Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

14. april 2022 14:16Foto: Sirotti

Damiano Caruso tog en meget populær siciliansk sejr på den første af de to puncheuretaper, og måske kan han gøre det igen. Torsdag venter i hvert fald mere af samme skuffe, og selvom etapen og finalen er lettere, betyder en stejl bakke kort inden mål, at der igen er lagt op til et ganske uforudsigeligt cykelløb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia, Grand Prix Besancon, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

 

Ruten

Efter den første kuperede etape venter en dag, der minder meget om den foregående. Igen skal man en tur gennem det kuperede indre, hvor det går op eller ned det meste af tiden, men denne gang er stigningerne endnu blødere. Det hele slutter med en stejl lille bakke, der måske kan bruges til angreb fra løbets puncheurs, inden et let stigende opløb lægger op til en spurtafgørelse blandt netop denne ryttertype, hvis da ikke et udbrud får lov at løbe med sejren på en dag, hvor mange vil have blikket rettet mod fredagens kongeetape.

 

I alt skal der tilbagelægges 171,0 km mellem Realmonte og Piazza Armerina. Igen startes der helt nede på den sicilianske sydkyst, hvorfra man kører mod øst og sydøst igennem let kuperet terræn nær havet. Kort efter drejer man dog væk fra vandet for at køre mod nordøst op ad dagens kategoriserede stigning Naro (15,6 km, 2,6%), der bare er en lang, jævn opkørsel helt uden stejle procenter. Toppen rundes efter 34,4 km, inden man kører mod nordøst ad et let kuperet plateau. Det let kuperede terræn fortsætter, når man efter 44,9 km drejer mod sydøst, inden man rammer en skarpere nedkørsel, som ender efter 69,8 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Nu går det op ad bakke (4,7 km, 3,0%), som har top efter 74,5 km, inden det går videre ad et plateau, der kun er ganske let kuperet. Herefter følger et længere stykker, der generelt er faldende, inden man efter 108,2 km drejer mod nordøst, hvorefter det begynder at stige let frem mod byen Caltagione, idet det stigende terræn afbrydes af to nedkørsler, inden det slutteligt stiger let mod sydøst ind til byens centrum, hvor dagens spurt kommer på toppen efter 140,2 km. Her vender man rundt for at køre mod nordøst ad et plateau, der kun er ganske let kuperet.

 

Med 14,3 km drejer man mod nord, og herfra stiger det let stort set hele vejen til mål. Efter et stykke på 1,3 km med 4,9% venter der med 9 km en kort nedkørsel, inden man rammer en stejl bakke (1,3 km, 8,4%), der har top bare 4 km fra stregen. Herefter flader det ud over en kilometer, inden det stiger over de næste 1500 m med ca. 5%. En nedkørsel leder ned til de sidste 500 m, hvorefter det begynder at stige let frem mod de sidste 200 m, der er flade. Hele tiden gå det ad en let snoet vej med et blødt sving med 2700 m igen og igen med 1300 m igen, hvorefter vejen er helt lige.

 

Etapen byder på i alt 2806 højdemeter.

 

Piazza Armerina har ikke tidligere været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

 

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia, Grand Prix Besancon, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

 

Vejret

Efter en blæsende onsdag venter en uhyre blæsende torsdag. Det vil være overskyet med en temperatur i målbyen på beskedne 13 grader, og vinden vil være meget kraftig og komme fra øst med en styrke på mellem 36 og 41 km/t, kraftigst i finalen. Det giver mod- og sidemodvind hele dagen frem til spurten, hvorefter der vil være sidemedvind, indtil man langsomt drejer ind i sidevind til de sidste kilometer. I finalen vil der således også være sidevind over de sidste 5 km, dog med sidemodvind mellem 2700 m- og 1300 m-mærkerne.

 

Favoritterne

Landsholdet viste sig lige så suveræne, som man i går kunne fornemme, og selvom de 10 bonussekunder i dag næppe afgør løbet, fik Damiano Caruso i hvert fald sendt et signal om intention og form. Samtidig understregede han, at han i sin karrieres efterår er blev et hel vinder. I løbet af karrierens første 11 sæsoner var han én gang, men bare siden nedlukningen og genstarten i 2020 har han nu allerede vundet yderligere fire gange - og det er ikke nødvendigvis slut i denne uge endnu.

 

Måske kan han allerede tage sin næste sejr i morgen. Her venter i hvert fald en etape, der er mindst lige så uforudsigelig som dagens, og det er bestemt ikke en rute, hvor Caruso er uden chance. Generelt er terrænet noget lettere, end det var det i dag, og derfor har sprinterne ikke helt udelukket, at de kan gå efter en sejr. Det var i hvert fald, hvad Matteo Moschetti og Matteo Malucelli gav udtryk for i går.

 

Jeg tror dog, at de er alt for optimistiske. Alle bakkerne er bløde, men der er én undtagelse, og den er ret vigtig. Den sidste bakke stiger med hele 8,4% over 1,3 km, og det er meget! Det er for mig helt, helt udelukket, at de tunge sprintere kan være med her.

 

Til gengæld er det ret interessant, hvor mange der vil overleve. Modsat i dag er der ingen svær sidste kilometer, og derfor ligger det bedre til de holdbare sprintere som Vincenzo Albanese og Filippo Fiorelli, end vi så det i dag. Til gengæld kunne de ikke være med de bedste på dagens ganske lille rampe, og i morgen er den stejle del af stigning betydeligt længere. Det betyder, at de formentlig vil falde fra, hvis klassementsrytterne går til stålet. Hvis til gengæld de overlever, bør de kunne slå Caruso og co. i en spurt, der kun stiger let. Efter bakken taler vi kun om stigningsprocenter på ca. 5 og endnu mere på den sidste kilometer.

 

Igen er spørgsmålet, hvordan landsholdet vil gribe det an. Hvis de vil, kan de som i dag få det hele til at eksplodere, men nu har Caruso jo trøjen, og derfor er det også en risiko at åbne for ballet. Isoleres han efter bakken, kan han være sårbar over for nye angreb, og derfor kan de også blot vælge at køre den ”safe”, velvidende at det så betyder, at en holdbar sprinter formentlig vil vinde etapen.

 

Jeg vælger dog at tro, at de prøver igen. De synes at have en ufattelig kørelyst lige nu, og hvorfor skulle de ikke prøve at rydde bordet? Måske kan de endda skabe en overtalssituation efter toppen, og det vil de kunne udnytte til at angribe på skift og dermed give en mulig sejr til en af hjælperne. Derudover tror jeg heller ikke, at de få lov at køre den ”safe”, hvis de vil. Det vil ligne Vincenzo Nibali dårligt ikke at prøve, især fordi han må have tanket selvtillid efter i dag. Derfor er mit bud, at de på toppen vil være en gruppe i stil med det, vi så efter rampen i dag - dvs. med Caruso, Nibali, Domenico Pozzovivo og måske igen Kenny Elissonde samt måske Nicola Conci. Herefter kan det blive en taktisk sag, hvor der vil kunne ske en regruppering, men er de to fra det italienske landshold, vil de - hvis de ofrer Conci - kunne holde resten af gruppen bag sig.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Spørgsmålet er dog, om de overhovedet skal køre om etapesejren. Det tror jeg. Egentlig burde et udbrud have en god chance, da klassementet er blevet sat en anelse, men forskellene er fortsat relativt små. Der vil være kamp om at ramme udbruddet fra de små hold, og derfor vil der med nogen sandsynlighed også være så stærk en gruppe, at den skal holdes lidt i snor. Efter i dag føler jeg mig også overbevist om, at Eolo og Bardiani vil jagte, og landsholdet vil formentlig det samme, hvis de vil gøre rent bord. Måske giver Trek også en hånd med, og derfor tror jeg på samling.

