Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Tour Colombia 2.1

Optakt: 2. etape af Tour Colombia 2.1

12. februar 2020 15:42Foto: UAE Team Emirates

Cykelsæsonen er for alvor ved at komme op i fart, og efter en hektisk uge skrues der ikke meget ned for tempoet i denne uge, hvor der afvikles hele tre etapeløb samt to endagsløb på to kontinenter. Et stjernebesat felt anført af de mange lokale stjerner vil slås om hæder i Tour Colombia 2.1, en spændende rute med en etape til Mont Ventoux byder et forrygende felt velkommen til Tour de la Provence, i Spanien køres fra fredag det to dage lange etapeløb Vuelta a Murcia og om søndagen den flade klassiker Clasica de Almeria, og den italienske sæson skydes søndag i gang med endagsløbet Trofeo Laigueglia. Hver dag vil du i en samlet artikel kunne læse optakter til den kommende dags etaper i ugens tre etapeløb.

 

Tiden rækker desværre ikke til at skrive detaljerede etapeoptakter til de tre etapeløb, men vi vil hver dag lave en oversigt, hvor vi gennemgår favoritter til den kommende dags løb. Derudover vil der naturligvis være samlede optakter til alle tre etapeløb og begge endagsløb. Foreløbig kan optakterne til Tour Colombia 2.1, Tour de la Provence og Vuelta a Murcia læses.

 

Onsdag gælder det 2. etape af Tour Colombia 2.1, mens Tour de la Provence og Vuelta a Murcia først indledes hhv. torsdag og fredag.

 

Tour Colombia 2.1 - 1. etape

Ruten

Colombia er i cykelsportssammenhæng måske kendt som en klatrenation, men faktisk var halvdelen af etaperne i de to første udgaver dedikeret til sprinterne. Det vil også være tilfældet i år, hvor de hurtige folk kan se frem til at komme til fadet for første gang på 2. etape. Her venter en helt pandekageflad etape, der ikke giver blot antydningen af colombianske bjerge, men som med sit mål i mere end 2500 m højde stadig byder på iltfattig luft, som sprinterne skal forsøge at håndtere i den ventede massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 152,4 km, der fører fra Paipa til Duitama. De to byer ligger stort set lige ved siden af hinanden på et fladt plateau, og fra start kører man det lille stykke mod øst og nordøst frem til udkanten af målbyen. Her sætter man kursen mod sydøst for at køre ned til en 33,6 km lang rundstrækning, der sender rytterne mod sydøst ned til Sogamoso og tilbage igen. Her kører man i alt fire omgange i det helt flade terræn, og skal i den forbindelse køre indlagte spurter i udkanten af Duitama på de tre første omgange efter hhv. 45,6 km, 79,3 km og 113,0 km. Efter fjerde omgang resterer blot 3,9 km, som fører feltet mod nordvest tilbage til udkanten af Duitama, hvor finalen er helt flad og uden tekniske komplikationer, da det sidste rigtige sving kommer med hele 17,4 km til mål.

 

Etapen byder på i alt 902 højdemeter.

 

Duitama har ofte været besøgt af Vuelta a Colombia og var tillige vært for enkeltstarten ved de nationale mesterskaber i 2017 og 2016, hvor hhv. Jarlinson Pantano og Walter Vargas sejrede. I 2001 var byen vært for både enkeltstart og linjeløb, hvilket gav sejre til hhv. Marlon Perez Arango og Jose Daniel Rincon.

 

 

 

 

 

Vejret

De colombianske meteorologer kunne fint tage på ferie, for vejrudsigten er i denne uge nærmest den samme hver eneste dag. Således minder onsdag meget om tirsdag, idet der bydes på enkelte skyer og en lidt højere temperatur på 24 grader. Det vil ikke være blæsende med blot en let vind fra sydøst og syd. Efter indledende sidemodvind giver det på rundstrækningen hovedsageligt sidemodvind på første halvdel og sidemed- og medvind på anden del. Til slut vil der være sidemedvind på turen tilbage til Duitama, idet man dog bugter sig ind i sidevind på den sidste kilometer.

 

Favoritterne

Selvom de i deres egen pressemeddelelse kunne berette, at de bestemt ikke var favoritter til 1. etape, leverede EF den ventede magtdemonstration på holdløbet. Ser man på rangeringen af holdene, var der faktisk overhovedet ikke grund til at spærre øjnene op, for det gik stort set som spået i vores optakt, men alligevel var mange nok forbløffede over marginen. Det er sjældent, at et så kort holdløb giver anledning til så gigantiske afstande, som amerikanerne skabte til alle rivalerne.

 

På den anden side bør man måske ikke være alt for overrasket. Det var soleklart, at EF og Deceuninck var de eneste mandskaber med skyggen af holdløbspotentiale. Faktisk havde de lyserøde en ganske potent trup til netop den disciplin, og måske var det mest overraskende i virkeligheden, at Deceuninck underpræsterede, mere end at EF slog de andre hold med så meget. Netop holdløbet var jo hovedårsagen til, at Sergio Higuita og Daniel Martinez var mine forhåndsfavoritter til løbet.

 

Selv hvis forskellene havde været mindre, havde Egan Bernal været kraftigt udfordret i sin jagt på at vinde løbet. Nu ser det overordentlig vanskeligt ud, særligt hvis hurtige Higuita samler bonussekunder i de kommende fire dage. Vi kan derfor vente os, at Ineos vil køre aggressivt og forsøge at ryste EF også allerede inden kongeetapen, ligesom vi sidste år så angreb fra klassementsrytterne også på de lettere dage.

 

Det bliver dog ikke på 2. etape, at Ineos kan presse løbets i særklasse stærkeste mandskab, EF. Det kan godt være, at Colombia kun har to topsprintere i Fernando Gaviria og Alvaro Hodeg, og at landet først og fremmest er kendt for bjerge, men løbet er alligevel lidt af et sprinterparadis. Det gælder også i år, men hvis Ineos virkelig har tænkt sig at åbne løbet, kan de kommende dage med hårde indledninger godt blive ret vanskelige alligevel. For de tungeste sprintere kan 2. etape derfor blive eneste mulighed.

 

Den chance bør de til gengæld også få. Det eneste, der kunne true en mulig spurt i Duitama, var vinden, men den bliver så svag, at den næppe vil spille en rolle. Selv Ineos ved, at det ikke er på denne etape, at forsøg giver mening, og det ligner derfor en stille dag på kontoret. Der vil sikkert komme mange angreb fra de små hold i starten, men når udbruddet er etableret, vil Deceuninck, UAE og måske Israel SUN formentlig holde dem i ganske kort snor, eventuelt med lidt hjælp fra EF, der som bekendt har førertrøjen

 

Det bør derfor ende i en massespurt, og de indlagte spurter kommer formentlig for tidligt til, at hurtige folk som Higuita og Julian Alaphilippe her kan gå efter bonussekunder. Det kan de heller ikke til sidst, for selvom vi sagtens kan se Higuita blande sig i spurterne nogle af de kommende dage, vil han formentlig lade de tunge folk slås om det i denne afslutning. Der er nemlig tale om en rigtig powerspurt på en helt flad og teknisk ukompliceret boulevard med mere end 17 km fra sidste sving til stregen. Med andre ord bør det blive en sag for de hurtigste af de hurtige, selvom man altid skal være varsom med højderne, der selv på en let etape pludselig kan slå en sprinter helt ud.

 

På forhånd ligner det et opgør mellem Juan Sebastian Molano og Alvaro Hodeg. Det logiske ville være at pege på sidstnævnte, der har det fineste generalieblad, men jeg vover pelser og peger på Molano. Nok er Hodeg på papiret den hurtigste, men Molano er hurtigere, end resultaterne viser. Sidste år vandt han således en etape i dette løb, og han viste sin hurtighed med en 2. plads på sidste etape i Guangxi, hvor kaptajn Gaviria var ude af position. Senest viste han fornem form i San Juan, da han satte efter Zdenek Stybar på 6. etape, og selvom han havde Molanos hjul hele, kunne formstærke Rudy Barbier ikke gå forbi.

 

Der er ingen tvivl om, at Deceuninck har det i særklasse bedste tog, men i et meget svagt sprinterfelt bliver positionskampen ikke alt for voldsom. Molano har den bedste lead-out man i Maximiliano Richeze, og hvis ikke argentineren selv kører den hjem for sin kaptajn, kan Richeze i hvert fald aflevere Molano på Hodegs hjul. Spørgsmålet er så, om UAE-rytteren kan gå forbi. Baseret på det, jeg så i San Juan, tror jeg på det.

 

Den på papiret mest oplagte kandidat er ellers Alvaro Hodeg. Colombianeren er imidlertid stadig på vej tilbage fra styrtet i Tour de l’Eurometropole, og måske var det det, der ødelagde debuten i San Juan for ham. Det gik i hvert fald ikke godt. Hvis ikke han åbnede for tidligt eller tabte Bert van Lerberghes hjul, manglede han masser af fart, hvilket var mest tydeligt i spurten på 7. etape. Her vil han helt sikkert blive afleveret fremragende af et tog, der tæller Julian Alaphilippe, Jannik Steimle og Van Lerberghe, og han kan regne med at starte sin spurt på det perfekte sted. Herefter skal han så vise, at han har fundet den fart, han manglede i Argentina.

 

Israel SUN har både Travis McCabe og Edwin Avila. Holdet vil helt sikkert køre for lokale Avila før eller siden, men denne meget lette etape passer ikke den klatrestærke sprinter. Det bør blive en dag for McCabe, der før har vundet spurter på dette niveau i Asien, Australien og USA. Desværre så han ikke skræmmende ud i Argentina. Normalt er han en yderst klatrestærk fyr, men det så ud til, at han er et stykke fra topformen. Denne etape burde han imidlertid nok kunne køre, og på papiret ligner han løbets tredje- eller fjerdehurtigste. Et tog med Avila og Itamar Einhorn er også et af de bedre, og derfor bør han være med i kampen om sejren.

 

Den helt flade etape burde også være guf for Marco Benfatto, der i de senere år har vundet ganske mange af disse løb i Asien. Han er med andre ord specialist i denne slags meget lette etaper, og han viste senest sin fart med en 3. plads i San Juan. Han har haft problemer i positionskampen, men i dette svage sprinterfelt burde Nicolas Dalle Valle og Iuri Filosi kunne positionere ham bedre end i Argentina. Lykkes det, har han farten til at blande sig med de allerbedste.

 

Man må også pege på Nicolas Naranjo. Argentinere havde allerede i Vuelta a Uruguay vist sin hurtighed, men alligevel var det overraskende, hvor tæt han var på de bedste i Argentina, hvor det blandt andet blev til en 2. plads. Det kneb lidt i positionskampen, men i dette svagere felt bør det blive lettere. Finalen er også enkel, og dermed burde han kunne bruge den fine fart, han åbenlyst besidder.

 

En rytter, der bliver interessant at følge, er banerytterne Lev Gonov. Jeg var i hvert fald ganske imponeret over hans præstationer i Tour of Fuzhou i november, hvor han blev både nr. 1 og 2 i massespurter. Ha har Gleb Syrica, der endda blev nr. 2 bag Gonov på den etape, han vandt, og dermed har det banedominerede hold også gode muligheder for at holde ham fremme.

 

Den tidligere Katusha-rytter Jhonatan Restrepo ser nok mere frem til de kommende dage, men mon ikke han også vil køre denne spurt? Han er i hvert fald hurtig, og selvom han helst vil have flere udfordringer undervejs, kan han i dette felt være med i kampen om podiet. Han kommer til løbet med form efter to nylige etapesejre i Tachira, og han har den halvhurtige Josip Rumac til at føre sig frem.

 

Jeg bør også nævne Davide Appollonio, men det er med nogen tøven. Italieneren var nemlig en gigantisk skuffelse i San Juan, hvor han slet ikke kom frem. Der er stadig nogen vej til niveauet fra tiden før karantænen, men han viste dog med sejren i Portugal i august, at han stadig har en vis fart. Med lidt mere held i den mindre hektiske positionskamp her kan han gøre det bedre.

 

Også Umberto Marengo og Colin Joyce vil køre spurten, men de havde det meget svært i spurterne i San Juan og er bedre, når det har været en hårdere dag. Ineos vil måske spurte med Jhonatan Narvaez eller Leonardo Basso, men i denne meget rene spurt kan de også vælge at spare kræfter til de kommende dage. Derudover er der en stribe lokale sprintere i form af først og fremmest Bryan Gomez, der kan gøre det hæderligt, og Diego Ochoa, der sidste år kørte nogle overraskende gode spurter - dog primært på hårdere dage - men også Johan Colon. Endelig vil Cesar Fonte og Yonathan Salinas måske køre spurten.

 

Feltet.dks vinderbud: Juan Sebastian Molano

Øvrige vinderkandidater: Alvaro Hodeg, Travis McCabe

Outsidere: Marco Benfatto, Nicolas Naranjo, Edwin Avila, Lev Gonov, Jhonatan Restrepo

Jokers: Davide Appollonio, Umberto Marengo, Colin Joyce, Byran Gomez, Diego Ochoa, Johan Colon, Gleb Syrica

Juan Sebastian Molano
Alvaro Hodeg, Travis McCabe
Marco Benfatto, Nicolas Naranjo, Edwin Avila, Lev Gonov, Jhonatan Restrepo
Marco Benfatto, Nicolas Naranjo, Edwin Avila, Lev Gonov, Jhonatan Restrepo
Gleb Syrica, Sergio Higuita, Jhonatan Narvaez, Leonardo Basso, Cesar Fonte, Yonathan Salinas
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour Cycliste Internation...(2.1) 20/02-23/02

UAE Tour(2.UWT) 23/02-29/02

Tour du Rwanda(2.1) 23/02-01/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER