Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne

Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne

26. maj 2024 15:15Foto: Sirotti

Alberto Bettiol fortsatte sit stærke comeback med en suveræn sejr på kongeetapen, og han sikrede sig samtidig så stort et forspring, at kun uheld bør kunne koste ham den samlede sejr. Løbet slutter nemlig som altid med en flad etape til Laval, og her taler meget for, at sprinterne nok engang skal have det sidste ord.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Søndag slutter løbet, som det plejer, nemlig med en sprinteretape til Laval, hvor man som altid skal slutte på en teknisk rundstrækning. Denne gang skal der køres 169,2 km med start i Quelaines og altså mål i Laval, og de byder på beskedne 1406 højdemeter. Der er ingen væsentlige stigninger undervejs, og det hele slutter med fire omgange på den bare 5,2 km lange runde, der også blev benyttet i 2022 og 2023. Den indledes med, at man kører mod nordøst op ad en lille bakke, inden det falder mod sydvest, hvorefter de sidste 2 km er flade. Det går ad en lige vej frem til et venstresving med 2,0 km, inden der venter en kringlet afslutning med sving med 1000 m, 700 m og bare 500 m igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Løbet får også en hæderlig afslutning. Det vil ganske vist være skyet med kun lidt sol og en temperatur på 18 grader, og der vil i starten være en bygerisiko på 20-30%, men det vil klare op mod slutningen. Det vil være blæsende med en jævn til frisk vind (19-22 km/t) fra vestsydvest. Det giver først primært sidemodvind og dernæst primært sidemedvind, men på det sidste lange stykke frem til rundstrækningen vil der være næsten uafbrudt sidevind. På rundstrækningen vil der først være medvind, så modvind og så sidevind frem til de tre sidste sving, hvorigennem der vil være sidemedvind, inden man får sidevind over de sidste 500 m

 

Favoritterne

Ofte har vi siddet og talt sekunder forud for sidste etape, men den slags bliver der ikke behov for i år, hvor Alberto Bettiol har vist sig alle andre overlegen. Alligevel er kampen om podiet ret tæt, og der er derfor masser at kæmpe om i klassementet på sidste etape igen i år.

 

 

Etapen til Laval ændrer sig lidt fra år til år, men den ender altid i en massespurt. Det bør den også gøre i år. Det er sidste etape, og derfor er det muligt, at der kommer en lang kamp om at ramme udbruddet, men derefter vil EF tage kontrol. De vil formentlig gerne spurte med Marijn van den Berg, så jeg vil tro, at de går efter at få samling, og jeg vil forvente, at Total, FDJ, Cofidis og Q36.5 alle hjælper, i hvert fald hvis det bliver nødvendigt. Vi så på 1. etape, at de små hold gør, at man kan blive overrasket, men netop fordi det næsten gik galt her, tror jeg, at de kører med stram elastik. Derfor bør spurten ikke komme i fare.

 

Jokeren er vinden. Der vil være en ret kraftig sidevind på det sidste lange stykke frem til rundstrækningen. Det vil skabe nervøsitet, og jeg kan sagtens se et sidevindsangreb. Jeg mindes dog aldrig, at vi har haft en sidevindsetape i løbet, og det bør derfor blive ved nervøsiteten. Kører udbruddet sent, kan første spurt komme i spil, og det samme kan den sidste med 20,7 km igen.

 

Vi kender spurten, da samme rundstrækning blev benyttet i både 2022 og 2023. Den er uhyre teknisk med sving med 1000 m, 700 m og 500 m igen. Det betyder, at det handler om position mere end fart, og det kan godt gøre det lidt tilfældigt. I dette løb med små hold er det svært at tage kontrol, som vi så det på 1. etape.

 

Netop fordi finalen er teknisk går jeg med Marijn van den Berg. Han er ikke verdens hurtigste, men i dette felt er han bestemt en af de hurtigste. Først og fremmest er han som en fisk i vandet i tekniske finaler, og han sidder næsten altid godt. Det er måske et problem, at holdet mest skal koncentrere sig om Bettiol, men han har et ret godt tog med Stefan Bissegger og Owain Doull. I denne tekniske finale er han den, der med størst sandsynlighed sidder godt, og når han også er en af de hurtigste, bliver han mit vinderbud.

 

En anden, der har glæde af den tekniske finale, er Paul Penhoët. Hans tog med Matthew Walls, Sam Watson og Marc Sarreau er nemlig nok det stærkeste, og han sad da også godt på 1. etape. Jeg er måske en smule bekymret for hans fart efter Dunkerque og 1. etape, særligt nu hvor spurten er flad, men han kørte en god spurt i dag, dog efter et hårdt løb. I denne finale kan han vinde, selvom han ikke nødvendigvis er hurtigst.