 

Hvad så med den ekstremt kraftige vind? Jeg tror desværre kun, at den fører til en meget langsom etape. Der er modvind næsten hele dagen, og det mindsker kun udbruddets chancer yderligere. Først til allersidst vil der være sidevind ind mod målbyen, men kender vi Siciliens indre ret er end ikke vindstyrker på 40 km/t nok til at splitte feltet. Vinden er dog også så kraftig, at jeg ikke helt tør udelukke, at den faktisk kan knække i indløbet til mål - og det vil kun være til fordel for de stærke hold, ikke mindst landsholdet.

 

Jeg vælger at pege på Damiano Caruso igen. Som sagt tror jeg, at landsholdet vil gå til stålet, og hvis vi får den omtalte gruppe på toppen, er det mest sandsynlige, at de vil ofre Conci for ikke at skabe en regruppering. Blandt klassementsrytterne er Caruso i særklasse den hurtigste, og derfor har han en fremragende chance for at vinde igen. Det kræver, at der ikke sker en regruppering, og hvis Conci ikke kommer med over, er risikoen derfor stor. Jeg tror dog på, at landsholdet igen vil spille så meget med musklerne, at de kan køre sprinterne ud af billedet og sætte Caruso op til endnu en sejr.

 

Jeg tror, at den største trussel er Vincenzo Albanese. Italieneren sad i dag perfekt, men måtte sande, at den stejle del var for hård. Han kom dog stærkt tilbage og endte alligevel som nr. 10, og det vidner om, at formen fra Sanremo ikke er helt væk. Køres etapen enten defensivt, eller får vi en regruppering efter toppen, vil han være svær at slå i denne let stigende spurt, der burde passe ham som fod i hose. Som alternativ har holdet Diego Rosa. Han skuffede fælt i dag, men han er så svingende, at man aldrig skal udelukke, at han nærmer sig de bedste i morgen. Gør han det, og får vi ikke en regruppering, vil han måske kunne udnytte det taktiske spil efter toppen.

 

Den anden holdbare afslutter er Filippo Fiorelli. Italieneren var dagens positive overraskelse og viste igen, at han har forbedret sin form markant efter en elendig sæsonstart. I dag var han bedre end Albanese, men normalt klatrer han på eksplosive bakker dårligst af de to, og derfor giver jeg Albanese en lille overhånd. På fart er de også meget jævnbyrdige, men også her giver jeg Eolo-sprinteren en lille fordel. Jævnbyrdigheden er dog stor, og i dag var Fiorelli bedst. Derfor kan han sagtens tage en meget tiltrængt sejr til Bardiani.

 

Jeg peger på Nicola Conci som næste mand. Som sagt bude der være en god chance for, at han overlever til toppen, og selvom sandsynligheden så taler for, at han skal ofres for at forhindre sprinterne i at komme op, vil det ligne generøse Caruso meget at lade ham angribe i stedet. I den situation er det næsten stensikkert, at ingen vil reagere, og så burde han have en god chance for at holde hjem.

 

Jeg bringer også Alessandro Fedeli i spil. Jeg tror, at denne bakke er lidt for svær til, at han kan køre med de bedste, men han har andre muligheder. Dels kan han komme tilbage og herefter få lov at angribe i et taktisk spil, og dels kan det ikke udelukkes, at de kører spurten for ham, hvis sprinterne er kommet tilbage. Albanese og Fiorelli er svære at slå, men helt langsom er han ikke - og i dag så formen fremragende ud.

 

En fjerde option er Alessandro Verre, der var skræmmende god med dagens 13. plads efter en hel dag i front af feltet. Som ren klatrer burde han have en god chance for at sidde der på toppen, og så er det ham, der kan spilles taktisk ud.

