt mod sydøst og syd, inden man drejer mod sydvest tilbage til bjergene via en stigning (3,5 km, 6,5%), der har top efter 93 km.

 

Nu venter etapens letteste del. En nedkørsel fører nemlig mod syd tilbage til fladlandet, hvor man kører ad flade veje mod syd og nordvest. Langsomt begynder det at stige let, når man drejer mod sydvest og senere sydøst og sydvest med retning mod bjergene. Her når man frem til målbyen efter 137,2 km, hvor man kører tværs gennem centrum og ud til den sydvestlige udkant, hvor målet ved Tauron Duszniki Arena ligger. Man kører dog kun tæt forbi arenaen, da man skal ud på en sløjfe i bjergene, som indledes med, at man kører mod sydøst op ad kategori 2-stigningen Zieleniec (7,8 km, 3,9%, max. 12,8%), hvis data snyder. Således stiger de første 4,5 km med 6,0% i snit og ofte med 7-8%, dog med en kilometer på 2,8% undervejs, men derefter er de sidste 3,3 km meget lettere med stigningsprocenter på under 4, inden man runder toppen efter 150,6 km.

 

Herfra resterer 11,7 km, der indledes med en ganske enkel nedkørsel, som fører mod sydøst og derefter nordvest tilbage mod målbyen. Her drejer man skarpt med 2100 m ind på en lille bakke, der leder frem til et sving med 2000 m igen. Herefter stiger det generelt let over de næste 800 m, inden det flader ud frem mod et sving, der kommer med 900 m igen. Det leder direkte ind på den sidste mur, der stiger med 8,7%, men reelt er muren kun 500 m lang, hvor den stiger med tocifrede procenter og op til 18,8%, hvorefter de sidste 400 m er flade. Her er der et skarpt sving med 200 m igen og derefter en 90-graderskurve med 150 m igen.

 

Etapen byder på i alt 3067 højdemeter.

 

Duszniki-Zdroj har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

 

 

 

SE TOUR DE L’AIN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter to ustabile dage kan rytterne glæde sig til tørvejrsdag. Mandagen bliver ganske vist mest skyet med kun lidt sol, men det bør holde tørt, mens temperaturen vil stige fra beskedne 17 til 20 grader. Ti gengæld vil det være blæsende med en jævn til frisk vind (16-21 km/t), først fra sydvest og siden fra vestsydvest. Det giver generel side- og sidemed på etapen anden halvdel, men midtvejs får man mod-og sidemodvind. Det var ved frem til finalen, hvor man får direkte sidevind på sidste stigning og på turen tilbage til målbyen. Med 2 km igen får man sidemodvind, indtil man atter får direkte sidevind på selve muren.

 

Analyse af 2. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Matej Mohoric med sin sejr på kongeetapen nok engang beviste, at han mestrer kunsten at komme ud af Touren i superform, selvom den tilsyneladende ikke er god nok til VM-deltagelse.

 

Favoritterne

Alt er vendt på hovedet i årets udgave af Tour de Pologne. Klatrerne plejer at skulle væbne sig med tålmodighed, inden de får deres beskedne chancer i et løb, der ikke er verdens hårdeste, men sådan er det slet ikke i år. Her brænder de begge deres skud i bøssen af på bare to dage, når løbet efter kongeetapen fortsætter med den muretape, der er blevet en helt fast bestanddel af løbet, siden den blev introduceret i 2017.

 

Den plejer jo faktisk altid at komme i løbet af de første tre dage, fordi man kan finde denne slags korte, stejle mure flere steder i det ellers meget flade Polen, hvorfor man kan skabe lidt afveksling i et løb, der ellers er meget sprintervenligt i den første del. Det gør den også i år, men da man jo allerede har ramt Tatr-bjergene langt tidligere end vanligt, er den anderledes, end den plejer at være. Når den typisk er blevet afviklet i en fladere del af Polen, har det meste af etapen været relativt let, inden man har ramt muren til sidst. I år befinder vi os jo allerede i bjergene, og derfor har vi en ganske uset muretape med ikke færre end 3000 højdemeter.

 

På den måde er alt vendt på hovedet. De ”normale” muretaper er generelt lette, men slutter med en svær mur. Denne gang er det omvendt. Her er det meste af etapen svær, men til gengæld er selve muren lettere, end vi ofte har set det. Den er bestemt ganske stejl med sine tocifrede procenter og et maksimum på knap 20, men når den kun er 500 m lang, er den endnu mere eksplosiv end vanligt, og der er grænser for, hvor store huller der kan slås.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Derudover har vi samme afslutning som sidste år, hvor den flader ud efter toppen. Kan vi stole på løbsbogen, er de sidste 400 m helt flade, og det betyder, at det er spurtstyrke mere end punch, der vil afgøre det. Det så vi jo sidste år, hvor hverken Sergio Higuita, Pello Bilbao eller Quinten Hermans var allerførst på toppen af muren, men hvor de tre meget hurtige folk endte med at rydde podiet.

 

Det betyder, at det kan gå på flere måder. Det er muligt, at bedste mand kan køre alene, som Joao Almeida senest gjorde på muretapen i 2021, men det kræver virkelig et eksplosivt punch, når muren er så kort. Mere sandsynligt er det, at vi som sidste år vil have en lille gruppe på toppen. I teorien er der plads til, at man kan komme med et taktisk angreb, hvis den går i stå over de 400 m, hvor man ikke vil åbne for tidligt, men det er usandsynligt. Vi taler trods alt kun om 400 m, og da man meget gerne skal sidde helt fremme i svinget med 200 m igen, vil der næppe være mange, der tøver. Det bør enten ende med, at bedste murspecialist kører alene hjem, eller at vi får en spurt i den flade finale i stil med den, der gav Higuita sejren sidste år.

 

Kan man ikke angribe tidligere? Næppe. Den sidste stigning er ikke let, men den har kun 3 km med 6-8%. Det er for lidt, når der er stærke hold, der vil holde det samlet. Det tror jeg nemlig, at Ineos, UAE og Bahrain vil. Matej Mohoric må tro på, at han kan vinde igen, og han har i den grad brug for bonussekunderne. I teorien skal Almeida lade bonussekunderne forsvinde, men jeg tror, at han vil løbe en risiko for at få en etapesejr - og som minimum vil UAE formentlig forsøge at gøre det så hårdt i finalen, at det bliver svært at angribe. Endelig vil jeg tro, at Michal Kwiatkowski tror på sig selv efter i dag, for morgendagens finale passer ham endnu bedre.

 

Modsat i dag bliver der formentlig kørt cykelløb fra start. Den er nemlig benhård, og det kunne være meget interessant, hvis UAE og Ineos er villige til at angribe med deres stærke folk, der har mistet tid i dag. Det tror jeg dog ikke. Jeg tror, at Ineos tror meget på Kwiatkowski efter i dag, og da Almeida lige nu står som kæmpe favorit til den samlede sejr, vil det være dumt at tage chancer.

 

Jeg vil stadig forvente en aggressiv start, nu hvor forskellene er store, og på disse polske etaper får vi ofte meget store og stærke udbrud. Sandsynligheden for, at trøjen er truet, er dog stor, og jeg vil forvente, at Bahrain, Ineos og UAE alle vil sørge for, at der bliver samling. Da den anden halvdel af etapen er let, er det svært at finde på noget i finalen og svært for et udbrud at holde hjem. På næstsidste stigning vil jeg tro, at vi vil se UAE forsøge at skabe det hårde løb, Almeida skal bruge, men det kan også være Ineos, der som altid tager kontrol, da Kwiatkowski skal bruge et hårdere løb end Mohoric. Endelig så vi i dag, at Jayco lagde pres på for Eddie Dunbar, og det kunne de godt finde på igen, som også Soudal kunne gøre det for Ilan Van Wilder.

 

Jeg regner med et ret hårdt løb som følge af et stærkt udbrud, og at et reduceret felt rammer muren. Her betyder positionering alt frem mod en bare 500 m lang mur, og det bliver derfor den vildeste positionskamp frem mod svinget. Herefter skal man åbne næsten med det samme, hvis man skal alene hjem på så kort en mur. Så må vi se, om en mand kan køre alene. Mest sandsynligt er en spurt på toppen.

