Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Tour du Limousin

Lynoptakt: 4. etape af Tour du Limousin

18. august 2023 15:03Foto: Sirotti

Fra tirsdag til fredag køres det herlige puncheurløb Tour du Limousin, der altid byder på aggressivt og uforudsigeligt cykelløb og i år også på en historisk hård rute. I en uge med fire endagsløb og fire etapeløb tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Én ting er altid sikkert i Tour du Limousin: løbet slutter på den klassiske rundstrækning i Limoges, hvor et stigende opløb giver perfekte muligheder for stærke sprintere og puncheurs til at score afgørende bonussekunder. Ganske ofte har løbet været så tæt, at de sekunder har kunnet afgøre løbet, men på årets hårdere rute er det ikke sikkert, at etapen bliver helt så afgørende denne gang. Uanset hvad er der garanti for den klassiske aggressive og underholdende finale, hvor både puncheur- og sprintertyper kan drømme om at vinde.

 

Mens finalen altid er den samme, varierer resten af etapen fra år til år. I 2023 bydes der på 170,6 km mellem Glandon-Pays de St-Yrieiix og Limoges. Fra start går det mod nordvest igennem klassisk, kuperet Limousin-terræn, idet man allerede efter 14,8 km kører dagens første spurt. Senere zigzagger man sg mod nord igennem terræn, der nu generel er let faldende og fører frem til dagens anden spurt, som er placeret efter 49,6 km.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Herfra bliver det mere kuperet, når man drejer mod nordøst for at køre op og ned ad en bakke og derefter op ad Cote de Saint-Victurnien (2,6 km, 4,2%), der har top efter 65,5 km. Herefter flader det ud, når man kører mod først nord, så nordøst og slutteligt igen nord frem til Cote de Peyrelade (2,6 km 4,7%), hvis top rundes efter 85,3 km. En nedkørsel leder nu mod nordvest, inden et kort, fladt stykke fører mod vest, hvorefter det går mod syd op ad Cote de Villerajouze (2,7 km, 5,8%), hvis top rundes efter 96,6 km

 

Nu bliver det igen langt fladere, når man kører mod sydøst forbi dagens tredje spurt, der er placeret efter 108,1 km, og dagens fjerde spurt, der nås efter 116,4 km. Umiddelbart herefter kører man videre mod sydøst op ad Cote des Monts (1,1 km, 5,3%), der har top efter 120,3 km, inden en nedkørsel leder det sidste stykke mod sydøst ned til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 127,5 km, og 7,1 km senere krydser man stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med te fulde omgange på den 12,0 km lange runde. Den indledes med, at man kører mod nordvest via en kort nedkørsel og derefter stigningen Le Mas Blanc (1,3 km, 5,7%). Den har top med 9 km igen, hvorefter det falder mod sydøst hele vejen ned til de sidste 2200 m. Herefter skal man over en bakke (600 m, 5,2%), inden det stiger over 1500 m op til mål, herunder med 2,6% på den sidste kilometer. Det sidste sving leder ind på den 1000 m lange, 6 m brede opløbsstrækning i hjertet af Limoges.

 

Etapen byder på alt 2389 højdemeter.

 

