Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 1. etape af Tour du Limousin

Lynoptakt: 1. etape af Tour du Limousin

15. august 2023 15:06Foto: Sirotti

Fra tirsdag til fredag køres det herlige puncheurløb Tour du Limousin, der altid byder på aggressivt og uforudsigeligt cykelløb og i år også på en historisk hård rute. I en uge med fire endagsløb og fire etapeløb tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Ruten

En etape i Limousin skal helst have en stigende finale, og det gælder derfor også for åbningsetapen i årets løb. Denne gang er der dog tale om en ganske blød målbakke, der kun stiger med små 3% over godt 3 km, men til gengæld skal rytterne over to halvlange stigninger forinden. Det lægger i den grad op til en uforudsigelig åbning, hvor en favoritgruppe godt kan ende med at gøre forskelle til sidst, men det er også ganske sandsynligt, at et reduceret felt skal spurte i den stigende finale.

 

I alt skal der tilbagelægges 165,7 km, der fører feltet fra Rilhac-Rancon til Bénévent-l’Abbaye. Allerede starten er ganske hård, når man kører mod først syd og siden nordøst igennem typisk kuperet Limousin-terræn, hvor det går op og ned hele tiden, blandt andet med en længere bakke (3,7 km, 3,8%) med top efter 7 km. Herefter fortsætter man mod nordøst op ad Cote de la Croz de Saint-Marc (2,4 km, 3,8%), der er en jævn stigning med top efter 27,8 km. Umiddelbart herefter venter endnu en bakke (1,3 km, 6,2%) med top efter 34,5 km, men derefter flader det ud, når man fortsætter mod nordøst frem til den første spurt, der kommer efter 47,2 km.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Efter spurten slå man en lille sløjfe i det flade terræn ved at køre mod først nordøst, så sydøst og derefter nord, inden man zigzagger sig mod vest frem til den afsluttende rundstrækning, som rammes efter 76,0 km. Herefter kører man med det samme op ad målbakken (3,3 km, 2,8%), inden man efter 81,3 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 84,4 km lange runde, der er henlagt til området vest for målbyen. Fra start går det mod nord og nordøst igennem relativt fladt terræn frem til den anden spurt, som kommer efter 97,8 km i etapen nordligste punkt. Derfra kører man mod sydvest, vest og sydøst igennem fladlandet frem til den tredje spurt, som kommer efter 118,5 km, hvorefter en lige og småkuperet vej leder mod vest frem til den fjerde og sidste spurt, der er placeret efter 129,7 km.

 

Nu bliver det mere kuperet, når man drejer mod sydøst og kort efter kører mod sydvest op ad Cote des Beiges (2,6 km, 5,8%), der er en relativt jævn stigning med top efter 140,8 km. Herfra resterer bare 24,9 km, der indledes med en teknisk nedkørsel, som fører mod sydøst, inden man med det samme fortsætter mod syd op ad Cote de Sant Goussaud (4,7 km, 4,6%), der stiger med 4-5% over de første 2 km, med ca. 6% over de næste 2 km og slutteligt med 1,4% over de sidste 700 m frem mod toppen, som rundes efter 150,4 km.

 

De sidste 15,3 km indledes nu med en kun i starten teknisk og derefter let nedkørsel, der leder mod nordøst og nord, inden man drejer mod nordøst for at køre ind til målbyen. Her er der et kort fladt stykke, inden de sidste 3,3 km stiger med 2,8%, herunder med 2,0% over den sidste kilometer. Man drejer skarpt med hhv. 4700 m og 3800 m igen, hvorefter vejen bugter sig med en 90-graderskurve bare ca. 50 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 2427 højdemeter.

