Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Amerikaner ødelægger dansk udbrudseventyr i Giro-regnen

11. maj 2021 17:20Foto: Sirotti

På de regnvåde italienske landeveje kunne Joe Dombrowski række armene i vejret, da han kørte alene over målstregen på dagens fjerde etape af Giro d'Italia. Triumfen blev grundlagt, da feltet lod en 25-mandsgruppe sejle afsted og køre om sejren. Danske Christopher Juul Jensen sad længe i front, men han måtte se sig hentet på dagens sidste stigning. Alessandro de Marchi sluttede som nummer to og er ny mand i førertrøjen. 

Annonce

Det blev en hektisk finale, da rytterne skulle forcere de regnvåde italienske bjergveje på Giro d’Italias fjerde etape. 

 

Joe Dombrowski blev dagens store vinder, da han løb med etapesejren. Alessandro De Marchi blev nummer to, hvilket gav ham løbets lyserøde førertrøje. 

 

Danske Christopher Juul Jensen sad længe i front på dagens etape, hvor det lignede, at han skulle køre om etapesejren med Rein Taaramäe. De blev ikke desto mindre hentet på dagens finalestigning. Juul Jensen blev nummer ti. 

 

Hos favoritterne blev der også kørt cykelløb, hvor Egan Bernal, Mikel Landa, Alexandr Vlasov og Hugh Carthy tog tid på de øvrige favoritter. 

 

Særligt sidste års fjerdeplads, João Almeida, led et stort tidstab på over fire minutter til de fire førnævnte. 

 

Etapereferat

Al det regnvejr, som Giro-feltet undgik i går, fik de sjasket i hovedet i dag, da de trillede ud fra Piacenza. 

 

Det dårlige vejr betød dog ikke et henholdende cykelløb, da der var adskillige angreb fra start.

 

På utraditionel vis kom Victor Campenaerts (Qhubeka Assos) og Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) afsted med et lille forspring, men bagved den belgiske duo faldt feltet ikke til ro.

 

Flere ryttere prøvede således at komme afsted og op til de to, men ingen fik udgangsbevilling.

 

LÆS ALT OM GIRO D'ITALIA HER.

 

Dansker i kæmpeudbrud

Først efter 30 kilometers kørsel kom en ottemandsgruppe afsted og nærmede sig de to, men angrebene fortsatte og snart havde en enorm 25-mandsgruppe etableret sig i front med en dansker iblandt.

 

I gruppen sad danske Christopher Juul-Jensen (Mitchelton BikeExchance) sammen med Andrea Vendrame (AG2R-Citroën), Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Filippo Tagliani, Nicola Venchiarutti (Begge Androni Giocattoli - Sidermec), Jan Tratnik (Bahrain-Victorious), Filippo Fiorelli, Filippo Zana, Samuele Zoccarato (Alle Bardiani CSG-Faizané), Nicolas Edet (Cofidis), Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step), Márton Dina, Francesco Gavazzi (Begge Eolo Kometa), Attila Valter (Groupama-FDJ), Quinten Hermand Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty Gobert), Alessandro de Marchi (Israel Start-Up Nation), Nelson Oliveria (Movistar), , Nico Denz (DSM), Victor Campenaerts (Qhubeka Assos), Koen de Kort, Amanuel Ghebreigzabhier, Jacopo Mosca (Alle Trek-Segafredo), Valerio Conti og Joe Dombrowski (UAE-Emirates).

 

De fik hurtigt et hul på over to minutter, men med 50 kilometer kørt var forspringet vokset til seks minutter.

 

Det usædvanligt store udbrud, fik INEOS Grenadier til at tage usædvanlige midler i brug, da førertrøjen Filippo Ganna satte sig frem for at føre i feltet for at begrænse hullet til udbruddet, hvor Oliveira lå virtuelt i lyserødt.

 

De følgende kilometer frem imod dagens stigninger forblev forspringet nogenlunde stabilt i tovtrækkeriet mellem udbrud og felt.

 

På dagens første stigning med 100 kilometer til mål var hullet på 5:30 ned til feltet. 

 

Uvejret resulterede i, at tv-billederne fra Italien var meget svingende på etapens halvvej. Heldigvis fik italienerne styr på billederne inden finalen, hvor den danske udbryder kom til at spille en hovedrolle.

 

Christopher Juul angreb

Henover toppen på dagens første kategoriserede stigning, Castello di Carpineti, angreb Juul Jensen. Han udnyttede sin gode nedkørsel til at skabe et lille hul til resten af udbruddet sammen med de to Intermaché-ryttere, Hermans og Taaramäe. De tre fik hurtigt opbygget sig et forspring på halvanden minut til de andre udbrydere. 

 

I front sad danskeren pænt på hjul, da de to Intermaché-ryttere tog en stor føringstørn for at etablere forspringet for de tre lykkeriddere. 

Ved foden af Montemolino-stigningen havde fronttrioen opbygget sig et forspring på knap to minutter, og det lignede, at de havde gode muligheder for at fuldende kuppet og vinde etapen. 

 

I fronttrioen lå Quinten Hermans virtuelt i lyserødt, da han kun var 53 sekunder efter førertrøjen i det samlede klassement. Taaramäe var 57 sekunder efter og Juul Jensen var mere end 10 minutter efter Ganna, der fortsat førte feltet an, som var mere end otte minutter efter de forreste. 

Da de tre i front ramte den stejle afsluttende passage af stigningen, måtte Hermans ikke desto mindre slippe, og trioen blev dermed til en duo, hvor danskeren fortsat lignede en rytter med gode vinderchancer, selvom Taaramäe på papiret er en bedre klatrer end den tidligere danske mester i enkeltstart.

 

I det oprindelige store udbrud angreb De Marchi henover toppen. Med på hjul fik han Dombrowski, Vervaeke og Edet. Kort efter fik Tratnik, Vendrame, Serry og Oliveira også kontakt til forfølgerne. 

 

De kunne dog ikke finde ind i et samarbejde, hvilket betød, at de resterende udbrydere fik kørt dem ind igen. Herefter angreb Vendrame kontra og forsøgte at lukke til frontduoen på egen hånd, hvilket endte som spildte kræfter for den hurtige italiener. 

 

Med 30 kilometer til mål stod det klart, at Ganna var nødt til at give sin lyserøde førertrøje videre, da Juul Jensen og Taaramäe stadig havde et forspring på otte minutter. Den nye ejer af førertrøjen skulle altså findes i udbruddet. 

 

Samtidig måtte Ganna slippe kontakten til feltet og overlade fronten til Deceuninck-Quickstep og Remi Cavagna. 

 

Finalen 

I feltet overtog Bahrain-Victorious føringen for deres spanske kaptajn, Mikel Landa. De fik hurtigt barberet fire minutter af udbrydernes forspring, men det var for sent, da klassementsfavoritterne stadig havde 4:20 op til Christopher Juul Jensen og Rein Taaramäe i bunden af dagens afgørende stigning, Colle Passerino.

 

Samtidig havde frontduoen med dansk deltagelse et minut til forfølgerne, der bestod af 13 ryttere, da de ramte den sidste stigning. Det lignede derfor, at vinderen skulle findes imellem de to forreste, men intet var afgjort, da Colle Passerino stiger med knap ti procent i gennemsnit over 4,3 kilometer. 

 

På stigningen angreb De Marchi endnu en gang, hvilket splittede forfølgergruppen i atomer. Det var kun Dombrowski, der kunne følge italienerens acceleration. 

 

Med De Marchi i front lukkede de til Juul Jensen og Taaramae i et snuptag og kørte udenom de to lykkeriddere. 

 

Den amerikanske UAE-rytter angreb sin italienske følgesvend og han lignede stærkeste mand, da han kørte alene over toppen med 2,5 kilometer til mål. Dombrowski kørte alene over stregen og kunne fejre karrierens største sejr. 

 

På den sidste stigning blev sidste års fjerdeplads, João Almeida, sat af, og han tabte 4:21 til Egan Bernal, Mikel Landa, Hugh Carthy, Alexandr Vlasov og Gulio Ciccone. 

 

Mikel Landa åbnede ballet hos favoritterne med et storstilet kontraangreb på Gulio Ciccones hug. I første omgang var der ingen, der kunne følge ham, hvilket fik Vlasov ud af sit skjul. Han fik Bernal og Carthy med på hjul. De fire spurtede for hvert et sekund, de kunne tage på Remco Evenepoel og Simon Yates, der ikke kunne følge accerelatioerne. 

 

Yates og Evenepoel fik begrænset tabet til 11 sekunder. Værre stod det til for Bora-Hansgrohes klassementshåb, Emanuel Buchmann, og sidste års åbenbaring, Jai Hindley, der tabte ydeligere 23 sekunder. 

 

Udover etapesejren sikrede Dombrowski sig også bjergtrøjen og andenpladsen i det samlede klassement. 

 

Norske Tobias Foss (Jumbo-Visma), der drømte om en lyserød førertrøje inden dagens etape, mistede også sin ungdomstrøje til ungarnske Attila Valter, der kørte over stregen som nummer seks. 

 

Blandt forhåndsfavoritterne står Alexandr Vlasov med de bedste kort på hånden til klassementet, hvor han ligger nummer syv fire sekunder foran Remco Evenepoel, der nu ligner Quickstep-holdets bedste bud i kampen om La Maglia Rosa. 

 

Følg resten af Giroen ekslusivt på Discovery+. Foto: LaPresse

Annonce

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR