Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Favoritvurdering: Søndagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

Favoritvurdering: Søndagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

13. juni 2021 13:47Foto: Photo News

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og La Route d’Occitanie.

 

Søndag gælder det 5. etape i Tour de Slovenie, 5. etape i Belgium Tour og 4. etape i La Route d’Occitanie.

 

Tour de Slovenie - 5. etape

Efter dagens store kongeetape kan sprinterne få det sidste ord, som de oftest gør det. Igen i år er afslutningen henlagt til Nove Mesto, hvor den 175,3 km lange etape med 1791 højdemeter slutter. Det er hovedsageligt fladt gennem hele dagen med bare to små stigninger tidligt på etapen, og det hele slutter med to omgange på en 8,2 km lang og flad rundstrækning. Denne gang er finalen dog så teknisk, som vi kender dem i Slovenien, med sving med 1300 m, 1000 m og 300 m fra stregen og tillige et let stigende opløb, inden vinderen af den 28. udgave af løbet kan kåres.

 

 

 

 

 

 

 

Etapen kan starte med nogle byger, da der er 40% nedbørsrisiko de første timer, men det burde klare op over de sidste par timer, hvor temperaturen vil nå 25 grader. Igen vil det være en stille dag med bare en svag til let vind (7-10 km/t) fra sydøst og øst.

 

Det giver en lang dag i modvind, og massespurten burde ikke være i fare. Bahrain vil gøre alt for at vinde med Phil Bauhaus, og WorldTour-holdene er i dette felt stærke nok til at kontrollere på egen hånd. En sandsynlig allieret er også Caja Rural og måske Bingoal, og det vil derfor være en stor overraskelse, hvis vi ikke får vores spurt.

 

Denne gang er finalen dog for første gang meget teknisk, og det hele handler meget mere om positionering. Det giver Phil Bauhaus en gigantisk fordel, fordi hans tog er det i særklasse stærkeste. Til gengæld viste Jon Aberasturi på 1. etape, at han har farten til at vinde, og kan han med sin gode positionering gribe tyskerens hjul, er han bestemt ikke uden chance.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Phil Bauhaus

Øvrige vinderkandidater: Jon Aberasturi, Stanislaw Aniolkowski

Outsidere: Matteo Trentin, Robert Stannard, Alex Edmondson, Alexander Konychev, Matteo Malucelli

Jokers: Rui Oliveira, Enrique Sanz, Alan Banaszek, Matthew Bostock, Matthew Gibson, Daniel Hoelgaard, Enrico Zanoncello, Mikel Alonso, Enrico Battaglin, Viacheslav Kuznetsov, Fabio Felline

 

Belgium Tour - 5. etape

Det er helt fast, at Belgium Tour som regel slutter med en massespurt. Det gør det formentlig også denne gang, hvor løbet slutter på et rent billardbord i Flandern. Bare 392 højdemeter er der på den 178,7 km lange etape, hvor vinden er truslen, og hvor højdepunktet kan være Den Gyldne Kilometer, som med 10,6 km igen kommer så tæt på mål, at den måske kan komme i spil til at justere på placeringerne i top 10. Den falder midtvejs på den 22,6 km lange rundstrækning, der skal køres tre gange og er helt flad med en teknisk helt ukompliceret finale, hvor der ikke er ét eneste sving over flere kilometer til sidst.

 

 

 

 

 

Det gode vejr vender tilbage til afslutningen. Søndagen bliver skyfri med temperaturer på 25 grader og nærmest vindstille med bare en helt svag brise (3-5 km/t) fra nordøst. Det giver en ganske let sidemodvind på den lange opløbsstrækning.

 

Med den slags vejr og et felt fyldt med supersprintere er spurten 99% sikker, men vi kan håbe, at vi får lidt underholdning på Den Gyldne Kilometer, hvis udbruddet hentes forinden. Derefter er der sidste test af sprinterbenene inden Touren for mange af topsprinterne, og vi så forleden, at det stærke felt skaber totalt kaos, selvom finalen er ukompliceret. Derfor er et godt tog og lidt held afgørende.

