Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Slovaquie

Optakt: 4. etape af Tour de Slovaquie

17. september 2022 04:58Foto: Bardiani - CSF - Faizanu00e8 & Sprint Cycling

Koen Bouwman fik alligevel sin etapesejr og sørgede med sine bonussekunder for, at der er spænding om den samlede sejr hele vejen til slutningen. Lørdag lægges der ganske vist op til en sidste massespurt, men kampen om bonussekunder vil blive lige så intens, og det sætter scenen for en sidste etape, der ikke bare bliver den helt klassiske dag for sprinterne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Efter to dage med masser af stigninger kan sprinterne se frem til at få det sidste ord. Ganske vist har sidste etape to ganske pæne stigninger i den første halvdel, men da det hele slutter med mere end 100 km, der er enten faldende eller flade, er der lagt op til en afsluttende massespurt, hvis da ikke vinden mod forventning stikker en kæp i hjulet på de hurtige folk.

 

I alt skal der tilbagelægges 182,1 km, der fører feltet fa Levoca til Kosice. Startbyen ligger lige nord for et kuperet område, som man skærer tværs igennem på etapens første del. Således kører man mod syd ad en let faldende vej frem til dagens første spurt, som kommer allerede efter 11,0 km, hvorefter man ad en let stigende vej kører mod sydvest og derfra mod syd op ad kategori 3-stigninge Podgrajnar (5,0 km, 5,4%), der er en jævn stigning med top efter 23,6 km.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

En nedkørsel fører nu mod sydøst, inden det går ad en let faldende vej mod sydøst og dernæst ad en let stigende vej mod sydvest. Den afbrydes, når man drejer mod sydøst for at køre op ad kategori 2-stigningen Stosske Sedlo (4,4 km, 4,8%), som er en jævn stigning med top efter 67,0 km, og den markerer afslutningen på dagens vanskeligheder.

 

Herfra er de sidste 115,1 km nemlig meget lette. En let nedkørsel leder mod sydøst ned til det helt flade område, hvor Kosice ligger. Man forsætter mod øst op ad den ganske lille kategori 3-stigning Jasovsky Kopec (1,8 km, 4,4%), som har top efter 89,8 km, hvorefter det går igennem fladt terræn videre mod øst. Let faldende veje fører nu mod syd og sydvest frem til dagens anden spurt, som er placeret efter 121,3 km, hvorfra man kører mod syd, øst og slutteligt ad en helt lige og flad vej mod nord op til målbyen, hvor man efter 171,0 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på en 11,1 km lang rundstrækning inde i den ganske store by. Der er en ganske lille bakke og nedkørsel, men ellers er det fladt. Først kører man mod syd og sydvest, inden man kører mod nordvest, nord og nordøst ad den store ringvej frem til det nordligste punkt. Her drejer man med 2,7 km igen ind på en lige vej, der leder mod sydøst og kun afbrydes af en rundkørsel, inden man med 700 m igen har et helt blødt sving og slutteligt et skarpt venstresving bare 400 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 1451 højdemeter.

 

Kosice har været mål for et stort cykelløb fem gange i dette årtusinde, fire gange i dette løb. Det var senest i 2021, hvor Kaden Groves åbnede løbet med at vinde prologen foran Jannik Steimle og Marceli Boguslawski, inden Alvaro Hodeg et døgn senere vandt en massespurt foran Peter Sagan og Reinardt van Rensburg. Forinden var det i 2013, hvor løbet også åbnede med en prolog, hvor det såmænd var danske Mathias Møller Nielsen, der sejrede foran Nicola dal Santo og Maros Kovac, mens Martin Riska vandt åbningsetapen i byen i 2005. I 2007 var der besøg fra Ungarn Rundt, hvor Robert Nagy slog Jan Barta i en tomandsspurt.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Løbet startede i varme, men slutter i meget koldere betingelser. Lørdagen bliver overskyet med en temperatur på bare 16 grader og med en beskeden bygerisiko på 15-20%. Der vil bare være en let vind (9-11 km/t) fra nordnordøst, hvilket generelt giver med- og sidemedvind, indtil man får modvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der først være medvind, siden mod- og sidemodvind, indtil man med 2,7 km igen får sidemedvind. Det varer ved, indtil man får næsten direkte sidevind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Koen Bouwmans sejr var en gave til løbet. Den sikrer nemlig, at alt er i spil til sidst, og vi får nu ikke bare den trivielle sprinteretape til sidst. Hollænderen vil gå efter at vinde løbet via bonussekunder, og det skal gøres via en strategi med flere dele.

 

Første punkt på dagsordenen er den første spurt. Jumbo vil utvivlsomt forsøge at holde det samlet de første 11 km, for her har han sin første chance for at vinde nogle sekunder. Jeg har desværre ikke hundrededelene fra prologen, og derfor ved jeg ikke, om han kan tage føringen ved at vinde spurten, men det er usandsynligt. Quick-Step vil spurte med Ethan Vernon, Michael Mørkøv og Zdenek Stybar, og i hvert fald de første to får han svært ved at slå.

