Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour of Slovenia

Optakt: 3. etape af Tour of Slovenia

17. juni 2022 13:41Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux

Dylan Groenewegen fik sin sejr på løbets eneste rigtige sprinteretape, men nu går han i overlevelsesmode. Fredag gælder det nemlig den første rigtige klassementsetape, hvor Tadej Pogacar sidste år kørte fra alt og alle, men hvor den svære stigning også kommer så tidligt, at det i stedet bliver en puncheurafslutning for de eksplosive afsluttere på bakken i Celje.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of Slovenia uden afbrydelser

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Klassementskampen indledes for alvor fredag, når det gælder en total kopi af den etape, hvor Tadej Pogacar sidste år kørte fra alt og alle. Der er tale om en kort etape over bare 144,6 km med i alt 2104 højdemeter. Med 18,6 km igen når man toppen af Svetina (5,4 km, 7,5%), hvor Pogacar satte sit dødsstød, inden de eksplosive puncheurs skal slås om det på bakken op til slottet i Celje (1,9 km, 7,2%, max. 12%) i en lidt kringlet final med mange sving frem mod bakken, der går ad en snoet vej.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Efter nogle tørre dage venter en ustadig fredag. Der vil være en risiko for tordenbyger på 50-75%, men den vil være mindst i finalen. Temperaturen i mål vil være 24 grader, og der vil være en let vind (8-10 km/t) fra øst. Det giver hovedsageligt side- og modvind i den indledende fase, indtil man får side- og medvind på den lange stigning. Der vil være medvind på nedkørslen og derefter sidevind, indtil man får modvind ind gennem Celje. Slutteligt vil der være skiftevis med- og sidevind på målbakken.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens urimeligt mange løb bliver det en skitseagtig gennemgang af favoritterne.

 

Sidste år gik jeg ind til denne etape med en forventning om, at den ville ende i en puncheurspurt, men jeg blev klogere. Tadej Pogacar angreb på den lange stigning, kørte fra alt og alle og lagde grunden til den samlede sejr. Stigningen er også ganske svær, og hvis Pogacar vil, kan han formentlig igen køre fra alt og alle.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Vil han så det? Det tror jeg. Ganske vist er det Rafal Majka, der har førertrøjen, men polakken har ikke lagt skjul på, hvem der skal vinde løbet samlet. Det er naturligvis den lokale helt, og spørgsmålet er mest, hvor han kommer med dødsstødet. Han kan sagtens vente til lørdagen, hvor vi passerer gennem hans hjemby, men med den kørelyst, han udviser, vil jeg tro, at han gerne vil gøre det færdigt allerede i morgen.

 

Derfor regner jeg også med et opgør mellem favoritterne. UAE må ventes at kontrollere, og de kan sagtens få hjælp af Bahrain, da Matej Mohoric også har denne etape som et mål. Herefter regner jeg med en stor Pogacar-offensiv på stigningen, og mit bud vil være, at han igen kører alene hjem.

 

Det er dog også muligt, at vi ser et af to andre billeder. Det kan være, at han får Majka med sig, og så vil de naturligvis køre samlet til mål. Det kan også være, at vi får samme trio som i går, men denne gang vil Domen Novak så måske sætte sig på hjul, da han allerede har vundet tid i klassementet. Jeg tror dog ikke, at de to UAE-ryttere vil være bange for at slæbe ham med, da Pogacar altid kan gøre det færdigt i puncheurspurten til sidst. Endelig er der også den mulighed, at Pogacar kører etapen defensivt, og at vi får en puncheurspurt som i 2018, men det vil undre mig, hvis han holder sig i ro.

 

Uanset hvordan det går må Tadej Pogacar være favorit. Jeg tror, at han kører fra alt og alle, men også hvis vi ender med en trio, vil han med sin spurt have den største chance for at gøre det færdigt. Når han mål sammen med Majka, er det også tænkeligt, at det nu er hans tur til at vinde, og skulle det hele blive samlet til en puncheurspurt, er der ingen, der kommer i nærheden af ham. Derfor er han den store favorit.

 

Den eneste, der kan slå ham, er formentlig Rafal Majka. Når de to UAE-ryttere sammen til mål, er det tænkeligt, at Majka igen får sejren, fordi Pogacar kan vinde på sin hjemmebane lørdag i stedet. Alternativt har de selskab af Novak - eller måske Lucas Hamilton, hvis han finder benene - og så kan de angribe på skift, som de gjorde i går. Majka har altså to veje til sejr.

 

Jeg kan ikke se UAE smide denne sejr væk, men det er vel Matej Mohoric, der har den største chance. Han plejer at blive sat på stigningen, men derefter at komme blæsende på nedkørslen. Holder Pogacar sig i ro, vil han måske kunne lave et angreb nedad, men ellers må han forsøge at komme tilbage. At slå Pogacar i en spurt er svært, men det er vel ham, der har den største chance.

 

Sean Bennett imponerede forleden og bekræftede det niveau, han viste i Tyrkiet. Han eksploderede totalt, men han viste, at han er en af de bedste klatrere. Han vil måske kunne køre med, hvis de bliver en lidt større gruppe på stigningen, men ellers har han en hæderlig puncheurspurt til sidst.

 

Bahrain har også Jan Tratnik, der synes i god form. Også han vil være god i denne afslutning, men heller ikke han slå Pogacar. Han bør dog have en god chance for at lave et godt resultat, og måske kan han og Mohoric udnytte et Bahrain-overtal til alligevel at finde på et eller andet.

 

Den store skuffelse i går var Lucas Hamilton, der synes træt efter Giroen. Man kan håbe, at det bare var en dårlig dag, og at benene skulle i gang igen. Er det tilfældet, burde han have en chance for at gå med de bedste på stigningen, og sidder både han og Novak der, kan de måske drille UAE ved begge at angribe. Han har også tidligere vist, at han godt kan spurte på en bakke, og derfor burde han kunne lave et godt resultat.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

En anden, der kan spurte på en bakke, er Nicola Conci. Han er trods sin lange pause i form, og han burde være en af de bedste på denne etape. At vinde over UAE er en umulighed, men han bør ende langt fremme, når der skal spurtes om placeringerne på bakken.

 

Er den for svær for Vincenzo Albanese? Det tror jeg. Jeg har haft en lille tendens til at overvurdere ham på stigninger som disse, men han har omvendt forbedret sin klatring enormt. Han virker relativt frisk efter Giroen, og han burde have en god chance for at lave et resultat på denne etape.

 

Det gør Fernando Barcelo også. Spanieren har i år fundet en hurtighed, vi ikke tidligere har set, blandt andet i Valencia og Catalonien. Også i går kørte han en god spurt, og denne burde vel i virkeligheden passe ham bedre. Han kan dog ryge af på stigningen, der kan være for svær for ham.

 

Der er naturligvis også Domen Novak. Kroaten er tydeligvis en af de tre stærkeste, men det er ret umuligt at se ham vinde. Han er helt uden punch, og finalen passer ham derfor dårligt, samtidig med at han er uden frihed. Han bør stadig ende langt fremme på sin form, men sejren bliver svær

 

Det gør den også for Lorenzo Fortunato, der heller ikke synes på toppen efter sit styrt i Adriatica Ionica. Han er også uden punch, og derfor er det ikke en finale for ham. Han burde som en af de gode klatrere dog ende langt fremme.

 

Jeg er også spændt på at se, om Fabio Felline og Davide Gabburo kan være med i denne finale, og hvor langt Luka Mezgec kan komme. Andre ryttere, jeg vil have en vis forventning til, er Paul Double, Edward Ravasi og Ivan Moreno.

 

Feltet.dks vinderbud: Tadej Pogacar

Øvrige vinderkandidater: Rafal Majka, Matej Mohoric

Outsidere: Sean Bennett, Jan Tratnik, Lucas Hamilton, Nicola Conci, Vincenzo Albanese

Jokers: Fernando Barcelo, Domen Novak, Lorenzo Fortunato, Davide Gabburo, Fabio Felline, Poul Double, Edward Ravasi, Ivan Moreno

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Tadej Pogacars sejr fra 2021 og Rigoberto Urans sejr fra 2018.

 

 Livestream Tour of Slovenia uden afbrydelser

Tadej Pogacar
Rafal Majka, Matej Mohoric
Sean Bennett, Jan Tratnik, Lucas Hamilton, Nicola Conci, Vincenzo Albanese
Fernando Barcelo, Domen Novak, Lorenzo Fortunato, Davide Gabburo, Fabio Felline, Poul Double, Edward Ravasi, Ivan Moreno
Luka Mezgec, Alex Tolio, Vojcech Repa, Joel Nicolau, Sergio Martin, Jon Agirre, Jonathan Lastra, Diego Rosa, Hector Carretero, Jan Polanc, Robert Stannard, Mattia Bais, Kristian Sbaragli, Gal Glivar
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?