 

Jeg prøver at pege på Michal Kwiatkowski. I sin storhedstid var polakken fremragende i denne slags finaler. Han vandt således muretapen i 2018, og han har ligeledes været på podiet i Fleche Wallonne. Det er klart, at han ikke er på samme niveau som dengang, men som vi fik bekræftet i dag, hvor han sluttede stærkt, er han langt bedre, end han har været længe. I lyset af hans aftagende niveau må det være en fordel, at vi taler om en bare 500 m lang mur, hvor han kommer meget langt alene på sit punch.

 

Samtidig er han lynhurtig i en flad spurt - også hurtige end både Mohoric og Almeida, hvis hans fart er intakt. Han er også fremragende i en teknisk finale, og dermed synes denne etape nærmest at være skræddersyet til ham. Endelig har han et meget stærkt våben i sit superhold, der meget vel kan betyde, at rammer muren allerforrest, og det kan være altafgørende, hvis der er folk, der måske er lidt stærkere på selve stigningen end ham. Han synes at have så meget af hele pakken, at jeg tror på, at det bliver til en populær hjemmebane sejr.

 

En anden tidligere vinder af en muretape er Joao Almeida. I 2021 kørte han fra alt og alle på løbets mur, hvor han grundlagde sin samlede sejr, inden han blev hentet, da den fladede ud efter toppen, og det kunne han måske gøre igen. Han er i hvert fald mit bedste bud på en solosejr, men han lider under, at muren denne gang er meget kortere. Derudover er han jo slet ikke så eksplosiv som tidligere, men i dag beviste han trods alt, at han stadig er en af de bedste i denne slags eksplosive finaler. I dag var Mohoric synligt stærkere, men det bør være anderledes, når vi taler om denne slags procenter. Han har også et skræmmende stærkt hold til positionskampen, men her kan jeg godt være bekymret for, om han selv er aggressiv nok. Rammer han stigningen som en af de allerforreste, skal han i hvert fald trykke til fra bunden, og så må vi se, om han kan køre alene, som han gjorde det for to år siden. Det ligner ikke en umulighed, men selv hvis det mislykkes, har han vel stadig en chance i en spurt. Hans fart synes væk, men i denne tekniske finale kommer man langt ved at sidde helt fremme på toppen.

 

Læs også
Landis: Pereiro var også dopet i 2006

 

Da Almeida vandt i 2021, var jeg chokeret over Matej Mohoric. Som han viste i dag, har han for vane at chokere i dette løb, når han har sin Tour-form, og det gjorde han dengang, da han og Diego Ulissi fik kontakt med Almeida igen. Han var dog så kvæstet, at han endte som nr. 3 og sidst i spurten, men det vidner om, at han sagtens kan være med på selv disse stejle procenter. I dag leverede han vel sit livs klatrepræstation, og han står således endnu stærkere end for to år siden. Til gengæld er procenterne i morgen helt anderledes, end de var det i dag. På disse procenter vil jeg tro, at Kwiatkowski og Almeida kan presse ham mere. Det er næppe nok til at sætte ham, men han bør være mest mærket på toppen.

 

I en spurt er han som udgangspunkt også langsommere end Kwiatkowski, men her vil alt handle om friskhed i kampen frem mod det sene sving. Med den overlegne styrke, han havde i dag, ligner det ikke en umulighed, at Mohoric vil have mest overskud, når de rammer toppen, men grundet procenterne ender han alligevel nederst blandt de tre store favoritter. Derudover er han så god i positionskampen, at han står meget stærkt i forhold til at gentage sejren

 

Som nævnt i analysen var det opløftende at se Oscar Onley i dag. Endelig fik han vist sit potentiale, og det lover godt forud for denne etape. Vi så nemlig i Kroatien, at han pressede Jonas Vingegaard til det yderst på en meget stejl mur, og det taler for, at dette er en finale lige efter hans hoved. Problemet er vel, at den flader ud nær toppen, for i en flad spurt kan han få det svært mod de tre ovennævnte. Derudover ligner han en taber i positionskampen, men klarer han den hurdle, kan han måske udnytte lidt tøven, enten på muren eller efter toppen. I dag viste han, at han bør være med helt fremme.

 

Det bør Ilan Van Wilder også. Han er ikke specielt velbeskrevet på stejle procenter, men han er i hvert fald en klejn størrelse, der ikke skal slæbe alt for meget krop til toppen. Han bekræftede i dag, at han er ganske eksplosiv, men til gengæld er de ovennævnte nok alle hurtigere end ham i en flad spurt. Som sagt vil meget dog afhænge af friskhed på toppen, og den friskhed vil også afhænge af positioneringen i bunden. Klarer han med hjælp af sit stærke hold den udfordring godt, er han i hvert fald en af de ryttere, der burde have evnerne og formen til at vinde i en finale som denne.

 

I dag satte Rafal Majka en fed streg under, at han igen i år har brugt Touren til at blive genfødt. Han var uhyggeligt stærk, men desværre passer denne etape ham dårligere. Omvendt er han ikke uden punch, og da han vandt løbet i 2014, var han god i eksplosive finaler. Vi fik i hvert fald i dag bekræftet, at han har frihed i sit hjemmebaneløb, og jeg kunne sagtens forestille mig, at han igen i morgen får lov at forsøge sig. UAE er stærke og gode i positionskampen, og tøves der lidt på den nedre del, vil Majka ikke tøve med at angribe. Får han først hullet, bliver han ikke let at hente.

 

Hans ledsager i dag var Lennert Van Eetvelt, der bekræftede sit enorme potentiale. Han tabte lidt tid til sidst, men den soloopkørsel til en flyvende Majka trak også tænder ud. Han fik igen vist, at han er ganske eksplosiv, og selvom vi ikke ved, hvad han kan på stejle procenter, burde han være god i denne slags finaler. Han synes nok at mangle lidt fart på flad vej i forhold til de bedste, og da han næppe vinder som stærkeste mand, skal han nok udnytte lidt tøven til at angribe. I dag viste han heldigvis, at han ikke er bange for at gribe ud efter lykken, men desværre er jeg alvorligt bekymret for, at han kan tabe det i positionskampen inden stigningen.

 

I dag så vi, at Eddie Dunbar ikke har Giro-form endnu. Han kunne i hvert fald ikke holde Almeidas hjul, men han fik bevist, at han er en af de bedste. Desværre passer denne meget eksplosive ham dårligere, og det er procenterne, der skal være hans våben. Helt uden punch er han heldigvis ikke, og han burde have en reel chance for at køre alene, hvis han og Jayco vinder positionskampen på bekostning af de folk, der er stærkere. Det er en svær mission, en i dag gjorde australierne det ganske fremragende i netop den positionskamp. Med lidt held kan det lykkes, særligt efter et hårdere løb, der bør tiltale ireren.

 

Jeg var positivt overrasket over Samuele Battistella i dag. Det er vel den bedste Battistella, vi har set i år, og det lover godt. Denne mere eksplosive finale bør passe ham endnu bedre, men til gengæld er de stejle procenter en udfordring. Sidste år havde han det svært i murfinalen, men her var han slet heller ikke på samme niveau som i dag, hvor han efterlod et meget positivt indtryk og med sit initiativ i finalen lignede en af de stærkeste. Positionskampen kan blive et problem, men på så eksplosiv bakke står han ikke ringe, da han også bør være en af de hurtigste i en spurt.

 

Så er der Sergio Higuita. Dagens nedtur var endnu et søm til ligkisten i denne katastrofale sæson, og det ør det svært for alvor at tro på ham. Morgendagens finale er dog betydeligt mere eksplosiv, og her kommer han meget langt alene på sit punch. Vi ved også, at han kan vinde en spurt i den flade finale, som han gjorde, da han vandt muretapen sidste år, og det burde derfor ikke være helt umuligt for ham at vinde, selvom han er langt fra sit niveau. Naturligvis er det svært for alvor at tro på det i denne endeløse række af nedture, men med en god position i bunden kan meget ske, når man har hans fart.

 

Læs også
Efter dansk sejrsstime: Vi tog store skridt og kan være stolte

 

Jeg var dybt imponeret over Andrea Vendrame i dag. Jeg kan ikke for alvor tro, at han kan være med på disse stejle procenter, men da finalen er langt mere eksplosiv, passer den ham i hvert fald bedre, end den gjorde i dag. Sidste år kunne han slet ikke være med i murfinalen, men i dag viste han et niveau, vi ikke har set i lang tid. Han har et svagt hold, men han er selv god i positionskampen, og klarer han den udfordring, skal man aldrig sige aldrig. I en spurt på toppen er der ikke mange, der slår ham.

 

I dag bekræftede Lenny Martinez sit grænseløse potentiale, men desværre passer dette løb ham bare dårligt. Det er alt for eksplosivt, og denne etape passer ham betydeligt dårligere end dagens, selvom han vil elske de stejle procenter. Spurte kan han ikke, og derfor skal han alene hjem. Det har han slet ikke punchet til, men til gengæld viste han i dag, at han er en af de stærkeste. Klarer han positionskampen, der ligner en alvorlig forhindring, vil han måske kunne udnytte lidt stilstand i bunden til at køre væk. Han har i hvert fald formen.

 

En af dagens skuffelser var Kevin Vauquelin, men vi skal vel give ham endnu en chance. Han har trods alt været ude med en skade i lang tid, og hvis han lige skulle finde rytmen, kan han være bedre i morgen. Han har jo nået et meget højt niveau i år, og da han er hurtig på flad vej og eksplosiv, burde dette være en finale, der passer ham. Vi ved dog ikke, hvad den relativt store franskmand kan på stejle procenter, og et svagt hold stiller ham også dårligt i positionskampen.

 

Astana har også et andet kort i Christian Scaroni. Allerede i Giroen viste han, at han havde hævet sit niveau ganske meget, og det bekræftede han i dag. Indtil nu har han haft det svært på lidt længere stigninger, og han er derfor formentlig endnu bedre i en endnu mere eksplosiv finale. Han er ubeskrevet på stejle procenter, og Astana ser ikke stærke ud i positionskampen, men til gengæld har han vist ganske god fart på flad vej.

 

Hos UAE er Brandon McNulty ikke vild med stejle procenter, og jeg vil forvente, at det for ham handler om at begrænse tabet, selvom han bør ende langt fremme. Til gengæld har han et stærkt hold til positionskampen, og han er jo ganske hurtig i en flad spurt. Skulle han sidde med de bedste på toppen, vil han ikke være uden chance. Det er bare lidt svært at forestille sig i denne meget eksplosive finale.

 

 

Igen i dag skuffede Ruben Guerreiro, og det gør det svært at tro på ham. Til gengæld er dette også en finale, der nok passer ham bedre, når han i år har skuffet på stigningerne. Han er i hvert fald eksplosiv, og blandt rytterne på denne liste er han også blandt de hurtigste i en flad spurt. Desværre får en ekstra udfordring i form af et svagt hold, der vil gøre ham ret alene i positionskampen. Det er svært at se ham vende den kedelige udvikling, men i denne finale burde han have en større chance for at rejse sig.

 

Det var opløftende at se Nicola Conci. Akkurat som sidste år, hvor han var flyvende i disse uger, synes han at have brugt sommeren til at finde den form, han slet, slet ikke har haft i år. Sidste år var han virkelig stærk i denne periode, og selvom han ikke virker lige så stærk nu, er han i hvert fald konkurrencedygtig. Han er hurtig og eksplosiv, og denne finale passer ham måske endnu bedre end dagens. Til gengæld lider han under at være del af et sprinterhold, der vil efterlade ham meget alene i positionskampen.

 

Jeg slår Andreas Kron og Alexander Kamp sammen. Begge skulle nemlig have stået meget højere på min favoritliste, for det er en finale, der passer dem. Kron er skabt til denne slags eksplosive bakker, og mens Kamp er tungere, har han på Kiddesvej vist, at han sagtens kan gøre det godt, når vi taler om Kiddesvej-bakker som denne. Begge er også hurtige i en flad spurt, og hvis ikke Kamp lider for meget under de mange højdemeter og stigningen forinden, er det altså guf for dem begge. Problemet er, at de begge endte langt tilbage i dag, og det kan indikere, at de slet ikke er i form efter pausen. Det kan heldigvis også betyde, at de var involveret i det store styrt, hvorfor formen kan være langt bedre end antaget. Det har ikke været muligt for mig at finde en forklaring på tidstabet, men vi er nødt til at holde døren åben for, at uheld er forklaringen. Problemet er så naturligvis, at et styrt jo kan have efterladt dem temmelig forslåede.

