Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Selvtilliden i top: Fransk Riwal-magi skal veksles til Danmark Rundt-succes

Selvtilliden i top: Fransk Riwal-magi skal veksles til Danmark Rundt-succes

10. august 2021 11:00Foto: Riwal Cycling Team

Riwal Cycling Team kunne ikke have ønsket sig en meget bedre forberedelse til det kommende PostNord Danmark Rundt, som holdet møder med stor selvtillid og tro på egne evner. Det fortæller Michael Skelde inden løbet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med sejr i Kreiz Breizh Elite og en fremtrædende præstation blandt WorldTour-ryttere i Vallonien Rundt er Riwal Cycling Team klar til at dyste mod et stærkt felt på hjemmebanen i cykelårets største danske etapeløb.

 

Det bekræfter Michael Skelde overfor Feltet.dk.

 

”Vi har ikke kunne skrive drejebogen meget bedre til at komme ind i Danmark Rundt,” siger han.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

”Jeg synes, vi har været ude at køre nogle gode cykelløb. Vi har været ude at køre mod WorldTour-holdene og få prøvet os lidt af mod dem, og så har vi prøvet os af mod primært kontinentalhold, hvor vi har været gode og dygtige, hvor vi vandt,” uddyber han.

 

”Det kunne sådan set ikke være bedre.”

 

Holdet har haft et pakket program de seneste mange uger, og det har skabt grobund for en god forberedelse, som Skelde nu håber at kunne drage nytte af.

 

”Vi har haft masser at se til de sidste tre uger. Lige nu er vi optimistiske og tror på, at vi kan gå ud at køre et godt Danmark Rundt. Jeg føler ikke, at vi har været stærkere eller bedre forberedt end nu, hvor vi kommer ind i Danmark Rundt,” fortæller han.

 

”Så må vi bare have respekt for de andre, hvis de er bedre end os, for så er de sateme gode,” siger han med et smil.

 

”Det er fedt, og jeg glæder mig virkelig til den udfordring.”

 

Sæsonen blev en anelse kompakt
Det tætte program kom efter et forår, hvor flere af holdets løb blev udskudt eller aflyst. Nu står de imidlertid midt i den mest begivenhedsrige del af sæsonen, og med sejr i et stort UCI-løb i Frankrig, er det svært at være utilfreds.

 

Det har dog krævet, at alle mand var mentalt klar til at skulle præstere på kort tid.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

”Det er klart, det er noget, vi blev nødt til at indstille os på. I stedet for at have en hel sæson til at lykkes på, så måtte vi arbejde knaldhårdt på at prøve at lykkes i dette meget korte vindue for mange af ryttere,” siger Skelde.

 

”De skal realisere sig selv og vise, at de hører til på det professionelle niveau. Vi har altså mange ryttere, der har kørt på det professionelle niveau før, og som stadig drømmer om det,” fortæller han.

 

Nick van der Lijke til tops i Kreiz Breizh Elite | Foto: Riwal Cycling Team

 

Hvis 2020-sæsonen, som var et cykelmæssigt annus horribilis med coronaaflysninger, har lært holdet noget, så er det netop erfaringer, som kan bruges i denne sæson.

 

”Jeg synes også, at vi lærte en del af sæsonen sidste år omkring det her med at holde sig i form, og hvor svært det egentlig var. Alt det her med, at der måske kom cykelløb om lidt, det var en stressende periode. Der, tror jeg, egentlig, at vi nyder godt af nu,” beretter den erfarne Skelde.

 

”Vi lærte nogle ting sidste år omkring at få slappet af, tanket op, og så var der bare nogle ting, vi ikke kunne gøre noget ved. Der fokuserer vi på de ting, som vi kan gøre noget ved,” siger han.

 

”Det er så vores egen form og den måde, vi kommer ind i de løb, som, vi med meget stor sandsynlighed vidste, ville blive til noget. Det bliver så i den her del af sæsonen efter DM, der er vigtig for os,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Stærkeste felt i mange år
Med sine mange år i sporten som både rytter og sidenhen chef på flere mandskaber, har Skelde set sine udgaver af PostNord Danmark Rundt. Han vurderer feltet i år til at være blandt de stærkeste i længere tid.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Det er Riwal Cycling Team dog forberedt på.

 

”Vi føler i hvert fald, at vi står godt rustet. Alle på holdet tror på, at vi kan gøre det godt. Det bliver det stærkeste Danmark Rundt i mange år, som jeg lige ser det. Det bliver ikke bare lige at vinde Danmark Rundt,” siger han.

 

”Nu har det ikke været nemt de sidste år, for det er altid svært at vinde, men feltet har lidt mere niveau, end det har haft i mange år, synes jeg. Det med at gøre det op i om, vi vinder eller ikke vinder, det er jeg ikke fikseret på,” fortæller han.

 

Det handler nemlig ikke nødvendigvis om placeringerne først. Kørslen fra rytterne skal starte et andet sted, der så forhåbentlig ender ud med gode resultater, fortæller han.

 

”Jeg går op i, at vi går ud, prøver vores chance og tror på det. For mig er det ikke nogen hemmelighed, at hvis vi er heldige, jeg ved, vi er gode, så tror jeg på, at vi kan køre med om sejren i både Vejle og Holbæk,” siger han.

 

”Så må vi se, hvor vi står henne, når enkeltstarten skal køres. Jeg ved godt, at Asgreen og Evenepoel samt hvem der er, måske lige er et niveau over os på enkeltstarten. Det er de måske også i Vejle, det ved vi ikke, men vi har bare mere selvtillid i Vejle, end vi har på enkeltstarten,” siger han om den berømte etape til Kiddesvej.

 

Vil så langt til tops som muligt
Selvtilliden skal dog stadig helt veksles til et godt resultat, og her har Skelde strategien klar. Selvom han stiller med en trup af ryttere, der på kryds og tværs har vist deres styrker i de seneste uger, så er missionen klar:

 

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi går efter det bedst mulige. Vi går ikke efter tre mand i top-20, hvis jeg kan bytte det for én mand på podiet, i top-5 eller hvad ved jeg, for at bevæge os så langt frem som muligt,” siger han.

 

”Det bliver strategien.”

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Om det så er rigtigt eller forkert, men hvis man tror på, at man kan udrette et mirakel, så skal man også turde sætte alting på ét bræt. Det kommer vi også til,” fortæller han om holdets strategi.

 

Skeldes tro på rytterne har skindet igennem i udmeldingerne fra den sportslige ansvarlige sæsonen igennem. Han håber, at det smitter af på den måde, der køres på.

 

”Det første skridt er da i hvert fald, at vi selv tror på det, og signalerer, at vi tror på det. Så tror jeg da også selv, at muligheden er større for, at det lykke,” siger han.

 

”Hvis vi har signaleret det så meget, at andre mennesker også begynder at tro på det, så kan det være, at vi ikke skal kæmpe lige så hårdt for at blive positioneret på vej ind i Vejle eksempelvis. Der er et hierarki,” fortæller han.

 

Lucas Eriksson gav i Vallonien en smagsprøve på sit talent | Foto: Riwal Cycling Team.

 

Logikken er da også lige til. Hvis en rytter har vinderchancer eller blot andre tror på, at han har det, så vil han være den, man gerne vil ligge bagved og ikke foran.

 

”Man vil gerne sidde bag en Asgreen eller en Evenepoel. Vi er næsten sikre på, at de ikke bliver sat. Det betyder bare noget i feltet, at man tænker: ’Uh, ham der, han kommer til at sidde der i finalen, ham vil jeg gerne sidde bag ved’,” siger Skelde.

 

”Jeg tror da på, at det er forstærkende med den selvtillid vi har, når vi har kørt godt og kan se, at vi måske godt kan være med. Jeg håber da, at det er med til at forstærke, og at resultatet forhåbentlig bliver godt,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser

 

Asgreen, Kragh og co. er verdensklasse
Hvor Skelde peger etaperne til Kalundborg og Vejle ud, så er det noget andet med enkeltstarten. Der er ganske enkelt færre enkeltstarter på kalenderen for et hold af Riwal Cycling Teams kaliber, end der er for WorldTour-holdene, som så også har nogle af verdens bedste.

 

”Jeg har arbejdet sammen med Asgreen, og jeg ved af erfaring, hvor dygtig han er på sådan en enkeltstartscykel, hvor meget han træner på den og så videre,” siger han.

 

”Det er måske ikke det, vi har fokuseret mest på. Vi har brugt tid på det, og vi har også lavet aero-test på Odense-banen, og vi har prøvet at optimere så meget, vi overhovedet kunne. Vi kører ikke rigtig mange enkeltstarter på et år,” siger han.

 

Derfor er det heller ikke der, at tiden skal vindes, selvom også de lidt over ti kilometer på Frederiksberg skal mødes med en tro på egne evner.

 

”Så er vi bare oppe mod Asgreen, Evenepoel og Søren Kragh, som alle sammen har vist, at de er blandt verdens bedste, når de er i form, til det der. Så det vil være naivt at tro, at vi bare har vundet et minut eller et eller andet ved at teste på banen. Det tror jeg ikke, men vi går til den, og vi tror på det,” siger han.

 

Fokus er derfor på de første fire etaper, og selvom Skelde har ledt mange succesrige danske mandskaber med mange af de profiler, vi har kendt fra såvel kontinentalscenen som WorldTouren gennem årene, så er der én ting, han endnu mangler at opleve i PostNord Danmark Rundt.

 

”Den første del bliver de første etaper. Dem må vi se, om vi kan komme igennem uden at tabe tid. Den helt store drøm for mig personlig er at vinde i Vejle. Det har jeg aldrig prøvet, så vidt jeg husker,” siger han.

 

”Jeg mener kun, at jeg har været med til at blive nummer to dernede, og det tror jeg virkelig på, at vi har mulighed for at køre med om sejren dernede,” fortæller han.

 

Og cirklen bliver her komplet. Nick van der Lijke vandt i Frankrig, Lucas Eriksson huggede i finalen i Vallonien, mens også Jesper Hansen har vist et niveau, der bør kvalificere ham til fronten i Vejle.

 

Læs også
Optakt: Vuelta Asturias

 

Han er optimistisk, gennemsyrende for holdets gøren og laden i den seneste tid, på vegne af holdets chancer for at præstere.

 

”I hvert fald dem der har set Lucas køre den sidste etape i Vallonien Rundt vil vide, at han kan godt være med. Både Nick og Jesper Hansen tror jeg også på godt kan være med. Vi kan være godt repræsenterede i finalen,” siger han til slut om Vejle-etapen.

 

Riwal Cycling Team er til start sammen med resten af feltet, når Danmarks største etapeløb senere i dag skydes i gang i Struer.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Riwal Cycling Team til PostNord Danmark Rundt:
Nick van der Lijke
Jesper Hansen
Elmar Reinders
Lucas Eriksson
Morten Aalling Nørtoft
Tobias Kongstad
Rasmus Quaade

DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?