Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Vuelta a Burgos

Optakt: 4. etape af Vuelta a Burgos

18. august 2023 15:05Foto: Sirotti

Primoz Roglic fik nærmest serveret en sejr af rivalerne på en begivenhedsrig første bjergetape, og dermed har han stensikker kurs mod den samlede sejr. Han har endda en god chance for at vinde for tredje dag i træk, når løbet fredag fortsætter med en puncheurspurt, der passer ham som fod i hose, men skal det lykkes, skal han sikre sig, at vi ikke som i 2022 får en udbrudssejr på fredagsetapen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Vuelta a Burgos er kendt som et af de løb, der tilbyder flest muligheder for puncheurs, og naturligvis skal der også være en puncheuretape i årets løb. De eksplosive afsluttere blev denne gang snydt på 1. etape, og derfor skal vi helt frem til fredagen inden de får chancen. Her kan de til gengæld også se frem til en ny og spændende afslutning, hvor der skal sluttes på en 2,1 km lang stigning, hvis sidste kilometer stiger med 7,0%. Sidste år så vi, at et udbrud holdt hjem på en tilsvarende etape, men det er ganske sandsynligt, at feltets puncheurs vil have deres chance denne gang - og så skal man som altid tage sig i agt for vinden på den spanske højslette.

 

Etapen byder på 157,0 km, der fører fra Santa Gadea del Cid til toppen af Acebal-Vizcarra i udkanten af Pradoluengo. Starten er benhård, idet man lægger ud med at køre mod nordvest op ad kategori 3-stigningen Alto de la Cubilla (8,2 km, 4,4%), der er en meget irregulær stigning med første 2 km med 6-8%, dernæst et langt og næsten fladt plateau og slutteligt først 1 km med 5,1% og 1,2 km med 9,2%, inden man efter 11,0 km under toppen.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Derfra går det mod vest ad først et kort plateau, inden det begynder at falde mod først vest, siden nordvest og slutteligt nord og igen nordvest, inden man i etapens nordligste punkt efter 37,0 km drejer mod sydvest. Nu går det op ad en bakke (2,6 km, 7,2%), der har top efter 40 km og derefter videre mod sydvest ad først en nedkørsel og siden flade veje. Efter 61,0 km drejer man mod sydøst, og efter 66,0 km, når man frem til onsdagens startby, Oña.

 

Her tager etapen fat igen, når man kører mod sydøst ad en lige vej, der stiger ganske pænt, inden det kortvarigt begynder at falde. Nu drejer man mod syd for at køre op ad kategori 2-stigningen Alto del Portillo de Busto (3,4 km, 5,8%), der er en ganske jævn stigning med top efter 82,0 km. En let nedkørsel fører nu mod sydøst og syd ned til fladlandet, hvor man kører ad lange, lige og flade veje mod vest. Efter 93 km drejer man mod syd, og efter 100 km drejer man mod sydøst ind på en helt lige vej, der er let stigende og leder frem til Briviesca, hvor man efter 108,0 km drejer mod øst.

 

Her fortsætter der med at stige, inden det flader ud og dernæst falder let mod syd. Efter 130,0 drejer man mod sydvest, hvorefter det går ad en let stigende og helt lige vej forbi dagens spurt, der kommer efter 132,0 km. Efter 149,0 km drejer man mod syd, og nu går det ad en lige vej ind mod Pradoluego, idet det fortsætter med at stige. Med 8,0 km igen drejer man mod sydøst, og med 5,5 km venter et sving, der sender rytterne mod sydvest direkte ind til målbyen.

 

Det begynder nu at falde let, indtil man med 2,1 km igen rammer målstigningen Acebal Vizcarra (2,1 km, 5,0%), der er i kategori 3. Den starter meget blødt med 500 m med 1,7%, inden der venter en kilometer med 4-5% frem mod de sidste 600 m, der stiger med 7,9%, så den sidste kilometer stiger med 7,0% i snit. Der er adskillige hårnålesving, nemlig med 1900 m, 1100 m, 300 m, 250 m, 200 m og 100 m igen, inden man rammer den 4 m brede opløbsstækning.

 

Etapen byder på i alt 2228 højdemeter.

 

Hverken byen Pradoluengo eller stigningen Acebal-Vizcarra har tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det varme vejr fortsætter på en ellers skyet fredag, der kun vil have lidt sol. Ved starten vil temperaturen være 29 grader, men den vil toppe på 34 grader, inden den falder til 30 grader mod slutningen. Fra start vil det være stille med en let vind (9 km/t) fra syd, men det vil blæse op, så vi i finalen har en styrke på 18 m/t, samtidig med at den går i sydvest. Det giver vind fra alle mulige retninger i starten, men på etapens sidste halvdel vil der være næsten konstant mod- og sidemodvind, dog med et sidemedvindsstykke undervejs. I finalen er er et kort sidevindsstykke, indtil man får modvind frem til stigningen. Her vil der være sidemodvind, indtil man 1100 m igen få sidevind og slutteligt skiftevis sidemod- og sidemedvind over de sidste 300 m med de mange hårnålesving, herunder med sidemedvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Rivalerne mislykkedes totalt med at udnytte, at Primoz Roglic var bekymrende let at isolere, og de valgte i stedet nærmest at føre sloveneren frem til etapesejr. Dermed synes det eneste, der kan koste sloveneren den samlede sejr være, at Adam Yates kan sætte ham på kongeetapen, og selvom det måske ikke er helt umuligt, er det svært at se, at han kan miste så meget tid, at sejren glider ham af hænde.

