Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Deutschland Tour

Lynoptakt: 1. etape af Deutschland Tour

24. august 2023 14:21Foto: Lidl-Trek

Fra onsdag til søndag køres årets Deutschland Tour, der i år byder på lidt for enhver smag og appellerer til eksplosive ryttere med punch. I en uge med Vuelta a Espana og Renewi Tour tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Ruten

Da løbet genopstod i 2018, havde etaperne et helt fast koncept, hvor man sluttede på en rundstrækning, der gav klassikerrytterne en chance for at gøre forskelle på en lille bakke med en bonusspurt på toppen frem mod en flad afslutning. Med det nye mere klassiske koncept er denne etapetype ikke så dominerende som dengang, men de indgår stadig. Det får vi at se på løbets 1. etape, hvor man endda vender tilbage til en finale, der indgik i den første udgave for fem år siden. Dengang blev vi vidner til en herlig finale med angreb på sidste bakke, inden det hele samledes til en spurt blandt 33 mand. Noget lignende kunne meget vel ske igen i år, når samme rundstrækning i Merzig vil give både stærke sprintere og klassikertyper en chance for at sejre.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,0 km, der fører feltet fra St. Wendel til Merzig. Fra start er det helt fladt, når man lægger ud med at køre kortvarigt mod sydøst, inden man snor sig mod nord op gennem dalen frem til byen Oberkirchen, der nås efter 35,0 km. Herfra snor man sig mod nordvest op ad en bakke, der har top efter 42,4 km, inden det falder let ned til Nohfelden, der passeres efter 52,3 km. Kortvarigt kører man her mod vest igennem fladlandet, inden man drejer mod syd for at køre ned til den første spurt, der kommer efter 71,3 km. Herfra zigzagger man sig mod først vest og siden nordvest igennem fladt terræn, inden det i Wadern efter 85 km atter går mod først vest og siden sydvest.

 

Læs også
Ny stjerne til Giroen?

 

Nu er det slut med den flade del, når rytterne kører mod nord op ad Wldholzbach (2,1 km, 6,3%), der er en jævn stigning med top efter 109,1 km. Herfra sætter man kursen mod sydvest, hvor det falder hele vejen ned til Mettlach, der nås efter 124,2 km. Her drejer man mod nordvest for at køre op ad Orscholz (2,4 km, 7,8%), der stiger med 7-8% over den første kilometer, derefter med hele 13,5% over 500 m og slutteligt flader ud med 4-6% frem mod toppen, som rundes efter 129,9 km. Herfra følger man et plateau mod vest, inden man snor sig mod syd igennem faldende terræn. Derfra bliver det let kuperet, når man zigzagger sig mod øst, nordøst og sydøst ned til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 158,6 km, hvorefter man 1200 m senere, altså efter 159,8 km, krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med to omgange på en, 9,6 km lang rundstrækning. Fra start skal man mod nordøst op ad Ellerberg (1,7 km, 6,0%), der stiger med hhv. 6,2%, 7,8% og 4,2% over de første tre 500 m-segmenter og derefter 6,7% frem mod toppen, som rundes efter hhv. 162,5 km og 172,1 km i forbindelse med første gang en bjergspurt og anden gang dagens bonusspurt. Herfra resterer bare 6,9 km, og det er faldende hele vejen, indtil den sidste kilometer, der er flad. På de sidste 5 km bugter vejen sig kun let med et skarpt sving lige inden den røde flamme, inden den buer sig ind på den 500 m lange, 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2600 højdemeter mod 2379 højdemeter i 2018.

 

Merzig har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, nemlig i dette løb i 2018, hvor samme rundstrækning blev benyttet, og hvor en gruppe kørte væk på sidste stigning, inden det samledes til en spurt blandt 33 mand - en spurt, der blev vundet af Matej Mohoric foran Nils Politt og Pieter Vanspeybrouck.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Lidl-Trek giver status på stjerne efter styrt

 

 

 

 

 

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Vejret

Efter den smukke åbning tager vejret en drejning til det værre. Torsdagen vil mest være skyet med kun lidt sol og en konstant bygerisiko på 25%. Til allersidst vil det blive helt overskyet, og bygerisikoen vil vokse til 60%. Det vil stadig være varmt med en temperatur på 25 grader ved starten og 28 grader til slut, og vinden vil være let til jævn (10-15 km/t), i starten fra sydøst, men senere fra sydsydøst. Det giver generelt forskellige former for medvind, indtil man kort efter Oscholz rammer et stykke med primært modvind. Derefter vil der være først sidemedvind og dernæst sidemodvind frem til rundstrækningen. Her vil der være sidemodvind på den nedre del af stigningen og derefter sidevind, indtil man et stykke efter toppen får først medvind og så sidemedvind. Slutteligt vil der være næsten direkte modvind over de sidste 2 km.