 

Trek har Jacopo Mosca som en god kandidat. Italieneren er stadig ikke på samme niveau, som vi så inden sidste års grimme, grimme styrt, men han sad relativt langt fremme i dag. Klatrer han, som da han for halvandet år siden blev nr. 7 i Coppi e Bartali, klatrer han bedre end Albanese og Fiorelli. Det gjorde han ikke i dag, men på en længere stigning kan han måske køre fra de holdbare sprintere. Kommer han til mål uden dem, bør han have en god chance for at vinde en spurt. Treks alternativ er Kenny Elissonde, der heller ikke kan udelukkes. Kan han overleve i en lille gruppe som i dag, har han en god chance i det taktiske spil, da de tre store italienere vil kigge meget på hinanden.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Trods den nylige skade var Georg Zimmermann slet ikke så langt væk, som man kunne have frygtet. Det er stadig tvivlsomt, om formen rækker, men morgendagens etape burde passe ham fremragende. Han er en bedre klatrer end Albanese og Fiorelli, og hans spurt er ganske fremragende, hvis han ikke skal spurte mod de allerhurtigste. Spørgsmålet er bare, om formen rækker.

 

Dagens skuffelse var vel Simone Velasco. Derfor skal vi ikke have alt for store forventninger til italieneren, men vi ved også, at han er meget svingende. Denne stigning burde passe ham ganske glimrende, og han burde klatre bedre end Albanese og Fiorelli på en længere stigning som denne. Kommer han op uden dem, burde han have en god chance i spurten. Som alternativ har Astana Valerio Conti , der i dag endelig viste en smule form. Han er ganske hurtig og meget stærk på eksplosive stigninger og burde, hvis formen er bedre, end jeg forventer, kunne vinde en spurt i en gruppe uden sprinterne.

 

En joker kunne være Louis Meintjes. Dagens finale var for eksplosiv for ham, og han tabte også i positionskampen. Det samme kan ske igen i morgen, hvor stigningen heller ikke passer ham, men den er trods alt betydeligt længere. Meintjes bør have en god chance for at køre med de bedste, og sidder de bare de bedste klatrere til sidst, vil han utvivlsomt ligesom Elissonde være en af dem med mest frihed. En anden joker til en sådan rolle kunne være Andrey Zeits eller Jefferson Cepeda.

 

Endelig er der naturligvis Domenico Pozzovivo og Vincenzo Nibali. Som ventet viste de sig blandt de stærkeste, og det vil de være igen i morgen. Det er imidlertid svært at se dem køre fra Caruso, og de tre italienere vil have meget blik for hinanden. Det er næppe dem, Caruso lader køre i det taktiske spil. Deres bedste chance er at køre fra Caruso, og det virker slet ikke sandsynligt, men er naturligvis heller ikke helt umuligt. Jeg giver Pozzovivo den bedste chance, da hans opkørsel fra den ringe position i dag var meget imponerende, og da han måske har en anelse mere frihed end Nibali.

 

Andre kandidater, der kan gøre det hæderligt er Andrea Garosio, Edgar Pinzon, German Dario Gomez, Fran Miholjevic, Daniel Munoz, Simone Petilli, Paul Double, Marco Murgano, Lorenzo Ginestra, Riccardo Lucca og Simone Raccani.

 

Feltet.dks vinderbud: Damiano Caruso

Øvrige vinderkandidater: Vincenzo Albanese, Filippo Fiorelli

Outsidere: Nicola Conci, Alessandro Fedeli, Jacopo Mosca, Georg Zimmermann, Alessandro Verre

Jokers: Simone Velasco, Valerio Conti, Kenny Elissonde, Louis Meintjes, Domenico Pozzovivo, Vincenzo Nibali

 

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia, Grand Prix Besancon, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

Damiano Caruso
Vincenzo Albanese, Filippo Fiorelli
Nicola Conci, Alessandro Fedeli, Jacopo Mosca, Georg Zimmermann, Alessandro Verre
Simone Velasco, Valerio Conti, Kenny Elissonde, Louis Meintjes, Domenico Pozzovivo, Vincenzo Nibali
Andrey Zeits, Diego Rosa, Simone Petilli, Daniel Munoz, Ferman Dario Gomez, Edgar Pinzon, Paul Double, Fran Miholjevic, Andrea Garosio, Marco Murgano, Lorenzo Ginestra, Simone Raccani, Riccardo Lucca
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro di Sicilia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?