Kommende GC-stjerne? UAE-profil vinder guld

10. januar 2023 07:06Foto: UAE Team Emirates

Jay Vine og Grace Brown er australske mestre i enkeltstart 2023.

Jay Vine overraskede favoritterne, mens Grace Brown som ventet vandt for andet år i træk og tredje gang i alt.

Det var facit, efter at de australske mesterskaber i enkeltstart var forbi tirsdag morgen dansk tid.

I dagens første elite-enkeltstart levede Brown op til favoritværdigheden ved at køre de 28,6 kilometer i tiden 40:59. Det var 38 sekunder hurtigere end Jaycos Georgie Howe, der med sølvet tog sin første medalje i karrieren.

Weekendens guldvinder fra linjeløbet, Brodie Chapman, snuppede bronzen, 1:05 dårligere end FDJ-stjernen. Ved linjeløbet var Brown blevet nummer to.

Hos herrerne blev det en noget tættere affære. På første omgang var Vine, Luke Durbridge, Kelland O´Brien og Lucas Plapp alle indenfor få sekunder.

På den anden af slagsen var det Vine, der var bedst. UAE-rytteren kørte i mål i tiden 46:38, og da han kunne se Durbridge krydse stregen bare 2,72 sekunder dårligere, var guldet hjemme.

O´Brien blev treer, et sekunder foran Plapp, der havde en defekt på anden omgang af de godt 19 kilometer.

Før dagens enkeltstart havde Vine blot to professionelle sejre i karrieren, begge bjergetaper fra sidste års Vuelta a Espana. Med sejren i dag tyder mere og mere på, at den 27-årige kan være en fremtidig klassementsrytter i de helt store løb.

Det er sjette gang, at Durbridge bliver nummer to ved mesterskabet. I tre af de foregående tilfælde, inklusive sidste år, var han sluttet bag Rohan Dennis, men Jumbo-rytteren stillede ikke op i dag.