Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Vingegaard toer i ukrainsk magtdemonstration

06. juni 2021 14:50Foto: Sirotti

Gårsdagens sensationelle vinder kunne igen i dag skrive en stor sejr på cv'et, da Mark Padun var suværent stærkeste mand på dagens ottende og sidste etape af Criterium du Dauphiné. Jonas Vingegaard blev nummer to på etapen, og Richie Porte forsvarede med næb og klør sin gule førertrøje. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mark Padun kunne for anden dag i streg køre over målstregen i ensom majestæt. Ukraineren gjorde det i modsætning til i går efter en lang dag i udbrud, hvor han endnu en gang var den klart stærkeste. 

 

Halvandet minut efter, at Padun kørte i mål, skulle Jonas Vingegaard og Patrick Konrad spurte om de sidste pladser på podiet. Her var danskeren hurtigst, og han sikrede sig dermed et flot resultat, der lover godt Jumbo-rytterens Tour de France-form. 

 

Richie Porte, der kørte sig i løbets gule førertrøje i går, forsvarede sin føring i det samlede klassement, selvom flere af konkurrenterne angreb ham opad dagens sidste stigning og på den efterfølgende nedkørsel. 

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Alexey Lutsenko sikrede sig den samlede andenplads, og Portes holdkammerat, Geraint Thomas, rundede podiet af med en samlet tredjeplads. 

 

Referatet fortsætter under billedet.

 

Mark Padun kunne igen i dag række armene i vejret, da han vandt for anden dag i træk. 

 

Etapereferat: 

Efter gårsdagens andenplads kunne Richie Porte (INEOS) iklæde sig løbets gule førertrøje på dagens ottende og sidste etape af Criterium du Dauphiné.

 

Starten gik allerede 10:30 i formiddag, da rytterne kørte ud ad La Léchere-Les-Bains. Etapen var en decideret bjergetape, hvor rytterne skulle forcere seks kategoriserede stigninger, hvoraf den hårdeste var den sidste, Col de Joux Plane. 

 

Da det var sidste etape, var der mange ryttere, der skulle i offensiven og jagte den sidste mulighed for at få et resultat med hjem fra Dauphiné. 

 

Ganske kort efter dagens start var der et større styrt i feltet, hvor blandt andre Mads Würtz Schmidt var i asfalten. Danskeren kunne desværre ikke fortsætte og udgik af løbet.

 

Stærkt udbrud med dansk deltagelse

Gårsdagens vinder, Mark Padun (Bahrain), var uimodståelig stærk på den afsluttende stigning i går, men han var ikke tilfreds, og han gik derfor i angreb fra kilometer nul. 

 

Han fik etableret et udbrud med danske Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og ti andre.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Udbruddet bestod derudover af Valentin Madous (FDJ), Guillaume Martin (Cofidis), Jorge Arcas, Imanol Erviti (Movistar), Nils Politt, Patrick Konrad (Bora), Warren Barguil (Arkea Samsic), Julien Bernard, Kenny Elissonde (Trek) og Pierre Rolland (B&B Hotels).

 

Mere dansk offensiv

Michael Valgren (EF) ville også være med i det store udbrud, så han kørte efter og fik Jan Bakelants (Wanty), Sander Armée (Qhuebeka Assos), Martjin Tusveld (Team DSM) med på hjul.

 

De fik kontakt til frontgruppen, hvorfor udbruddet bestod af 18 mand, da det var størst. 

 

Da forspringet var størst, havde udbruddet 4:40 til feltet, hvilket fik INEOS til at gå frem på Col de la Columbiére for at holde udbruddet i kort snor, da Patrick Konrad blot var 2:51 efter Richie Porte i det samlede klassement. 

 

Det høje tempo satte sit tydelige spor på feltet, hvor store navne som Chris Froome (Israel Start-Up Nation) og Fabio Aru (Qhuebeka Assos) blev distanceret. 

 

På toppen af Col de la Columbiére havde udbryderne 2:30 til feltet. Mark Padun kørte først over toppen, hvorfor han overtog Lawson Craddocks føring i bjergkonkurrencen. 

 

Michael Valgren kørte også efter pointene i den konkurrence, men Padun var for stærk, når der skulle spurtes om pointene. 

 

Richie Porte havde en defekt med knap 50 kilometer til mål, hvorfor udbruddets forspring voksede til 3:15, da INEOS tog foden af gassen, indtil australieren havde fundet sin plads forrest i feltet igen. 

