Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Circuit Franco-Belge

Optakt: Circuit Franco-Belge

28. september 2023 14:50Foto: Sirotti

Den sidste del af sæsonen har altid handlet hovedsageligt om endagsløb, og i Europa er der kun ét løb, der har brudt trenden. Circuit Franco-Belge, der efter nogle år under navnet Tour de l’Eurometropole nu igen lyder sit gamle navn, har i mange år været det sidste etapeløb i sæsonen, men uheldigvis har økonomiske vanskeligheder for nu efterhånden mange år siden tvunget arrangørerne til at reducere det til et endagsløb, der efter et år som sommerløb er tilbage på sin faste plads på kanten til oktober og i år med en ny langt hårdere rute end tidligere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE CIRCUIT FRANCO-BELGE OG CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Løbets rolle og historie

Cykelkalenderen har en smuk anatomi, der betyder, at forskellige dele af sæsonen er fokuseret på forskellige typer af løb. Mens sæsonens første måneder typisk handler om etapeløb, stjæler klassikerne og endagsløbene opmærksomheden midt på foråret. Efter Liege-Bastogne-Liege er det igen etapeløbene, der dominerer den sidste del af foråret og det meste af sommeren, indtil klassikerne igen tager over i september og oktober.

 

Der har længe været en del etapeløb i Asien og Oceanien i sidste del af sæsonen, hvoraf specielt Herald Sun Tour, Abu Dhabi Tour og Tour of Beijing har været i stand til at tiltrække stærke startfelter. I de seneste år har der desuden været en voldsom tilvækst af kinesiske etapeløb, og begivenheder som Tour of Hainan og Tour of Taihu Lake håber at udvikle sig til noget betydeligt større i fremtiden, ligesom Tour of Guangxi nu også afvikles som et sent WorldTour-løb.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

I Europa er etapeløbssæsonen imidlertid traditionelt blevet afsluttet efter Vuelta a Espana, men ét løb har dog givet rytterne en mulighed for at komme i aktion over flere dage mod slutningen af året. Circuit Franco-Belge var i mange år det eneste etapeløb sidst på sæsonen og blev typisk afviklet i ugen efter VM.

 

Som navnet viser, afvikles løbet tæt på den fransk-belgiske grænse, og det besøgte altid begge lande. Det blev første gang afviklet helt tilbage i 1924 og har altid fundet sted sidst i september eller først i oktober. Det blev aflyst fra 1940 til 1954, men siden tilbagekomsten er det kun 1968-, 1970- og 2020-udgaverne, der ikke har fundet sted. Det har ganske vist aldrig været kalenderens største løb, og vinderlisten mangler det stjernestøv, man finder i mange andre belgiske løb, men det var altid en perfekt chance for rytterne at gøre brug af den gode form, de har bygget op forud for VM. I 2012 skiftede det navn til Tour de l’Eurometropole, som det gik under i årene frem til og med 2021.

 

Circuit Franco-Belge finder sted i en relativt flad del af Europa, og derfor har det altid været en begivenhed for stærke sprintere, der har kunnet overleve de små stigninger i området, som er kendt fra Gent-Wevelgem. Det gjorde det til perfekt forberedelse til Paris-Tours og dermed som regel en god formindikator forud for sæsonens sidste store klassiker. Blandt de seneste vindere finder man navne som Robbie McEwen, Jimmy Casper, Gert Steegmans, Tyler Farrar, Adam Blythe, Jurgen Roelandts, Jens Debusschere og Arnaud Demare, og det afspejler tydeligt hvilken ryttertype, der typisk var fremme i dette terræn.

 

Uheldigvis er løbet kommet i økonomiske problemer, og i 2016 blev det derfor reduceret til et endagsløb, der blev afviklet på den rundstrækning, der i de sidste år blev brugt til sidste etape. Det har naturligvis fjernet dets rolle som det sidste etapeløb i den europæiske sæson - en rolle, der fra 2019 er overtaget af Kroatien Rundt, som nu afvikles efter Vueltaen. Det betyder imidlertid ikke, at løbet har tabt blot den mindste prestige, og i 2016 havde man måske endda et stærkere felt end tidligere. Da VM fandt sted på en flad rute i Qatar, var mange sprintere i storform, og mange brugte det belgiske løb som et af de sidste forberedelsesløb forud for det store slag i ørkenen. På startlisten fandt man navne som Tom Boonen, Fernando Gaviria, Arnaud Demare, Jens Debusschere og Dylan Groenewegen, der alle ventedes at spille prominente roller i Mellemøsten.

