Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Region Pays de la Loire Tour

Lynoptakt: 2. etape af Region Pays de la Loire Tour

03. april 2024 15:21Foto: Sirotti

I denne uge køres fra tirsdag til fredag det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den efterfølgende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

I denne del af Frankrig skal man lede efter det terræn, der kan bryde sprintermonotonien, men måske er det lykkedes at finde noget sådant til onsdagens 2. etape. Her venter ganske vist endnu en næsten helt flad etape, men i finalen har arrangørerne fundet en meget interessant lille mur, der har top bare 4 km fra stregen. Om den vil være nok til at snyde sprinterne vil tiden vise, men den giver i hvert fald feltets puncheurs en første chance for måske at vinde noget tid.

 

Med en distance på 162,1 km er etapen betydeligt kortere end den foregående, og den fører feltet fra Châteaubriant til Saumur. Der er tale om en transportetape, hvor man kører mod sydøst og øst hele dagen. Således lægger man ud med at køre ad lange, lige og flade veje frem til den første spurt, der kommer efter 15,9 km, hvorefter det går videre ad lange, lige og flade veje mod sydøst. Efter 53,1 km når man toppen af en lille kategori 3-stigning (1,3 km, 3,1%) i et område, hvor det bliver en smule mere kuperet, og sådan forsætter det lidt endnu, mens man kører mod sydøst, inden det går mod øst ad flade veje frem til dagens anden spurt, der kommer efter 76,6 km.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Nu bliver det igen en anelse mere kuperet, når man fortsætter mod øst syd om den store by Angers, og det let kuperede terræn slutter med endnu en kategori 3-stigning (1,2 km, 1,3%) med top efter 115,9 km. Herefter bliver det imidlertid igen helt fladt, når man fortsætter mod sydøst ad lige veje frem til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 130,4 km, inden man efter 131,5 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 7,6 km lange runde, der indledes med, at man kører et kort fladt stykke mod sydøst hen langs Loire-floden. Den forlader man, når man drejer mod sydvest for at køre op ad kategori 2-stigningen Cote de Rue Chevre (400 m, 12,2%), der er en relativt jævn mur. Kun ved første passage er der en bjergspurt efter 135,0 km, mens der fra sidste passage resterer bare 4,0 km.

 

Man drejer skarpt på toppen, hvorefter det går igennem rundkørsler med 3800 m og 3400 m igen, inden det med 3000 m igen begynder at falde, mens man passerer rundkørsler med 2600 m og 2400 igen. Med 2000 m igen bliver det igen helt fladt, og nu bliver det meget teknisk. Man drejer i en rundkørsel med 1700 m igen, drejer skarpt med 1500 m igen, drejer i en rundkørsel med 1400 m igen og drejer skarpt med 1100 m igen. Herefter går det ad en lige vej igennem en rundkørsel med 700 m igen, inden man igen drejer i en rundkørsel med bare 300 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1079 højdemeter.

 

Saumur har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i 2017 i Tour de l’Avenir, hvor Chris Lawless spurtede sig til sejr med 2 sekunder ned til resten af feltet anført af Imerio Cima og Kristoffer Halvorsen.

 

 

 

 

 

Læs også
Alaphilippe: Min moral blev knust

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Det kedelige og blæsende vejr fortsætter på en onsdag, der vil starte overskyet med en nedbørsrisiko på 40% og en temperatur på 14 grader, men som vil slutte tørt med mere sol og også en del skyer samt en temperatur på 17 grader. Der vil være en frisk til hård vind (26-30 km/t) fra vestsydvest, hvilket giver en hel dag med sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der være sidemedvind frem til muren, hvor der vil være sidevind. Nu vil der være sidemodvind, indtil man med 1300 m igen får sidevind, hvorefter der vil være sidemedvind over de sidste 300 m.

 

Favoritterne

Sidevinden kom ikke i spil på dagens etape, der derfor endte som en helt klassisk sprinteretape. Også i morgen er der en god chance for, at det ender i en spurt, men denne gang er der hele to trusler. Dels er det igen meget blæsende, og dels har vi denne gang den lille mur i finalen.

 

En udbrudssejr bør det ikke blive. Udbrud kan altid holde hjem i løb med små hold, men kombinationen af nervøsitet i vinden og mange sprinterhold bør sikre, at der bliver samling. EF vil føre, og derudover ser jeg det som sandsynligt, at Ag2r, FDJ, Cofidis, Arkea, Tudor, Euskaltel og Uno-X alle giver en hånd med, hvis det bliver nødvendigt.

 

Splitter den så i vinden? Retningen og styrken er den rette, men når det ikke skete i dag, sker det næppe heller i morgen. Erfaringerne med sidevindskørsel i løbet er dårlige, selvom det er set før, og denne gang er der måske endda for meget medvind, hvilket bør sikre en hurtig etape. Udelukkes kan det ikke, men jeg tvivler på det.

 

Læs også
Valverde vinder igen

 

Nej, det er nok muren, der er en trussel. Jeg var egentlig ret sikker på, at Ben Healy ville angribe, men selvom Marijn van den Berg i dag sagde, at han er deres kaptajn, vil det være mærkeligt, hvis han angriber en førende holdkammerat. Til gengæld er jeg stensikker på, at Benoit Cosnefroy prøver, og her vil Healy få lov at gå med, hvis han kan.

 

Healy havde formentlig angrebet tidligt, for det gør han altid. Det kan ikke udelukkes, at han gør det, men hvis alt overlades til Cosnefroy, ventes der formentlig til sidste omgang - i hvert fald fra favoritternes side. Med sin form og sit punch vil jeg tro, at franskmanden kan køre væk, og så er spørgsmålet, hvem der kan være med, og om han kan holde hele vejen. Her vil meget afhænge af Healy. Sidder han med, men sidder han på hjul, bliver det svært at holde. Hvis der er for mange, så der går taktik i den, vil det også blive svært. I forvejen kan man ikke slå verdens største hul over 400 m.

 

Omvendt er finalen uhyre teknisk. Modvinden taler for samling, men der er jo sving og rundkørsler i ét væk. Her kan en gruppe køre lige så stærkt som et felt, og hvis Cosnefroy er alene, bliver han ikke let at hente, og det gør han heller ikke, hvis han har selskab af folk, der vil samarbejde, eksempelvis Clement Venturini.

 

Den tekniske finale gør, at jeg tror, at de holder, og derfor peger jeg på Benoit Cosnefroy. Denne mur har hans navn skrevet med flammeskrift, og selvom Healy er stærk, har han slet ikke franskmandens punch. Det virker bestemt sandsynligt, at Cosnefroy kan køre alene hjem, men det er også sandsynligt, at de kan køre hjem i en gruppe på 2-4 mand, hvis ikke Healy ødelægger alt ved at sidde på hjul. Lykkes det, er det blandt de klatrestærke formentlig kun Venturini, der kan slå den delvist genfødte Cosnefroy, men ham slog han jo i Camembert. Derfor tror jeg, at han får sin fjerde sejr i år.

 

Det siger så også sig selv, at Clement Venturini nok er den mest åbenlyse trussel. Han har en god chance for at køre med, men det er ikke givet, at han kan matche Cosnefroy på så stejl en mur. Formen er dog god, og selvom han blev slået i Camembert, skulle man mene, at han har en ret god chance i en duel mellem de to.

 

Hvem kan ellers være med? Den oplagte er Ben Healy, men han vinder aldrig en spurt. Hans chance er at sætte sig på hjul og herefter snige sig væk, men det er svært i denne tekniske finale. Hans allerbedste chance er derfor nok, at han kører alene hjem fra muren, men det vil undre, hvis han sætter Cosnefroy på en stigning som denne.

 

Andre, der kan sidde med, er Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Lukas Nerurkar, Darren Rafferty, Ewen Costiou, Magnus Kulset, Clement Braz Afonso og Joris Delbove, men selvom de tre førstnævnte er hurtige, har jeg svært ved at se dem vinde en spurt. Jeg tvivler på, at formen rækker for Anthony Perez, Bryan Coquard, Marijn van den Berg, Valentin Ferron og Sam Watson.

