Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Circuit Cycliste Sarthe

Lynoptakt: 1. etape af Circuit Cycliste Sarthe

05. april 2022 15:45Foto: A.S.O. / Alex Broadway

I denne uge køres det lille, sprintervenlige Circuit Cycliste Sarthe, der i år har tiltrukket et historisk stærkt sprinterfelt med en formstærk Mads Pedersen som en af favoritterne ’. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Ruten

Det har altid været kutymen, at det relativt flade løb har sin vanskeligste etape om torsdagen, men i år udgår den velkendte kongeetape til Pre-en-Pail. I stedet lægges der som noget helt nyt ud med løbets sværeste etape, men ordet ”svær” er nok en overdrivelse. Ganske vist skal der klatres mere end 2600 højdemeter, ligesom der skal sluttes på en rundstrækning med en lille bakke, men meget taler for, at de hårdføre sprintere skal have det første ord, hvis ikke vinden vil det anderledes.

 

Med en distance på 192,3 km er der tale om relativt lang sag, der har både start og mål i Mamers, og den skal inddeles i to dele med to forskellige rundstrækninger. Den første af disse er 56,9 km lang og skal køres to gange, idet de første 2,5 km af første omgang er neutraliserede. Den indledes med, at man i småkuperet terræn kører mod sydvest, nordvest og nord, inden man fortsætter mod nordøst op ad kategori 1-stigningen Belvedere de Perseigne (3,6 km, 4,3%), der har top efter hhv. 21,5 km og 787,4 km, men der er kun bjergpoint ved anden passage. En nedkørsel leder nu mod nordvest, inden man kører fladt mod nordøst og sydøst, inden det går mod syd og vest op ad kategori 1-stigningen Col des 4 Gardes (2,0 km, 6,4%), hvis top rundes efter hhv. 34,1 km og 91,0 km, hvor der er en bjergspurt begge gange. Derfra får det via en nedkørsel mod syd, inden man kører fladt mod nordøst frem til den lille rundstrækning, hvor man slutter med at køre en halv omgang, inden man krydser stregen efter hhv. 54,4 km og 111,3 km, begge gange i forbindelse med en spurt.

 

Læs også
Carapaz sniger sig til etapesejr - Ayuso knækker

 

Etapen afsluttes nu med fem omgange på en 16,2 km lang rundstrækning, der indledes med at man kører mod nordvest ad en lang, lige og let stigende vej, der slutter med 1000 m, som stiger med 4,4% i snit. Fra toppen resterer 10 km, som alle er let faldende, først via en lige vej, der går mod øst og siden syd og sydøst tilbage til Mamers, hvor den afbrydes af et sidste sving 300 m fra stregen. Det falder let hele vejen til den røde flamme, hvorefter det stiger med 0,6% i snit. Der er en tredje indlagt spurt ved målet efter tredje omgang, dvs. efter 159,9 km.

 

Etapen byder på i alt 2651 højdemeter.

 

Mamers har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i dette løb i 2007, hvor Michael Albasini kørte alene hjem til en solosejr.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Vejret

Løbet vil blive præget af elendigt vejr, men den første dag vil være hæderlig. Her vil det starte skyet, men det vil klare op sidst på eftermiddagen, hvor temperaturen vil nå 15 gader, og der vil kun være en bygerisiko på 15-35% de første timer. Vinden vil være let til jævn (14-17 km/t) og komme fra vest. På den kringlede rute giver det vind fra alle retninger, men på finalerundstrækningen vil der først være sidemodvind, siden et kort medvindsstykke, inden man får sidevind helt frem til det sene sving, hvorefter der vil være modvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Circuit Cycliste Sarthe er domineret af sprinteretaper, og langt de fleste etaper ender i massespurter. Udbrudssejre i Sarthe er dog altid en mulighed i et felt med små hold, men i år er sprinterfeltet uhyggeligt stærkt. Derfor frygter jeg ikke, at særligt Trek, Jumbo, Quick-Step og Ineos vil sørge for, at vi ikke får den overraskende udbrudssejr på 1. etape, som vi fik for et par år siden.

 

Den meget lette rute i år betyder, at dette er eneste chance for at køre aggressivt på bakker. Jeg vil tro, at særligt Ag2r og Cofidis har en ambition om at lægge et pres, når vi rammer rundstrækningen. Til gengæld er det den eneste dag, hvor vinden ikke vil være specielt stærk, og jeg tror derfor, at det er bakkerne og ikke vinden, der skal skabe udskilningen.

 

Det vil undre mig, hvis ikke Benoit Cosnefroy og Thibaut Pinot vil teste benene undervejs, og det er ikke helt umuligt, at en stærk gruppe kan holde hele vejen. Det vil dog nok formentlig kræve, at Ineos er med på den, men hvis de bare kører for Elia Viviani, bliver det formentlig for svært at holde Filippo Ganna og Luke Plapp stangen på de lange, lige og let faldende veje efter toppen af den ganske lille og bløde bakke. Mit bud er, at vi får en spurt, men at der vil være noget udskilning undervejs. Hvis Viviani til gengæld falder fra, og Ineos kører mere offensivt, udelukker jeg ikke, at en gruppe kan afgøre det.

 

Jeg tror dog mest på en spurt, hvor det først og fremmest vil handle om positionering. Det sene sving kommer bare 300 m fra stregen, hvorefter det stiger let i modvind. Kommer man først igennem svinget med en lead-out man og en sprinter, står man meget stærkt, selvom man ikke har hurtigste mand.

 

Jeg prøver at pege på Mads Pedersen . Danskeren er i fremragende form, og han har kun glæde af, at bakkerne kan gøre det hårdt. Til gengæld er Viviani, Olav Kooij og Mark Cavendish formentlig hurtigere pår ren fart, og derfor skal han bruge to ingredienser for at vinde. Han skal af med Cavendish, der har det bedste tog på bakkerne, men med den holdbarhed, briten har vist i år, ser det muligt ud. Derefter skal han udnytte, at han i Alex Kirsch har en fremragende lead-out man. Kommer de to først igennem svinget, har han i år spurtet så godt, at han bør kunne vinde.

 

Dernæst peger jeg på Olav Koiij. Med den fart, han har vist i år, er han formentlig den hurtigste, og han er også så holdbar, at han klarer bakkerne. Min bekymring er det sene sving. Jeg frygter, at han vil sidde for langt tilbage, som han har gjort mange gange i år, men denne gang har han Mick van Dijke som en mulig redningsmand. Med ham som sidste mand er det ikke umuligt, at han sidder godt nok til at vinde med sin imponerende fart.

 

Som sagt tror jeg, at de kan gøre løbet for hårdt for Mark Cavendish, men hvis ikke, står briten uhyre stærkt. Toget med Stan van Tricht, Yves Lampaert og ikke mindst Bert van Lerberghe, der vel er plan B i en spurt, må være det bedste i dette felt. I år har Cavendish skuffet i positionskampen, men holder han hjul på Van Lerberghe og går de første igennem svinget, bør han vinde.

 

Elia Viviani burde klare disse bakker, selvom der er usikkerhed om hans form efter sygdommen i Tirreno. Desværre mangler han en rigtig lead-out man. Filippo Ganna er brølstærk, men han mangler måske farten til at vinde kampen frem mod sidste sving. Heldigvis kan mindre også gøre det. Sidder han langt fremme med sin gode positionering, er Viviani hurtig nok til at vinde i dette felt.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Det sene sving og bakkerne er en gave til Davide Cimolai og Hugo Hofstetter. De skal begge have løbet så hårdt som muligt, og får de det, kommer de i spil. De er nemlig fremragende i positionskampen, selvom de ikke har de bedste hold. Til gengæld mangler de nok farten til at vinde.

 

Som skrevet i den store optakt er det svært at tro på Peter Sagan, efter at han har trukket stikket og været helt uden holdbarhed. Dette er dog ikke verdens sværeste etape, og han burde have en mulighed for selv i sin nuværende forfatning at sidde med hjem. Han er ikke den hurtigste, men som vi har set i de spurter, han har kørt i år, er han stadig eminent i positionskampen. Desværre mangler han nok farten til at vinde.

 

Blandt de øvrige sprintere kan Marc Sarreau lukrere på et stærkt tog, men han mangler noget fart og er sårbar på bakkerne. Alternativet er Clement Venturini, der til gengæld mangler fart. Bram Welten falder formentlig fra, men har til gengæld et stærkt tog, hvis han klarer den. Alternativet er den lovende Paul Penhoet. Pierre Barbier er sårbar på bakkerne og har manglet lidt fart i år, og Marijn van den Berg kommer aldrig frem i denne finale. Jason Tesson og Leonardo Marchiori vil formentlig falde fra, og Milan Menten, Emmanuel Morin, Thomas Boudat og Robert Stannard mangler fart. Heller ikke Milan Fretin eller Jonathan Couanon har den nødvendige fart.

 

Lykkes det at undgå en spurt, er mine bedste bud Benoit Cosnefroy, Filippo Ganna og Clement Venturini. Andre muligheder er Benjamin Thomas, Axel Zingle, Anthony Perez, Stan van Tricht, Alexs Gougeard, Thibaut Pinot, Yves Lampaert, Luke Plapp, Kevin Vauquelin, Xandro Meurisse og Oliver Naesen.

 

Feltet.dks vinderbud: Mads Pedersen

Øvrige vinderkandidater: Olav Kooij, Mark Cavendish

Outsidere: Elia Viviani, Davide Cimolai, Hugo Hofstetter, Peter Sagan, Marc Sarreau

Jokers: Bram Welten, Benoit Cosnefroy, Filippo Ganna, Clement Venturini, Pierre Barbier, Milan Menten, Jeson Tesson, Marijn van den Berg

 

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

Mads Pedersen
Olav Kooij, Mark Cavendish
Elia Viviani, Davide Cimolai, Hugo Hofstetter, Peter Sagan, Marc Sarreau
Bram Welten, Benoit Cosnefroy, Filippo Ganna, Clement Venturini, Pierre Barbier, Milan Menten, Jeson Tesson, Marijn van den Berg
Bert van Lerberghe, Paul Penhoet, Emmanuel Morin, Thomas Boudat, Robert Stannard, Leonardo Marchiori, Milan Fretin, Jonathan Couanon, Benjamin Thomas, Axel Zingle, Anthony Perez, Stan van Tricht, Alexs Gougeard, Thibaut Pinot, Yves Lampaert, Luke Plapp, Kevin Vauquelin, Xandro Meurisse, Oliver Naesen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?