Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Uno-X-dansker overrasker med gode bjergben i Italien

Uno-X-dansker overrasker med gode bjergben i Italien

19. juli 2021 13:00Foto: Uno-X

Uno-X-rytteren Robin Juel Skivild var blandt de positive overraskelser i Giro Valle d’Aosta, hvor han med offensiv kørsel og gode bjergben sikrede sig to placeringer i top-10 og en samlet 13. plads i klassementet, hvilket Feltet.dk har taget en snak med ham om.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mange af U23-klassens profiler har de seneste tre dage været samlet til det traditionsrige Giro Valle d’Aosta i Italien, herunder Robin Juel Skivild for Uno-X Dare Development Team, og det har budt på overraskende gode bjergben for danskeren, der slutter lige uden for top-10.

 

Og de gode bjergben har da også givet anledning til lidt venskabeligt drilleri på holdet.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

“Normalt bliver jeg karakteriseret lidt her på Development-holdet som banerytter og ham, der kan mange ting, ikke lige bjerge, men ellers det meste andet, så de havde det meget sjovt over, at jeg kørte stærkt,” fortæller han.

 

”De går og driller mig lidt med, at jeg lige pludselig bliver bjergrytter,” siger han blandt andet om holdets reaktion på sin præstation.

 

Men med det sjove til side er holdet glad for den form, Skivild har vist i løbet. Den kun 19-årige dansker har fortsat en god portion tid tilbage i sine U23-år, og at han nu også viser positive tendenser i bjergene, glæder det norske hold sig over.  

 

”De har været glade for det. I går [forgårs red.] var meget sjovt, da jeg kom over stregen. De var helt oppe at køre over, at jeg lige pludselig kørte stærkt opad i bjergene, og så var de sådan lidt: Hvad skete der lige der? Det havde de det meget sjovt over, at jeg lige pludselig kørte stærkt i bjergene,” siger den kun 19-årige dansker.

 

Fik en svær start
Det var ellers ikke givet fra starten af løbet, af Skivild ville tage videre fra løbet med en god fornemmelse. Den italienske varme slog ham en anelse ud på den første etape, og det er der ikke meget at sige til, når først temperaturen runder de grader, som feltet skulle køre under.

 

”Det var en varm omgang at komme tilbage til Italien at køre i. Da Garminen viste den højeste temperatur, viste den 40 grader, så førstedagen led jeg lidt under varmen og havde en svær dag. Jeg kommer igennem og får hjulpet de andre drenge lidt,” fortæller han.

 

”Jeg blev selv nummer 34. Det var et svært løb at kontrollere, det har det egentlig været alle dage med mange ryk, mange udbrudsforsøg og så er der kommer nogen afsted, som aldrig helt kom afsted og måske fik ét minut, hvor feltet har kunne kontrollere det,” siger han om tendensen i løbet.

 

Den svære start var kendetegnende for flere ryttere i feltet, og for Uno-X Dare Development åbnede det for ambitioner uden for klassementet, og det skulle vise sig at være signalet for Skivild.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

”Vi blev enige om på holdet, at vi skulle gå efter noget aggressiv kørsel og noget udbrud. Det resulterede så i, at jeg rammer det første morgenhug, der kører. Vi startede på en lang nedkørsel, og vi blev hentet efter 40 kilometer,” fortæller han.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Udbrudforsøg var der dog fortsat rigeligt af, og da et nyt hug kørte afsted i samme moment, som danskerens gruppe var bragt tilbage, fandt Skivild kræfterne til at køre kontra på sig selv.

 

”Jeg kører kontra på mig selv og morgenudbruddet, og jeg kommer med anden gang også. Vi blev først hentet efter 83 kilometer, hvor jeg kommer tilbage til de andre. Jeg kunne godt mærke, at jeg var lidt slidt, så jeg siger til de andre, at jeg var færdig for i dag,” fortæller han.

 

Hiver en kanin op af hatten
Han var dog ikke færdig for anden etape. I takt med at han får fundet sig til rette i feltet og får hjulpet holdkammeraterne, rammer stigningerne i slutningen af etapen.

 

”Men jeg finder alligevel et eller andet frem, og jeg sidder og kører for de andre drenge og se, hvor langt jeg kan få dem ind i finalen. Jeg trækker i feltet, henter flasker og sådan nogle ting,” siger han.

