Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour du Limousin

Optakt: 3. etape af Tour du Limousin

20. august 2020 15:30Foto: Sirotti

En Fernando Gaviria i storform var i hopla på 2. etape og tog en sjælden udbrudssejr, mens Joel Suter højst overraskende kørte sig i løbets førertrøje. Gaviria jagter mere succes, og samtidig er klassementet uhyre åbent, når det torsdag går løs med en 3. etape, der samlet set er den sværeste, men ikke har den vanskeligste finale.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Efter en lidt lettere dag venter det, der muligvis kunne være løbets kongeetape, men det kan sagtens vise sig, at 3. etapes finale er for let til at gøre forskelle. Ganske vist har etapen med mere end 3200 højdemeter mere klatring end de øvrige dage, men mange af højdemeterne findes tidligt på etapen. Mod slutningen venter en svær bakke, men den har top med næsten 15 km til mål, og derfor kunne det sagtens blive en dag, hvor et reduceret felt skal spurte om sejren. Terrænet er dog også oplagt til angreb, og det kan derfor sagtens hænde, at manden i gult og hans hold kommer til kort i forsøget på at kontrollere det uvejsomme terræn.

 

I alt skal der tilbagelægges 177,9 km, der fører feltet fra Ussac til Chamberet. Allerede fra start går det opad, når man følger en let stigende vej mod nordøst helt frem til dagens første spurt, som kommer efter 26,9 km. Det fortsætter med at stige lidt, inden man drejer mod sydøst for at følge en halvkringlet nedkørsel. I bunden drejer man mod nord ind på kategori 2-stigningen Cote des Monedieres (3,0 km, 5,6%), som er en relativt jævn opkørsel med top efter 44,2 km. På toppen fortsætter det med at stige mod nord frem forbi dagens anden spurt, der er placeret efter 52,3 km, og faktisk går det også herefter opad mod nordøst frem til bunden af kategori 2-stigningen Cote des Geants (6,5 km, 3,5%), der indledes når man drejer mod nord. Den er dog ganske let og aldrig stejl, men når toppen rundes efter 64,3 km, er man oppe i hele 831 m højde.

 

Trængslerne er dog ikke slut. En kort nedkørsel leder mod øst, inden man drejer mod nord ind på den stejle kategori 1-stigning Cote de la Vaysse (2,2 km,7,6%), der stiger med 7,6%, 9,0% og 9,8% over de første tre 500 m-segmenter og slutteligt kun 5,1% over de sidste 700 m frem mod toppen, der rundes efter 64,3 km. Herfra fortsætter det uvejsomme terræn, idet en ultrakort nedkørsel mod sydvest afløses af et længere stigende stykke, som fører mod nordøst.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Først i byen Bonnefond slutter et langt stykke, der siden starten hovedsageligt har været stigende. Nu drejer man nemlig mod nordvest og senere vest for at følge en vej, der har nogle enkelte mindre bakker, men hovedsageligt er faldende. Efter 109,0 km rammer man den afsluttende rundstrækning, hvorefter man kører de sidste 12,7 km, der fører mod vest og syd og alle falder ganske pænt, indtil den sidste km stiger med 3,4% i snit frem mod stregen, som krydses efter 121,7 km.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den i alt 56,2 km lange rundstrækning, der er placeret øst for målbyen. Den første del er relativt let, idet det primært er faldende, mens man kører mod syd ned til det sydligste punkt. Her drejer man mod nordvest for at køre op ad et længere stigende stykke forbi den sidste spurt, som kommer efter 139,9 km, inden det fortsætter med at stige mod nord.

 

Herefter venter en temmelig kringlet nedkørsel, som leder mod vest og nordvest, inden det begynder at stige frem mod bunden af dagens sidste udfordring, kategori 2-stigningen Cot de la Trassoudaine (1,7 km, 6,3%), der har en stejl først kilometer med et gennemsnit på næsten 8%, mens den blot stiger med 4,1% over de sidste 700 m. Toppen rundes med 12,9 km igen, hvorefter det falder mod vest og syd ad en lidt småkringlet nedkørsel. Med 3 km flader det ud, inden det stiger med knap 3,4% over den sidste kilometer. Finalen er teknisk helt ukompliceret, da vejen kun bugter sig let over mere end 5 km til slut, inden man skal igennem en rundkørsel med 800 m igen, hvorefter man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 3222 højdemeter.

