Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Giro di Sicilia

Optakt: 2. etape af Giro di Sicilia

12. april 2023 14:01Foto: Sirotti

Stortalentet Finn Fisher-Black greb en uventet chance, der blev skabt af UAEs massive overtal, og tog en forrygende første sejr som professionel, der nu måske endda giver ham frihed til at forsøge sig i klassementet. Inden han for alvor skal testes igen, ventes sprinterne dog at få chancen på løbets eneste sprinteretape, der dog byder på hele 2500 højdemeter og en kraftig vind, der måske kan skabe en overraskelse.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM GIRO DI SICILIA, BRABANTSE PIJL OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Da løbet genopstod, var det en ganske sprintervenlig affære, hvor halvdelen af etaperne i de to første udgaver i 2019 og 2021 blev afgjort i massespurter. Den tendens er imidlertid ændret ganske kraftigt, og sidste år var der blot én sprinteretape på programmet. Det gør sig også gældende i år, hvor de hurtige folk kun får chancen om onsdagen, og det sker endda efter en ganske kuperet dag ind gennem det indre af Sicilien, hvor der skal klatres ca. 2500 højdemeter. Da den sidste del af etapen er relativt let, og da løbet har tiltrukket relativt mange sprintere, bør det dog kun være vinden, der eventuelt kan forhindre løbets eneste rigtige massespurt i at finde sted.

 

Med en distance på 193,0 km er der tale om en længere etape, der fører feltet fra Canicatti til Vittoria. Begge byer ligger inde i den indre del af Sicilien, hvor det er ganske kuperet, og derfor går det op og ned en stor del af dagen, når man snor sig ind gennem øen. Fra starten er det generelt let faldende, mens man snor sig mod sydøst, idet der dog er enkelte mindre bakker. Efter 19,2 km når man ned til en flod i dalen, hvorfra man fortsætter mod sydøst op ad en længere bakke, der efter 28,3 km har top i byen Riesi, hvorfra det går ad en let stigende vej videre mod sydøst og øst.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Senere begynder det at sige kraftigere, når man drejer mod nord for at køre op ad den kategoriserede stigning Mazzarino (3,4 km, 3,6%), der bare er en let og blød opkørsel med top efter 46,5 km. En teknisk nedkørsel leder nu videre mod nord, hvorefter det igen begynder at stige let over et længere stykke, mens man fortsætter mod nord og nordøst frem til det nordligste punkt. Kun enkelte gange undervejs falder det kortvarigt, blandt andet lige efter dagens spurt, der undervejs kommer efter 59,9 km. I det nordligste punkt vender man rundt for at køre mod sydøst og syd ned til Piazza Amerina, der nås efter 85,2 km.

 

Umiddelbart herefter når man etapens højeste punkt, og nu begynder det i stedet at falde let, når man fortsætter mod sydøst og øst ned til San Michele di Ganzaria, der passeres efter 111,0 km. Herfra går det videre mod sydøst ad et kuperet stykke, hvor det aldrig er helt fladt, indtil man efter 148,0 km drejer mod syd for at ramme en faldende vej, der leder ud mod kysten. Herfra er det hovedsageligt faldende frem til byen Comiso, der nås efter 177,3 km.

 

Her drejer man mod vest for at køre igennem generelt fladt terræn ind mod målbyen, idet man kører nord om centrum for at slå en sløjfe hele vejen rundt om byen, indtil man til slut kører mod nordøst ind til målet i byens sydlige udkant. Over de sidste 5 km er der rundkørsler med hhv. 3400 m, 2800 m og 1900 m igen, inden man drejer ind på en smal vej med 1200 m igen. Slutteligt er der et sidste sving, der leder ind på den 700 m lange og 8 m brede opløbsstrækning. Den sidste kilometer stiger let med 0,6%.

 

Etapen byder på i alt 2511 højdemeter.

 

Vittoria har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

 

STREAM GIRO DI SICILIA, BRABANTSE PIJL OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

I dag gjorde medvinden det til en rasende hurtig etape, og de blæsende og solrige betingelser fortsætter endnu en dag. Onsdagen bliver helt skyfri med en temperatur ved starten på 16 grader og i mål på 18 grader. Vinden vil være jævn til frisk og tiltagende fra en styrke på 17 km/t til 24 km/t og komme fra vest. Det giver indledende sidemedvind, indtil man i bunden af stigningen rammer et stykke med næsten konstant sidevind. Med ca. 90 km igen får man atter med- og sidemedvind, indtil man med 58 km igen får sidevind. Med 25 km igen får man sidemodvind og med 15 km igen modvind, indtil man med 4 km igen kortvarigt får sidevind, hvorefter der vil være sidemed- og medvind over de sidste 3,3 km, herunder med sidemedvind over de sidste 700 m.

 

Favoritterne

Efter dagens overraskelse og genistreg fra UAE rettes fokus mod sprinterne. De er ellers et forfulgt folkefærd i et løb, hvor de tidligere havde mange chancer, og igen i år bliver der kun én mulighed for at spurte om sejren. Heller ikke den bliver dog foræret, når der skal klatres 2500 højdemeter undervejs.

 

Det er dog svært at tro, at vi ikke får vores spurt. Der er alligevel relativt mange sprintere med i feltet, og de er naturligvis med alene på grund af denne etape. Terrænet er hårdt, men i disse løb med mange kontinentalhold ser man aldrig den udskilning, man ville se i større løb. Derudover er der ingen med interesse i at gøre det hårdt, for mange hold har fokus rettet mod de kommende to dage.

 

Som vi så det i dag, skal man altid slås for at ramme udbrud i løb med så mange små hold, men før eller siden kommer en gruppe afsted. Derefter vil UAE tage kontrol, men det vil formentlig være Astana og det italienske landshold, der står for hovedparten af arbejdet. Måske får de også hjælp af Intermarché, og det burde være nok til at sikre, at udbruddet hentes. Medvindsetaper er altid farlige, og i dag kom udbruddet langt, men med generel modvind over de sidste 25 km bør udbruddet ikke have en chance.

 

Jokeren er den kraftige vind. I dag blev det aldrig farligt, fordi der var for megen medvind, men i morgen er der en del sidevind både i forbindelse med bjergspurten og den indlagte spurt og igen med 58 km igen. Vi så dog også sidste år, hvor vinden var decideret voldsom, at det kun splittede en anelse på 3. etape. I det indre af Sicilien er der generelt for megen læ, og vi har stadig til gode at se sidevindskørsel her. Dertil skal lægges, at der er 25 km med modvind til sidst, hvor den kan gå i stå, og det vil den næsten altid gøre i et felt, hvor der er så få store hold, at det er ret svært at fange favoritter på det forkerte ben.

 

Jeg tror altså på en spurt, og trods de mange højdemeter regner jeg også med et stort felt. Spurten er og kringlet. Man skal sidde helt fremme, når man drejer ind på den smalle vej med 1200 m igen, og derefter er der yderligere et sent sving med 700 m igen. Positionering kommer til at være relativt afgørende, men opløbet er også så bredt, at det i en medvindsspurt kan lade sig gøre at redde den, hvis ikke man sidder for langt tilbage. Derudover stiger det så meget, at det kan mærkes.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Sjældent har jeg været så meget i tvivl om en massespurt. Med et par fallerede supersprintere og et par ganske hurtige mindre navne er hierarkiet flydende, men derudover er der ingen stærke tog. Som sagt betyder positionering meget i denne finale, og jeg kan derfor godt tro, at det bliver meget tilfældigt. Det gode er, at der er få stærke hold, og det gør det trods alt lettere for de bedste at sidde rigtigt, men det er godt nok svært med sikkerhed at sige, hvem der vil dominere.

 

Jeg prøver at gå med Elia Viviani, men det er med stor, stor usikkerhed. Italienerens niveaufald i år har været nærmest enormt, og særligt i UAE Tour var det helt slemt. I dette løb bør hans fat dog stadig række langt, og i mine øjne har han det bedste tog med banerytterne Michele Scartezzini og Liam Bertazzo, der har stor erfaring som lead-out man for Jakub Mareczko, og ikke mindst Filippo Fortin. Jeg kan være bekymret for, om hele toget klarer de 2500 højdemeter, men med en rolig dag bør de sidde der. Viviani selv viste i hvert fald fin form i dag. Jeg regner ikke med, at han er hurtigst i dette felt, men med det stærkeste tog tror jeg på, at han i så kringlet en finale kan vinde.

 

Formentlig er det Mark Cavendish , der er hurtigst. Han kørte i hvert fald en flot spurt i Scheldeprijs, hvor han viste, at han stadig har noget fart - i hvert fald rigeligt til dette felt. Det var imidlertid også blot anden gang i år, at han sad så godt, at han kunne spurte, og selv her var han lidt heldig med at komme frem. Hans gode positionering er helt, helt væk, og hans tog med Gleb Brussenskiy og Davide Martinelli er alt andet end overbevisende. Denne finale kan meget vel være for teknisk, men han hjælpes af det svage felt og den brede opløbsstrækning. Sidder han fornuftigt, tror jeg, at han vinder, men det er jeg bekymret for, at han ikke gør.

 

Sidste år vandt Matteo Malucelli løbets eneste sprinteretape, og det var blot bekræftelsen på, at han har masser af fart. Det bekræftede han med sin vilde spurt på sidste etape i Saudi Tour, og det var endda i et stigende opløb, hvorfor denne finale passer ham storartet. Problemet er, at han i år har positioneret sig overraskende skidt. Det skyldes dog primært et meget svagt hold, men i dette løb har han faktisk fornuftig støtte af Remy Mertz og Marco Tizza. Noget prangende tog er det ikke, men i et svagere felt har han en bedre chance for at sidde rigtigt. Gør han det, har han farten til at vinde.

 

Niccolo Bonifazio er ikke så hurtig som tidligere, men særligt i et stigende opløbs som dette kan han vinde i dette felt. Han har stort set ikke haft chancer i år, men har klatret som en drøm og synes i storform. Det store problem er, at han i finalen er helt, helt alene, og han skal klare sig på egen hånd. Det er en stor udfordring i den kringlede finale, og han har ikke den sublime positioneringsevne, der engang var hans store styrke. Omvendt er han hjulpet af det svage felt. Det gør ham til et usikkert kort, men sidder han rigtigt, kan han vinde.

 

Skal Alvaro Hodeg virkelig allerede spurte? Inden løbet forlød det, at han ikke skulle, men det var også inden afbuddet fra Felix Gross. Nu regnede jeg så med, at de ville spurte med Ivo Oliveira , men siden det i dag var portugiseren, der arbejdede, og Hodeg, der blev sparet, giver de ham nok chancen. Det er et problem, at etapen er så hård, når hans base må være begrænset, men han har et giftig våben i Oliveira, der sagtens kan sætte ham op fra spids. Den bedste Hodeg er jo nok hurtigste mand i dette felt - måske efter den Cavendish, vi så i Scheldeprijs - men den Hodeg har vi helt sikkert ikke. Sætter Oiveira ham perfekt op, kan man bare ikke vide, om han allerede er god nok til at vinde, selvom det vil være overraskende. Kører de for Oliveira, har han i Hodeg en god lead-out man, men selvom det stiger, vinder han næppe.

 

Endelig får den lovende Blake Quick chancen for at spurte. Han viste sidste år i Arctic Race, at hans fart fører langt, men hans evner i positionskampen er ukendte. Her hjælpes han dog ganske meget af et tog, der med Felix Engelhardt og Campbell Stewart ligner et af de stærkere. Det burde være nok til at sikre, at han sidder fornuftigt, og så må vi se, hvor langt hans fart rækker.

 

Corratec har meldt ud, at de satser på Attilio Viviani og ikke German Tivani. Han står faktisk ikke så ringe, for den kombination med de to sprintere, Alexander Konychev og Stefano Gandin fungerede ret godt i Argentina. Faktisk ligner det et af de bedste tog, og det kan være helt afgørende i denne finale. Desvære mangler han nok den sidste fart for at vinde.

 

Det e sjældent Giovanni Lonardi spurter, for han lider i den grad under sin positionering. I dette løb hjælpes han dog gevaldigt af et stærkt tog med Mirco Maestri og Vincenzo Albanese. Faktisk ligner det et af de stærkeste, så måske får han endelig chancen. Til gengæld har han ikke vist den tilstrækkelige fart, elv når han har siddet rigtigt.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Bardiani har både Filippo Fiorelli og Luca Colnaghi. Med det, han har vist i år, særligt i Tirreno ligner Colnaghi et glimrende bud med et lead-out fra Fiorelli, men på Sicilien vil jeg tro, at de går med den lokale helt. Fiorelli synes ikke at have fordums positioneringsevne, og han har altid manglet lidt fart. Til gengæld hjælper det ham, at det stiger, og et tog med Colnaghi, Alessandro Tonelli og Davide Gabburo fører i dette felt meget langt. Skal de vinde, skal de dog nok gå med Colnaghi.

 

Bahrain har Cameron Scott, men skal han spurte? De er her primært for Damiano Caruso, og de har kun fem mand. Jeg er bestemt ikke sikker, og hvis han får chancen, kan han mangle støtte. Der mangler også noget fart til at give ham hjælp, hvis han får den, og etapen her er nok også lidt hård for ham. Han har dog god fart, hvis han er frisk og får chancen.

 

Human Powered Health vil køre for Pier-André Coté. Han har glæde af den hårde rute, og det stigende opløb, men desværre er finalen teknisk, og holdet er svagt. Han mangler også den sidste fart, men sidder han rigtigt efter de mange højdemeter, kan han gøre det pænt.

 

Tudor vil prøve med Luc Wirtgen, Tom Bohli eller Joel Suter, mens Novo Nordisk har Charles Planet og Matyas Kopecky og Q36.5 måske vil blande sig med Walter Calzoni, men de vinder ikke. På kontinentalholdene er det særligt værd at fremhæve Filippo Tagliani, der viste storform i dag og med hjælp fra Jhonatan Restepo kan gøre det godt. Andre kandidater på de små hold er Andrea Biancalani, Andrea D’Amato, Samuele Carpene, Davide Bauce, Francesco Della Lunga, der dog styrtede slemt i dag, Kevin Bonaldo, Giacomo Garavaglia, Giosue Epis og Michael Zecchin.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani

Øvrige vinderkandidater: Mark Cavendish, Matteo Malucelli

Outsidere: Niccolo Bonifazio, Alvaro Hodeg, Blake Quick, Attilio Viviani, Giovanni Lonardi

Jokers: Filippo Fiorelli, Luca Colnaghi, Ivo Oliveira, Cameron Scott, Pier-André Coté, Filippo Tagliani

 

STREAM GIRO DI SICILIA, BRABANTSE PIJL OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Elia Viviani
Mark Cavendish, Matteo Malucelli
Niccolo Bonifazio, Alvaro Hodeg, Blake Quick, Attilio Viviani, Giovanni Lonardi
Filippo Fiorelli, Luca Colnaghi, Ivo Oliveira, Cameron Scott, Pier-André Coté, Filippo Tagliani
Nicolas Tivani, Luc Wirtgen, Walter Calzoni, Vincenzo Albanese, Kevin Bonaldo, Tom Bohli, Joel Suter, Charles Planet, Matyas Kopecky, Andrea Biancalani, Andrea D’Amato, Samuele Carpene, Davide Bauce, Francesco Della Lunga, Giacomo Garavaglia, Giosue Epis, Michael Zecchin.Filippo Fortin, Jhonatan Restrepo, Campbell Stewart, Marco Tizza, Mirco Maestri, Remy Mertz
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro di Sicilia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?