Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a Espana: Holdanalyse

Vuelta a Espana: Holdanalyse

25. august 2023 22:16Foto: Unipublic / Sprint Cycling Agency

Mens det ofte er en kamp for Giro d’Italia at tiltrække de store grand tour-stjerner, er det i de senere år blevet stadig mere populært for de store navne at slutte sæsonen med endnu et stort slag i de spanske bjerge. Vuelta a Espana-løbsdirektør Javier Guillen har flere gange måttet knibe sig selv i armen over de fremragende startfelter, han har kunnet tiltrække, men i år må selvsamme arm være særligt øm, når deltagelse af både sæsonens Giro- og Tour-vinder, hele sidste sæsons podium og hele årets Giro-podium gør løbet til årets måske stærkest besatte grand tour. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en detaljeret analyse af de 15 største favoritter og udpeger deres største styrker og svagheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vuelta a Espana betragtes fortsat som den mindste af de tre grand tours, og i mange år var det for mange lidt af en eftertanke efter en lang sæson eller ren forberedelse til VM. De dage er imidlertid nu ovre. I dag synes langt de fleste grand tour-ryttere at foretrække at køre to grand tours hver sæson, og da Giro-Tour-kombinationen har vist sig at være yderst vanskelig, stiller det helt automatisk Vueltaen i en gunstig situation. Det har givet løbet en forrygende opblomstring, og i de senere år har det spanske løb endda flere gange næsten kunnet hævde, at de har haft det stærkeste felt af klassementsryttere.

 

2019 var en kedelig undtagelse, men det var netop det: en undtagelse. Efter at løbet i 2020 endte som en af coronakrisens vindere og bestemt ikke stod ringere på den specielle kalender, i 2021 kunne byde på en med spænding imødeset duel mellem Primoz Roglic og Egan Bernal, og i 2022 kunne præsentere et fremragende felt med hele Giroens podium, hele podiet fra løbets 2021-udgave samt kometerne Remco Evenepoel og Juan Ayuso, har løbsdirektør Javier Guillen overgået sig selv denne gang. Igen kan han nemlig præsentere hele sæsonens Giro-podium og podiet fra den seneste udgave af Vueltaen - et podium, der tæller både Evenepoel og Ayuso én gang til - men nu kan han toppe det med den regerende Tour-vinder også.

 

Selvfølgelig savner alle Tadej Pogacar, men han er også den eneste væsentlige mangel - om end en stor en af slagsen. Selvfølgelig ville man elske også at have navne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart, Richard Carapaz og efter dette års Tour også Adam Yates i feltet, men når Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Remco Evenepoel og Juan Ayuso samles i samme felt, er det altså kun Pogacars navn, der mangler på listen over fænomener. Endnu bedre bliver det naturligvis af, at de suppleres af Geraint Thomas og Joao Almeida, der begge var på podiet i Giroen, og Enric Mas, der de seneste to år er endt som nr. 2, og Guillen klager sikkert heller ikke over, at Damiano Caruso, Giulio Ciccone, Thymen Arensman, Eddie Dunbar, Hugh Carthy, Louis Meintjes, Romain Bardet, Jay Vine og Aleksandr Vlasov også står på listen - og så har vi endda slet ikke nævnt de tre nye vidunderbørn Lenny Martinez, Cian Uijtdebroeks og Romain Gregoire.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Nej, Guillens arm må være så øm, at han snart skal have den tilset på hospitalet, hvis han bliver ved med at knibe i den af bare begejstring over det superfelt, han har formået at tiltrække. Når det så samtidig suppleres med der, der er betegnet som den måske hårdeste rute nogensinde med svære bjergetaper spredt ud over hele løbet, er der måske mere end tidligere i historien lagt op til en spansk cykelfest, som ingen cykelfan har råd til at misse.

 

Feltet.dk tager i en serie på fem optakter et blik på de 15 største favoritter, hvoraf én har fået fem stjerner, to har fået fire, tre har fået tre, fire har fået to, og fem må nøjes med en enkelt stjerne. Det kan dog være en yderst svær opgave at barbere kandidatfeltet ned til 15 navne. For overblikkets skyld gennemgår jeg herunder de øvrige ryttere, der på de enkelte hold kan tænkes at spille en rolle i klassementet.

 

Jumbo-Visma: Vingegaard og Roglic er de ligestillede kaptajner. Sepp Kuss har kørt top 10 i dette løb, men det bliver næppe muligt med to kaptajner, som det også gælder for Wilco Kelderman og Attila Valter.

 

UAE Team Emirates: De erklærede kaptajner er Ayuso og Almeida, men som nævnt kan man ikke afskrive Vine. Marc Soler, Finn Fisher-Black og Domen Novak er alene hjælpere.

 

Movistar Team: Det handler om Mas, men det kan ikke udelukkes, at de holder Einer Rubio til. Han blev dog kun nr. 11 i Giroen, og han går ikke i top 10 i dette felt. Ruben Guerreiro har skuffet i år, og Oier Lazkano er trods alt for begrænset i bjergene.

 

INEOS Grenadiers: Thomas er den entydige kaptajn, men formentlig holder de også Arensman til. I Giroen gik Laurens De Plus trods en ren hjælperrolle i top 10, men det gør han næppe i dette meget stærkere felt. Egan Bernal mangler for meget til at agere andet end hjælper.

 

Soudal-Quick Step: Det handler 100% om Evenepoel. Jan Hirt har været i top 10 i Giroen, men de holder ham næppe til, og det samme gælder for James Knox og Mattia Cattaneo.

 

Astana Qazaqstan Team: Ambitionerne er ikke meldt ud, men jeg vil tro, at David De La Cruz prøver at køre klassement. Han har dog ikke længere niveauet til top 10. Joe Dombrowski, Andrey Zeits, Luis Leon Sanchez og Vadim Pronskiy har skuffet i år, og selvom han var god i Burgos, skal vi ikke regne med at se Javier Romo fremme.

 

Team dsm-firmenech: Holdet kommer officielt for at jagte etaper, men som nævnt antyder de, at Poole og Oscar Onley vil prøve at køre klassement. Kun Poole har dog vist evnerne i de høje bjerge. Det vil også ligne Romain Bardet dårligt bare at smide klassementet, men han har skuffet gennem hele året. Chris Hamilton jagter alene etaper.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

AG2R Citroën Team: De jagter alene etaper. Geoffrey Bouchard har været skadet og skal køre sg ind i løbet, og unge Nicolas Prodhomme er ikke god nok til at køre klassement, hvad erfarne Mikaël Cherel heller ikke længere er.

 

Lotto Dstny: Holdet jagter etaper, men det står ikke helt klart, om lovende Lennert Van Eetvelt vil holde sig til. Han synes dog at mangle lidt for meget. Edoardo Sepulveda, Sylvain Moniquet og Andreas Kron mangler for meget i bjergene til at kunne køre klassement.

 

TotalEnergies: Steff Cras må efter den lovende Tour-start, der blev ødelagt af et styrt, køre klassement, men selvom han startede godt i Frankrig, kommer han ikke i top 10 i dette felt. Den i år skuffende Pierre Latour har ikke længere klassementsambitioner.

 

Caja Rural-Seguros RGA : Også her handler det kun om etaper. Holdets klatrere, Jefferson Cepeda, Joel Nicolau, Abel Balderstone og Michal Schlegel, kan heller ikke begå sig helt fremme.

 

Bahrain-Victorious: Landa og Santiago Buitrago er de erklærede kaptajner. Sidstnævnte har ikke været god nok i de høje bjerge til en top 10. Det har Damiano Caruso til gengæld, og det står ikke helt klart, om han holder sig til. Han var nr. 16 på min liste, men da han ikke har for vane at køre så stærkt i sin anden grand tour og skuffede i optakten, røg han akkurat ikke med blandt de 15. Wout Poels og Antonio Tiberi skal hjælpe og jagte etaper.

 

Intermarché-Circus-Wanty: Det handler alene om etaper, også for tilbagevendte Kobe Goossens , der har været skadet længe. Rein Taaramae har heller ikke vist god form i nogen tid, og hverken Rui Costa, Simone Petilli eller Rune Herregodts klatrer godt nok.

 

Team Jayco AlUla: Det handler om Dunbar, men kan Filippo Zana genfinde superbenene fra Giroens tredje uge, kan han formentlig igen ende hæderligt i klassementet. Unge Welay Hagos Berhe er med for at lære og mangler for meget, mens Matteo Sobrero er for begrænset i bjergene.

 

Groupama-FDJ: Martinez er manden til klassementet. Holdet har også kometen Romain Gregoire, men han er for begrænset i de høje bjerge og jagter alene etaper. Hverken den i år skuffende Rudy Molard eller den formstærke Michael Storer har klassementsambitioner.

 

Team Arkea Samsic: Kometen Kevin Vauquelin skal prøve at køre klassement, men med en dårlig optakt og ikke overbevisende form ligner det desværre en svær opgave i et løb, der starter hårdt. Cristian Rodriguez jagter etaper, men udelukker ikke et godt klassement. Som han har klatret i år, kan både han og Vauquelin ende i top 20. Elie Gesbert har skuffet og er som Michel Ries hjælper og etapejæger.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Lidl-Trek: Juan Pedro Lopez har ikke vist et niveau, der gør det realistisk med en gentagelse af 10. pladsen fra Giroen i 2021. Bauke Mollema, den i Ain velkørende Kenny Elissonde og Amanuel Ghebreigzabhier jagter etaper.

 

EF Education EasyPost: Holdet kører igen klassement med Hugh Carthy, men efter de mange, mange skuffelser har jeg svært ved at se, at det pludselig skulle vende. Diego Camargo har vist potentiale, og Jonathan Caicedo har vist form, men de kan ikke køre klassement.

 

Cofidis: Holdet har ingen klassementsambitioner. Remy Rochas, der blev nr. 15 i 2021, har dog åbnet døren for, at det kan blive et tema undervejs. Han er efter den svære tid i fremgang, men på baggrund af årets niveau ligner det ikke endnu en top 20. For Jesus Herrada og Ruben Fernandez handler det alene om etaper.

 

BORA-hansgrohe: Vlasov og Uijtdebroeks vil begge køre klassement. Lennard Kämna gjorde det i Giroen og har ikke meldt ambitionerne ud, men med hans form er klassementet næppe på tapetet. Det er det næppe heller for Emanuel Buchmann, selvom han i Touren så bedre ud end længe og som hjælper måske godt kan lave en top 15. Sergio Higutia er stadig en skygge af sig selv og kan umuligt have samme klassementsambitioner som sidste år - også fordi han har mangler på holdbarhed.

 

Burgos-BH: Holdet vil prøve med Jose Manuel Diaz i klassementet, men han har slet ikke klatret godt nok i år. Det har heller ikke holdets øvrige klatrere, Pelayo Sanchez, Eric Fagundez og Daniel Navarro.

 

Alpecin-Deceuninck: Holdet er helt uden klatrere. Den bedste klatrer er Jason Osborne, der endelig synes at have fundet noget form, men bjergene er for voldsomme.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?