 

Chamberet har ikke tidligere været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

 

 

 

 

Vejret

Der venter endnu en dag i den franske bageovn på en torsdag, der vil være næsten skyfri og byde på temperaturer på 33 grader. Vinden vil være let til jævn og komme fra syd. Det giver med- og sidemedvind stort set hele vejen frem til rundstrækningen. Her vil der være modvind på første del og derefter primært med- og sidemedvind frem til toppen af bakken. Nu følger et kort sidevindsstykke og derefter direkte modvind på den alenlange opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Efter dagens flyvende præstation må Fernando Gaviria ærgre sig over, at han - ligesom visse optaktsskribenter - lod sig snyde af finalen på 1. etape, der viste sig meget lettere end ventet. Havde han ikke ageret hjælper tirsdag, havde han lige nu været storfavorit til at vinde løbet samlet, men nu må han nøjes med at bruge kørelysten og formen til at jagte etaper.

 

Kampen om den samlede sejr er dog uhyre interessant. Joel Suter, der ikke har vist meget hidtil, er nu højst overraskende i førertrøjen, hvilket nok engang vidner om, hvor vanskeligt det er at kontrollere det ru Limousin-terræn. Det blev ikke lettere af, at Vini-holdet som spået var uhyre svagt, og en isoleret Luca Wackermann kunne ikke stille meget op.

 

Det er formentlig en advarsel til Suter. Bingoal-holdet er ikke meget stærkere, og 3. etape egner sig langt mere til angreb. Det eneste af de store WorldTour-hold, der kan vinde samlet alene i kraft af deres sprinter, er FDJ, men meget skal flaske sig, hvis Jake Stewart skal finde de 11 sekunder, han mangler.

 

Det kan godt gøre det til et mareridt for Bingoal. Etapen har en meget svær første halvdel, hvor det synes helt givet, at det belgiske hold ikke kan kontrollere alene. Allerede i dag så vi en vis passivitet, indtil FDJ og Cofidis gik all-in på at skabe samling, og det er meget tvivlsomt, om der er hold, der går ind til etapen med et entydigt fokus på massespurter.

 

Det afgørende er, om UAE satser 100% på en spurt, eller om de vil bruge deres kollektive styrke til at få det hele til at eksplodere. FDJ vil måske have et lille blik mod en spurt, men kan ikke satse hele butikken på det. Kun Caja Rural synes at have en helt klar interesse i at skulle spurte, men selv de var meget aggressive i dag. Og alle andre store hold vil ud over stepperne.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Jeg forventer derfor en vild og voldsom start, hvor det vil tage lang tid at få et udbrud etableret. Når det er sket, bliver det interessant at se, hvem der er kommet med. Er FDJ og UAE begge repræsenteret, tror jeg, at det bliver meget svært at skabe samling for det lille Bingoal-hold. Hvis til gengæld særligt UAE misser ud, bør det kunne samles til finalen, og så kan vi få enten en reduceret massespurt - nok det mest sandsynlige - eller endnu en herlig finale, hvor et angreb på sidste stigning giver pote.

 

Gavirias kørsel i dag får mig til at tro, at UAE vil derudad, og derfor tror jeg ikke på en spurt. Det betyder i sagens natur også, at det bliver lidt af et lotteri at spå om vinderen. Listen er alenlang, men man skal dog være en ganske stærk rytter for dels at komme fri i den hårde indledning og siden gøre det færdigt i en vanskelig finale med en puncheurspurt til sidst.

 

Jeg vælger at pege på Fernando Gaviria igen, men atter fra et udbrud. Colombianeren var i overdådigt kørehumør i dag, og det vil han sikkert være igen i morgen. Terrænet passer ham glimrende, og UAE har det suverænt stærkest hold, hvorfor de meget vel kan ende med flere mand i en eventuel frontgruppe. I det tilfælde vil de have lettere ved at sætte deres sprinter op i en puncheurspurt, der passer ham. Til gengæld kan det blive svært, hvis han er alene, for ingen vil spurte mod den colombianske kanon. Det ville de dog heller ikke i dag, men her kontrollerede han det hele selv alligevel. Han virker så stærk, at jeg tror, at han tager karrierens anden udbrudssejr.

 

Af samme grund vil jeg pege på Rui Costa . Portugiseren så ikke stærk ud på 1. etape, men han viste trods alt form så sent som i weekenden. Hans chance for at vinde samlet er at køre offensivt, og UAE har holdet til at få det hele til at eksplodere. Costa er brølstærk i dette terræn, er en af løbets bedste klatrere og kan afslutte på bakken op til mål. UAE er så stærke, at jeg vil tro, at de også kan vinde med Jasper Philipsen og Marco Marcato fra udbrud, mens Brandon McNulty virker ret formsvag og formentlig er hjælper.

 

I dag smed David Gaudu lidt uventet tid. I skrivende stund har FDJ ikke givet en begrundelse, men det kan meget vel skyldes en defekt, eller at han ofrede sig for holdet, da der skulle skabes samling på en dag, hvor FDJ arbejdede meget. Formen så fornuftig ud med angrebet i finalen på 1. etape, og han er ubetinget løbets bedste klatrer. Dette er selvfølgelig ikke Gaudu-terræn, men han er en glimrende puncheur, og bakken til sidst kan fra et udbrud bruges til at køre alene. Også den stærke Olivier Le Gac kan vinde fra udbrud, men han mangler spurten. Den har den lovende Simon Guglielmi, men det kan blive svært for ham at gøre det færdigt i dette selskab.