 

Bénévent-l’Abbaye har ikke tidligere i dette årtusinde været målby for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

 

Vejret

Der er udsigt til et varmt løb, men undtagelsen kommer tirsdag. Her venter en køligere og overskyet dag med temperaturer på mellem 20 og 23 grader, hvor er vil være en risiko for kraftige tordenbyger på i staten 55%, men den vil aftage til bare 25% de sidste par timer. Vinden vil bare være svag (3-5 km/t) og komme fra først østnordøst og siden nordnordøst. Det giver hovedsageligt forskellige former for modvind frem til rundstrækningen, hvor der først vil være forskellige former for modvind og derefter generel medvind, indtil man når toppen af sidste stigning. Derfra vil der være mod- og sidemodvind resten af vejen.

 

Favoritterne

Tonen slås an fra start. Årets løb er usædvanligt hårdt, og det kommer til udtryk på denne åbningsetape, der er ganske uforudsigelig. Den sidste stigning er meget længere, end man normalt ser det i Limousin, og selvom den ikke er rasende stejl, har den trods alt hele 2 km med ca. 6%. Det er oplagt angrebsterræn, og det vil undre mig, hvis ikke klassementsrytterne med det samme spiller musklerne.

 

For nogle år siden vandt Joey Rosskopf hele løbet ved at holde hjem fra udbrud på 1. etape, og den slags overraskelser kan ske i et løb, hvor der mangler entydige favoritter. Jeg vil dog forvente, at Ag2r og FDJ tager kontrol, og måske vil de også få hjælp af Arkea og Cofidis. Jeg giver derfor ikke udbruddet mange chancer for en lignende overraskelse, og det vil formentlig være et samlet felt frem mod de sidste to stigninger.

 

Her er det entydigt FDJs superhold, der har brug for et hårdt løb, og jeg vil forvente, at de vil lægge presset, måske med hjælp fra Cofidis, Intermarché eller Arkea. Herefter vil jeg forvente, at favoritterne vil angribe på stigningen, hvor de hjælpes af medvind, og herefter kan der ske tre ring. Vi kan se, at en gruppe kører væk og kan samarbejde frem mod en spurt. Vi kan få en taktisk finale, hvor manglende samarbejde kan føre til, at man kan snige sig væk. Og vi kan få samling til en reduceret massespurt i den let stigende finale, der kan passe både puncheurs og de stærke sprintere, der måtte have overlevet.

 

Det kan gå alle veje, men jeg vil nok tro mest på det sidste. FDJ kan gøre det ret hårdt, men stigningen er næppe svær nok til, at vi kan få en lille gruppe, der kan samarbejde i modvinden til sidst. Derfor vil jeg tro, at vi får en reduceret massespurt, selvom de øvrige scenarier ikke kan udelukkes - og jeg tror, at vi får et relativt selektivt løb.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

En sådan spurt kan i dette felt gå flere veje, men jeg går med Benoit Cosnefroy. Han plejer at være et uhyre efter Touren, og VM indikerer, at han igen er boostet af en grand tour. Denne let stigende spurt passer ham ganske godt, for han har flere gange imponeret mig med sin fart i løb som disse. Det er tæt i farthierarkiet, men spurter han op til vanlig standard, tror jeg, at han vinder. Ag2r har også Clement Venturini, Greg Van Avermaet og Damien Touzé, der alle er specialister i denne spurt, men da Cosnefroy skal bruge bonus, vil de nok gå med ham. Jeg tør ikke udelukke, at Van Avermaet skal have en chance for en sidste sejr, men selvom han vandt en lignende spurt i maj, vil det efter det svage indtryk i Vallonien næppe lykkes her. Venturini er mere formstærk og i dag nok et lidt bedre bud, hvis han får chancen, mens Touzé har været skadet.

 

En stærk rival er Gonzalo Serrano. Vi har ikke rigtigt set det i år, men tidligere har han imponeret mig meget i denne slags stigende spurter. Hans form har som nævnt i den store optakt ikke været prangende, men her sidder han i hvert fald med hjem, hvis det samles - og måske er han også med i angrebene. Movistar har også Jose Joaquin Rojas, men det er Serrano, der skal bruge bonus.

