Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France: Holdanalyse

Tour de France: Holdanalyse

30. juni 2022 19:27Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte

Med to sejre i træk har Tadej Pogacar sat sig solidt på Tour-tronen, men selvom han med et stærkt forår har skrevet sig ind som den åbenlyse favorit, tegner der sig alligevel en spændende Tour. For at gøre hattricket til virkelighed skal Pogacar nemlig overvinde den skræmmende Jumbo-trup anført af ærkerivalen Primoz Roglic og sidste års førsteudfordrer, Jonas Vingegaard, og i kulissen lurer Daniel Martinez og Aleksandr Vlasov, der vil forsøge at fortsætte succesen fra et stærkt forår og måske stikke en kæp i hjulet på den regerende Tour-konge. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en detaljeret analyse af de 15 største favoritter og udpeger deres største styrker og svagheder.

I mange år har det været en ret triviel sag at pege på en Tour-favorit. I årene mellem 2013 og 2018 skulle man være temmelig uforsigtig, hvis man turde at fremhæve andre end Chris Froome som manden, der skulle slås i løbet af de tre uger på de franske landeveje. Selv i 2018, hvor han kom med både en Giro- og en Vuelta-sejr i benene, havde britens historik været så overbevisende, at det var det store flertal, der troede, at han også ville vinde den fjerde grand tour på stribe.

 

I de seneste tre år har det været betydeligt mere åbent, og her har der været divergerende opfattelser af, hvem der skulle slås. Sådan er det ikke i år. Selvom vi faktisk skal tilbage til Baskerlandet Rundt i april i 2021 for at finde det seneste reelle etapeløbsopgør mellem Tadej Pogacar og Primoz Roglic, og selvom Roglic faktisk vandt det opgør, hersker der slet ikke samme uenighed om favoritstatus i år. For et år siden var der lagt op til en 50-50-duel mellem de to slovenske uhyrer, men med et meget overbevisende forår og en overlegen sejr for et år siden har Pogacar skilt sig ud som den indlysende favorit.

 

Jumbo lægger sig dog ikke ned uden kamp. Nok har Roglic ikke virket så overbevisende, som han plejer, men han drømmer stadig om at få den Tour-sejr, Pogacar ”snød” ham for i 2020. Da han samtidig gør fælles front med sidste års nr. 2, den i Dauphiné så overbevisende Jonas Vingegaard, er vi i den helt særlige situation, at løbets favorit ikke bare skal slå sine to værste rivaler enkeltvis, men forsøge at slå dem som et kollektiv.

 

Bag de tre favoritter er der et hav af ryttere, der står klar til at slå til, hvis muligheden byder sig. Ineos er måske ikke de favoritter, de engang var, men med et uhyre stærkt hold anført af Daniel Martinez, Adam Yates og Geraint Thomas er de stadig en magtfaktor. Bora møder med Aleksandr Vlasov, der har haft et forrygende forår, Movistar anføres af Enric Mas, som har nået helt nye højder siden 2. pladsen i Vueltaen, og Bahrain stiller med en stærk kaptajnduo i form af Jack Haig og Damiano Caruso, der begge var på en grand tour-podium i 2021. Dertil kan man føje sidste års nr. 4, Ben O’Connor, der bestemt ikke er blevet ringere siden 2021, samt navne som David Gaudu, Alexey Lutsenko, Louis Meintjes, Rigoberto Uran, Guillaume Martin og Nairo Quintana, og dermed mangler der ikke ryttere til at tage over, hvis de tre favoritter skulle efterlade en åbning for en overraskelse.

 

 

Feltet.dk tager i en serie på fem optakter et blik på de 15 største favoritter, hvoraf én har fået fem stjerner, to har fået fire, tre har fået tre, fire har fået to, og fem må nøjes med en enkelt stjerne. Det kan dog være en yderst svær opgave at barbere kandidatfeltet ned til 15 navne. For overblikkets skyld gennemgår jeg herunder de øvrige ryttere, der på de enkelte hold kan tænkes at spille en rolle i klassementet.

 

STREAM TOUR DE FRANCE TIL HALV PRIS OG UDEN AFBRYDELSER

 

UAE-Team Emirates: Det er naturligvis alle mand for Pogacar. Rafal Majka har ganske vist været en smule genfødt i år, men han vil formentlig sidde op på de flade etaper, og det samme må gælde for Marc Soler og George Bennett. Måske vil de forsøge at holde Brandon McNulty til, men selvom han har forbedret sig i bjergene, synes manglerne stadig at være for store.

 

Team Jumbo-Visma: Holdet har to kaptajner i form af Roglic og Vingegaard, og når man også har en grøn trøje at køre for, er det umuligt at beskytte enten Sepp Kuss eller Steven Kruijswijk.

 

INEOS Grenadiers: Martinez, Yates og Thomas deler kaptajnrollen. Tom Pidcock er med som etapejæger og for at lære, og det er ikke planen, at han skal køre klassement.

 

Ag2r Citroën Team: Holdet satser 100% på O’Connor, men sidste år endte Aurelien Paret-Peintre alligevel som nr. 15. Det er muligt, at han igen kan ende i top 20. Bob Jungels og Geoffrey Bouchard ventes ikke at køre klassement, og det ventes Mikael Cherel heller ikke, selvom han klatrede godt i Giroen.

 

BORA-hansgrohe: Holdet er bygget op om Vlasov, men det lyder til, at Felix Grossschartner skal holde sig til. Han er dog for begrænset i bjergene til at køre klassement i dette selskab. Patrick Konrad, Lennard Kämna og Maximilian Schachmann vil udnytte noget frihed til at jagte etaper og ikke køre klassement.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE - PRÆMIER FOR NÆSTEN 100.000 KRONER

 

Quick-Step Alpha Vinyl Team: Det handler om etaper. Sidste år endte Mattia Cattaneo dog som nr. 12, og det er muligt, at han ender med igen at holde sig til. Hans mangler i bjergene er dog for store til top 10.