 

Favoritterne

Efter dagens prolog venter en af den slags etaper, som den nye udgave af løbet er så rig på, nemlig en etape med en rundstrækningsfinale, hvor der er bonussekunder på en sen bakke. Vi kender finalen fra 2018, hvor Warren Barguil og Pieter Weening angreb på stigningen, men de blev hentet af 31 mand, hvorefter der blev spurtet om sejren, der gik til Matej Mohoric.

 

Denne gang er etapen med lidt flere højdemeter end i 2018 og ikke mindst med to og ikke kun én passage af stigningen. Her vil der utvivlsomt blive angrebet, også i jagt på bonussekunder, men da de sidste 6,9 km favoriserer et felt, taler meget for, at vi vil se en spurt som dengang, hvor også ikke alt for klatrestærke folk som Pieter Vanspeybrouck, Jasha Sütterlin, Reinardt van Rensburg, Jurgen Roelandts og Joshua Huppertz overlevede.

 

Med deltagelse af flere små hold skal der måske kæmpes lidt, inden udbruddet kører, men det bør ikke have mange chancer. Soudal må tro på, at de kan forsvare trøjen og har kandidater til alle scenarier. De vil derfor formentlig kontrollere, og jeg er ret sikker på, at Trek vil hjælpe til. Måske vil Bora også, og derfor vil det være en stor overraskelse, hvis udbruddet holder.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Slaget skal slås på rundstrækningen. Her vil jeg forvente, at UAE tager teten og forsøger at gøre løbet så hårdt som muligt. De kan måske finde allierede i Bahrain, Movistar og Israel-PT, og så vil puncheurtyperne angribe på sidste tur på bakken. Herefter er spørgsmålet, om de kan holde sig fri denne gang, eller om vi får samling som for fem år siden.

 

Jeg hælder til det sidste. Den sidste del favoriserer et felt, og der vil være modvind på den nedre del af stigningen. Derfor er mit gæt, at vi får en spurt i et felt, der måske er lidt mindre end i 2019, men jeg tør heller ikke udelukke, at det kan lade sig gøre for en mindre gruppe at holde hjem. I givet fald kan de spurte om sejren, eller etapen kan blive afgjort i en taktisk finale.

 

Jeg går igen med Mads Pedersen . Vi ved aldrig, hvornår formen begynder at aftage, men igen i dag så han stærk ud. Vi så, at han var i problemer på Waseberg i søndags, og denne stigning er også for lang til, at han kan være med i angrebene og kampen om bonusspurten, men får vi samme regruppering som i 2018, skulle det være meget mærkeligt, om ikke han sidder der. I det tilfælde vil han formentlig også være hurtigst, og derfor tror jeg, at han tager revanche for dagens nederlag.

 

Jeg tror, at den værste rival er Danny van Poppel. Denne stigning er på grænsen for ham, og det bliver ikke let at overleve, men når man ser på, hvem der klarede den i 2018, har han en fin chance. Han viste god form i dag og i Hamburg, og kommer han med hjem, har han med den spurtstyrke, han viste i søndags en fair chance for at vinde. Falder han fra, er Marco Haller nok et mere holdbart alternativ, men han slår ikke Pedersen, og Sam Bennett er i dag for tung. Til angreb på bakken har holdet hurtige Maximilian Schachmann, men formen rækker nok ikke hele vejen. Bakken er for svær til angreb for Nils Politt, men han kan spurte som en plan C.

 

Ethan Vernon har også en god chance for at overleve, men hans holdbarhed er meget varierende. Det var helt tydeligt i Romandiet, hvor han var flyvende på 1. etape og skuffede på 5. etape. Hans form er usikker, da han har kørt på banen på det sidste, men klarer han den, har han en chance mod Pedersen. Jeg vil forvente, at Mauro Schmid og Ilan Van Wilder er med i angrebene, og her har Schmid en særligt god chance for at gøre det færdigt i en spurt.

 

Holder en lille gruppe hjem, er Alex Aranburu min favorit. Der er meget få klassikerryttere, der kan slå ham i en spurt, og han bekræftede i dag, at han er i fornuftig form efter Touren. Jeg kan dog frygte, at han vil være alene mod stærkere hold, hvis ikke han får Gregor Mühlberger med.

 

Til angrebene har UAE Diego Ulissi, der i en lille gruppe vil være favorit mod de fleste, og hans kørsel i Hamburg giver mig tro på, at han vil være med fremme sammen med Brandon McNulty, der trods sin fart nok får svært ved at vinde en spurt, og George Bennett. Jeg tvivler lidt på formen hos Felix Grossschartner, der skuffede i dag. Jeg tør ikke helt udelukke, at Pascal Ackermann er blevet holdbar nok til at overleve, men den bør være for svær.

 

En meget spændende kandidat er den uhyre formstærke Rasmus Tiller. Denne stigning er svær for ham mod lettere folk, men kommer han med de bedste i en lille gruppe, kan han vinde en spurt. Det kan også Anders Johannessen, men det er svært at se ham blande sig. Tiller kan også deltage i, men ikke vinde en større spurt, og etapen er for hård for Alexander Kristoff .

 

Pello Bilbao burde være en af favoritterne, hvis en gruppe holder, men jeg er meget usikker på hans form. Han har talt forventningerne ned, og dagens prolog indikerer, at det var med god grund. Han kan dog slå alle i en spurt, hvis han sidder med i angrebene. Til en større spurt bør de have holdbare Nikias Arndt , men han vinder næppe.

 

Læs også
Stortalent bliver ikke klar til Giro-debut

 

En anden, der vil kunne vinde en spurt i en lille gruppe, er Quinten Hermans, der også kan slå alle. Han har dog skuffet fælt hele året og gjorde det igen i søndags. Nicola Conci er stærk og kan gå med i angrebene, men næppe vinde. Til en spurt i en større gruppe er Timo Kielich en farlig og reel joker. Jeg vil tro, at han får det for hårdt, men han er så ubeskrevet, at han bestemt ikke kan afskrives.

 

Israel-PT har Simon Clarke. Jeg tvivler på, at vi vil se ham i angrebene, men hans gode VM giver håb. Kommer han med, er han hurtig nok til at vinde en spurt. Det kan Nick Schultz også være, men jeg tvivler på hans form. Mere sikre kort er Dylan Teuns og til dels Jakob Fuglsang , der har kørt stærkt for nylig, men de får svært ved at vinde.

 

Ineos har Ethan Hayter¸ men i dag fik vi bekræftet, at han stadig ikke er i form. Han er ikke god nok til angrebene og næppe heller med i en større gruppe. Hvis han er, kan han stadig spurte, men han slår næppe Pedersen og andre mere formstærke folk. Pavel Sivakov bør være en af de stærkeste på stigningen, men han får svært ved at vinde.

 

Jeg vil forvente, at Georg Zimmermann igen i år er flyvende og med i angreb på bakken. Han er hurtig, men der er lidt for mange ”angribere”, der er hurtigere end ham, som det også gælder for Lilian Calmejane. I en større spurt kan holdbare Madis Mihkels blande sig, men han har manglet masser af fart.

 

Hos DSM vil jeg give Marius Mayrhofer en hæderlig chance for at overleve, men ikke i et felt, hvor hans fart rækker til at vinde. Kevin Vermaerke vil formentlig være en af de bedste i angrebene, men selvom han kan spurte, rækker farten ikke hele vejen.

 

Hos Lotto kan Arjen Livyns trods den gode form næppe være med i angrebene. Hos Total kan Mathieu Burgaudeau, hvis han er i form, køre offensivt, men i en flad spurt ser jeg ham ikke vinde. I en større spurt er Anthony Turgis kandidat, men han har ikke vist form. Tudor skal satse på en top 10 i en større spurt med Rick Pluimers, og det er nok også målet for Q36.5 med Gianluca Brambilla, hvis form næppe rækker til offensiv kørsel.

 

Feltet.dks vinderbud: Mads Pedersen

Øvrige vinderkandidater: Danny van Poppel, Ethan Vernon

Outsidere: Alex Aranburu, Diego Ulissi, Mauro Schmid, Rasmus Tiller, Pello Bilbao

Jokers: Quinten Hermans, Timo Kielich, Simon Clarke, Maximilian Schachmann, Ethan Hayter, Georg Zimmermann, Brandon McNulty, Pascal Ackermann, llan Van Wilder, Nick Schultz, Marius Mayrhofer, Nikias Arndt, Marco Haller, Nils Politt

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Matej Mohorics sejr fra 2018.

 

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Mads Pedersen
Danny van Poppel, Ethan Vernon
Alex Aranburu, Diego Ulissi, Mauro Schmid, Rasmus Tiller, Pello Bilbao
Quinten Hermans, Timo Kielich, Simon Clarke, Maximilian Schachmann, Ethan Hayter, Georg Zimmermann, Brandon McNulty, Pascal Ackermann, llan Van Wilder, Nick Schultz, Marius Mayrhofer, Nikias Arndt, Marco Haller, Nils Politt
Mathieu Burgaudeau, Dylan Teuns, Kevin Vermaerke, Felix Grossschartner, Madis Mihkels, Nicola Conci, Anthony Turgis, Anders Johannessen, Natnael Tesfatsion, Gianluca Brambilla, Pavel Sivakov, Lilian Calmejane, Arjen Livyns, Rick Pluimers, Alexander Kristoff, Sam Bennett, Gregor Mühlberger, Jakob Fuglsang, Frank van den Broek
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Deutschland Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?