 

Jeg var meget imponeret over Emilien Jeanniere i går. Han satte Penhoët klart til vægs, men mere og mere tyder måske også på, at han er bedst i stigende spurter. Derfor er jeg spændt på, hvordan han klarer denne flade spurt, men han viste i Loire, at han bestemt har en chance. Han har også en god lead-out man i Lorrenzo Manzin og har generelt klaret positionskampen godt.

 

Jeg var skuffet over Q36.5 i går, og nu er de endda uden Nicolo Parisini. Det ændrer dog ikke på, at toget med Szymon Sajnok og Giacomo Nizzolo stadig bør være et af de to stærkeste i dette felt. Matteo Moschetti burde også stadig have noget fart, men jeg er lidt bekymret efter nogle skuffende spurter på 1. etape og i Veenendaal. Derfor glider han lidt længere ned på denne liste, selvom togets potentiale er ret stort.

 

Finalen er ikke helt dum for Axel Zingle. Han kørte en god spurt i går, men det var i en stigende finale. På flad vej er han formentlig slået af sprinterne, men han er som en fisk i vandet i tekniske finaler. Som vi så i Dunkerque har han i Alexis Renard også en af de klart bedste lead-out men, og det kan tilsammen i denne form for finale kompensere for den fart, han måtte mangle.

 

Det er måske også en spurt Manuel Peñalver kan vinde. Han har spurtet godt i år, hvor han har vist både fart og positionering. Han er måske ikke den allerhurtigste, men han kommer langt på fart. I en teknisk finale kan han indhente det sidste på god position, og selvom tabet af David Martin er stort, har han stadig god støtte fra Javier Serrano.

 

 

En teknisk finale er normalt også god for Milan Menten . Han plejer at være god i positionskampen, men til gengæld har vi set, at han mangler den sidste fart. Problemet i dette løb er, at han har så svag en støtte. Han er stadig en af de hurtigere i dette felt og positionerer sig godt, men når støtten er så svag, skal det flaske sig.

 

Det skal det også for Jon Aberasturi. Vi så i Loire, at han stadig kan vinde på sin fart, og i gamle dage var han også som en fisk i vandet i tekniske finaler. Den positioneringsevne har han dog mistet, og selvom der er hele fire andre hurtige folk på hans hold, har vi lært, at han skal være lidt heldig for at sidde rigtigt.

 

Endelig er der Alexander Salby. Det var opløftende at se danskeren på 1. etape, hvor spurten desværre blev lidt for lang. Det viser, at han er konkurrencedygtig, men der var også en grund til, at han skulle starte tidligt. Med den svage støtte er han sårbar i positionskampen, og derfor skal han have heldet med sig for at gentage resultatet.

 

Ag2r vil formentlig spurte med Dorian Godon , men selvom han har en god lead-out man i Pierre Gautherat kan jeg trods sejrene i Romandiet ikke rigtigt se ham vinde mod rigtige sprintere. Hos UAE er der ikke rigtigt lys for inden af tunnelen for Alvaro Hodeg, men han har dog et ret godt tog denne gang. Hos Arkea har Clement Venturini sin positionering, men han mangler den sidste fart, og det samme gør Vincenzo Albanese. Andre, der kan blande sig, er Carlos Canal, Blake Quick, Kelland O’Brien, Tom Bohli, Aaron Gate, Jesus Ezquerra, Oscar Pelegri, Clement Alleno, Sebastian Mora, Eduard Prades, Romain Cardis, Emmanuel Morin, Paul Hennequin og Enzo Boulet.

 

Feltet.dks vinderbud: Marijn van den Berg

Øvrige vinderkandidater: Paul Penhoët, Emilien Jeanniere

Outsidere: Matteo Moschetti, Axel Zingle, Manuel Peñalver, Milan Menten, Jon Aberasturi

Jokers: Alexander Salby, Dorian Godon, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Pierre Gautherat, Giacomo Nizzolo, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Paul Hennequin, Blake Quick, Carlos Canal

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Arvid de Kleijns sejr fra 2023 og Sebastian Molanos sejr fra 2022.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Marijn van den Berg
Paul Penhoët, Emilien Jeanniere
Matteo Moschetti, Axel Zingle, Manuel Peñalver, Milan Menten, Jon Aberasturi
Alexander Salby, Dorian Godon, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Pierre Gautherat, Giacomo Nizzolo, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Paul Hennequin, Blake Quick, Carlos Canal
Kelland O’Brien, Tom Bohli, Aaron Gate, Jesus Ezquerra, Oscar Pelegri, Clement Alleno, Sebastian Mora, Eduard Prades, Enzo Boulet, Marc Sarreau, Alexis Renard, Rui Oliveira, Filippo Baronzini, Sam Watson, Javier Serrano, Matthew Walls, Kenneth Van Rooy, Lorrenzo Manzin, Owain Doull, Stefan Bissegger, Alberto Bettiol, Szymon Sajnok, Andoni Lopez De Abetxuko, Iker Bonillo, Xavier Canellas, Benoit Cosnefroy, Jeremy Leveau, Thomas Boudat, Alexander Konijn, Jonathan Couanon
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger