Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Circuit Cycliste Sarthe

Lynoptakt: 4. etape af Circuit Cycliste Sarthe

08. april 2022 14:00Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille, sprintervenlige Circuit Cycliste Sarthe, der i år har tiltrukket et historisk stærkt sprinterfelt med en formstærk Mads Pedersen som en af favoritterne ’. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Ruten

Løbet er ofte sluttet med en relativt kuperet etape, der har kunnet gøre forskelle i klassementet, men i to af de seneste to udgaver er man sluttet med en sprinteretape. Helt i overensstemmelse med resten af årets lette rute gælder det også i 2022, hvor der nok engang venter så flad en sag, at det formentlig kun er vinden og ikke mindst bonussekunder, der kan få førertrøjen til at skifte ejermand i allersidste øjeblik, selvom opløbsstrækningen denne gang stiger så meget, at det kan mærkes.

 

I alt skal der tilbagelægges 173,6 km, der har start og mål i La Chapelle Saint Aubin og er designet på samme måde som de foregående etaper. Således køres de først en omgang på en stor rundstrækning, inden det gælder omgange på en lille finalerundstrækning. Denne gang er den store rundstrækning 99,2 km lang, og den indledes med, at man kører mod syd igennem fladlandet, inden man snor sig mod sydvest forbi den første spurt, der kommer efter 31,3 km. Kort efter drejer man mod nordvest for at køre igennem et kuperet område, der byder på kategori 3-stigningen Brulon (1,1 km, 3,7%), kategori 2-stigningen Saint-Denis-d’Orques (1,4 km, 3,9%) og kategori 1-stigningen Torcé-Viviers-en-Charnie (2,1 km, 5,4%), der har toppe efter hhv. 42,8 km, 51,2 km og 59,1 km. Herefter drejer man mod øst og senere sydøst for at køre igennem let faldende og siden fladt terræn frem til målbyen, hvor man efter 96,0 km rammer den afsluttende rundstrækning, inden man efter 99,2 km krydser stregen for første gang.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapen afsluttes nu med otte omgange på den 9,3 km lange runde, der kun er ganske let kuperet. Fra start kører man kortvarigt mod sydøst ad en lige vej, inden man kører mod vest ad en lige vej afbrudt af to sving undervejs. I det vestligste punkt kører man mod nordøst, inden man med 3,2 km igen drejer mod sydøst. Derefter er det en lige vej, der fører frem til et sidste sving 600 m fra stregen. Den sidste kilometer stiger let med 2,4% i snit. Der er pointspurter efter første og femte omgang, dvs. efter hhv. 108,5 km og 145,7 km.

 

Etapen byder på i alt 1808 højdemeter.

 

La Chapelle-Saint-Aubin har ikke været mål for et stort cykelløb tidligere i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

 

Vejret

Inden løbet så det ud til, at torsdagen ville blive værst, men nu bliver det i stedet fredagen. Det ventes at regne gennem hele etapen, hvor temperaturen vil toppe på 14 grader, og det vil være endnu mere blæsende end hidtil med en voldsom vind (33-38 km/t) fra vestsydvest. Det giver på den store rundstrækning sidemodvind frem til kort efter første spurt, hvorefter der vil være sidevind frem til toppen af sidste stigning, inden der vil være medvind hjem. På den lille rundstrækning vil der efter et kort stykke med sidemedvind først være modvind, dernæst kortvarigt sidevind, og slutteligt sidemed- og medvind fem til sidste sving. På opløbsstrækningen vil der være sidevind.

 

Favoritterne

Tør vi tro på, at vinden kommer i spil denne gang? Efter de første etaper har jeg mistet troen på det. Ganske vist bliver det en anelse mere blæsende i morgen, og det er nogle ret brutale styrker, vi taler om, men indtil nu synes det slet ikke at have været farligt. Vinden står dog helt rigtigt på det lange stykke omkring de tre stigninger, og på et kort ser det kun ud til, at der vil være skov til sidst. Sådan har det bare også set ud de seneste dage, og alligevel er intet sket.

 

Skal det splitte, skal det være her. Derefter er der medvind hjemad, og det lille sidevindsstykke, der er på den korte rundstrækning, er nok for begrænset. Det betyder, at splittelser skal holdes gående i meget lang tid, hvis det skal lykkes at skabe varige forskelle, og det tvivler jeg på, at vi vil se, selvom jeg med den vilde vejrudsigt ikke tør udelukke det.

 

Alligevel tror jeg ikke på en spurt. Allerede i dag kneb det meget med at hente udbruddet, fordi holdene er så små. Filippo Ganna har fortalt, at han bevidst har tabt tid for at forsøge at vinde fra et udbrud, og så er det vel ikke svært at gætte, hvad hans plan er i morgen. Trek vil formentlig have det fint med at lade et udbrud holde hjem, da Mads Pedersen allerede har vundet to etaper, og det vil også betyde, at Ineos ikke vil køre så aggressivt i sidevinden. Får Ganna en rytter fra Quick-Step med, bliver de ikke lette at hente, og jeg tror, at belgierne vil være aktive. De er nede på fire mand, og de vil næppe ønske at ende i en situation, hvor de skal jagte hele dagen.

 

Derfor ser jeg tre scenarier. Det ene et udbrud, det andet er en massepurt, og det tredje er et sidevindsdrama, og de er rangeret efter min vurdering af sandsynlighed. Med de små hold, store tidsforskelle og en Ganna i angrebshumør vil et udbrud være et godt bud, når der er ganske få hold, der kan ventes at deltage i jagten, nemlig Trek, Jumbo, Quick-Step, Ineos og måske FDJ. Af disse er det som sagt sandsynligt, at flere vil have en mand med i udbrud, og jeg tror kun, at det er Jumbo, der satser alt på en spurt.

 

Derfor peger jeg på Filippo Ganna. Som sagt har han planlagt et udbrud, og han er stærk nok til at få det, som han vil have det. Han utvivlsomt stærkeste mand i det udbrud, han vil ramme, og i dette vejr vil jeg tro, at han kører alene hjem, som han gjorde i Besseges sidste år. Hans spurt er dog heller ikke helt ringe, hvis han skulle have selskab.

 

Min andre kandidater til et udbrud vil være Yves Lampaert, der vil elske dette vejr og også er hurtig, Bert van Lerberghe, om hvem man kan sige det samme, Stan van Tricht, der også er en hurtig herre, Davide Cimolai, der ikke virker på toppen, men er hurtig og vil elske vejret, samt Oliver Naesen, Benjamin Thomas, Clement Venturini og Robert Stannard, der dog måske har tabt lidt for lidt tid til at få snor nok.

 

Til en spurt vil jeg - uanset om vi får sidevind eller ej - pege på Mads Pedersen. Vi så i dag, hvor forrygende han spurter efter en hård dag i dårligt vejr, og dette stigende opløb giver ham en klar overhånd i forhold til de klassiske sprintere. Jeg tror, at Olav Kooij, der på papiret er hurtigere, har den bedste chance for at slå ham, men det skal være i en klassisk spurt uden sidevind, og det vil kræve god position. Dernæst peger jeg på Elia Viviani, der lider under et svagt hold, men i et sidevindsdrama kan han lukrere på et stærkt hold, mens Pedersen skal lukke huller. Den sidste sandsynlige vinder er Mark Cavendish , men han ser efterhånden mere og mere sårbar og formsvag ud. Til gengæld har han et godt hold til vinden. Jeg ser ikke andre med en reel chance for at slå Pedersen, men det vil i dette vejr måske være muligt for Hugo Hofstetter, når opløbet er stigende, og han kan også være med i et sidevindsræs. Paul Penhoet imponerede også igen i dag, og han ligner et bedre bud for FDJ end Bram Welten.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Til et sidevindsdrama er der også folk, der kan køre væk, som Alexander Kristoff gjorde i går. Det kunne være Filippo Ganna, Yves Lampaert, Bert van Lerberghe, Stan van Tricht, Oliver Naesen, Anthony Perez og Benjamin Thomas, mens det bliver sværere for klassementsrytterne Kevin Vauquelin, Benoit Cosnefroy, Axel Zingle og Luke Plapp, der dog alle har en god chance for at sidde på første vifte.

 

Feltet.dks vinderbud: Filippo Ganna

Øvrige vinderkandidater: Yves Lampaert, Bert van Lerberghe

Outsidere: Stan van Tricht, Oliver Naesen, Clement Venturini, Benjamin Thomas, Robert Stannard

Jokers: Mads Pedersen, Olav Kooij, Elia Viviani, Mark Cavendish, Hugo Hofstetter, Paul Penhoet, Davide Cimolai, Anthony Perez

 

 Livestream Itzulia Basque Country og Amstel Gold Race uden afbrydelser

Filippo Ganna
Yves Lampaert, Bert van Lerberghe
Stan van Tricht, Oliver Naesen, Clement Venturini, Benjamin Thomas, Robert Stannard
Mads Pedersen, Olav Kooij, Elia Viviani, Mark Cavendish, Hugo Hofstetter, Paul Penhoet, Davide Cimolai, Anthony Perez
Kevin Vauquelin, Benoit Cosnefroy, Axel Zingle, Luke Plapp, Alexis Gougeard, Bram Welten, Lorrenzo Manzin, Marijn van den Berg, Marc Sarreau, Thomas Boudat, Pierre Barbier, Milan Menten, Emmanuel Morin, Jason Tesson, Mick van Dijke
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?