 

Arkea har et meget spændende hold med mange kandidater. Særligt Benjamin Declercq er interessant, da han både kan klatre og spurte, specielt på en bakke. Han viste god form både på 1. etape og i Hageland forleden. Det er dog også terræn for dagens nr. 3, Kevin Ledanois, og Connor Swift, der begge er stærke og hurtige samt for Anthony Delaplace, der dog mangler spurten.

 

Ag2r har også en række spændende kandidater. Det gælder i første rækker Quentin Jauregui, der er den eneste på holdet, som også kan gøre det færdigt i en spurt. Han vil til gengæld elske den stigende finale. Holdet har også udbryderkongen Alexis Gougeard, der er en mester i at køre alene hjem i franske løb af denne type, samt Geoffrey Bouchard, der efterhånden har fundet formen, men kan finde terrænet for let.

 

Cofidis var meget aktive med deres angreb i dag, og det vil de sikkert være igen i morgen. Drømmen må være at få enten Dimitri Claeys eller Piet Allegaert afsted, da de begge er stærke i dette terræn og kan afslutte. Særligt Claeys virker sjældent velkørende. Man kan også håbe, at Nathan Haas måske kan vise lidt. I dag arbejdede han i hvert fald fornemt for holdet med et alenlangt føringsarbejde, og terrænet og spurten passer ham.

 

Nippo har en stærk kandidat i Mauro Finetto, der er specialist i dette terræn og endelig synes i form. Også Alessandro Fedeli fortsætter med at imponere, som vi senest så i dag, og han viste sidste år i Kroatien, at han kan vinde fra udbrud. Delio Fernandez og Romain Combaud er stærke i dette terræn, men får svært ved at gøre det færdigt.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Caja Rurals spændende Gonzalo Serrano er som skabt til dette terræn og kan også gøre det færdigt, men han synes ikke at have sin allerbedste form. Han minder som type meget om Jonathan Lastra, der er knap så stærk, men som synes stærkere lige nu. Og så er der hos Sunweb en velkørende Michael Storer, der dog nok finder det hele lidt for let, samt Nico Denz, der er gået i stå, men før har været stærk i udbrud. Og så er hurtige Thibault Ferasse, der sidste år choksejrede i Mayenne, tilsyneladende også i form.

 

Bliver det en spurt, er Fernando Gaviria den indlysende storfavorit, men det kan ikke udelukkes, at Jasper Philipsen nu skal have sin chance. Også han kan lide den stigende finale. Den værste rival er klart Jon Aberasturi, der på denne bakke reelt vil have en chance for at gøre UAE trods. Det samme vil Eduard Grosu, der dog kan være mærket af 1. etapes styrt, samt Jake Stewart, der på 1. etape viste, at han skal tages seriøst i hårde afslutninger som denne. Sidste rytter med en vinderchance er nok Thomas Boudat, der i dag viste lidt form og før har vundet på dette niveau. Til gengæld tvivler jeg på, at en ellers velkørende Max Kanter kan vinde efter så hård en dag i en stigende spurt. Andre kandidater er Mikel Aristi, Benjamin Declercq, Piet Allegaert og Jeremy Leveau, men det er svært at se dem vinde. Og Juan Jose Lobato og Danny van Poppel synes for formsvage.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria (udbrud)

Øvrige vinderkandidater: Rui Costa, David Gaudu (begge fra udbrud)

Outsidere: Benjamin Declercq, Quentin Jauregui, Dimitri Claeys, Mauro Finetto, Gonzalo Serrano (alle fra udbrud)

Jokers: Connor Swift, Kevin Ledanois, Alexis Gougeard, Piet Allegaert, Alessandro Fedeli, Jasper Philipsen, Jonathan Lastra, Thibault Ferasse (alle fra udbrud)

Kandidater til en spurt (i prioriteret rækkefølge): Fernando Gaviria, Jon Aberasturi, Jasper Philipsen, Eduard Grosu, Jake Stewart, Thomas Boudat

Fernando Gaviria
Rui Costa, David Gaudu
Benjamin Declercq, Quentin Jauregui, Dimitri Claeys, Mauro Finetto, Gonzalo Serrano
Connor Swift, Kevin Ledanois, Alexis Gougeard, Piet Allegaert, Alessandro Fedeli, Jasper Philipsen, Jonathan Lastra, Thibault Ferasse
Fernando Gaviria, Jon Aberasturi, Jasper Philipsen, Eduard Grosu, Jake Stewart, Thomas Boudat
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Limousin
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?