 

Den ubekendte er Romain Gregoire. Han er hurtig, særligt i stigende finaler, men det er svært at vide, præcis hvor hurtig han er. Det finder vi ud af her, hvor FDJ formentlig kan skade et benhårdt løb, som vil gavne ham. Bedst chance har han i en lille gruppe, men i en større spurt står han også stærkt. Kører en lille gruppe væk, kan Michael Storer og Rudy Molard måske komme i spil via et taktisk løb. Får vi en større gruppe, er der dog også en chance for, at de kører for Lewis Askey, der på 5. etape i Polen viste, at han vil kunne vinde i dette felt, mens løbet er for hårdt for Fabian Lienhard.

 

En anden ubekendt er Kevin Vauquelin. Også han er hurtig, men det er stadig svært at vurdere, hvor hurtig han er. Som nævnt i den store optakt er der også en vis usikkerhed om formen. Bedst chance har han i en lille gruppe, men jeg tør ikke afskrive ham i en større gruppe heller. Arkea har også Luca Mozzato, der vil have en chance i selve spurten, men jeg tror, at stigningen er for hård, da han ikke imponerede i søndags.

 

Vi ved ikke, hvor Filippo Fiorelli står formmæssigt, men i juli klatrede han imponerende godt i Rumænien. Med de en overlever han også denne stigning, og så burde det være en spurt, der passer ham, og hvo han i dette felt har en god chance for at vinde. Falder han fra, kan Davide Gabburo, Martin Marcellusi og Alessandro Tonelli køre en hæderlig spurt.

 

Hos Intermarché har man Hugo Page, der burde have en chance for at overleve og vinde denne spurt. Han er dog på vej tilbage fra kyssesyge og har ikke været flyvende, men hans 6. plads i går viser stigende form. Ellers vil Lorenzo Rota spurte, men jeg tror, at det bliver for let til, at han kan vinde. Det samme kan på Cofidis siges om Jesus Herrada, der nok kun for alvor er farlig i en lille gruppe, mens holdets hurtige mand, Axel Mariault, synes helt uden form.

 

Jeg vil forvente, at det er for hårdt for Giovanni Lonardi, Stefano Gandin, Jean-Louis Le-Ny, Anthony Maldonado, Jeremy Leveay og Geoffrey Soupe. Særligt Emmanuel Morin, men måske også Romain Cardis og German Tivani har en chance for at overleve, men jeg tror, at det bliver for hårdt til, at de kan vinde. Andre, der måske kan blande sig i en spurt, er Davide Bais, Mirco Maestri, Thomas Bonnet, Fabien Doubey og Noa Isidore.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Gonzalo Serrano, Romain Gregoire

Outsidere: Kevin Vauquelin, Lewis Askey, Filippo Fiorelli, Clement Venturini, Hugo Page

 

Jokers: Jesus Herrada, Lorenzo Rota, Greg Van Avermaet, Luca Mozzato, Rudy Molard, Michael Storer, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Davide Gabburo, German Tivani

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

Benoit Cosnefroy
Gonzalo Serrano, Romain Gregoire
Kevin Vauquelin, Lewis Askey, Filippo Fiorelli, Clement Venturini, Hugo Page
Jesus Herrada, Lorenzo Rota, Greg Van Avermaet, Luca Mozzato, Rudy Molard, Michael Storer, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Davide Gabburo, German Tivani
Jose Joaquin Rojas, Eli Gesbert, Axel Mariault, Mirco Maestri, Davide Bais, Noa Isidore, Damien Touzé, Thomas Bonnet, Fabien Doubey, Fabian Lienhard, Rein Taaramae, Alessandro Tonelli, Martin Marcellusi, Anthony Maldonado, Maxime Jarnet, Meindert Weulink, Giovanni Lonardi
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Limousin
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?