 

I 2017 var der tale om en lille økonomisk genrejsning, da arrangørerne havde held til også at afvikle et opvarmningsløb, Omloop Eurometropole, dagen inden hovedbegivenheden. Desværre blev det en engangsforeteelse, og siden 2018 har der igen tale om et enkeltstående løb. I 2018 fik løbet lidt ekstra opmærksomhed, da en generel kalenderændring betød, at det blev afviklet i ugen op til VM, men i 2019 og 2021 var det tilbage på sin faste plads, hvor det var et af de største løb på den nordeuropæiske post-VM-kalender, som ledte frem til Paris-Tours - et løb, det altid har været forberedelse til. Samtidig har det med sin 1.Pro-status været et af efterårets største på den europæiske kalender, og efter en lille nedtur i 2019, hvor der blot var fem WorldTour-hold til start, blomstrede løbet i 2021- måske grundet det udskudte Paris-Roubaix - med deltagelse af ikke færre end 11 af de bedste hold.

 

I 2022 forandredes alt imidlertid. Løbet tog igen sit gamle navn, Circuit Franco-Belge, og samtidig besluttede arrangørerne at flytte det til begyndelsen af august. Oprindeligt var det med ønsket om at undgå den konkurrence med Benelux Tour, som den oprindelige kalender havde skabt, men da det løb siden blev aflyst, var flytningen i virkeligheden unødvendig. Det var da også et engangseksperiment for i 2023 er løbet tilbage på sin fase plads i ugen efter VM. Den nye dato og det nye navn var imidlertid ikke eneste forandring, da løbet også fik en ny og hårdere rute, da man flyttede målet væk fra den gamle målby Tournai, og det forandrede totalt det gamle sprinterløb. Noget tyder på, at den slags eksperimenter vil fortsætte, for i 2023 har man igen fundet en ny målby og endda en endnu hårdere rute, hvor der for første gang er mål på en stigning.

 

Sidste års udgave var altså den eneste sommerudgave og den første med en ny og hårdere rute. Mange var i tvivl om, hvorvidt det ville ende i en massespurt, og det viste sig, at den nye rundstrækning var hård nok til at undgå det klassiske scenarium. Ganske atypisk var sprinterne Alexander Kristoff med i den fronttrio, der samledes til sidst, hvor han slog pjalterne sammen med Dries Van Gestel og Victor Campenaerts, og efter en intens jagt kunne de spurte om sejren 15 sekunder foran feltet. Her viste nordmanden sig ikke overraskende hurtigst, da han sejrede foran Van Gestel og Campenaerts. Da han i år kører CRO Race, forsvarer Kristoff ikke sin titel, men da både Van Gestel og Campenaerts er med igen bliver der deltagelse af to af rytterne fra det seneste podium.

 

SE CIRCUIT FRANCO-BELGE OG CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Som sagt har det været planen at lade det nye endagsløb bruge samme rundstrækning, der i mange år har været anvendt til finalen på sidste etape af det nu hedengangne etapeløb. Det var tilfældet i de tre første udgaver, men det ændrede sig i 2019. Målbyen var stadig Tournai, men man droppede den nordlige rundstrækning, hvor Col de la Croix Jubaru var hovedudfordringen, til fordel for en ny, sydlig rundstrækning med den lille Cote d’Ere som væsentligste forhindring. Det var dog en engangsundtagelse, for efter coronaaflysningen i 2020 var den klassiske rundstrækning tilbage i 2021.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Som beskrevet ovenfor forandredes alt i 2022. Det gjaldt navnet, det gjaldt datoen, og det gjaldt ruten. I de seneste år er man kørt mellem La Louvière og det klassiske mål i Tournai, men sidste år vendte man rundt på tingene og kørte den omvendte vej. Ideen om en indledende rejse mellem de to byer efterfulgt af omgange på en rundstrækning fastholdtes dog, men man var selvsagt nødt til at finde en ny rundstrækning. Det gjorde man i det kuperede område vest for målbyen, og den var markant hårdere end den rundstrækning, som havde været brugt hidtil, og som altid lagde op til massespurt, men kun i 2021 lykkedes med at sikre en samlet afgørelse.

 

Alt synes i disse år forandret hos et løb, der ellers længe var ret traditionelt. I år prøver man nemlig igen noget helt nyt, og det er ganske dramatisk. Man flytter nemlig målet til den ganske lille by Mont-de-l’Enclus, hvor man har designet en helt ny rundstrækning. Starten er stadig i Tournai, og man fastholder således konceptet med en indledende stækning, der denne gang dog i vidt omfang består af en omgang på en større rundstrækning, og omgange på en rundstrækning, men denne gang er der tale om en benhård omgang, der tre stigninger, der ikke blot tæller den berømte Knokteberg, men også har mål på toppen af en 1 km lang stigning, hvilket definitivt forandrer det tidligere sprinterløb.

 

Med en distance på 190,6 km er løbet også lidt længere, end det har været i de senere år, og det fører altså fra Tournai til Mont-de-l’Enclus. Man lægger ud med at køre mod nord ad en lige og flad vej. Her rammer man nærmest med det samme en 53,6 km lang rundstrækning, hvor man lægger ud med at køre cirka en halv omgang. Det betyder, at man efter 6,4 km når toppen af den tidligere finalestigning Col de la Croix Jubaru (1,7 km, 4,3%), inden det igennem fladt terræn går frem til en første passage af målbakken (1,0 km, 5,2%), hvor målstregen krydses for første gang efter 24,3 km.

 

Derefter køres en hel omgang på rundstrækningen, der er en forlænget udgave af finalerundstrækningen. En nedkørsel leder mod syd, inden man kører et meget kort stykke mod øst for derefter at køre mod nord op ad Col du Horlitin (1,7 km, 3,7%), der har 500 m med 6,9% midtvejs, men derudover er ganske let, og hvis top rundes efter 28,9 km. En nedkørsel leder igen mod syd, inden man atter kortvarigt kører mod øst og senere nord igennem fladlandet, indtil det går mod nord op ad Knokteberg (1,0 km, 7,9%), der er en jævn stigning med top efter 34,5 km.

 

Derfra bliver det meget lettere. En nedkørsel fører mod øst og sydøst, og derefter går det mod vest, syd og sydvest ad lange, lige og flade veje ned til det sydligste punkt. Herfra kører man den del, man allerede én gang har tilbagelagt, hvilket betyder, at man kører mod nord op ad den bløde Col de la Croix Jubaru (1,7 km, 4,3%), hvis top rundes efter 60,0 km. Herfra går det ad lange, lige og flade veje mod nord, nordøst, nord og sydøst, inden man slutter med at køre mod nord op ad målbakken (1,0 km, 5,2%), så stregen krydses for anden gang efter 77,6 km.

 

Løbet afsluttes nu med fem omgange på den 22,6 km lange finalerundstrækning, der i alt væsentligt blot er en forkortet udgave af den første rundstrækning. Starten er således den samme, hvilket betyder, at man for sjette og sidste gang når toppen af Col du Horlitin (1,7 km, 3,7%) med 17,9 km og af Knokteberg (1,0 km, 7,9%) med 12,4 km.

 

Derefter kører man igen mod øst og sydøst ad nedkørslen, inden det går mod vest igennem fladlandet, men i stedet for at dreje mod syd fortsætter man nu mod vest direkte hen til målbakken. Med 3700 m og 3500 m igen følger to sving lige i træk, og derefter går det ad en ret snoet vej frem til et sving med 1900 m igen. Dernæst drejer man med 1200 m og 1000 m igen, hvorefter sidste udfordring er et blødt sving med 800 m igen. Stigningen er ret ujævn, da den hovedsageligt stiger med 7-13% over de første 700 m - herunder med 13% over 100 m lige efter 500 m-mærket - men de sidste 300 m er med ca. 3% betydeligt lettere.

 

Løbet byder på i alt 2160 højdemeter, hvilket er ca. 200 flere end i 2022 og ca. 650 flere end på ruterne fra de foregående år.

 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

 

 

 

 

 

SE CIRCUIT FRANCO-BELGE OG CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

I 2016 forvandlede voldsomt vejr det ventede sprinterløb til et brutalt sidevindsræs, og løbets sene placering har ofte givet tvivlsomt vejr. Det gør den dog ikke i år, hvor Nordeuropa er ramt af sensommer. Ganske vist vil torsdagen være overskyet med kun ganske lidt sol, men med temperaturer på 19-20 grader vil det være lunt. Helt stille vil det ikke være, da der vil være en let til jævn vind (15-16 km/t) fra sydsydvest. På den store rundstrækning giver det hovedsageligt direkte modvind på første halvdel og direkte medvind på anden halvdel. På finalerundstrækningen vil der være sidemedvind på både Hortilin og Knokteberg samt sidemodvind på nedkørslerne. Derefter følger et længere stykke med sidemodvind. Det varer ved, indtil man med 1100 m igen får sidemedvind, der varer ved hele vejen frem til stregen.

 

Favoritterne

Det kan godt være, at løbet som endagsløb er en relativt ny ting, men der har nu ikke været meget nyt over ruten. Finalen var som sagt den samme, som vi længe kendte fra sidste etape af etapeløbet Circuit Franco-Belge, der stort set altid endte i en massespurt, og selvom det overraskende sjældent skete i tiden som endagsløb, var det trods alt en finale, vi kendte.