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

I dag så vi heldigvis igen, at Sylvain Moniquet har rejst sig efter sin svage sæsonstart, og derfor bør han gøre det godt igen i morgen. Rangeret efter vinderpotentiale står han dog lavt. Han er ikke rasende eksplosiv, og han er tillige spurtsvag. Han skal altså finde en vej til at komme alene hjem, og det er svært, når der er mange, der er stærkere og mere eksplosive end ham. Det kræver, at han klarer positionskampen, der bliver svær, og at han udnytter en stilstand til at køre væk. Han har formen til det, men meget skal flaske sig.

 

I dag blev det som ventet lidt for hårdt for Rune Herregodts, men han forsvarede sig pænt. Man må antage, at han står bedre i denne eksplosive finale, men spørgsmålet er også, om ikke bakken er for stejl. Vi ved, at han kommer ret langt på sin spurt, hvis han med et svagt hold kan klare positionskampen. Jeg har bare lidt svært ved at se ham blande sig med alle klatrerne på disse procenter.

 

Damiano Caruso bør ende langt fremme, men jeg vil forvente, at han er ren hjælper for Mohoric, ligesom jeg nu forventer, at Pavel Sivakov, Geraint Thomas, Thymen Arensman, Laurens De Plus, Tim Wellens, Davide Formolo, Finn Fisher-Black, Lennard Kämna, Callum Scotson, Lucas Hamilton, Louis Vervaeke, Mattia Cattaneo og Jan Hirt er rene hjælpere. Finalen passer Koen Bouwman, men han blev sat meget tidligt i dag og synes som frygtet slet ikke i form. Yannis Voisard, Carl Fredrik Hagen, Jonathan Lastra, Antwan Tolhoek, Max Poole, Ruben Fernandez, Sam Oomen, Mark Donovan og Marcin Budzinski gjorde det alle hæderligt i dag, men det er svært at se dem gøre det bedre i en finale som denne. Jeg er spændt på, hvad Dorian Godon kan, men bakken må være for stejl, og efter i dag er det svært at tro på Antonio Tiberi, Mark Padun, Paul Double og Tobias Foss, der ikke passer til stigningen, eller Matteo Sobrero og Giovanni Aleotti, der ellers passer til denne slags finaler. Endelig er jeg spændt på at se, hvad Marijn van den Berg kan i denne mere eksplosive finale efter dagens flotte præstation.

 

Feltet.dks vinderbud: Michal Kwiatkowski

Øvrige vinderkandidater: Joao Almeida, Matej Mohoric

Outsidere: Oscar Onley, Ilan Van Wilder, Rafal Majka, Lennert Van Eetvelt, Eddie Dunbar

Jokers: Samuele Battistella, Sergio Higuita, Andrea Vendrame, Lenny Martinez, Kevin Vauquelin, Christian Scaroni, Brandon McNulty, Ruben Guerreiro, Nicola Conci, Andreas Kron, Alexander Kamp, Sylvain Moniquet, Rune Herregodts

 

SE TOUR DE L’AIN UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Michal Kwiatkowski
Joao Almeida, Matej Mohoric
Oscar Onley, Ilan Van Wilder, Rafal Majka, Lennert Van Eetvelt, Eddie Dunbar
Samuele Battistella, Sergio Higuita, Andrea Vendrame, Lenny Martinez, Kevin Vauquelin, Christian Scaroni, Brandon McNulty, Ruben Guerreiro, Nicola Conci, Andreas Kron, Alexander Kamp, Sylvain Moniquet, Rune Herregodts
Damiano Caruso, Max Poole, Pavel Sivakov, Yannis Voisard, Carl Fredik Hagen, Jonathan Lastra, Antwan Tolhoek, Louis Vervaeke, Mattia Cattaneo, Ruben Fernandez, Sam Oomen, Mark Donovan, Matteo Sobrero, Giovanni Aleotti, Tim Wellens, Dorian Godon, Marcin Budzinski, Antonio Tiberi, Mark Padun, Paul Double, Tobias Foss, Geraint Thomas, Thymen Arensman, Laurens De Plus, Tim Wellens, Lennard Kämna, Callum Scotson
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Pologne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?