Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Asgreen på podiet i Astana-fest i Dauphiné

02. juni 2021 15:59Foto: Sirotti

Alexey Lutsenko og Ion Izagirre sikrede en stor dobbelttriumf for Astana på onsdagens enkeltstart på 4. etape af Criterium du Dauphine, hvor danske Kasper Asgreen blandede sig med de bedste.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Alexey Lutsenko (Astana) løb med etapesejren foran holdkammeraten Ion Izagirre (Astana) på den kuperede enkeltstart på 4. etape af årets Criterium du Dauphine. Dermed fik Astana en kæmpe succesoplevelse ved at blive nummer ét og to på etapen.

Undervejs på etapen sad Jonas Vingegaard længe i hot seat. Det danske stortalent på Jumbo-Visma kørte en rigtig god tid, som først blev slået af de absolutte klassementsfavoritter til sidst.

Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) lignede længe manden, der skulle slåes. Men på sidst halvdel af ruten gik waliseren fuldstændig ned med flaget og tabte masser af tid.

Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) lykkedes med at forsvare sin gule førertrøje med bare ét sekund ned til onsdagens etapevinder Alexey Lutsenko.

Bedst placeret dansker på etapen blev Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step). Den danske Flandern Rundt-vinder kørte ind på en tredjeplads bag Astana-duoen.

Etapereferat

Lidt mere end 16 kilometer fra Firminy til Roche-La-Moliere var på programmet, da rytterne tog hul på enkeltstarten på 4. etape af Criterium du Dauphine. Her var der lagt op til en ganske svær etape med kuperet terræn, og rytterne skulle tilbagelægge lidt mere end 300 højdemeter.

Ivo Oliveira fra Movistar var første rytter ned ad startrampen klokken 13.17, men lige efter ham kørte en dansker ud på ruten. Det var WorldTour-debutanten Frederik Wandahl fra Bora-hansgrohe, men han kunne ikke rigtig følge Oliveiras tempo. Derfor kørte han i mål knap halvandet minut efter portugiseren.

Men det varede ikke længe, inden Oliveiras tid blev slået af Josef Cerny (Deceuninck - Quick-Step). På mellemtiden var tjekken 24 sekunder hurtigere end Movistar-rytteren, og senere kørte han i mål i ny bedste tid - 27 sekunder hurtigere end portugiseren.

Heller ikke Cerny kunne holde fast i bedste tid ret længe. Få minutter senere krydsede Tony Martin (Jumbo-Visma) målstregen. Tyskeren satte ny bedste tid hele 22 sekunder foran Cerny, selvom de to ryttere havde stort set samme tid ved mellemtiden. Det vidnede om, at Jumbo-rytteren havde kørt stærkt på den sidste, kuperede halvdel af ruten.

Tronskiftet vil ingen ende tage, da der kom en mindre overraskelse. Den 22-årige WorldTour-debutant hos Lotto Soudal, Harrison Sweeny, kørte en fremragende enkeltstart og satte ny bedste tid - syv sekunder hurtigere end Tony Martin.

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT? SÆT DET HER

Vingegaard imponerer

Med danske briller var det også opløftende, da Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) var ude på ruten. Det danske stortalent kørte ind i bedste tid ved mellemtiden, hvor han var over 10 sekunder hurtigere end tempospecialister som Chad Haga og Tony Martin.

Vingegaard havde holdt det høje tempo hele vejen til mål. Her kørte han ind i en ny bedste tid hele 35 sekunder hurtigere end Sweeny, og dermed kunne han sætte sig i hot seat.

Lidt senere måtte Jumbo-danskeren se sig slået ved mellemtiden. Det amerikanske stortalent Brandon McNulty (UAE Team Emirates) kørte fire sekunder hurtigere halvvejs på ruten. I samme øjeblik kørte holdkammeraten Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) over målstregen 18 sekunder efter Vingegaard.

Men McNulty kunne ikke holde kadencen hele vejen til mål. Amerikaneren tabte tid på den sidste, kuperede halvdel af ruten og krydsede målstregen fire sekunder efter Vingegaard.

Porte spolerer dansk føring

De næste ryttere til at true Vingegaards tid var Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) og Richie Porte (Ineos). Porte var syv sekunder hurtigere end Vingegaard ved mellemtiden, mens Teuns kørte i stort set samme tid som danskeren.

Teuns tabte dog en masse tid på sidste halvdel af ruten. Derfor krydsede han målstregen hele 51 sekunder efter Jumbo-danskeren, som nu kunne vente spændt i målområdet på Portes tid.

Desværre med danske briller lykkedes det Porte at slå Vingegaards tid. Australieren krydsede målstregen to sekunder hurtigere end danskeren, imens Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe) satte ny bedste mellemtid.

Thomas bedst på mellemtid, men…

Herefter kom de gode mellemtider, som perler på en snor. Bedst af alle var Geriant Thomas (Ineos Grenadiers), som var syv sekunder foran Kelderman ved mellemtiden.

Kasper Asgreen kunne heller ikke hamle op med Thomas. Danskeren var 10 sekunder langsommere end Ineos-rytteren ved mellemtiden, som så ud til at løbe med etapesejren.

I samme øjeblik havde Ion Izagirre (Astana) kørt en formidabel tur hjem fra mellemtiden. Astana-rytteren kørte i mål i ny bedste tid syv sekunder hurtigere end Porte, hvorfor australieren måtte forlade hot seat.

Astana-festen stoppede ikke her. Kort tid efter kørte Alexey Lutsenko i mål og slog sin holdkammerats tid med otte sekunder. Derfor var det Astana på både første og andenpladsen.

Thomas nærmede sig også mål så småt, men luften var gået en smule af ballonen. Ineos-rytteren havde tabt meget tid på den sidste halvdel af ruten og kom i mål 23 sekunder efter Lutsenko.

Lige modsat havde Asgreen disponeret kræfterne bedre. Danskeren kørte i mål i tredje bedste tid bag de to Astana-ryttere, og den placering holdt han, indtil sidste rytter Lukas Pöstlberger var i mål.