 

Skulle miraklet ske, at han tager trøjen virtuelt, vil vi få en helt anden etape, hvor det vil blive meget mere kontrolleret. Quick-Step vil forsøge at lade et udbrud køre, og herefter vil de forsøge at hente det, så Josef Cerny kan gå efter de sidste spurter, inden vi får en massespurt. Det er dog meget usandsynligt, at det vil ske - og hvis hundrededelene er til Cernys fordel, er det endda umuligt.

 

I stedet må det være Jumbos plan at komme af med Vernon og Mørkøv på de to stigninger. Derfor vil jeg forvente, at de lægger et benhårdt pres på begge stigninger, og hvis de ryger af allerede på den første, er det muligt, at vi slet ikke får noget udbrud. Sker det, skal de nemlig køre stærkt hele vejen, og jeg tror, at der er god chance for, at de kan få hjælp fra de føringsvillige Kern Pharma og Caja Rural samt måske fra Bardiani, hvis Luca Colnaghi klarer bakken. Hvis de overlever første stigning, vil der måske komme et udbrud mellem bakkerne, men så vil Jumbo tage fat igen på den anden.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Hvad der herefter sker, vil afhænge af, om Vernon og Mørkøv overlever eller ej. Kommer de med over, vil vi sikkert stadig få et udbrud, men så vil Jumbo stadig forsøge at sikre, at der er samling ved begge de to spurter. Tager Bouwman her trøjen, vil det være Quick-Step, der arbejder for en massespurt. Kommer de ikke med over bakkerne, tror jeg, at vi får et vildt forfølgelsesløb, og så er chancen for, at Vernon og Knox ikke kommer tilbage, ret stor. Quick-Step er nødt til at lade Cerny, Mauri Vansevenant og James Knox blive i feltet, så Cerny ikke er isoleret, og Jumbo vil have flere mand til at føre, end Quick-Step vil have længere tilbage. Belgierne kan få hjælp, men det kan hollænderne også. Hvem der vinder den kamp, er svært at sige. Uanset hvad vil enten Jumbo eller Quick-Step gå efter en spurt. Det bliver således utvivlsomt udkommet, men spørgsmålet er, om det bliver i et fuldt felt med Vernon og Mørkøv eller i et reduceret felt.

 

Jeg vover pelsen og peger på Koen Bouwman. De to stigninger er svære, Jumbo har nogle fremragende klatrere, og de har medvind på bakkerne. Jeg tror på, at de får hjælp af andre hold efter bakkerne, og dermed at vi kan få en reduceret massespurt uden Vernon og Mørkøv. I den vil Bouwman stå stærkt. Han viste sin fart i dag, men der er risiko for, at der vil være hurtigere folk end ham. Til gengæld er det sene sving en gave, fordi han derved kan køre spurten, som han gjorde det i dag, og her vil hans stærke hold hjælpe. Jeg tror på, at Jumbo lykkes med det helt store kup. Holdet har også Loe van Belle, men det er nu helt klart, at han ikke kan få lov at spurte.

 

Det kan naturligvis også blive samlet. Sker det, vinder Ethan Vernon formentlig. Quick-Step skal stadig køre spurten for ham, da de skal stjæle sekunderne fra Bouwman, og i denne tekniske finale betyder lead-out alt. Her kommer ingen i nærheden af Zdenek Stybar og Michael Mørkøv, og derfor burde det blive en opvisning, som det blev det på 1. etape. Faktisk kan Mørkøv også komme i spil. Han klatrede bedre end Vernon i dag, og måske kan han i morgen overleve uden sin sprinter. Sker det, vil han have en meget god chance for at vinde spurten i dette felt. Til gengæld vil jeg tro, at de lader Stybar vente på de to sprintere, hvis de bliver sat, og derfor kommer han næppe til at spurte.

 

Det kan dog også blive Josef Cerny. Falder sprinterne fra, skal tjekken selv spurte, og han burde have en chance mod Bouwman. Han var hurtig, inden han blev arbejdsmand, og det viste han igen i dag. Svinget taler dog til fordel for Bouwman, der er mere eksplosiv.

 

Efter i dag må vi også tro på Luca Colnaghi. Det var overraskende, at han sad med i dag, og det kan han gøre igen i morgen. Det er svært at se ham slå Vernon, der har et bedre tog og er hurtigere, men i et reduceret felt vil han bestemt have en chance, da han også er god i positionskampen. Det synes udelukket, at de i en stor spurt kører for Enrico Zanoncello.

 

Får vi den store spurt, er Gleb Syritsa manden, der kan slå Vernon. Han var ikke langt fra på 1. etape, men det kræver, at han igen får Vernons hjul inden svinget. Det lykkedes dog forleden, og det kan det gøre igen. Han havde dog en meget svær dag i dag, og han kan få svært ved at overleve. Falder han fra, er Davide Martinelli og Yevgeniy Gidich mere holdbare, og i et endnu mindre felt kan Valerio Conti måske spurte.

 

Giovanni Lonardi kom ikke med hjem i dag, men han var tæt på. Han har en reel chance for at være med også i et mindre felt, måske endda uden Vernon. Sker det, vil han have en reel chance for at vinde, da Eolo vil sidde med mange mand til den tekniske finale. I en større spurt er han også en af de hurtigste, som vi så på 1. etape, men han vil formentlig tabe positionskampen. Bliver han sat, kan Davide Bais og Diego Pablo Sevilla spurte, som de gjorde det i dag.

 

Jeg har også fidus til Dominik Neuman. Han vil kunne blande sig i den store spurt, men her kan han ikke vinde. I et mindre felt vil han dog stå med en reel mulighed. Det gik galt i dag, men han har i Adam Toupalik en ganske sublim lead-out man. Får vi den store spurt, har Elkov en endnu bedre kandidat Daniel Babor, der kommer til løbet med to rumænske sejre fra sidste uge.

 

Volkerwessels står også stærkt. Til den store spurt har de Maikel Zijlaard , der vandt to gange i sidste uge, samt hurtige Daan van Sintmaartensdijk, der var god i ZLM Tour, og som de spurtede med på 1. etape. I et mindre felt har de Roel van Sintmaartensdijk, der med dagens 3. plads viste, at han er konkurrencedygtig.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Human Powered Health har Colin Joyce . Han får svært ved at være med i et mindre felt, men umuligt er det ikke. Her kan han næppe vinde, men han kan blande sig. Det kan han også i en stor spurt, som vi så det på 1. etape. Alternativet er Nickolas Zukowsky, der dog ikke kan være med helt fremme i et mindre felt her.

 

I den store spurt vil Filippo Fortin også være i spil. Han er meget tung, men han er en af de bedre og mere erfarne sprintere her. Han plejer at være god i positionskampen og har i Liam Bertazzo en af de bedste lead-out men. Falder han fra, kan Bertazzo, der gjorde det godt i dag, ende med selv at spurte.

 

Man må også nævne Tomas Barta. Han har ikke spurtet specielt overbevisende i år, men hans 1. etape var lovende. Han er bestemt top 5-kandidat igen i en stor spurt. Falder han fra, vil Jiri Petrus måske prøve igen. I et mindre felt kan Tilen Finkst lave et godt resultat, da han klatrede ganske godt i dag, og han kan også blande sig i en stor spurt, hvor Adria Mobil har et alternativ i David Per.

 

Får vi det hårde løb, kommer Tomasz Budzinski også i spil igen. Han har kørt flere gode spurter i mindre løb og synes i storform. I dag beviste han, at han har farten til at blande sig.

 

Uden Rudy Barbier, der udgik, vil Israel-PT håbe at spurte med Yuval Ben Moshe, men det er kun i en stor spurt. Daniel Skerl viste på 1. etape, at han kan være med fremme, hvis får en stor spurt. I et mindre felt kan Jonathan Lastra gøre det pænt, som han gjorde det i dag, men i en flad spurt mangler han fart.

 

Feltet.dks vinderbud: Koen Bouwman

Øvrige vinderkandidater: Ethan Vernon, Luca Colnaghi

Outsidere: Gleb Syritsa, Giovanni Lonardi, Michael Mørkøv, Dominik Neuman, Daan van Sintmaartensdijk

Jokers: Roel van Sintmaartensdijk, Josef Cerny, Zdenek Stybar, Colin Joyce, Daniel Babor, Filippo Fortin, Tomas Barta, Tilen Finkst, Maikel Zijlaard, Adam Toupalik, Tomasz Budzinski, Valerio Conti

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Koen Bouwman
Ethan Vernon, Luca Colnaghi
Gleb Syritsa, Giovanni Lonardi, Michael Mørkøv, Dominik Neuman, Daan van Sintmaartensdijk
Roel van Sintmaartensdijk, Josef Cerny, Zdenek Stybar, Colin Joyce, Daniel Babor, Filippo Fortin, Tomas Barta, Tilen Finkst, Maikel Zijlaard, Adam Toupalik, Tomasz Budzinski, Valerio Conti
Daniel Skerl, Jonathan Lastra, Yuval Ben Moshe, Loe van Belle, Enrico Zanoncello, Davide Martinelli, Yevgeniy Gidich, Davide Bais, Diego Pablo Sevilla, Nickolas Zukowsky, Liam Bertazzo, David Per, Jiri Petrus
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Okolo Slovenska
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?