 

”Da vi rammer de sidste to lange finalestigninger, der var jeg bare flyvende. Vi havde egentlig fået Magnus Kulset med i udbruddet, og så sad jeg egentlig bare med de bedste på stigningerne, og det var kun lige op over toppen på den anden stigning, at jeg bliver sat af de allerbedste,” fortæller han.

 

Han havde dog kræfterne til at fortsætte med at køre til, og det sikrer ham til sidst en tiendeplads på etapen, og allerede her var danskeren godt tilfreds.

 

”Sidste stigning kører jeg stærkt, kommer op og bliver nummer ti på etapen. Det må siges at være meget godt, når jeg ikke er bjergrytter, så det er jeg meget tilfreds med,” fortæller han.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

Robin Juel Skivild har ligeledes en plads på U23-landsholdet | Foto: Mario Stiehl

 

Efter anden etape var Skivild nummer 15 i klassementet, og lå lige bag en anden dansker i løbet: Asbjørn Hellemose. Klassementet blev dog ingen hindring for Skivild.

 

”Det kunne godt være, at jeg lå nummer 15 i klassementet, men det var ikke noget at råbe hurra for, så vivar enige om, at vi skulle prøve et eller andet igen. Jeg kommer afsted igen efter en masse angrebs- og udbrudsforsøg,” siger han.

 

”Det ene tog det andet, og vi kommer ind i finalen, hvor jeg sidder godt placeret. Her kommer Hellemose op til vores gruppe, da han havde lukket hullet op til udbruddet alene,” fortæller Skivild.

 

Hellemose kom ikke op for at sidde med gruppen, og da han splitter gruppen, må Skivild igen finde sit eget tempo, og igen ender det med et godt resultat til den unge danskers palmares.

 

”Jeg prøver at sidde med ham så længe, jeg nu kan. Jeg bliver så sat i sidste ende af ham, og der må jeg jo bare sige, at han altså kører stærkt, Hellemose,” fortæller han.

 

”Jeg ender med at blive nummer ni på etapen, hvilket vi var meget tilfredse med efter endnu et brag af en dag, hvor jeg har siddet i udbrud hele etapen fra kilometer nul. Det var meget fedt, og jeg avancerede op til en 13. plads i et bjergløb. Det var sgu også meget sjovt at prøve. Det har været en fed oplevelse,” siger han.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Tager intet for givet
Løbet sluttede i går, hvor danskeren altså noterede sig for 13. pladsen og en rigtig god fornemmelse i kroppen, som kommer på bagkanten af flere vigtige opgaver i Uno-X-regi, herunder Baby Giroen.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

”Jeg er da godt kørende, ellers var jeg ikke endt der, hvor jeg er endt nu her. Der er tegn på, at jeg er godt kørende. Efter Baby Giroen har jeg været bedre og bedre kørende, efter jeg blev frisk igen,” siger han.

 

”Det har givet mig et godt niveau, og det tror jeg også er noget af det, man kan se meget nu, at jeg har et helt andet niveau også i bjergene. Det er egentlig bare at prøve at lægge ovenpå det så godt som muligt og så prøve at tage det derfra og dag for dag, og så se, hvad tiden bringer,” siger han.

 

At han så ligeledes ikke kun har højt niveau inden for de normale dele af løbene, der passer ham godt, men også kører godt i bjergene, giver en større tro på sig selv næste gang, han rammer en stigning.

 

”Det giver også en kæmpe motivation at have kørt så godt nu her, og at jeg har vist mig selv, at jeg kan køre top-10 hjem i et UCI-løb og en samlet 13. plads,” siger han.

 

”Det er også stort for mig, som har kørt som hjælperytter i Baby Giroen og Mercan’Tour lige inden. At gå ud og gøre det her, var så fedt,” siger han.

 

Næste opgave er allerede i morgen, hvor U23-løbet GP Palio del Recioto venter i Italien. Hvad det ender med, er ikke til at spå om på forhånd, Skivild tager intet for givet i den sammenhæng.

 

”Jeg tager det med mig, at jeg er godt kørende, og så må vi se, hvad det bringer, og hvad det kan bæres til. Det er også et kuperet italiensk løb, men vi må se på dagen, hvordan det kommer til at gå der. Det kommer an på dagen. Jeg tager ikke noget for givet, så vi må se, hvad der sker, og hvordan løbet bliver,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

DEL
INFO
Giro Valle d'Aosta
Nyheder Profil Resultater
Robin Skivild Juel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?