Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Opdateret: Fem ryttere i målfoto - Jeppe Falk vinder vanvittig spurt

Opdateret: Fem ryttere i målfoto - Jeppe Falk vinder vanvittig spurt

10. juni 2020 09:50

Sjældent har man set en afslutning så tæt, men det er Jeppe Falk nok ganske ligeglad med. Den unge Fusion ECT-rytter var nemlig hurtigst, da 6. afdeling af Uno-X Cup skulle afgøres i en decimeret massespurt. Falk kom over målstregen bare 0,008 sekunder før Nicklas Amdi Pedersen, mens yderligere tre ryttere fulgte indenfor 0,030 sekunder af vinderen. I den samlede stilling haler Amdi Pedersen ind på Joshua Gudnitz, som dog fortsat er i spidsen med kun to afdelinger resterende af serien. 7. afdeling køres på tirsdag.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se den absurd tætte afslutning i ovenstående video

Jeppe Falk gav Fusion ECT en forløsende sejr, da den 21-årige dansker vandt en sindssyg spændende målfoto-afgørelse ved 6. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.

 

Løbet endte i en spurt mellem 21 ryttere, og af disse passerede hele fem ryttere målstregen indenfor en hjulbredde.

 

I sidste ende noterede Zwiftpower.com Falk som vinder foran Nicklas Amdi Pedersen, Aleksej Calmann, Marcus Sander Hansen og Christopher McGlinchey.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

I klassementet halverer Amdi hullet op til den førende Joshua Gudnitz fra 24 til 12 point. Gudnitz sluttede blot 0,132 sekund bag Falk, men måtte nøjes med en niendeplads ved 6. afdeling.

Gustav Heby Pedersen blev nummer otte, og med resultatet rykker han forbi Anders Foldager og op på den samlede tredjeplads. 

I holdkonkurrencen er det uændret i top tre. Team PO Auto fører suverænt foran Team PTz og Team Swedish Zwifters.
 

Det er hvert holds og rytters seks bedste resultater, som til slut vil tælle til den samlede stilling. Uno-X Cup består af i alt otte løb.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 16. juni med 7. og næstsidste afdeling (tilmeld dig lige her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Etapereferat

Tirsdag aften var det igen blevet tid til ræs fra hometraineren, da 6. afdeling af Uno-X Cup sendte rytterne ud på to omgange af VM-rundstrækningen fra 2019 for en total distance på 27,6 kilometer.

 

Der skulle dog køres i modsat retning sammenlignet med det landevejs-VM, som Mads Pedersen sensationelt vandt. Det ændrede imidlertid ikke på det faktum, at ruten var kendetegnet ved konstante små bakker og dermed kun få muligheder for hvile undervejs.

 

116 A-ryttere kørte med, og disse var klar fra start, da løbets første indlagte spurt allerede ventede efter 2,7 kilometer

 

Her lancerede Gustav Heby Pedersen (Fusion Dev) spurten, men kampen om de fem point blev et opgør mellem de to førende Joshua Gudnitz og Nicklas Amdi Pedersen (begge PO Auto) og Jeppe Falk fra Fusion ECT.

 

Afgørelsen var hårfin, men Amdi var akkurat først over stregen foran Gudnitz og Falk.

 

Efter spurten faldt tingene kortvarigt til ro, og det udnyttede sidste uges vinder Stefan Kirchmair (Kirchmair e-Cycling) til at slå kontra.

 

Østrigerens angreb tvang atter tempoet i vejret, netop som rytterne ramte Yorkshire KOM Reverse (1,2 km á 4,4 %, maks. 15 %) for første gang.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

På bakken bestemte Frederik Muff (PO Auto) farten med 500 watt, og det satte scenen for endnu en hård spurt.

 

Kirchmair åbnede, og han tog de fem point foran Amdi Pedersen. Også Gudnitz, Anders Foldager (PTz), Marcus Sander Hansen (PO Auto) og Christopher McGlinchey (Vitus) deltog i spurten, og de seks slog et hul henover toppen.

 

Udskilningen fortsætter

Feltet på nu blot 51 ryttere var dog hurtigt over udbryderne på den efterfølgende nedkørsel, som uden fladt mellemstykke ledte frem til rundstrækningens næste bakke efter 6,5 kilometer.

 

På denne angreb McGlinchey sammen med Dean Wattson (Clancy Briggs), men Kirchmair så faren og lukkede hullet med resten af det decimerede felt lige efter.

 

Derfor var der samling i front, da rytterne ramte rutens absolut stejleste stigning, Pot Bank, godt to kilometer senere.

 

Her blev wattene skruet i vejret til 8-10 watt/kg, og kombinationen af den vanvittige fart og de stejle procenter på op mod 17 strakte feltet helt ud.

 

I front sad Christian Gorm (PO Auto), Bjørn Andreassen (Forza Racing) samt briterne Freddy Pett, Olly Hurdle (Surc) og George Martindale (BRT) velplaceret, hvorimod omkring 15 ryttere blev tabt på muren.

 

Resten af rundstrækningen bød på kun en enkelt mindre bakke, og eftersom der ikke skete noget væsentlig på den, så passerede de 31 forreste målstregen for første gang i samlet folk efter en hæsblæsende åbningsomgang.

 

Ved anden passage af spurtbanneret var det Kristian Nøhr (Fusion Dev), som lagde hårdt fra land, men igen timede PO Auto-rytterne spurten til perfektion.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Gudnitz snuppede de fem point foran holdkammeraten Amdi Pedersen og McGlinchey.

 

Gudnitz, Amdi Pedersen, McGlinchey, Nøhr og Sander Hansen fik et lille forspring i forbindelse med spurten, hvilket ikke desto mindre aldrig blev farligt.

 

Feltet var nemlig kommet tilbage til de forreste før anden passage af Yorkshire Reverse KOM, som blev kørt langt mere afventende end på første omgang.

 

Sander Hansen var første mand over toppen, mens holdkaptajnen Amdi Pedersen måtte nøjes med andenpladsen foran Heby, Gudnitz og Foldager.

 

Sene angreb og målfoto-afgørelse

På næste bakke forsøgte Nicklas Bekker (Fusion Dev), men igen kontrollerede Muff fronten for PO Auto og tillod dermed ingen af de gulklædtes rivaler at slippe væk.

 

Muff foretog sig dog naturligvis intet, da Mads Rahbek (PO Auto) angreb på toppen af bakken.

 

Danskeren fik et godt forspring, men på Pot Bank kørte McGlinchey og Hurdle forbi. Ireren og englænderen var kørt fra feltet, og på toppen var duoen otte sekunder foran.

 

Det efterfølgende lettere faldende stykke var dog svære odds for et lille udbrud, og de to førende blev da også hurtigt spist. Således var 25 mand samlet med blot tre kilometer til mål.

 

Før den flade afslutning skulle rytterne imidlertid over en sidste lille bakke, og den udnyttede den utrættelige Muff til at angribe. Danskeren fik den evigt offensive McGlinchey med sig.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Forspringet var dog blot på ganske få sekunder, og med én kilometer igen var udbrudsforsøget slut for Muff og McGlinchey, hvorfor der var linet op til en spurt mellem de 21 stærkeste ryttere.

 

Denne blev en vildt tæt og dramatisk en af slagsen.

 

Amdi åbnede spurten, men han kunne ikke få luft til konkurrenterne. Foldager sad nemlig lige bag klassementstoeren, og bag ham lurede Falk, Sander Hansen, Daniel Guld (PTz), McGlinchey, Heby og Aleksej Calmann (Fusion ECT).

 

Amdi hamrede watt i pedalerne, men på selve målstregen blev den tidligere kontinentalrytter omringet på begge sider, og hele fem ryttere virkede til at krydse stregen side om side.

 

Det var komplet umuligt at kåre vinderen ud fra livebillederne, men det blev Falk, som Zwiftpower.com registrerede som første mand over målstregen i den vanvittige afslutning.

Samtlige resultater fra 6. afdeling af Uno-X Cup kan læses her.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

Resultat af 6. afdeling af Uno-X Cup (A-klassen)

1. Jeppe Falk 35.25
2. Nicklas Amdi Pedersen st.
3. Aleksej Calmann  
4. Marcus Sander Hansen 
5. Christopher McGlinchey 
6. Freddy Pett  
7. George Martindale  
8. Gustav Heby Pedersen 
9. Joshua Gudnitz  
10. Daniel Guld  


Samlet stilling

1. Joshua Gudnitz 216 p
2. Nicklas Pedersen 204
3. Gustav Heby Pedersen153
4. Anders Foldager 152
5. Marcus Sander Hansen115
6. Benjamin Hertz 90
7. Christian Moxon 85
7. Jeppe Falk 85
9. Kjetil Farup 79
10. Christopher McGlinchey77


Holdkonkurrencen

1. Team PO Auto 591 p
2. Team PTz Pro eRacing307
3. Team Swedish Zwifters274
4. Fusion Development 235
5. Fusion ECT 220
6. Bolt Race Team 117
7. Clancy Briggs 105
8. DanishBikeRiders 87
9. Vikings  84
10. Vitus Pro Cycling  78


Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?