 

På papiret er Caleb Ewan og Tim Merlier de hurtigste og vel cirka lige hurtige, men Ewans Lotto-tog har de seneste to dage været helt suveræne. Det giver ham overhånden, da Merlier er positioneringssvag og tillige savner Jasper Philipsen. Mark Cavendish har fart og et meget stærkt tog, men det kiksede forleden. Også Bora har et fremragende tog, og Pascal Ackermann er positioneringsstærk, men mangler fat. DSM har et godt tog, men de taber ofte Cees Bol, der også synes formsvag. Giacomo Nizzolo er ikke så vild med disse boulevardspurter, mens det vil være uhyre interessant, hvis Dylan Groenewegen for første gang siden Giroens 2. etape kan være i position til faktisk at spurte og vise sin fart. Endelig synes Danny van Poppel og Nacer Bouhanni meget formstærke, hvis de sidder rigtigt.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Caleb Ewan

Øvrige vinderkandidater: Tim Merlier, Mark Cavendish

Outsidere: Dylan Groenewegen, Pascal Ackermann, Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni, Danny van Poppel

Jokers: Cees Bol, Matteo Moschetti, Niccolo Bonifazio, Jakub Mareczko, Bryan Coquard, Timothy Dupont, Sasha Weemaes, Filippo Fiorelli, Thibau Nys

 

Route de l’Occitanie - 4. etape

Efter kongeetapen plejer løbet at være afgjort, men sådan er det ikke denne gang. Tværtimod slutter løbet med endnu en bjergetape, og selvom den er relativt let det meste af dagen, byder den på en kedelig afslutning. I alt skal der klatres 2520 højdemeter over de 151,2 km, og med en ikke-kategoriseret stigning (4,2 km, 8,6%) lige fra start lægges der hårdt ud. Derefter er det meste af etapen kun småkuperet med bare en blød kategori 2-stigning (4,2 km, 5,1%) midtvejs, men til slut kommer der to stigninger lige i rap. Først skal man over Grau de Maury sous Queribus (4,2 km, 5,8%) med top bare 9,9 km fra stregen, og efter et kort fladt stykke venter så målbjerget, Chateau de Peyrepertuse (4,4 km, 8,5%). Den første kilometer er let med 5-7%, inden der venter en kilometer med 9-10%, hvorefter de næste 1500 m stiger med 6-9%. Sværest er de sidst 900 m, der stiger med 12-14% med 13,3% over de sidste 400 gennem hele tre hårnålesving lige inden stregen.

 

 

 

 

 

 

 

Det er dog ikke sikkert, at største udfordring bliver ruten. Det kan sagtens blive varmen på en dag uden skyer og med en daltemperatur på intet mindre end 36 grader. Måske kan det hjælpe med lidt vind, da det vil være halvblæsende med en jævn til frisk vind (18-21 km/t) fra nordvest. Det giver en dag med sidemedvind det meste af vejen, mens der på finalestigningen først vil være modvind indtil midtpunktet og derefter primært sidevind.

 

Dagens magtdemonstration fra Antonio Pedrero øger chancen for udbrudssejr, da der vil være færre ryttere, der tror på, at de kan slå spanieren til sidst. Forskellene er også større, og derfor kan en udbrudssejr ikke udelukkes. Jeg tror dog, at både Astana (hvis ikke Luis Leon Sanchez rammer udbruddet) og særligt Cofidis vil gøre meget for at få en favoritafgørelse, og det er også muligt, at Trek vil hjælpe, hvis ikke Gianluca Brambilla eller Michel Ries rammer udbruddet. Jeg tror, at de to hold skal være med i front, hvis udbruddet skal overleve.

 

Mest tror jeg på en favoritafgørelse, og i dag fik vi et ret klart billede af styrkeforholdet. Morgendagens etape og stigning er dog anderledes og mere eksplosiv, og det passer nok dårligere til Pedrero og bedre til typer som Jesus Herrada og Giulio Ciccone. Om det er nok til at vende rundt på hierarkiet, kan dog være tvivlsomt, men denne gang vil Pedrero formentlig køre defensivt og først eventuelt gøre forskellen på den sidste meget stejle del.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Jesus Herrada

Øvrige vinderkandidater: Giulio Ciccone, Antonio Pedrero

Outsidere: Simon Carr, Oscar Rodriguez, Christian Rodriguez, Elie Gesbert

Jokers:  Merhawi Kudus, Mikel Bizkarra, Jhojan Garcia, Julen Amezqueta, Clement Berthet, Jose Fleix Parra, Joan Bou

 

Kandidater til et udbrud: Gianluca Brambilla, Clement Champoussin, Luis Leon Sanchez, Michel Ries, Jose Manuel Diaz, Daniel Navarro, Stephane Rossetto, Nicolas Prodhomme, Jeremy Cabot, Andrea Vendrame

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

La Coupe du President de ...(2.1) 05/08-08/08

Sazka Tour(2.1) 05/08-08/08

Aubel-Thimister-Stavelot(2.1) 06/08-08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 07/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Tour de Pologne(2.UWT) 09/08-15/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 12/08-15/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger