Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Produktnyt: Nyheder på sko-fronten – del 2

27. september 2012 10:00Foto: A.S.O.

I denne opfølgende artikel gennemgår Feltet.dk flere af de nye cykelsko, som blev fremvist på årets Eurobike-messe i Sydtyskland.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I en tidligere artikel gennemgik vi de mange nye cykelsko fra ’støvlelandet’, som blev præsenteret på Eurobike. Denne opfølgning tager os med på en rundrejse til USA, Japan, Frankrig og Schweiz.


Specialized
Nyheden hos de amerikanske giganter er hovedsageligt, at topmodellen S-Works er blevet opdateret i en 2013-version, som Specialized selv betegner som havende et A-symmetrisk design og konstruktion.

Flere af de professionelle topryttere såsom Alberto Contador bruger allerede skoen, som primært er blevet gjort lettere med et nyt overdelsmateriale samt stivere (og lettere) med en ny SL2 FACT-cabonsål. 

Det vil utvivlsomt gøre den allerede særdeles populære cykelsko, som udover allerede lav vægt er kendetegnet ved særdeles god ergonomi og komfort.
 


2013 versionen af S-Works opgives til at veje 210g (str. 42), hvilket er en besparelse på 25 gram i forhold til forgængeren. Skoen fås i hvid/rød, hvid/sort og i en helt sort version.


En anden skonyhed fra Specialized er den helt nye S-Works Trivent, der, som navnet antyder, er henvendt til triatleter. Skoen har flere af de samme features som sin landevejs-broder, men udmærker sig ved sit hælparti, som skal gøre ind- og udstigning af skoen meget nemt og hurtigt.

Du kan se billeder af skoen nederst i billedgalleriet.

Shimano
En anden gigant i cykelindustrien, japanske Shimano, har også taget deres topmodel under bearbejdning og er klar med en ny version – eller en ny model, om man vil. Den anmelderroste – og blandt de professionelle meget anvendte – R315 afløses af R320, som er blevet til på baggrund af feedback fra blandt andre Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans og Bauke Mollema.

Det nye ved R320 er ikke, at den som forgængeren kan ’custom-fittes’ til den enkelte rytter, men at der er arbejdet yderligere med at sikre individuel tilpasning, bl.a. ved at den varmeformbare indersål nu fås i flere varianter alt efter hvor høj svang, man har brug for.

Shimano har desuden udviklet en ny flatform for skoen, som både skal sikre bedre energioverførsel og, hævder Shimano, et effektivt og rundere tråd. Teknologien kalder japanerne Dynalast, og den skal altså kunne medvirke til modarbejdelse af det punkt, hvor vinklen på krankarmen giver et såkaldt ’dødt punkt’. (Dynalast indføres iøvrigt også på flere af Shimanos øvrige landevejsmodeller: R170, R107, R088, and R078.)

Rækkevidden, klamperne kan justeres inden for, er desuden øget med 11mm på R320, hvilket også skal medvirke til forbedret, individuel tilpasning og kraftoverførsel.

Vægten er røget nyk ned, så R320 opgives til 235 gram (str. 40), og designet har samtidig fået en mindre opkvikker og kommer nu i flere farver (sort/hvid, hvid/sort, sort/blå). Endelig fås skoen fortsat i to bredder.

Vi kom desværre hjem fra Eurobike uden billeder af skoen, hvorfor vi i stedet her anvender officielle pressefotos.

Mavic
På Eurobike vakte de ’gule franskmænd’ størst opmærksomhed med deres Podium-gummisko. Dette sæt ’sneakers’ har den bemærkelsesværdige detalje, at overdeles ligner topskoene til forveksling, med spænder og det hele, mens der under skoen blot er almindeligt gummisko-gummi. 



Altså den perfekte sko for ryttere, der kører Mavic, til når de skal en tur på podiet og lade sig hylde. Alle er glade: Rytterne kan gå normalt og uden fare for at glide og slå sig, og Mavic undgår, at ’deres’ ryttere ifører sig ikke genkendelige og ’forkerte’ sko.

Men derudover havde Mavic også et par andre nyheder, eksempelvis at to af mærkets landevejssko nu kommer i to versioner, en ’almindelig’ og en ekstra bred, kaldet ’Maxi’.

Af topmodellerne er det Zxellium, som fremover også kommer som ’Maxi’, hvorved vægten naturligvis ryger en smule op, og længere nede i rækkerne er det den helt nye model, Avenge, som kommer i en version til ryttere med brede fødder.

Forskellen på de to bredder kan måske anes på billedet herunder.



Da Mavics sko er kendetegnet ved at være relativt smalle, er det ikke så dumt tænkt af franskmændende. Avenge-modellen fås naturligvis også i ’almindelig’ bredde og afløser tilsyneladende modellen Avenir, som ikke længere er at finde i programmet.

Samme tendenser gør sig gældende ved mærkets mtb-sortiment. Ind er kommet flere sko nede i rækkerne, modellerne Rush, Rush Maxi, Scree og Alpine XL. De tre førstnævnte erstatter modellerne Razor, Mantra og Switchbak, mens sidstnævnte XL-betegnelse henviser til ekstra beskyttelse til single track og trail kørsel og ikke til størrelse eller bredde. Andre modeller til både mænd og kvinder er blot blevet opdaterede.

Afslutningsvis skal det med, at også Mavic har justeret på deres sko til triatlon.

Suplest
Hos det relativt nye mærke fra Schweiz faldt vi også over nye modeller, som udvider det stadigvæk ganske smalle sortiment. I foråret testede vi her på Feltet.dk den dengang eneste landevejssko fra Suplest, Supzero Streetracing, og denne har nu fået en lillebroder til de mindre race-orienterede ryttere (billedet øverst).

Sålen i denne nye ’performance’-model er i nylon og ikke carbon, hvilket selvfølgelig har betydning for både vægt og stivhed. Men derudover minder den nye model i design og features meget om den dyrere storebroder, som i øvrigt har fået et mindre facelift.

 


På landevejssiden er der som noget nyt også kommet sko specifikt til kvinderyttere (billedet ovenfor). Disse hedder Supzera Streetracing og er på samme niveau som den nye herremodel, hvilket vil sige med nylon-sål. Derudover er skoens pasform tilpasset kvinder.

Akkurat samme mønster gør sig i øvrigt gældende på mtb-fronten, hvor der også er kommet en kvindemodel.

Giro
Vi slutter af, hvor vi startede; nemlig i USA, hvor Giro, der er mest kendt for sine hjelme, udvider deres sko-sortiment. Det gør de først og fremmest med den nye og ret specielle Empire model, som allerede er blevet testet og ’breaket’ af Taylor Phinney i forårets Giro og under sommerens OL.



Skoen, som med sin blanke overdel og sine snørebånd er lige dele futuristisk og gammeldags i designet, er tænkt som en topmodel og er da også særdeles let med sine 225 gram (str. 42,5). Easton EC90 carbonsålen sørger desuden for, at skoen er tilpas stiv til, at selv en tonser som Phinney åbenbart kan tilfredsstilles. Skoen fås i to farver, helt sort og så i en sølv/neongul udgave, som kun styrker det fremtidsagtige look.

Topmodellerne hos Giro hedder dog fortsat Prolight SLX og Factor, og begge disse modeller blev også fremvist på Eurobike. Det gjorde de, da begge sko har fået et neongult ’make over’, hvilket, som Feltet.dk allerede har skrevet om, var lidt af en trend på Eurobike-messen - ikke mindst takket være Giro, som også med andre produkter er gået all-in med den hidsige farve.



Begge de to modeller, der, som Empire, kommer med Easton EC90 carbonsål, fås stadig i mere ’almindelige’ farver som hvid og sort (og rød/hvid i Factor-modellen) og placerer sig vægtmæssigt på begge sider af Empire, med henholdsvis 205 gram og 255 gram. Alle modeller er dermed ganske lette og giver også mulighed for tilpasning af indersålen, så denne kan yde ekstra støtte ved svangen.

Også inden for terræn-skoene kunne Giro ved Eurobike demonstrere en udvidelse af sortimentet. Det gøres med de helt nye ’all mountain’ modeller Jacket og Chamber samt med de endnu mere alsidige og vandre-venlige ’multi purpose’ sko, Rumble til mænd og Petra til kvinder.
 

Læs også
Optakt: 8. etape af Giro d’Italia
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Eurobike
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 16/05-19/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?