Løbet slutter som sagt altid i Limoges med samme finale. Sidste år lykkedes det langt om længe for Vincenzo Albanese at tage sin første sejr for Eolo, da han spurtsejrede foran den samlede vinder, Alex Aranburu, og Diego Ulissi. I 2021 var Albanese også tæt på, men her blev han snydt af sin holdkammerat Erik Fetter, der akkurat holdt hjem fra et udbrud, mens Albanese foran Valentin Madouas med sin spurt sikrede Eolo en utrolig dobbeltsejr. I 2020 endte det dramatisk, da Rui Costa angreb for at vinde løbet samlet og lykkedes med at holde hjem med 5 sekunder, men i spurten blev slået af Alessandro Fedeli, inden Joel Suter vandt feltets spurt, mens Costa akkurat gik glip af den samlede sejr. I 2019 sejrede Francesco Gavazzi foran Guillaume Martin og Benoit Cosnefroy i den stigende finale, mens Lorrenzo Manzin var hurtigere end Marco Canola, Anthony Roux og resten af feltet i 2018. I 2017 overraskede et udbrud, da Guillaume Martin og Jerome Baugnies kørte hjem og tog en dobbeltsejr til Wanty, inden Mathieu van der Poel slog Damien Touze og Manuel Belletti i feltets spurt. I 2016 sejrede Sonny Colbrelli foran Gavazzi og Romain Feillu i den hårde spurt. I 2015 vandt Maurits Lammertink foran Colbrelli og Thomas Sprengers, mens Manuel Belletti var hurtigst i 2014. I 2013 viste Stephane Rossetto også, at et udbrud kan holde hjem, og det samme gjorde Jeremy Roy i 2013. Matthieu Ladagnous, Davide Appollonio og Romain Feillu vandt spurter i hhv. 2012, 2011 og 2010, Benoit Vaugrenard snød sprinterne i 2009, og Aliaksandr Usau (2008), Sebastien Hinault (2007), Thor Hushovd (2006) og Pierrick Fedrigo (2005) har også alle taget spurtsejre. Inden det sejrede Cedric Vasseur (2004), Bernhard Eisel (2003), Fedrigo (2002) Gilles Boivard (2001), Felix Cardenas (2000) og Laurent Desbiens (1999). Touren var forbi i år, hvor Mads Pedersen vandt en ganske vist anden stigende spurt foran Jasper Philipsen og Wout van Aert, i 2016, hvor Marcel Kittel tog sin eneste etapesejr det år, og i 2000, hvor Christophe Agnolutto vandt fra et udbrud. William Bonnet og Franco Pellizotti har vundet Paris-Nice-etaper i byen i hhv. 2010 og 2007.

 

 

 

 

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

 

 

 

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Varmen varer ved hele vejen. Fredagen vil ganske vist være skyet med kun lidt sol, men temperaturen vil under etapen stige fra 29 til 32 grader. Det vil være lidt mere blæsende med en let vind (10-14 km/t) fra syd. Det giver først med- og sidemedvind og dernæst sidemodvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der først være sidemedvind og dernæst sidemodvind, indtil man igen får sidemedvind over de sidste 2,2 km.

 

Favoritterne

Dette er en sand klassiker i Tour du Limousin, og vi ved derfor, hvad vi skal forvente. Ganske vist er det før lykkedes udbrydere at holde hjem, men som regel ender det hele i en ganske hård spurt i løbets hovedby. Her har man både set puncheurs og stærke sprintere sejre, og det er faktisk lidt blandet, hvem der har vundet. Generelt synes vi dog at skulle mere i retning af puncheurtyper. Eksempelvis var det Vincenzo Albanese, der vandt sidste år, og i de seneste to år har vi også haft Diego Ulissi, Valentin Madouas og Alex Aranburu på podiet.

 

Kan vi få en udbrudsoverraskelse? Jeg tror det ikke. FDJ har næppe nogen interesse i at gøre andet end at forsvare trøjen, men jeg tror meget gerne, at Benoit Cosnefroy vil have sin etapesejr. Jeg vil også tro, at Arkea efter gårsdagens sejr vil deltage i jagten, og det samme vil Intermaché formentlig. Det giver tre hold til at jagte, og det bør være nok.

 

Jeg vil forvente en enormt aggressiv start, fordi udbrud har en god historik, og derefter vil FDJ tage kontrol. Jeg vil så tro, at de tre nævnte hold tager over, og det bør være nok til at sikre, at udbruddet hentes. På rundstrækningen regner jeg med mange angreb, som vi plejer at se, også fra klassementsryttere. Det vil dog tvinge det meget stærke FDJ i aktion, og så bliver det svært at slippe væk. Jeg vil også tro, at Ag2r vil gøre alt for at gøre det hårdt, og det interessante er, om det sker via angreb eller via et hårdt tempo. Begge dele er muligt. Jeg vil heller ikke udelukke, at Cosnefroy kunne finde på at angribe en sidste gang på en af de tidligere omgange i en sidste test af Gregoire.