 

Sidste år blev alt kastet op i luften med den nye rute, der dramatisk forandrede det gamle sprinterløb. Det gør det i den grad også i år med endnu en ny rute. Sidste år var det trods alt stadig åbent, om vi ville få en spurt eller ej, men det er klart, at det er anderledes, når vi har afslutning på en bakke. Får vi en spurt, bliver det i hvert fald en puncheurspurt og ikke den klassiske massespurt.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Det virker dog ikke specielt sandsynligt, at vi får et samlet felt til sidst. Denne rundstrækning er vitterligt benhård, og der er ikke megen fladland. Vi kender endda Knokteberg ganske godt. Det er den vanskeligste stigning i Dwars door Vlaanderen, hvor den afgørende gruppe med bl.a. vinderen Christophe Laporte blev dannet tidligere i år. Det er en af de hårdere flamske stigninger, og når den skal forceres seks gange og fem gange mod slutningen af løbet, burde det blive ganske selektivt. Det lugter endda nok mere af Flandern Rundt end af Dwars door Vlaanderen, hvor chancen for en samlet afgørelse er ret stor.

 

Jeg forventer derfor, at det bliver et løb for Flandern-drengene, altså de ryttere, der excellerer i de hårdeste flamske løb. Det er klart, at feltet er af en anden kaliber, så man behøver ikke at hedde Pogacar, Van Aert eller Van der Poel for at køre finale, men jeg regner med et ret ærligt løb og et råt udskilningsløb, hvor de stærkeste kører finale, og hvor vi får en tidlig åbning på løbet.

 

Den slags plejer ofte at betyde, at stærkeste mand vinder, men helt så enkelt er det ikke. Løbet er så hårdt, at vi næppe vil have mange mand tilbage til sidst. Det betyder, at taktik og overtal også bliver en faktor, og et godt hold kan derfor være en fordel. Det er dog ret givet, at der ingen rigtige gaver er. Man skal være meget stærk for at køre og kunne gøre det færdigt i denne finale, og vanskeligheden øges blot af, at der vil være medvind på alle stigninger, hvilket øger sandsynligheden for, at de stærkeste kan sætte sig igennem.

 

Selve målbakken er også en udfordring. De første 700 m er ganske stejle, men den flader ud over de sidste 300 m. I teorien ville mange holdbare sprintere nok godt kunne begå sig fornuftigt her, hvis det var et samlet felt, der skulle afgøre det. Det forventer jeg jo som sagt slet ikke. Får vi ikke en solosejr, bør den med medvind efter et hårdt løb være så svær, at stærkeste og mest friske mand vinder.

 

Årets felt afspejler også den nye rute. Der er renset ud i de ene sprintere, og i stedet er de stærke klassikertyper hentet ind. Selvom løbet fortsat trives med flere stærke hold end tidligere, kunne man dog godt have ønsket sig lidt flere end de syv WorldTour-hold, der er en nedgang i forhold til de seneste to sæsoner.

 

Ét hold skiller sig dog markant ud, og det er end ikke et WorldTour-hold. Lotto kommer med næsten hele A-kæden til denne slags løb, og i et løb, hvor taktik og overtal godt kan blive afgørende, kan de meget vel have en enorm fordel i finalen, hvor de bør sidde i massivt overtal. Derfor kan det også være lidt svært at pege på en entydig favorit, fordi taktik godt kan bestemme vinderen, men med den trup har Lotto i hvert fald en god chance for, at han kommer fra deres hold.

 

Jeg tror faktisk, at jeg går med Maxim Van Gils Den belgiske puncheur arbejdede for Arnaud De Lie i sine første løb efter pausen og blev syg i Montreal, men nu synes formen at være der. Han efterlod et uhyre overbevisende indtryk i Luxembourg, hvor han lignede en af de allerstærkeste på kongeetapen, hvor han vandt spurten i favoritgruppen på en puncheurbakke i stil med denne, og han kørte derefter alene væk på sidste etape. Det var ikke tv-dækket og skyldtes nok meget taktik, men det efterlod indtrykket af en uhyggelig Van Gils, der nærmer sig det niveau, som sendte ham i top 11 i alle ardennerklassikerne i år.

 

Dette løb er måske en anelse let for en ardennerfyr, men trykker han til på Knokteberg, vil meget få kunne følge ham. Derefter vil Lotto med deres overtal kunne bakke af, og jeg kan sagtens se ham køre alene hjem til en solosejr. Selv hvis han har selskab, er han en af løbets allerbedste afsluttere på en bakke som denne, og han kan således vinde på flere måder. Jeg tror dog mest af alt, at han kører alene fra distancen og endelig tager årets første sejr.