 

Forinden får han endda en chance for at øge sit forspring. Allerede inden løbet nævnte Jumbo, at 4. etape havde en finale, der passede ham. Det må man i sandhed også sige, at den gør. Vi ved, at sloveneren er en eminent puncheur, og denne afslutning er nærmest designet efter hans hoved.

 

I sig selv lyder det ikke skræmmende med 5,0% over 2,1 km, men det er ujævnt fordelt. Den sidste kilometer stiger med 7,0% og de sidste 600 m endda med 7,9%. Havde vi talt om 5,0% jævnt på stigningen, havde det været noget, de stærkeste sprintere kunne klare. Med så stejle procenter til sidst skal vi snarere se i retning af de lettere puncheurtyper.

 

Spørgsmålet er, om feltet skal køre om sejren. Sidste år holdt udbruddet hjem på en tilsvarende puncheuretape om fredagen, og jeg tror faktisk, at chancen for en gentagelse er stor. Roglic er så stor en favorit, at mange hellere vil satse på udbrud, og nu hvor Jumbo allerede har deres etape, kan det sagtens være, at de vælger at spare sig til lørdag.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Det bør sikre, at vi får en hård kamp om at ramme udbruddet, og det kan derfor også sagtens blive en stor gruppe. Jeg hælder næsten til, at Jumbo lader den sejle, men alligevel vælger jeg at tro, at de vil gå efter den. Når de nu specifikt har nævnt etapen som en chance inden løbet, tyder det på, at det er en dag, Roglic har i kikkerten, og vi ved, at han plejer at være sulten. Derudover er det også Vuelta-forberedelse, og det vil være godt at køre denne slags eksplosive finaler inden det spanske løb.

 

Kan de få hjælp? Måske fra Bahain, Ag2r og Movstar. De har i hvert fald alle kandidater til denne etape, men de kan også have udbrud som plan A. Det er i hvert fald ikke givet, at der kommer hjælp, men chancen er der. I sidste ende er det dog Jumbo, der bestemmer, om udbruddet skal holde eller ej.

 

Vinden er også et tema. Det blæser op, men det bliver næppe blæsende nok til, at det kan splittes. Derudover vil der være modvind gennem næsten hele etapen, og derfor vil vi næppe se i hvert fald varige splittelser. Det bliver en puncheurspurt eller en udbrudssejr - og jeg hælder altså til det første.

 

Det får mig til at pege på Primoz Roglic igen. Der er meget få, der kan slå ham i denne slags finaler, og der er ingen i dette felt, der kommer i nærheden af hans punch. Bliver det samlet, er den største trussel, at der i en stilstand bliver plads til et angreb. I den sammenhæng er det bekymrende, at Jumbo var så svage i dag, men de burde være stærke nok til at tage kontrol fra bunden, sætte et hårdt tempo og sikre sig, at ingen kommer væk. Sker det, er der ingen, der slår Roglic i en afslutning som denne.

 

Den værste rival må være Aleksandr Vlasov . I dag så vi igen, at han ikke er på sit bedste i år, men han er stadig en af de stærkeste. Sidste år blev han virkelig eksplosiv, som vi så med 3. pladsen i Fleche Wallonne og 2. pladsen på kongeetapen i Romandiet. Det er svært at slå Roglic i denne finale, men han må have den bedste chance, hvis Roglic eventuelt kikser igennem de mange hårnålesving til sidst. Bora har også Victor Koretzky, der viste potentiale i Luxembourg, og som burde passe godt til denne finale.

 

Finalen er nok lidt for let for Adam Yates, der skulle bruge stejlere procenter for at vinde. Uden punch er han dog ikke, og han bør som minimum ende helt fremme, også for at få del i bonussekunderne. Man kunne sagtens se UAE lægge et pres for at skabe det hårde løb, Yates skal bruge, men skal han vinde, skal det være via et Roglic-kiks i hårnålesvingene.

 

Det er også en god finale for Santiago Buitrago, der jo vandt en tilsvarende puncheuretape sidste år. Det var dog også en afslutning, der meget handlede om positionering, mens det i denne enkle finale handler om power. Den stejlere stigning burde egentlig passe ham bedre, men modstanden er også meget skrappere. Derudover viste han jo ikke just storform i dag. Finalen er heller ikke ringe for Damiano Caruso og Edoardo Zambanini, men jeg vil forvente, at de er hjælpere.

 

Astana har Samuele Battistella , der passer godt til denne slags afslutninger. Det så vi senest i Polen, hvor han også viste, at han er i god form. Han var bekymrende langt efter i dag, og det skaber usikkerhed, når vi taler om så svingende en rytter, men med de polske ben kommer han langt. Den i dag velkørende Javier Romo bør også ende langt fremme.