 

I sidste ende vil jeg tro, at vi får en spurt efter et ret hårdt løb. Som sagt er det primært for puncheurtyper, men med muligheder for stærke sprintere. Opløbet er langt, og vejen er bred, og derfor handler det typisk mest om power og fart og mindre om position, særligt i denne medvindsspurt, der kan åbnes tidligt.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Jeg tror, at Benoit Cosnefroy får sin sejr. I går lignede han en mand, der havde vundet, hvis ikke han var blevet presset ud mod barrieren, og denne hårdere finale passer ham endnu bedre. Han har et fremragende hold til at gøre det hårdt, og han har Clement Venturini og Greg Van Avermaet til at køre lead-out og holde farten høj. Jeg tror, at det er nok til, at han med sit punch kan få sin sejr. Nu hvor bonus ikke længere er vigtig, kan man ikke udelukke, at Venturini eller måske særligt Van Avermaet får chancen, men selvom spurten passer dem, vinder de næppe.

 

Jeg tror, at værste rival er Hugo Page. Han så meget hurtig ud i går, hvor han tabte positionskampen. Denne finale er hårdere og kan svække hans chancer, men den sidste del efter den stejle fase passer ham perfekt. Han synes i god form, og han plejer også at positionere sig godt. Det er også en spurt, hvor Lorenzo Rota kan blande sig, men næppe vinde.

 

Vi har nu også både i Polen og her set, at Lewis Askey har god fart i stigende finaler. Han kunne ikke matche Mozzato forleden, men i denne hårdere finale vil han formentlig være stærkere end italieneren. Desværre så Cosnefroy også stærkere ud end ham. Derfor tror jeg faktisk, at Romain Gregoire har en bedre chance for at vinde. Han er i særklasse stærkeste mand, og vi ved ikke helt, hvor hurtig han er. Jeg har dog en ide om, at han kører for Askey, når han har vundet to gange.

 

Jeg vil også tro, at Jesus Herrada blander sig. I gamle dage var han jo en god puncheur. Den fart har han ikke længere, og vi så i går, at han nok ikke helt er hurtig nok i dag. Denne hårdere finale giver ham dog en bedre chance. Jeg kunne dog tænke mig, at Cofidis gav chancen til Axel Mariault, der burde kunne komme langt, som han viste i går.

 

Arkea har Luca Mozzato. Jeg bliver overrasket, hvis han vinder igen, for denne finale er nok for hård med den holdbarhed, vi har set på det sidste. Efter at jeg undervurderede ham i går, tør jeg dog ikke afvise ham, for han er klart en af løbets allerhurtigste. Kevin Vauquelin bør ende langt fremme, men farten synes ikke at række.

 

Bardiani har Filippo Fiorelli. Det burde være en spurt, der passer ham, men han synes måske ikke helt på toppen, og det skal han nok være for at vinde her. I hvert fald skuffede han i går, og denne finale passer ham dårligere.

 

Jeg vil også tro, at Emmanuel Morin, Maxime Jarnet og Jose Joaquin Rojas kan gøre det godt, mens den i dag nok er for hård til, at Romain Cardis kan være helt med i kampen om sejren. Jordan Jegat, Mirco Maestri, Samuele Rivi, Martin Marcellusi, Davide Gabburo, Alessandro Tonelli, Thomas Gachgnard, Jean-Louis Le Ny, Fabien Doubey mens den bør være for hård for Giovanni Lonardi, Geoffrey Soupe, Jeremy Leveau og German Tivani

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Hugo Page, Romain Gregoire

Outsidere: Lewis Askey, Axel Mariault, Luca Mozzato, Jesus Herrada, Filippo Fiorelli

Jokers: Kevin Vauquelin, Clement Venturini, Greg Van Avermaet, Emmanuel Morin, Maxime Jarnet, Jose Joaquin Rojas, Lorenzo Rota

  

Tidligere udgaver af etapen

 

Du kan gense Vincenzo Albaneses sejr fra 2022

 

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Benoit Cosnefroy
Hugo Page, Romain Gregoire
Lewis Askey, Axel Mariault, Luca Mozzato, Jesus Herrada, Filippo Fiorelli
Kevin Vauquelin, Clement Venturini, Greg Van Avermaet, Emmanuel Morin, Maxime Jarnet, Jose Joaquin Rojas, Lorenzo Rota
Romain Cardis, Elie Gesbert, Aimé De Gendt, Jordan Jegat, Mirco Maestri, Samuele Rivi, Martin Marcellusi, Davide Gabburo, Alessandro Tonelli, Thomas Gachgnard, Jean-Louis Le Ny, Fabien Doubey, Giovanni Lonardi, Geoffrey Soupe, Jeremy Leveau, German Tivani
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Limousin
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?