 

Det naturlige valg havde ellers nok været Arnaud De Lie. Belgieren var slet og ret uhyggelig til EM, hvor han afslutning var så mageløs, at det vist er ret klart, at Belgien kørte for den forkerte mand. Dette løb er imidlertid også betydeligt hårdere, og vi så i Dwars door Vlaanderen, at han på Knokteberg havde det svært. Denne rute er hårdere, men til gengæld synes han mere formstærk, ligesom feltet er svagere. Derfor kan det sagtens vise sig, at han vil være stærkeste mand, og med det punch, han viste i Quebec og ved EM, er der næppe nogen, der slår ham på målbakken. Baseret på Dwars tror jeg dog, at Van Gils kan være en anelse stærkere undervejs, og hvis først holdkammeraten er væk, vil han være låst.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Et tredje bud er Lennert Van Eetvelt. Også for ham kan løbet være for let, men han er ikke uden punch og bør være blandt de bedste på stigningerne. Han er også en god puncheur, der kan afslutte på stigningen. Alt afhænger af hans form efter Vueltaen, men her blev han bare bedre og bedre, inden han sluttede fremragende på 20. etape. Har han holdt den form, bør han være blandt de stærkeste på disse bakker.

 

Det fjerde kort er naturligvis Victor Campenaerts, men han var svær at læse i Luxembourg. Han vandt enkeltstarten, men floppede på kongeetapen, og i udbruddet på sidste etape lignede han altså heller ikke sig selv. Efter sygdommen synes han ikke helt på toppen, men jeg bliver overrasket, hvis ikke han kører finale - og han er jo den ideelle mand at spille tidligt ud i det forventede Lotto-overtal. Det sidste kort er Florian Vermeersch, der har kørt som en motorcykel siden Touren, men selvom han har klatret godt i år, ikke mindst i Bretagne og Renewi, kan jeg godt frygte, at dette løb bliver en anelse for hårdt - og hvor længe holder superformen? Det giver sig selv, at det bliver ret svært at give unge Alec Segaert chancen i denne supertrup.

 

Hvem kan true den? Et godt bud er Dylan Teuns. Ganske vist blev han nr. 3 på kongeetapen, men vi så på den svære stigning, at han bestemt ikke var helt på toppen. Han havde heldet i det taktisk spil, men han var trods alt stærk nok til at bringe sig i den position. Dette løb passer godt til en mand, der har gjort det fornemt i både Ardennerne og de flamske klassikere, og han bør være en af de ryttere, der kan matche Van Gils på Knokteberg - også selvom sidstnævnte virkede lidt stærkere i Luxembourg. Den sidste bakke passer ham også fremragende, selvom han havde foretrukket, at den ikke fladede ud til sidst. Holdets andet kort er den stadig mere holdbare Corbin Strong , der fik sin sejr i Luxembourg og passer hæderligt til målbakken, selvom den kan være lidt for stejl. Jeg vil dog tro, at dette løb bliver lidt for hårdt med tanke på det, han viste på kongeetapen i Luxembourg. Løbet bør være for hårdt for Tom Van Asbroeck.

 

 

Uno-X kunne være det andet bud, da de har to meget stærke kort. Mest tror jeg nok på Tobias Johannessen, der slet ikke synes træt endnu. Efter nogle løb, hvor han skuffede mig en anelse, kørte han fremragende i Luxembourg, ikke mindst med sejren på sidste etape. Også for ham gælder, at løbet kan være lidt for let, men bakkerne er talrige nok til, at en eksplosiv ardennertype kan begå sig. Skal han spurte på bakken til sidst, står han også meget stærkt med det punch, han viste i søndags.

 

Holdets andet bud er Rasmus Tiller, der efter Touren vel har været bedre end nogensinde. Det viste han senest ved EM, og dette løb passer ham fint. Også for ham gælder dog, at særligt Knokteberg med de mange passager kan blive en anelse for svær til sidst. I dette felt er den dog ikke umulig, og han vil udgøre en spændende duo med Johannessen, ligesom han kan afslutte på bakken. Holdets tredje kort burde være Søren Wærenskjold, men han virkede træt i Super 8 og Vallonien, inden han var en DNS til EM. Ådne Holter vil kunne gøre det ganske hæderligt på denne rute.

 

Intermarché kommer med en spændende herre i form af Georg Zimmermann. Han nåede i sommer helt nye højder, men efter Touren skuffede han mig, først i Tyskland og siden Italien. Der var dog klar fremgang at spore i de italienske løb, og nu har han haft yderligere et par uger til at forbedre sig. Har han gjort det, vil han være fremragende på denne rute, hvor han har det helt rette punch. Det burde også være et løb, hvor Biniam Girmay kunne begå sig, men selvom det var bedre i Vallonien, synes han stadig et stykke fra sit bedste, og nu missede han endda Super 8 med sygdom. Mere formstærk er Mike Teunissen , der kørte et fornemt EM, men selv da han var mest formstærk i Renewi og Canada, så vi, at han manglede lidt mod de bedste, og det bør han også gøre på denne meget hårde rute. Den passer bedre til Loic Vliegen , men han synes helt fra snøvsen. Den kunne være noget for Rune Herregodts¸ men han har slet ikke vist form siden sommerpausen og havde senest en helt anonym Vuelta, hvor han udgik med sygdom. Mere formstærk er Dion Smith, men han bør finde ruten lidt for hård, som det også gælder for den lige nu ret anonyme Aimé De Gendt.