 

Jeg er lidt spændt på kometen Oier Lazkano . Han er nok ikke helt eksplosiv nok, men han har et vist punch på korte stigninger, og vi er først ved at lære ham at kende. Desværre viser dagens resultat, at hans styrt i Ordizia har kostet en del på formen. Denne etape er dog meget lettere, og det giver ham i hvert fald en chance for at vise sit potentiale. Movistar har også Ivan Garcia Cortina, der er flyvende lige nu. Jeg vil dog tro, at den bliver for stejl til, at han kan blande sig med de lettere folk. Einer Rubio bør også ende helt fremme, men han mangler det sidste punch.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Ag2r har den uhyre formstærke Andrea Vendrame, der virkelig imponerede mig i Polen. Det er sjældent, vi har set ham køre disse finaler på det sidste, men det er i den slags afslutninger, han er bedst. Desværre vil jeg også for ham tro, at den bliver for stejl til, at han kan blande sig helt i front med de letteste. Naturligvis skal Nicolas Prodhomme også ende langt fremme, men han mangler også det fornødne punch.

 

I gamle dage havde Eduard Prades været en af topfavoritterne i en afslutning, der passer ham som fod i hose. Desværre tvivler jeg på, at han i dag er stærk nok, men omvendt er det bare et år siden, at vi så ham imponere på en tilsvarende etape i Norge. Han har vist form i optakten, og derfor kan det sagtens være, at vi ser glimt af fordums klasse.

 

EF har Sean Quinn , der er ganske ubeskrevet i denne slags finaler, men som har det rette punch og den rette fart. Han viste i dag, at formen er god, og derfor bliver det ret interessant at se, hvad han kan levere i en finale som denne. Også Merhawi Kudus, der gjorde det hæderligt i dag, har et vist punch.

 

I dag gjorde Gotzon Martin det også fremragende, og det vidner om form. Heller ikke han har den store erfaring i denne slags finaler, men på papiret har han alle de rette karakteristika. Vi så også sidste år, at Carlos Canal gjorde det godt på den tilsvarende etape, men jeg tror, at den også er lidt for stejl til ham. Endelig burde det også være noget for Xabier Berasetegui, men han har nok mest blikket rettet mod bjergtrøjen.

 

Normalt ville jeg også nævne Gianluca Brambilla, men han kører første løb efter sin skadespause, og Damien Howson og Mark Donovan mangler punch. Hos Kern Pharma så vi i Vueltaen, at Urko Berrade ikke er helt uden punch. Hos Bugos har Jetse Bol måske form nok til at blande sig, som også Victor Langellotti, der dog skuffede stort i dag, måske kan, mens den nok er for svær for Jesus Ezquerra. Endelig er jeg ret spændt på den flyvende Alex Molenaar, men han er nok lidt for tung.

 

Som sagt har et udbrud en god chance, og her er kandidaterne mange af de nævnte. Jeg vil fremhæve Oier Lazkano, Samuele Battistella, Andrea Vendrame, Sean Quinn, Victor Koretzky, Ivan Garcia Cortina, Gotzon Martin, Carlos Canal, Damiano Caruso, Urko Berrade, Jetse Bol, Merhawi Kudus og Xabier Berastegui. Derudover er Lennard Kämna altid farlig, selvom han skuffede i dag.

 

Feltet.dks vinderbud: Primoz Roglic

Øvrige vinderkandidater: Aleksandr Vlasov, Adam Yates

Outsidere: Santiago Buitrago, Samuele Battistella, Oier Lazkano, Andrea Vendrame, Eduard Prades

Jokers: Sean Quinn, Victor Koretzky, Ivan Garcia Cortina, Gotzon Martin, Carlos Canal, Javier Romo, Damiano Caruso, Einer Rubio, Urko Berrade, Gianluca Brambilla, Jetse Bol, Alex Molenaar

 

 

Kandidater til et udbrud (i prioriteret rækkefølge): Oier Lazkano, Samuele Battistella, Andrea Vendrame, Sean Quinn, Victor Koretzky, Lennard Kämna, Gotzon Martin, Ivan Garcia Cortina, Urko Berrade, Carlos Canal, Damiano Caruso, Jetse Bol, Merhawi Kudus, Xabier Berastegui

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Primoz Roglic
Aleksandr Vlasov, Adam Yates
Santiago Buitrago, Samuele Battistella, Oier Lazkano, Andrea Vendrame, Eduard Prades
Sean Quinn, Victor Koretzky, Ivan Garcia Cortina, Gotzon Martin, Carlos Canal, Javier Romo, Damiano Caruso, Einer Rubio, Urko Berrade, Gianluca Brambilla, Jetse Bol, Alex Molenaar
Lennard Kämna, Damien Howson, Merhawi Kudus, Edoardo Zambanini, Xabier Berasetegui, Jesus Ezquerra, Pablo Castrillo, Nicolas Prodhomme, George Bennett, Victor Langellotti, Georg Steinhauser, Jay Vine, Raul Garcia Pierna, Luis Leon Sanchez, Mark Donovan, Pelayo Sanchez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Burgos 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?