 

Ender det i en spurt, er Marijn van den Berg min favorit. Han er ikke den hurtigste i dette felt, men som vi så i dag, er han blandt dem. Først og fremmest er han dog eminent i positionskampen, og da han også vil være en af de første på muren, vil han formentlig klare sig fremragende i denne tekniske finale, hvor det meste handler om position med et sving med bare 300 m til stregen.

 

Jeg har Bryan Coquard som nr. 2. Han har det svært i positionskampen, men hans tog er ganske fint, og muren vil hjælpe. Her bør han runde som en af de første sprintere, og det øger chancen for, at han sidder godt. Lige nu er Van den Berg hurtigere, men forskellen var ganske lille i Catalonien.

 

Læs også
Fuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren

 

Dernæst vil jeg pege på Sam Watson. Også han er en af de mest klatrestærke sprintere, der bør runde toppen langt fremme. Jeg frygter dog, at farten ikke helt rækker, og da hans tog er tungt, har han ikke den fordel, han burde have.

 

Vi skal også tage David Dekker seriøst. Bakken er en ulempe, men den er trods alt ikke langt. Som vi så i dag, er Venturini måske den bedste lead-out man, og når de frem i tide, burde Dekker kunne vinde denne spurt med et sent sving.

 

Efter i dag skal vi også tage Jon Aberasturi mere seriøst igen. Han fik vist, at han har farten til at vinde, men i dag er han ikke rasende holdbar. Bakken er derfor nok en ulempe, og det skal for ham flaske sig i den tekniske finale.

 

De sidste to, der vel skal tages meget seriøst i en spurt, er Alberto Dainese og Sam Bennett. Begge bør være blandt de hurtigste, men der er usikkerheder ved dem begge. Dainese er holdbar, men gør comeback efter en skade, og i dag lignede han en mand uden den vanlige fart. I forvejen har han det svært i tekniske finaler. Bennetts holdbarhed er meget svingende, men med benene fra Paris-Nice kan bakken faktisk være en fordel. Som vi så i dag, får han med sit svage hold bare problemer i den tekniske finale.

 

Andre kandidater til en spurt er Emilien Jeanniere, Erlend Blikra, Matyas Kopecky, Mark Stewart, Jakub Mareczko, Kristian Sbaragli, Alexander Salby, Joes Oosterlinck, Georgios Bouglas, Clement Alleno, Antonio Angulo, Angel Fuentes, Kiko Galvan, Paul Hennequin, Alexander Konijn, Jeremy Lecroq, Romain Cardis og Emmanuel Morin, men det er svært at se dem vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Clement Venturini, Marijn van den Berg

Outsidere: Bryan Coquard, Sam Watson, David Dekker, Jon Aberasturi, Alberto Dainese

Jokers: Sam Bennett, Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Romain Cardis, Anthony Perez, Lukas Nerurkar, Emmanuel Morin, Emilien Jeanniere, Matyas Kopecky, Kiko Galvan, Erlend Blikra, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Jakub Mareczko

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Benoit Cosnefroy
Clement Venturini, Marijn van den Berg
Bryan Coquard, Sam Watson, David Dekker, Jon Aberasturi, Alberto Dainese
Sam Bennett, Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Romain Cardis, Anthony Perez, Lukas Nerurkar, Emmanuel Morin, Emilien Jeanniere, Matyas Kopecky, Kiko Galvan, Erlend Blikra, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Jakub Mareczko
Ewen Costiou, Darren Rafferty, Johannes Kulset, Valentin Ferron, Robin Froidevaux, Joes Oosterlinck, Mark Stewart, Kristian Sbaragli, Clement Braz Afonso, Milan Fretin, Georgios Bouglas, Antonio Angulo, Paul Hennequin, Carl-Frederik Bevort, Lucas Eriksson, Luca Van Boven, Lorrenzo Manzin, Julien Simon, Clement Alleno, Angel Fuentes, Andoni Lopez De Abetxuko, Alexander Konijn, Rait Ärm
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?