 

Hvor friske er Axel Zingle? Touren gav ham et gevaldigt boost, og han var flyvende i de følgende uger, særligt i Renewi, hvor han var bedre end nogensinde. Siden dengang har han dog virket knap så stærk, men han rejste sig i Vallonien, hvor det så lovende ud, inden han styrtede i sidste sving. Han udgik af EM efter styrt, hvilket øger usikkerheden, og dette løb kan endda ende med at være en anelse for hårdt for ham. Har han stadig sin gode form, bør han dog komme langt, og målbakken passer ham i hvert fald perfekt. Han ledsages af Bryan Coquard, der efter sit Vuelta-styrt viste stigende form i Super 8, men selv den bedste Coquard vil finde denne rute svær. Den bør også være for hård for Piet Allegaert, der ikke har imponeret på det seneste.

 

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Soudal kommer med Kasper Asgreen, men hans form er meget usikker. Ganske vist kørte han flot i Slovakiet, hvor han vandt en etape, men det var i et meget svagt felt. EM kunne i hvert fald indikere, at løbets vinder, Remi Cavagna, slet ikke var så formstærk endda, og vi ved, at Asgreen kom fra et meget skidt udgangspunkt i Renewi, hvor han var milevidt fra formen. Vi så heldigvis i Touren, at hans topniveau var tårnhøjt, men han har altid haft svært ved at formtoppe på denne årstid. Jeg er ikke overbevist om, at formen rækker til et løb, der vil stille meget store krav til netop formen, men rangeret på vinderpotentiale må han stå højt. Der er trods alt gået noget tid siden Renewi.

 

Et mere sikkert kort er dog nok holdets mest klatrestærke Louis Vervaeke, der kørte en fornem Vuelta, men hvor frisk han er, ved vi ikke. Han har et vist punch, men der er folk, der er mere eksplosive end ham. Andre kort er Florian Senechal, der kørte et flot EM, og Yves Lampaert, men da Senechal har skuffet i år, og Lampaert ikke har Renewi-formen tror jeg, at de kommer til kort i et løb, der er på grænsen for. Det samme gælder for den ellers velkørende Stan Van Tricht. Veteranerne Pieter Serry og Dries Devenyns passer bedre til dette hårde løb, men Devenyns, der kører sit sidste løb i Belgien, virkede formsvag i Luxembourg, og det er længe siden, Serry har imponeret i dette terræn.

 

Arkea er et af de hold, der henter en klatretype ind til dette løb i form af Elie Gesbert . Han har haft en skuffende sæson, senest med en helt anonym Vuelta, og derfor er det svært at være alt for optimistisk. Man ved dog aldrig, hvad en grand tour kan gøre ved formen, og i dette felt bør han trods alt være blandt de bedste på bakkerne, selvom han ikke er den allermest eksplosive. Holdets andet bud er Matis Louvel ¸ der dog skal være helt på toppen for at være med her, og modsat sidste år, hvor han var flyvende, har han skuffet efter Touren. Interessant kan måske være unge Mathis Le Berre, der viste helt nye klatreevner i Vueltaen, men han virkede træt til sidst, og dette løb bør altså være for hårdt. Amaury Capiot er stadig på vej tilbage efter den endeløse knæskade.

 

Flanders kommer med en meget spændende kandidat i Kamil Bonneu. Det belgiske talent har i disse uger endelig fundet formen for første gang i år, og særligt imponerede han i England, hvor han var en af de allerbedste på stigningerne. Det vidner om, at han i et hårdt løb som dette bør komme meget langt, men desværre udgik han af Luxembourg med sygdom, og da han altid har været en lottokupon, kan han falde helt igennem. Som vi så i Luxembourg, er løbet for hårdt for Vito Braet.

 

I sidste øjeblik har Jasper Philipsen meldt sig til. Det er en herlig tilføjelse, men han får virkelig testet sin holdbarhed i dette løb. Han har altid fundet Flandern for hårdt, og jeg vil også tro, at dette bliver for svært, også for den Philipsen, vi så i Roubaix. Han siger også, at den bedste form er forduftet, men han har nu set ganske stærk ud i Renewi og Bretagne. Målbakken er også inden for rækkevidde, men den er så stejl, at han nok vil få det svært mod særligt De Lie og også nogle af ardennerrytterne. Det ændrer dog ikke på, at han formentlig kommer langt. Alpecins andet kort er Dries De Bondt, men denne rute bør være lidt for hård til en mand, der heller ikke har vist meget i nogen tid.

 

Total kommer med en lidt spændende kandidat i Fabien Doubey. Den stagnerede franskmand viste pludselig et imponerende niveau i Vueltaen, og han så ud til at holde formen nogenlunde. Holder den ved et par uger senere, bør han komme langt i et klatretungt løb som dette, selvom han ikke har det helt store punch. I gamle dage havde det også været et løb for Julien Simon, men trods det fine resultat i Vallonien og Matteotti viser hans generelle sæson vel, at dette i dag nok bliver en anelse for hårdt. Det bør det gøre for Anthony Turgis, der med et tidligt angreb blev nr. 2 i Super 8, men generelt har skuffet stort, også i de seneste løb. Et bedre ud kan være Dries Van Gestel, der i bjergene viste stor friskhed mod slutningen af Vueltaen, men han har stadig til gode at være helt fremme i løb, der endda er lidt lettere end dette. Jeg er også meget spændt på at se, hvor langt formstærke Sandy Dujardin kommer, men løbet bør være lidt svært for en holdbar sprinter som ham

 

Trek kommer med Jasper Stuyven, men vi så senest i Renewi, at han altså stadig er langt fra fordums styrke trods det flotte VM. Han kørte heldigvis et fint EM og bør komme relativt langt, men selv den allerbedste Stuyven vil kunne få det svært på denne rute. Et andet kort er Alex Kirsch, men vi så vel i Luxebourg, at han efter sin vilde sæson efterhånden er ved at være træt. Træt er også Tony Gallopin, der slet ikke har vist form de seneste uger.

 

Hos Human Powered Health er jeg lidt spændt på Bart Lemmen. Løbet er nok lidt for hårdt for den store hollænder, men han kører ganske hæderligt opad. Senest viste han god form i Slovakiet, og selvom det var i et svagt felt på lettere ruter, vidner det om, at han bør komme et stykke. Til gengæld synes Sebastian Schönberger, der i Norge ellers endelig viste lidt form, at være faldet sammen igen.

 

Bingoal skal satse på Remy Mertz . Efter en generelt svag sæson kørte han faktisk ganske fint i Luxembourg, og dette løb passer ham ikke helt ringe. Der er dog grænser for, hvor langt han kan komme, og vi ved også, at han ofte falder helt igennem. Holdets andet bud er Luca Van Boven, men han skuffede i Luxembourg.

 

Læs også
To dobbelt-sejre til ColoQuick i weekenden

 

Hos Bolton skal man satse på Mark Stewart, der i en lang periode var meget formsvag. En fin 13. plads på kongeetapen i England kan dog indikere, at formen er stigende. Hvis han kan genfinde de klatreben, han havde i marts, kommer han i hvert fald et stykke på denne rute.

 

Ag2r skal nok satse på Stan Dewulf, men selv en meget formstærk Dewulf vil finde denne rute svær. Han plejer at være god på denne tid af året, men i år har han intet vist. Det har derimod Greg Van Avermaet, der trods alt var hæderlig i Canada, Renewi og Limousin, men han skal være meget formstærk for at være med på en rute som denne. Det er han næppe, da han grundet sygdom har misset alle løb siden Canada. Løbet må være for hårdt for den Oliver Naesen, vi kender i dag, samt for Pierre Gautherat, selvom han på kongeetapen i Renewi bekræftede sit potentiale, og Damien Touzé.

 

Det er svært at tro på Q36.5 er Nickolas Zukowsky, men han vil finde dette løb for hårdt, og Tobias Ludvigsson er en skygge af sig selv. På kontinentalholdene er det særligt værd at holde øje med den meget lovende Maxime Jarnet, der har klaret fornemt og vist punch, men som efter den flotte kørsel i august skuffede i Vallonien. Roubaixs alternativ er Maximilien Juillard, men han har ikke vist form i snart to måneder. Hos Tarteletto er Gianni Marchand stadig en skygge af sig selv, mens Thimo Willems hos VolkerWessels trods stigende form bør finde ruten for hård.

 

BEMÆRK: På denne tid af året kommer der ofte mange ændringer til startlisten. Optakten opdateres onsdag aften med den endelige liste.

