Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Mørkøv er et forbillede for ung coloQuick-rytters fremtid

Mørkøv er et forbillede for ung coloQuick-rytters fremtid

28. marts 2021 08:00Foto: Toke Hage

Oliver Wulff vil gerne kombinere en karriere på landevejen med en på banen. Inspirationen til dette har han blandt andet hentet hos den erfarne dansker Michael Mørkøv, som igennem sin karriere har haft succes begge steder.

Annonce

Feltet.dk har været med på ColoQuicks træningslejr i Glyngøre. Du får her det tiende af i alt 12 interviews med mandskabets 2021-trup.

 

Oliver Wulffs cykelkarriere startede på banen, men ambitionerne for fremtiden ligger ikke kun indendørs.

 

I stedet vil coloQuick-rytteren gerne kombinere bane- og landevejscykling, ligesom en vis Michael Mørkøv har haft stor succes med.

 

Det fortæller Wulff til Feltet.dk.

 

”Jeg føler mig meget inspireret af den tilgang, som Michael (Mørkøv) har til det, hvor han kombinerer en yderst succesfuld landevejskarriere med banen. Det er jeg meget interesseret i.”

 

Den nu 20-årige dansker har tidligere været helt tæt på Mørkøv i løbet af sin karriere.

 

Tilbage i 2019 kørte han, sammen med sin erfarne landsmand, en andenplads hjem til seksdagesløbet i Ballerup, hvor de to ryttere kørte som det mytiske par nummer syv.

 

Det er selvfølgelig ikke kun Mørkøv, som har haft succes med kombinationen på banen og landevejen, hvilket Wulff også er opmærksom på.

 

Ved at kigge på flere af de ryttere, som både kører på banen og landevejen, har han fået øje på fordele, som en blandingskarriere kan give ham.

 

”Jeg føler, at man kan opbygge mange kvaliteter på banen, som man kan bruge på landevejen også og omvendt.”

 

”Elia Viviani, Iljo Keisse og Michael er eksempler på, at det kan gå rigtigt fint hånd i hånd, og det kan sågar gavne hinanden, at man kombinerer det,” fortæller Wulff, der har sat næsen op efter at specialisere sig inden for en gren af landevejscyklingen for at kunne komme igennem nøglehullet til den professionelle cykelverden.

 

Hurtig på stregen

Som cykelrytter er det altafgørende, at du er brugbar for dit hold. På baggrund af dette kigger Wulff igen mod, måske, verdens bedste leadout-mand, der viser, hvordan man kan gøre sig nyttig på sit hold.

 

Wulff ligger ikke vægt på, at Mørkøvs rolle appellerer til ham, men mere måden hvorpå den tidligere tredobbelte danske mester har gjort sig vigtig.

 

”Man kan jo se Michael som et rigtigt godt eksempel på, at man kan gøre sig uundværlig i en bestemt rolle på holdet. Så jeg skal bare finde ud af, hvilken ryttertype jeg er, og så må man træne sine svage sider og pleje sine stærke sider.”

 

Wulff selv er allerede sikker på, at det er i afslutningerne, hvor han kan vise sig frem på bedst mulig vis. Præcis hvilken slags afslutninger er han dog ikke sikker på endnu.

 

”Spørgsmålet er så, om det er deciderede højhastighedsspurter - jeg er jo ikke den største og tungeste sprinter - eller om det er mere kuperede afslutninger, uden for mange højdemeter,” lyder det fra coloQuick-rytteren.

 

VIL DU LIVESTREAME EN MASSE CYKELSPORT? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Artiklen fortsætter under billedet

Mørkøv og Wulff til seksdagesløb i Ballerup. Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk.

 

Fremtiden på banen

Danmark har en stolt tradition for banecykling, og så sent som sidste år vandt banelandsholdet VM-guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb, hvor de tilmed slog flere verdensrekorder frem mod og i finalen.

 

Det er derfor ikke just let at køre sig på det prestigefyldte landshold, selvom man som Wulff, har et stort talent på den hurtige rundstrækning.

 

Adspurgt om, han kunne forestille sig at køre på holdet i fremtiden, er det ikke på nuværende tidspunkt et konkret mål for den 20-årige dansker, men i stedet noget som han vil tage skridt for skridt.

 

”Lige nu er der meget konkurrence, og de kører jo kun stærkere og stærkere. Men jeg vil helt sikkert gøre mit for at blive den bedst mulige cykelrytter, og så må man tage det hen ad vejen.”

 

Der er dog lige det aber dabei, der hedder OL. Oplevelsen af et OL som banerytter vil Wulff rigtig gerne have under bæltet, og det er derfor også en begivenhed, som han kigger frem i mod.

 

”Udover det ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke vidste, at OL i 2024 er i Paris. Det ligger helt sikkert i baghovedet, og det er interessant. Jeg tror, at det er de færreste, som ikke kunne tænke sig at opleve et OL. Det er jo kæmpestort, og alle kommer med deres A-game,” slår han fast og fotsætter:

 

”Men lige nu vil jeg holde fokus på at gøre mit bedste hver dag, og så kommer tingene forhåbentlig stille og roligt,” fortæller danskeren.

 

Selvom OL for banelandsholdet lokker, er det dog først og fremmest fremtiden inden for landevejscyklingen, der er vigtigst for Wulff.

 

”I første omgang kunne jeg godt tænke mig at blive professionel på landevejen. Det er mit helt store mål.”

 

Fik du læst vores interview med Wulffs holdkammerat William Blume Levy, der drømmer om en DM-medalje i 2021. 
 

Alternativ opstart

Den unge rytter fra Greve Strand har, som alle andre med hang til høj fart på de træbeklædte velodromer, måttet kigge langt efter muligheden for at køre på banen over vinteren på grund af nedlukningen.


Derfor har Wulff været nødt til at se andre veje for at få den fornødne træning, hvilket han har gjort sammen med sin svenske træner Magnus Bäckstedt, der i sin egen professionelle karriere blandt andet vandt Paris - Roubaix i 2004.

 

”Jeg har måttet sparre en del med min træner, fordi de forgange års optakt til landevejen har slet ikke lignet den i år. Så vi har måttet lægge det lidt om og forberede os på en anden måde.”

 

De tørre og varme rammer på de indendørs baner er for Wulff blevet skiftet ud med de til tider våde og vindblæste danske landeveje.

 

Netop derfor ser han frem mod at komme tilbage til landevejsløbene for at se, hvordan formen og kroppen har det.

 

”Jeg er i hvert fald spændt på at se, hvor jeg står, men baseret på tallene, vægten og den følelse, som jeg har, så er det gået ret hæderligt henover vinteren.”

 

Den seneste sæson brugte Wulff dog ikke udelukkende opstarten til at træne på banen, og derfor har han alligevel mulighed for at sammenligne sit nuværende niveau med, hvor han stod sidste år.

 

”Sammenlignet med de landevejsblokke, som jeg trods alt havde sidste vinter, kan jeg se, at det er lykkedes mig at lægge et niveau på,” forklarer coloQuick-rytteren lovende.

 

Han ser dog fortsat frem mod at blive endnu bedre, når holdet får mulighed for at køre løb.

 

”Jeg håber selvfølgelig at kunne lægge endnu et (niveau, red.) på, når jeg får nogle løbskilometer i benene,” lyder forhåbningen fra den unge dansker.

Artiklen fortsætter under billedet

Wulff indleder snart sin anden sæson på coloQuick. Her ses han i forbindelse med et derny på Sjællandsringen i 2020. Foto: Peter Ebro / Argon 18.

 

Professionel i 2022?
Wulff, som i seneste sæson kørte sig til en sølvmedalje ved U23 DM, fortalte i et interview med Feltet.dk i november, at den helt store plan er at kunne tørne ud som professionel fra næste sæson.

 

Dette er stadig planen for danskeren, og han ser selv coloQuick som det helt rette springbræt til netop det.

 

”Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at rykke videre efter i år, og jeg ved, at ColoQuick er det rigtige hold for mig,” fortæller Wulff, der dog, i kraft af sin unge alder, godt ved at løbet ikke er kørt, såfremt han ikke bliver professionel i 2022.

 

ColoQuick-rytteren antyder også, at det ikke ser helt umuligt ud for ham at blive professionel fra den kommende sæson.

 

”Hvis alt går efter planen, så burde jeg have en mulighed for at blive professionel næste år, men det kommer selvfølgelig helt an på, hvordan jeg præsterer. Det er min motivation og målsætning i øjeblikket. ”

 

Christian Moberg, som op til denne sæson er blevet ny ledende sportsdirektør for coloQuick, afslørede for nylig over for Feltet.dk, at de i længere tid har haft et samarbejde med det hollandske storhold Team Jumbo-Visma, hvor de har sendt flere unge ryttere med på træningslejr.  

 

Netop Moberg har også fortalt Feltet.dk, at han ser potentialet hos Wulff stort nok til, at han kan komme med på træningslejr hos et WorldTour-hold.

 

Wulff selv er dog blot benovet over, at der er en interesse for hans virke som cykelrytter.

 

”At nogen udenfor den lille danske flække kender ens navn giver endnu mere motivation. Man bliver glad for at høre, at drømmen måske ikke er så langt væk endda.”

 

”Holdet vil jo følge dig både på og af cyklen og se, hvordan du passer ind på det pågældende hold. Det tror jeg ikke, at mange ville sige nej til,” lyder det fornøjet fra Wulff.

 

Tiden vil vise, om Wulff i 2022 kommer til at tage skridtet op som professionel. I mellemtiden kan du læse vores seneste interview med Wulffs holdkammerat Sebastian Kolze Changizi.

Annonce

DEL
INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

GP Général Patton(1.1) 03/07

Sibiu Cycling Tour(2.1) 03/07-06/07

GP Luxembourg(1.1) 04/07

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR