Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Circuit Cycliste Sarthe

Lynoptakt: 2. etape af Circuit Cycliste Sarthe

06. april 2022 15:08Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille, sprintervenlige Circuit Cycliste Sarthe, der i år har tiltrukket et historisk stærkt sprinterfelt med en formstærk Mads Pedersen som en af favoritterne ’. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Ruten

Circuit Cycliste Sarthe består først og fremmest af flade sprinteretaper, og det gælder i særlig grad i år. Efter den halvhårde start venter nemlig tre ganske flade dage, og der lægges ud med en etape, der bare har halvt så mange højdemeter som den foregående. Dermed ligner det en stensikker massespurt, hvis ikke den altid farlige franske vind til det anderledes.

 

I alt skal der tilbagelægges 174,7 km, der har både start og mål i Le Lude. Igen skal løbet deles i to dele med først en omgang på en stor rundstrækning i områdets bakker og siden omgange på en kort finalerundstrækning i udkanten af byen. Den første af disse er 113,1 km lang og indledes med en flad tur, der snor sig mod øst, inden en lige og lidt mere kuperet vej leder mod nordøst op til dagens første spurt, som kommer efter 30,4 km. Derfra går det mod vest op ad kategori 2-stigningen Montabon (400 m, 7,5%) med top efter 33,9 km, inden en nedkørsel og fladt terræn leder mod sydvest og nordvest.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Nu kører man mod nord op ad kategori 3-stigningen Aubigne Racan (500 m, 5,6), der har top efter 45,0 km, hvorefter småkuperet terræn leder mod nord, sydvest, syd og nordvest frem til en lille rundstrækning, hvor man kører en omgang. Den er hovedsageligt flad, men byder på kategori 3-stigningen Route de Chambrin (900 m, 4,4%) med top efter 76,8 km, inden man efter endt tur kører mod sydøst, syd og slutteligt vest tilbage til Le Lude, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning efter 105,1 km. Nu kører man det meste af en omgang, inden man krydser stregen for første gang efter 113,1 km.

 

Etapen afsluttes nu med syv omgange på den 8,8 km lange runde. Den er uden de store tekniske udfordringer, og mens første del er let stigende, er anden del let faldende. Først går det mod sydvest og nordvest, mens det stiger, inden man kører mod nord og nordøst igennem faldende terræn frem til målbyen, hvor en lige vej leder frem til et sidste sving med 800 m igen. Den sidste kilometer falder let med 1,0%. Der er pointspurter efter tredje og femte omgang, dvs. efter hhv. 139,5 og 157,1 km.

 

Etapen byder på i alt 1307 højdemeter.

 

Le Lude har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i dette løb i 2015, hvor Alexey Tsatevich vandt en massespurt foran Samuel Dumoulin og Tony Hurel.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

 

 

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Vejret

Efter en dag i godt vejr venter helvede for resten af løbet. Rytterne kan dog glæde sig over en sidste dag i tørvejr, da onsdagen kun byder på en bygerisiko på 20%, men det vil være overskyet med en temperatur på 14 grader. Samtidig vil det være blæsende fra vestsydvest med en vind, der gennem etape tiltager fra en styrke på 19 km/t til slutteligt 29 km/t. Det giver vind fra alle retninger på den kringlede rute, men fem mod den lille rundstrækning vil der være først et stykke med sidemedvind, siden sidevind og slutteligt næsten direkte modvind. På den lille rundstrækning vil der først være sidevind, siden modvind, dernæst igen sidevind og slutteligt sidemedvind resten af vejen, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Det lykkedes alligevel at udnytte løbets eneste reelle bakker til at skabe forskelle, og det er godt nyt for Mads Pedersen. Nu fik han nemlig elimineret alle de sprintere, der kan slå ham på bonussekunder, og nu skal han ”bare” kontrollere sig igennem resten af løbet.

 

Det bliver dog ikke nemt. Trek har bare fem mand, og selvom han normalt er en mand, der elsker sidevind, gø vinden det bestemt ikke nemmere for ham de kommende dage. I et stort felt vil der altid være sprinterhold til at hjælpe, men ender han alene eller med kun lidt støtte i små grupper i vinden, er det langt sværere at holde styr på særligt Ineos-duoen med Filippo Ganna og Luke Plapp.

 

Sidevinden kan allerede komme i spil i morgen. I går aftes syntes jeg ellers ikke, at retningen så rigtig ud, men ved nærmere eftersyn er det ikke helt skævt. Der vil både en del sidevind på det sidste stykke frem til rundstrækningen og igen på selve rundstrækningen. Til gengæld betyder det lange modvindsstykke fem til sidste stigning nok, at løbet vil falde til ro midtvejs, hvor vi kan få et udbrud, og at splittelserne først vil komme i finalen.

 

Spørgsmålet er, om den lille rundstrækning er åben nok. Det ser sådan ud på et kort, men det er altid svært med korte rundstrækninger tæt på en by, hvor der ofte kan være en del læ. Det er en meget stor del af etapen, der skal køres her, og hvis der er for megen læ, vil vi formentlig bare få en klassisk massespurt. Med den kraftige vind ser det dog ud fra et kort ud til, at vi nok vil få et sidevindsræs og et mindre felt.

 

Derfor ser jeg tre scenarier. Enten får vi en klassisk spurt, hvor position frem mod svinget vil være vigtig. Alternativt får vi en spurt i en lille gruppe efter et sidevindsræs. Og slutteligt er det muligt, at der er ryttere, der kan køre væk fra en lille gruppe, hvis vinden gør det muligt.

 

Jeg prøver at pege på Mark Cavendish . Quick-Step er her med det bedste sidevindshold, og det plejer briten også at være god til. Jeg er stadig bekymret for hans form og holdbarhed efter en ikke så imponerende sæsonstart, men med dette hold bør han kunne sidde med i front. Her vil han have det bedste hold til at sætte sig i scene, og han må fortsat regnes som løbets hurtigste, selvom han har spurtet svingende i år. Jeg er bekymret for hans friskhed, men med dette hold står han stærkt.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Dernæst peger jeg på Elia Viviani. Sammen med Quick-Step har Ineos det bedste hold i vinden, og som vi så, da han vandt i sidevinden i Provence, er Viviani også selv god til det. Han har til gengæld en tendens til at tabe noget fart, når han er træt, og selvom han har spurtet godt i år, kan han blive slået af normalt langsommere folk. Han har dog et stærkt hold, der kan angribe og trætte rivalerne.

 

Her tænker jeg på Mads Pedersen. Danskeren er sublim i sidevinden, og det er utænkeligt, at han ikke er med i front. Til gengæld er hans hold lille og ikke specielt stærkt, selvom han støttes af formstærke, men skadede Alex Kirsch. Ineos vil angribe ham i tide og utide, og han vil skulle lukke mange huller selv, mens Cavendish og Viviani formentlig kan sidde på hjul. I dag var han stadig frisk nok til at vinde, men det var i en gruppe uden sprintere. I morgen bliver det meget vanskeligere, når det er vind og ikke bakker, der skal sende sprinterne til tælling. Omvendt er han så stærk lige nu, at man efter en hård dag aldrig skal udelukke ham.

 

Klarer Olav Kooij vinden? Hvis han gør, har han en stor chance. Sammen med Cavendish er han formentlig den hurtigste på ren fart, men om han stadig er det efter en hård dag i vind, skal han bevise. Min største bekymring er dog, at hans hold er for svagt i vinden, selvom han støttes af Mick van Dijke.

 

En rytter, der er god i vind, er Hugo Hofstetter. Den lille franskmand burde have en god chance for at komme med hjem, men han vinder ikke en flad spurt i dette selskab. Også Davide Cimolai er normalt sidevindsstærk og har spurtet godt i år, men han er knap så sikkert et kort som Hofstetter. Man bør også nævne Peter Sagan, der normalt er en ørn i vind, men vi har til gode at se, om han er kommet ud af sin enorme formkrise. Bakkerne var for svære, men i vind har han nok en bedre chance. Alternativet er Lorrenzo Manzin , der dog får det svært i vinden.  FDJ og Ag2r har stærke sidevindshold, og det bringer Bram Welten og Marc Sarreau i spil, men de er til gengæld begge sårbare alene på deres sidevindsevner, ligesom de vil mangle den fornødne fart. Øvrige sprintere med en god chance for at klare vinden er Clement Venturini, Pierre Barbier, Milan Menten, mens jeg tvivler på, at Robert Stannard, Attilio Viviani, Leonardo Marchiori, Marijn van den Berg, der har et svagt hold, Thomas Boudat, Emiel Vermeulen, Jonathan Couanon, Milan Fretin, Emmanuel Morin, Jason Tesson og Romain Cardis klarer den.

 

Til sene angreb i vinden vil jeg særligt holde øje med Filippo Ganna, Luke Plapp, Yves Lampaert, Stan van Tricht, Bert van Lerberghe, Tim Declercq og Oliver Naesen samt måske Mick van Dijke, Kevin Vauquelin, Benoit Cosnefroy, Axel Zingle og Anthony Perez.

 

Feltet.dks vinderbud: Mark Cavendish

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Mads Pedersen

Outsidere: Olav Kooij, Hugo Hofstetter, Davide Cimolai, Peter Sagan

 

Jokers: Bram Welten, Marc Sarreau, Filippo Ganna, Luke Plapp, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Bert van Lerberghe, Clement Venturini, Pierre Barbier

 

 Livestream Itzulia Basque Country, Scheldeprijs og Amstel Gold Race uden afbrydelser

Mark Cavendish
Elia Viviani, Mads Pedersen
Olav Kooij, Hugo Hofstetter, Davide Cimolai, Peter Sagan
Bram Welten, Marc Sarreau, Filippo Ganna, Luke Plapp, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Bert van Lerberghe, Clement Venturini, Pierre Barbier
Stan van Tricht, Tim Declercq, Mick van Dijke, Kevin Vauquelin, Benoit Cosnefroy, Axel Zingle, Anthony Perez, Marijn van den Berg, Lorrenzo Manzin, Milan Menten, Robert Stannard, Thomas Boudat, Emmanuel Morin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?