 

LÆS ALT OM CRITERIUM DU DAUPHINE HER!

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Col de Joux Plane

Udbryderne havde godt tre minutter til det jagtende felt, hvor farten ifølge mange ikke var høj nok. Først gik Nairo Quintana (Arkea Samsic) i angreb, hvorefter Steven Kruisjwijk (Jumbo-Visma) kørte kontra og lige forbi colombianeren.

 

I front skete der også ting og sager, da Mark Padun igen så umanerlig stærk ud. Han kørte fra de andre lykkeriddere, hvor Jonas Vingegaard og Patrick Konrad prøvede at gå efter, men de måtte nøjes med en rolle som nærmeste forfølgere. Resten af udbruddet måtte lidt efter lidt se sig hentet af feltet.

 

Fem kilometer fra toppen havde Padun ikke desto mindre et forspring på 50 sekunder til Vingegaard og Konrad. Det lignede derfor, at ukraineren kunne gentage gårsdagens store bedrift. 

 

Kruisjwijk udbyggede også sit forspring, så der nu var 30 sekunder til de øvrige favoritter, hvor der ikke var den store angrebslyst. 

 

Med tre kilometer til toppen af dagens stigning udenfor kategori tog Movistar fronten og lagde an til angreb fra enten Miguel Angel Lopez, Enric Mas eller Alejandro Valverde. 

 

Alt imens udbyggede Padun fortsat, og Kruisjwijk blev stille og roligt kørt ind, hvorefter Lopez gik til angreb på den gule førertrøje. 

 

Det felt, der sad sammen med Porte, bestod blot af 12 ryttere, da Tao Geoghegan Hart kørte Lopez ind igen. 

 

Det var, udover Lopez og Hart, Geraint Thomas, Richie Porte, David Gaudu, Wilco Keldermann, Alexey Lutsenko, Ion Izagirre, Enric Mas, Jack Haig og Ben O’Connor. 

 

Løbets nummer fem, Jack Haig, angreb kontra, da Lopez blev hentet, men heller ham ville INEOS lade slippe væk, så Geraint Thomas gik frem. Den mission lykkedes dog ikke, så Haig forsøgte at udbygge sit forspring på nedkørslen. 

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Finalen

Her fik han selskab af Izagirre og løbets nummer to, Lutsenko, der udnyttede Portes svage nedkørsel til at distancere ham inden den sidste lille opkørsel mod mål. 

 

Problemerne fortsatte for INEOS, da Geraint Thomas styrtede i et sving, hvorfor han fandt sig selv et stykke efter de øvrige klassementsryttere, selvom han hurtigt var på cyklen igen. 

 

Heldigvis for Porte og INEOS fik hentet Haig, Lutsenko og Izagirre med seks kilometer til mål. 

 

Mark Padun havde stadig et stort forspring, så det var ikke længere tvivl om, at ukraineren skulle vinde for anden dag i træk. 

 

Izagirre kom med et kraftfuldt angreb på Portes førertrøje, hvilket fik INEOS-rytteren til selv at svare, men han kunne ikke lukke hullet. Også Haig ville igen være med, og det var tydeligt, at det var alle mod Porte, da australieren sad uden hjælperyttere. 

 

Med tre kilometer til mål var der stilstand i gruppen, og Thomas kom tilbage, hvilket lignede en mulig redning for Porte i forsvaret af sin gule førertrøje. 

 

Mark Padun kunne køre paradekørsel på etapens sidste kilometer, da han vinkede og kyssede til både kamera og tilskuere, inden han krydsede stregen i ensom majestæt. 

 

Jonas Vingegaard blev nummer to på etapen, da han vandt spurten mod Patrick Konrad, der rundede podiet af.

 

Blandt favoritterne stak Ben O'Connor afsted på den sidste kilometer, hvilket fik ham i mål 13 sekunder før de øvrige klassementsryttere. 

 

Læs også
Optakt: Vuelta Asturias

 

Mattias Skjelmose blev næstbedste dansker, da han kørte over stregen som nummer 28. Den 20-årige Trek-rytter blev nummer 21 i det samlede klassement. 

 

Den eneste ændring i den samlede top 10 var, at Sepp Kuss mistede sin tiendeplads, der blev overtaget af Tao Geoghegan Hart. 

 

 

LÆS ALT OM TOUR DE SUISSE HER!

DEL
INFO
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
Mark Padun
Nyheder
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Bahrain Victorious
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?