Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: Prolog til Deutschland Tour

Lynoptakt: Prolog til Deutschland Tour

23. august 2023 15:13Foto: Carl Johan Jou-Aspe

Fra onsdag til søndag køres årets Deutschland Tour, der i år byder på lidt for enhver smag og appellerer til eksplosive ryttere med punch. I en uge med Vuelta a Espana og Renewi Tour tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Ruten

Da løbet var en del af ProTouren fra 2005 til 2008, var det ganske almindeligt, at det blev indledt med en prolog. Prologer er imidlertid i dag en uddøende race, og de findes stort set ikke længere i løb, der er rangeret på 2.1-niveau eller højere - med Tour de Romandie som den markante undtagelse - og derfor var det ikke unaturligt, at prologen også forsvandt, da løbet genetableredes i 2018. Sidste år vendte den imidlertid ganske overraskende tilbage i forbindelse med løbets udvidelse fra fire til fem dage, og det skete på en helt klassisk prologrute i byen Weimar, hvor publikum ved aftentide fik lov at få rytterne præsenteret enkeltvist. Tilsyneladende kan den være kommet for at blive, for den er med igen, endda i præcis samme format som sidste år. Rytterne skal nemlig suse rundt på en 2,3 km lang, småkringlet rute, der med en lille, eksplosiv bakke og et par sving burde tilgodese de klassiske prologspecialister, som får en sjælden chance for at jagte en sejr på højeste niveau.

 

Etapen er altså bare 2,3 km lang og har denne gang både start og mål i St. Wendel. Fra start kører man 100 m mod øst, inden et skarpt venstresving leder mod nord og direkte ind på bakken (200 m, 4,0%). Efter toppen fortsætter man mod nord, indtil man efter 700 m drejer skarpt til mod vest.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Nu rammer man en ganske snoet vej, der er faldende, indtil der kommer to sving lige i rap med 800 m og 750 m igen. Derfra går det ad en flad vej mod syd ned til et sidste sving bare 400 m fra stregen.

 

Etapen byder i alt 15 højdemeter.

 

St. Wendel har i de seneste 25 år kun én gang været mål for et stort cykelløb. Det var ved de tyske mesterskaber i 1999, hvor Telekom ryddede podiet med solosejr til Udo Bölts foran Kai Hundertmarck og Erik Zabel.

 

 

 

 

 

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

 

Vejret

En teknisk prolog kan i den grad ødelægges af regnvejr, men heldigvis bliver betingelserne helt ideelle. Der vil kun være få skyer, og det vil med en temperatur på 28 grader være varmt. Vinden vil bare være let (7 km/t) og helt konstant. Det giver først sidevind og dernæst generel modvind. Med 750 m igen får man sidevind, indtil man får medvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Prologer er stadig meget hyppige i 2.2-løb, men på dette niveau er de efterhånden meget sjældne. Derfor ved vi faktisk meget lidt om, hvor gode de bedste ryttere er i disciplinen. Hvert eneste år har vi en prolog i Tour de Romandie, men de har stærkt varierende format, og samtidig er de oftest betydeligt længere, end det er tilfældet med denne ultrakorte sag i Tyskland.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

Det er dog en helt klassisk sag, der trods den lille bakke er relativt flad og med fem sving over bare 2,3 km stiller krav til de klassiske prologevner, nemlig power, accelerationsstyrke og tekniske evner. Sprintere er typisk ganske gode prologryttere, og de ventes at blande sig i kampen om sejren med de mest kraftfulde og eksplosive tempospecialister på en etape, der vil skabe de første små forskelle i klassementet.

 

I de senere år har vi set sprinterne komme lidt til kort i Romandiet, men denne betydeligt korte rute burde gøre dem ganske konkurrencedygtige. Vi nærmer os trods alt noget, der kan minde om fem spurter mellem rutens fire sving. Derudover skal man have et godt punch til bakken, hvad de fleste sprintere og naturligvis også puncheurs har.