 

Movistar Team: Det handler 100% om Mas, men med den klatring, han har vist i år, kan Carlos Verona ende hæderligt. Måske vil Matteo Jorgenseon holde sig til, men han har for store mangler i bjergene, som også den i år så skuffende Gregor Mühlberger har det.

 

Cofidis: Guillaume Martin komme for at køre klassement, men hans niveau i bjergene synes ikke at række til top 10, hvis ikke han igen vinder tid via udbrud. Denne gang kommer han med Giroen i benene, og derfor ser det svært ud - også fordi han bestemt ikke imponerede i Italien.

 

Bahrain-Victorious: Holdet er bygget op om Haig og Caruso. Dylan Teuns skal jagte etaper, og da han tidligere er blevet nr. 12 i Vueltaen, kan han måske ende hæderligt.

 

Groupama-FDJ: Den seneste melding er, at Gaudu er den eneste, der skal køre klassement. Thibaut Pinot skal jagte etaper og hjælpe, og det samme gælder for Michael Storer. Begge har vist et niveau i år, der gør, at de måske kan ende i top 10 via udbrud, som jeg beskriver for Bardet i optakten, men jeg tror, at de i dag mangler noget stabilitet.

 

Alpecin-Deceuninck: Holdet er til start helt uden klatrere og klassementsambitioner.

 

SE ALT OM TOUR DE FRANCE

 

Team DSM: Som sagt skal Bardet jagte etaper, men måske kan han alligevel ende i top 10. Etapesejre er også målet for Andreas Leknessund, Kevin Vermaerke og Chris Hamilton, der heller ikke klatrer godt nok til top 10.

 

Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux: Holdets klassementsrytter er Meintjes. Han støttes i bjergene af Kobe Goossens og Georg Zimmermann, men de klatrer ikke godt nok til at køre klassement.

 

Astana Qazaqstan Team: Alexey Lutsenko går efter podiet, men han skal være glad, hvis han gentager sidste års top 10. Vi så sidste år, at det kan lade sig gøre, men han har haft et skadesplaget og svært år og mangler som udgangspunkt lidt for meget i bjergene. Joe Dombrowski og Andrey Zeits har ingen klassementsambitioner.

 

 

EF Education-EasyPost: Rigoberto Uran skal igen køre klassement. Sidste år viste han sig overraskende stærk, men efter et forår helt uden resultater og et svagt Tour de Suisse, inden han blev ramt af corona, gø det tvivlsomt, om han stadig kan gå i top 10. Mere spændende er Ruben Guerreiro. Hans hold har bedt ham jagte etaper, men han lægger ikke skjul på, at han har top 10 i baghovedet. Han har forbedret sin klatring enormt, men jeg vil alligevel tro, at han mangler lidt for meget til at ende i top 10. Neilson Powless vil jagte etaper og er for begrænset i bjergene til at køre klassement, selvom også han har det som en mulig ambition.

 

Team Arkea Samsic: Holdet er bygget op om Quintana, men de holder døren åben for, at Warren Barguil ender med også at køre klassement. Hans niveau rækker dog slet ikke længere til top 10. Maxime Bouet er ren hjælper.

 

SE OGSÅ: ALT OM ETAPER OG RUTERNE

 

Lotto Soudal: Det handler alene om etaper, også for Andreas Kron og Tim Wellens , for hvem bjergene også er for svære.

 

Trek-Segafredo: Det handler alene om etaper, også for Giulio Ciccone og Bauke Mollema . I Giroen i 2019 endte Ciccone dog alligevel i top 20, og det kan ske igen. Top 10 virker dog ikke realistisk, når han formentlig vil sidde helt op på de flade etaper.

 

TotalEnergies: Holdet jagter kun etaper og grøn trøje, også med Pierre Latour. Måske prøver han alligevel at holde sig til, som han gjorde sidste år, men hans begrænsninger i bjergene har i år været for store, og hans nylige håndledsbrud har kostet på formen. Alexis Vuillermoz klatrer ikke godt nok til at køre klassement.

 

Israel-Premier Tech: Holdet jagter etaper, men Michael Woods, der slet ikke har klassementsambitioner, har indikeret, at Jakob Fuglsang alligevel vil prøve. Som jeg beskriver i min analyse af mine forventninger til ham i en separat artikel, rækker holdbarheden dog næppe til top 10.

 

Team BikeExchange-Jayco: Det handler alene om etaper, også for Nick Schultz, for hvem bjergene også er lidt for voldsomme.

 

B&B Hotels-KTM: Det handler om etaper, også for Franck Bonnamour, Pierre Rolland og Sebastien Schönberger, der ikke klatrer godt nok til at køre klassement.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Polynormande(1.1) 14/08

Belgrade Trophy(2.1) 13/08-14/08

La Ronde Des Vallées(2.1) 13/08-14/08

Tour du Limousin(2.1) 16/08-19/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

EM - Herrer(CC) 14/08

Tour du Limousin(2.1) 16/08-19/08

EM - Kvinder (Enkeltstart)(CCW) 17/08

One Belt One Road Nation'...(2.NCUP) 17/08-19/08

EM - Herrer (Enkeltstart)(CC) 17/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 18/08-28/08

Vuelta a España(2.UWT) 19/08-11/09

EM - Kvinder(CCW) 21/08

BEMER Cyclassics(1.UWT) 21/08

Schaal Sels Merksem(1.1) 21/08

Egmont Cycling Race(1.1) 23/08

Tour Poitou - Charentes(2.1) 23/08-26/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 24/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger