Winder vinder Brabantse Pijl efter målfoto

14. april 2021 14:12Foto: Getty Sport

Demi Vollering fejrede sejren i det flamske løb Brabantse Pijl, SD Sorx-rytteren, men løbet blev faktisk vundet af Ruth Winder (Trek-Segafredo) sikrede sig sejren en sejr ved at spurte fra en reduceret gruppe, hvor der skulle målfoto til at finde en vinder.

Demi Vollering (SD Worx) troede hun vandt Brabantse Pijl, men målfoto viste at den amerikanske mester Ruth Winder (Trek - Segafredo) faktisk vandt en ekstremt tæt spurt fra en reduceret gruppe.

Seks rytter kom i mål sammen, og her viste Winder sig stærkest i den flamske klassiker, efter både hende og Vollering kastede cyklen over målstregen.

Elisa Balsamo (Valcar - Travel & Service) var tredje rytter over stregen.

Ingen af de tidligere vinder stillede til start, da den sjette udgave af kvindernes Brabantse Pijl blev kørt. Løbet har adskillige stigninger, men flader ud til sidst, så det kan vindes på flere måder.

Grace Brown vandt sidste år med et soloangreb, men løbet er også blevet vundet i spurter i grupper af forskellig størrelse, hvor den største spurt var mellem over 50 ryttere i 2017.

Det flamske løb var ikke frygtelig begivenhedsrigt indtil de sidste 50 kilometer, hvor der stadig var et halvstort feltet samlet.

På Moskesstraat and Holstheide stigningerne led mange ryttere tydeligvis, og flere ryttere blev sat fra bagenden af feltet. Ingen formåede dog at komme væk, og med 44 kilometer igen var de største profiler stadig samlet i feltet.

Mange forsøg - alle fejler

Med 42 kilometer igen var rytterne den første tur rundt på den lokale omgang, og allerede på den første stigning blev der kæmpet i fronten af feltet.  Det resulterede i en gruppe med 9 ryttere kom væk, hvor Lucinda Brand (Trek - Segafredo), Leah Thomas (Movistar) og Demi Vollering (SD Worx) var til stede.

Flandern vinderen Annemiek van Vleuten (Movistar) var blandt de helt store favoritter i dag, og hun kørte alene fra feltet op til gruppen, mens flere kæmpede sig op til gruppen lige efter.

De nu omkring 15 ryttere havde dog svært ved at arbejde sammen, da Van Vleuten blev ved med at indikere, at de andre i gruppen skulle arbejde mere, men den blev spist af feltet med 35 kilometer igen.

Rytterne skulle igen over Moskestraat, og her accelererede Elisa Balsamo (Valcar - Travel & Service) and Leah Thomas, mens flere ryttere igen krydsede op til den forreste gruppe.

Med 30 kilometer igen var Niamh Fisher-Black (SD Worx) Alena Amialiusik (Canyon SRAM Racing) Tayley Wiles (Trek - Segafredo) også en del af gruppen, men igen blev frontgruppen spist af feltet, der nu bestod af omkring 30 ryttere.

Det afgørende angreb

Med 21 kilometer igen angreb Van Vleuten og Leah Thomas på skift, de blev begge lukket ned, lige bagefter kom en gruppe på seks ryttere med, og denne gang var sammensætningen således, at feltet ikke lukkede gruppen ned.

Gruppen bestod af: Balsamo, Vollering, Thomas, Ruth Winder (Trek - Segafredo), Joscelin Lowden (Drops - Le Col s/b TEMPUR), og Juliette Labous (Team DSM)

Balsamo var umiddelbart den hurtigste sprinter i gruppen, da hun har kørt flere gode placeringer denne sæson, hvor hun blandt andet vandt GP Oetingen, hvilket betød, at de sandsynligvis ville gå i stykker, men med 16 kilometer havde gruppen 31 sekunder, og de arbejdede stadig fint sammen. Samtidig bakkede Annemiek Van Vlueten af for FDJ-forsøg på at sætte tempo i feltet. Bike Exchange satte ikke tempo i feltet, men forsøgte i stedet at komme op til gruppen med flere angreb, hvilket også ødelagde flowet i feltet.

Vinderen skulle tydeligvis findes blandt de forreste seks.

Afgørelsen - ekstremt tæt!

Med 12 kilometer igen havde de forreste over et minut.

Lowden hang få gange lidt på stigningerne, men de blev sammen helt til med 1,1 kilometer igen, da feltet ramte den sidste stigning inden det flade stykke mod målstregen.

På stigningen blev der heller skabt forskellen, og i en spændende spurt brændte Balsamo ud, og det lykkedes outsideren Vollering at kaste cyklen foran målstregen og vinde foran Ruth Winder... eller det troede hun i hvert fald.

Målfoto viste at spurten var ekstremt tæt, men at Winder faktisk løb med sejren efter sit eget veltimmede cykelkast. Vollering blev derfor toer, fejringen kostede hende sandsynligvis sejren. Elisa Balsamo blev treer.