 

Vi er lidt klogere end sidste år. Prologen i 2022 var nemlig næsten identisk med denne. Her vandt Filippo Ganna med 2 sekunder ned til Bauke Mollema og 3 sekunder ned til Nils Politt, mens Mick van Dijke som nr. 4 smed 5 sekunder. Olav Kooij havde også kurs mod en fremragende tid, inden han styrtede, men den lille bakke, som vi også havde sidste år, gør det også godt for eksplosive puncheurtyper, der ikke er alt for temposvage og teknisk dygtige i svingene. Sidste år endte Ben Healy, Adam Yates og Alberto Bettiol således alle i top 10, men Mattias Skjelmose blev eksempelvis blot nr. 17 og Pello Bilbao blot nr. 34. 27 mand var inden for 10 sekunder af Ganna, mens Bilbao smed 12 sekunder, hvilket siger lidt om tidstabene, der i et forventet tæt løb godt kan blive afgørende.

 

Heldigvis vil vejret ikke spille ind. Det bliver tørt og solrigt med en helt konstant vind. Vi bør således få et helt fair opgør på de klassiske prologevner.

 

Det er svært ikke at have Mads Pedersen som favorit. Med sit punch og sin power burde danskeren være den helt ideelle prologrytter, og den lille bakke gør ham blot endnu mere perfekt til denne rute. Vi har som bekendt set, at han er flyvende lige nu, og hvis han har bevaret den power, han havde i weekenden, bliver han meget svær at slå. Vi ved også fra Luxembourg Rundt i gamle dage, at Alex Kirsch er en storartet prologrytter. Mathias Vacek bør også gøre det hæderligt for Trek

 

Egentlig burde Ethan Hayter være favorit. Briten var nemlig skræmmende overlegen, da han knuste al modstand på den dog noget mere tekniske prolog i Romandiet sidste år. Denne burde også passe ham ganske hæderligt, da han er eksplosiv, tempostærk og tillige vant til denne slags korte udfoldelser fra banen. Dette er dog hans blot andet løb siden den lange skadespause, og som beskrevet i den store optakt, indikerede Hamburg, at han kan mangle for meget. Dette er dog så kort en etape, at han meget vel kan ende med at vinde trods den begrænsede form. Det bør være for eksplosivt for Pavel Sivakov .

 

Jeg har også store forventninger til Mauro Schmid. Schweizeren har kørt svage enkeltstarter i år, men han viste sidste år, at han er fremragende på tekniske og eksplosive ruter. Dette burde lige passe en mand, der er eksplosiv, teknisk dygtig og kommer fra banen. Hans VM indikerede, at han er i storform. Det er også en perfekt etape for den tempostærke sprinter Ethan Vernon, der tillige kommer fra banen og bude have en reel chance for at vinde. Jannik Steimle vandt som ung en prolog i Østrig Rundt og må vel næsten betegnes som en lille specialist, men han missede Danmark med sygdom. Vi ved, at Ilan Van Wilder er god på tekniske og kuperede enkeltstarter, og selvom denne er lidt kort, bør han være med helt fremme. Dries Devenyns er også en glimrende prologrytter

 

Måske er den for kort til Brandon McNulty, men det vil ikke undre mig, hvis han brager en god prolog af. Han er ret eksplosiv og tempostærk og kørte en fremragende VM-enkeltstart. Hvis han er i form, kan Felix Grossschartner, der har kørt gode enkeltstarter i år og har punch, også gøre det ganske glimrende, og det vil jeg normalt også forvente af Diego Ulissi, selvom han ikke er ved fordums styrke. Pascal Ackermann er også den sprintertype, der bør gøre det godt.

 

Alex Aranburu kørte fremragende på den noget længere, tekniske og eksplosive enkeltstart i Vueltaen i 2021, og har han bevaret San Sebastian-formen, bør han gøre det godt. Han har dog ikke vist samme tempostyrke efter skiftet til Astana.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Sidste år blev Nils Politt nr. 3 på prologen, og det vidner om, at vi skal vente os noget stort af ham, særligt med den form, han viste i søndags. På papiret er det også helt perfekt for Maximilian Schachmann, men han har lidt at bevise med den form, der var for dårlig til VM. Danny van Poppel er den kraftfulde sprintertype, der kan gøre det godt her, og som vi så i Sibiu Tour, kan også Sam Bennett køre stærkt, hvis han er kommet sig over søndagens sygdom. Også formstærke Marco Haller har noget punch.

 

Nikias Arndt er også den perfekte prologrytter, da han har punch og er tempostærk. Spørgsmålet er dog, om han er eksplosiv nok. Det burde altså også være noget for Pello Bilbao, men han var helt væk sidste år. Spørgsmålet er, hvad det bedre materiel kan gøre. Sprinterne Phil Bauhaus og Cameron Scott mangler måske lidt power, mens den er for eksplosiv til Rainer Kepplinger.

 

Jeg er lidt spændt på Timo Kielich, der har kørt gode prologer på lavere niveau og er i glimrende form. Også Alexander Krieger er en god prologrytter, men han er ikke ved fordums styrke. I teorien burde det være noget for Quinten Hermans¸ men han har skuffet mig på flere prologer.

 

Derudover er der en række eksplosive folk, der kan gøre det pænt, men næppe være med helt fremme. Det gælder Simon Clarke, Dylan Teuns, Nick Schultz, Rick Zabel, Georg Zimmermann, Lilian Calmejane, Rasmus Tiller, Anders Johannessen, Mathieu Burgaudeau, Marius Mayrhofer, Kevin Vermaerke, Alexander Kristoff, Anthony Turgis, Rüdiger Selig, Madis Mihkels, Adrien Petit og Emilien Jeanniere.

 

BEMÆRK: Den endelige startliste er tirsdag aften ikke kommet, men der ventes ingen væsentlige ændringer.

 

OPDATERING: Den endelige startliste er kommet, og der var alligevel en væsentlig ændring. Tudor stiller simpelthen til start, selvom det ikke var annonceret. De har en meget interessant kandidat i form af bane- og prologspecialisten Maikel Zijlaard. Også Mika Heming og Rick Pluimers har kørt gode prologer på lavere niveau, mens Arvid De Kleijn nok ikke er den sprintertype, der kører gode prologer. Q36.5 har udtaget Gianluca Brambilla, der med sit punch måske kan gøre det hæderligt.

 

Feltet.dks vinderbud: Mads Pedersen

Øvrige vinderkandidater: Ethan Hayter, Ethan Vernon

Outsidere: Brandon McNulty, Mauro Schmid, Alex Aranburu, Jannik Steimle, Nils Politt

Jokers: Danny van Poppel, Maikel Zijlaard, Ilan Van Wilder, Felix Grossschartner, Nikias Arndt, Maximilian Schachmann, Alex Kirsch, Timo Kielich, Marius Mayrhofer, Rick Zabel, Marco Haller, Pascal Ackermann, Sam Bennett, Pello Bilbao, Diego Ulissi

  

Starttider

Du kan se starttiderne her.

 

SE DEUTSCHLAND TOUR OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Mads Pedersen
Ethan Hayter, Ethan Vernon
Brandon McNulty, Mauro Schmid, Alex Aranburu, Jannik Steimle, Nils Politt
Danny van Poppel, Maikel Zijlaard, Ilan Van Wilder, Felix Grossschartner, Nikias Arndt, Maximilian Schachmann, Alex Kirsch, Timo Kielich, Marius Mayrhofer, Rick Zabel, Marco Haller, Pascal Ackermann, Sam Bennett, Pello Bilbao, Diego Ulissi
Alexander Krieger, Rick Pluimers, Mika Heming, Dries Devenyns, Mathias Vacek, Pavel Sivakov, Simon Clarke, Dylan Teuns, Nick Schultz, Georg Zimmermann, Lilian Calmejane, Rasmus Tiller, Anders Johannessen, Mathieu Burgaudeau, Kevin Vermaerke, Alexander Kristoff, Anthony Turgis, Rüdiger Selig, Madis Mihkels, Adrien Petit, Emilien Jeanniere, Quinten Hermans, Phil Bauhaus, Cameron Scott, Rainer Kepplinger
DEL
INFO
Deutschland Tour
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?