 

OPDATERING: Den endelige startliste er kommet, og der var som ventet flere ændringer. Vigtigst er det, at det skræmmende Lotto-hold bliver en smule svagere, da der er afbud fra Van Eetvelt, og at Israel-PT er uden Teuns. Derudover er der afbud fra Herregodts, Touzé, Wærenskjold, Vliegen, Marchand og Zukowsky. Til gengæld er der kommet et par interessante nye navne. Det gælder særligt Lorenzo Rota, der burde være stærk på denne rute og har punch, men han leder stadig efter sin bedste form og var ikke flyvende i de seneste italienske løb. Derudover har Uno-X udtaget Anthon Charmig som supplement til Johannessen og Tiller, og han burde med sit punch passe fint til løbet efter lovende takter i Luxembourg. Trek har udtaget Toms Skujins som deres bedste bud. Han passer fint til løbet, men er ikke helt så flyvende som tidligere, som vi så til EM. De har også udtaget Julien Bernard, der dog ikke så godt ud i Vueltaen. Q36.5 har udtaget Fabio Christen, der tog en ret chokerende 5. plads i Vallonien, men dette løb kan være for hårdt. Som erstatning for Teuns har israelerne udtaget Krists Neilands og Ben Hermans, der begge burde komme langt i et løb som dette, men Neilands har siden Touren kun kørt i Luxembourg, hvor han var ren hjælper, og Hermans, der ellers var kommet fint tilbage, har ikke kørt siden et tidligt exit fra Vallonien i juli. Endelig har ABLOC udtaget Meindert Weulink, men han har skuffet mig i år.

 

***** Maxim Van Gils

**** Arnaud De Lie, Tobias Johannessen

*** Victor Campenaerts, Georg Zimmermann, Rasmus Tiller, Florian Vermeersch, Axel Zingle

** Lorenzo Rota, Louis Vervaeke, Kasper Asgreen, Corbin Strong, Anthon Charmig, Toms Skujins, Elie Gesbert, Kamil Bonneu, Jasper Philipsen, Mike Teunissen, Fabien Doubey, Biniam Girmay, Florian Senechal, Jasper Stuyven, Dries Van Gestel, Fabio Christen, Maxime Jarnet

* Julien Simon, Krists Neilands, Matis Louvel, Sandy Dujardin, Yves Lampaert, Alex Kirsch, Bart Lemmen, Remy Mertz, Mathis Le Berre, Mark Stewart, Ben Hrmans, Stan Dewulf, Greg Van Avermaet, Stan Van Tricht, Pieter Serry, Bryan Coquard, Anthony Turgis, Dries De Bondt, Ådne Holter, Dion Smith, Aimé De Gendt, Tony Gallopin, Oliver Naesen, Pierre Gautherat, Dries Devenyns, Julien Bernard, Tom Van Asbroeck, Luca Van Boven, Maximilien Juillard, Mendert Weulink

 

Danskerne

Kasper Asgreen må være en af kaptajnerne på Soudal og er omtalt ovenfor. På Uno-X kan Anthon Charmig komme langt, og han er omtalt i bemærkningen ovenfor. Han, Tobias, Johannessen og Rasmus Tiller støttes af Niklas Larsen og Willam Blume. På Cofidis skal Joshua Gudnitz støtte Axel Zingle og måske Bryan Coquard.

 

Tidligere udgaver af løbet

Du kan gense Alexander Kristoffs sejr fra 2022, Fabio Jakobsens sejr fra 2021, Piet Allegaerts sejr fra 2019, Mads Pedersens sejr fra 2018, Dan McLays sejr fra 2017 samt den kontroversielle spurt mellem Dylan Groenewegen og Oliver Naesen fra  2016.

 

SE CIRCUIT FRANCO-BELGE OG CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Maxim Van Gils
Arnaud De Lie, Tobias Johannessen
Victor Campenaerts, Georg Zimmermann, Rasmus Tiller, Florian Vermeersch, Axel Zingle
Lorenzo Rota, Louis Vervaeke, Kasper Asgreen, Corbin Strong, Anthon Charmig, Toms Skujins, Elie Gesbert, Kamil Bonneu, Jasper Philipsen, Mike Teunissen, Fabien Doubey, Biniam Girmay, Florian Senechal, Jasper Stuyven, Dries Van Gestel, Fabio Christen, Maxime Jarnet
Julien Simon, Krists Neilands, Matis Louvel, Sandy Dujardin, Yves Lampaert, Alex Kirsch, Bart Lemmen, Remy Mertz, Mathis Le Berre, Mark Stewart, Ben Hrmans, Stan Dewulf, Greg Van Avermaet, Stan Van Tricht, Pieter Serry, Bryan Coquard, Anthony Turgis, Dries De Bondt, Ådne Holter, Dion Smith, Aimé De Gendt, Tony Gallopin, Oliver Naesen, Pierre Gautherat, Dries Devenyns, Julien Bernard, Tom Van Asbroeck, Luca Van Boven, Maximilien Juillard, Mendert Weulink
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Franco-Belge
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?